- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
peki evdeki bulgur kime ait? hayır her akşam bulgur paketini kontrol ediyormuş ya eksilmiş mi diye!!!!!
afferin annene akıllı kadınmış valla.Annem allahtan ben 1 yasındayken boşamışta kurtulduk biz :) öyle adamla ömür geçmez ya
peki evdeki bulgur kime ait? hayır her akşam bulgur paketini kontrol ediyormuş ya eksilmiş mi diye!!!!!
ahhh ahhh erkek milleti kanatının nerden kırık olduğu bilmeyegörsün. sen yine de kendine toz kondurma. benim de ablamın 3 oğlu var yıllardır çekti kaynana kayınbaba kayın görümce ne ararsan hepsi neler etti. 3 çocuğu var diye kimse bırakamaz sandı babam da fena diye sahip çıkmaz sandılar. ablam küs geldi 2 hafta dişini sıktı , babamda arkasında durdu ablamı göstermedi. sonra hepsi yalvar yakar görsen. eniştem kapılarda ağladı. kaynanası uğraşmayı kesti. ders vereceksin bunlara.kararlıyım vermicem. ya bu nasıl bi adam bilmiyorum ben böyle görmedimbenim babam karı gibi karışmazdı herşeye. bana seni boşarım dediğinde deniştim gidersem kim bakar oğlumuza diye. sen gideceğin nere var baban bakmaz sana gibilerinden laflar duydum. çok doluyum çokk
amin canımm. Allah kimsenin başına vermesin böyle eş.
uzaktan görenler ayyy eşin çok tutumlu felan aman çok iyi diyorlar. valla öyle değil içinde olan bilir. evet borçun bitmesine çok var. ama yıl dediğin geçip gidiyor zaten öyle böyle kira gibi ödeniyor. Allah sizinde yardımcınız olsun inşallah.
ahhh ahhh erkek milleti kanatının nerden kırık olduğu bilmeyegörsün. sen yine de kendine toz kondurma. benim de ablamın 3 oğlu var yıllardır çekti kaynana kayınbaba kayın görümce ne ararsan hepsi neler etti. 3 çocuğu var diye kimse bırakamaz sandı babam da fena diye sahip çıkmaz sandılar. ablam küs geldi 2 hafta dişini sıktı , babamda arkasında durdu ablamı göstermedi. sonra hepsi yalvar yakar görsen. eniştem kapılarda ağladı. kaynanası uğraşmayı kesti. ders vereceksin bunlara.
konu sahibiyle biz birbirimizi anladık kraldan çok kralcı olmaya gerek yok bayan
bende bulgurla ilgili açıklama yaptım ne safım
bayan değil hanımefendi olacak bir kere. bu hanım o kadar naif ve konusunda o kadar haklı ki kimsenin çıkıp ordan beri borç sizin de borcunuz diye eleştirmesine göz yummucam sen buna kraldan çok kralcılık diyosan evet kraldan çok kralcı olucam
bu arada konu sahibi bulgur meselesi için açıklama yapmışsın. ben peki bulgur kimin derken üstteki hanıma bişey anlatmaya çalıştım. hani demiş ya size borç senin de borcun diye.
şahsen ben olsam böyle bir adamla 10 senelik borca girmezdim. anlıyorum kirada kalmayalım çocuğumuz var kendi evimiz olsun diye düşünmüşsünüz ama bu adam öyle de böylede rahat ettirmiyor ki sizi. karısına güvenmeyip pazar alışverişini bile kendi yapan adamdan ne olacak. seni çocuğun üzerinden tehdit etmesini saymıyorum bile, cidden adice.
bende bulgurla ilgili açıklama yaptım ne safımeğer borca girmeseydik bu kezde para ne oldu hiç bilemicektim. şimdi borçu ödüyoruz ev sahibi oluyorz bari. borçumuz yokkende böyleydi yani borçdan dolayı değişmedi canım. 1 buçuk saat sonra evde olacak eğer dışarı çıkarsa yazarım ne olduğunu. yada yarın yazarım ölmezsem
güldürdün beni
doğru işin birde o yönü var, en azından parayı çar çur etmiyor şimdi. 10 sene de baya uzun ama biter inşallah.
seni çocuk üzerinden tehdit ettiğinde ne diyosun? bez almam mama almam falan dediğinde? utanmıyor heralde hiç böyle konuşmaktan
10 senemizin 3 senesi bitti 7 sene kaldı. öyle dediğinde kan beynime sıçrıyor bu sözü duymamış olmak istiyorum ama bütün gün beynimde dönüyor. o arsızlık yaptıkça bende arsız olup çıktım galiba. demedim hiçbirşey mecbur alacaksın felan desem daha çok üzerime gelecek diye sustum. biliyorki mecbur alacak. yani inşallah alır :44:
öyle bulantıyorki beni bir erkeğe yakışmıyacak şeyler söylüyor. diyorum ona erkek dediğin kadının parasına göz dikmez hem 3000
tl bizim borcumuzu ödemeye yetmezki. ama öyle paracı öyle cimri bir insanki her şeyi iğneden ipliğe hesaplar. birgün tımarhanelik olacaksın diyorum. çokta geçimsizdir. afedersiniz para allahı olmuş derler ya o tiplerden. bugünüde atlatırsam bileziği alırım diyorum ama sonra bileziği ver diye başlıcak ufff kafam çok karışık. inatlada vermek istemiyorum(((((((
canım ben vermez bilezik yapardım açık ve net
ne istiyorsan onu yap afedersin e.şek gibi yapacak alacak çocuğun ihtiyaçlarını
bide bişey soracağım işten neden ayrıldın çocuğuna bakacak kimse yok muydu kıyamadın mı
sen işi bıraktın diye de bu kadar agresifleşmiş olabilir çok okuduk duyduk valla
beni bulmadıki öyl biriben olsam kesinlikle vermem arkadaşım. çalışmışsın kazanmışsın kendine bir bilezik bile almaya hakkın yok mu? ben ne çalışan kadınlar görüyorum hiçbişeyden geri kalmıyolar, eşleri de gık demiyo. sakın verme, o senin emeğin.
Çalışıyorsun,birşeye heveslenmişsin.Onun sana doğum hediyesi takması lazım.Bak bugün çocuk üzerinden yaptığı iğrenç tehditlerine boyun eğersen,ömür boyu aynı tehditlerle yaptırım uygulamasına maruz kalırsın.Senin de bir kişiliğin heveslerin fikrin şahsiyetin var.Onun bu huyunu boyun eğerek düzeltemezsin.Hayır diyorsan hayırdır.
beni bulmadıki öyl biri((
katılıyorum sana. hep benim hevesimi kırdı. psikolojisi bozuk birisi. tamam hangimizin psikolojisi düzgün diyoruz ama bununki çok fazla işte. boyun e ğmicem ama neden bana böyle yapıyor ben bunların hiç birini haketmedim.
selam.
baştan anlatsam çok uzun olacak. kısadan anlatmak dertleşmek sizlerden yorum almak istiyorum. çok cimri para düşkünü bi eşim var. 6 yıllık evliyiz. 3 sene önce ev aldık krediyle. 10 senelik çektik hala ödüyoruz. 4 senedir çalıştığım işimden bebeğim olunca tazminatımı isteyerek ayrıldım. 7000 tl tazminat aldım işsizlik maaşıda alıyorum.
aldığım gibi eşime verdim. doğum iznimde işyeri maaşımı vermediği için toplu halde sgkdan izin paramı aldım. 3000 tl. ben hep bu paraya kendime bilezik almak istedim eşimede duyurdum. o sıcakta karnım burnumda çalışmıştım bi bileziğim olsun istedim. buarada eşim çokta dengesiz biri daha düne kadar bana seni boşayacağım felan gibi kırıcı laflar etti. bende bana ait elimde işey olsun istiyorum dünya hali. ama eşim hergün bu paranın lafını yapıyor. vermezsem oda eve para vermiyeceğini bebeğin ihtiyaçı olan mama bez felan almıyacağını söyleyip beni sinir ediyor.
parayı benden alıp kendi üzerine bankadaki faizli hesabına yatırmayı daha sonra faizler düşünce krediye toplu yatırmayı düşünüyormuş.
bende diyorumki krediyi kapatacağın gün bileziğimi bozdururum şimdi hevesimi alayım. ama yok daha sabah dırdır etti işe gitti bugün bankanın günü faizli olduğu için istiyor.
sizler ne düşünürsünüz yerimde olsanız verirmiydiniz.
inşallah anlatabilmişimdir teşekkürler herkese.
teşkkür ederim. evet 1300 tl maaş alıyor bende 8 aydır çalışmıyorum. ev kredimiz650tl kira gibi. az olsun uzun vadeli olsun istedik çocuk olursa çalışamam şıkışmayalım diye. kalanla geçiniyoruz şuanda. şimdilik bende işsizlik maaşı alıyorum. ve ayrıca ben çalışırken yeterince kenara koydu cimri.bolluk içinde değiliz evet ama yokluktada değiliz. altın yapmak kötü bişey değil ama anlatamıyorum ona.ev almışsınız ve minik bebeğiniz varmış, hayırlı olsun... benim anlamadığım eşin 1300 tl gibi bir maaş alıyor. bu maaşın bir kısmı krediye, bir kısmı elektrik yakıt vs. gibi şeylere gidiyor. elinizde zaten o kadar para kalmaması lazım. hani eşin bolluk içindedir de para vermez o ayrı ama sizin elinizde birşey kalıyor mu ki? ben mi yanlış düşünüyorum...
maddi olanaksızlıktan dolayı mı sıkıntılısınız yoksa hep mi böleydiniz? sizde maddiyat denediyle sıkmıyorsanız ve adam tuhaf davranıyorsa ozaman sıkıntılı. vermezdim parayı.
ayrıca 3000 tlyi ben faize yatırmazdım. faizi uygun bulmadığım için. altında iyi bir yatırımda şu aralar yüksek.
bilezikle bir canı kyaslaman şuan için çok mantıksız geldi.Dünya hali diye bilezik almayi düsünüyorsun fakat bebek yapmamayi düsünemiyorsun. Ilginç
ben demiştim kendime hesap açacağım diye kudurdu. ayrı hesapmı olurmuş felan dedi. onada tamam dedim verdim tazminatımı. ama benim derdim 3000tl de değil aslında. bilezikte değil. az değer görmek. güzle söz duymak hergün para lafı duymaktan bıktımmmEvlisiniz haliyle borç ortaktır ama o halde hesap cüzdanınızda ortak olmalıydı ki,
sen istediğin halde eşin buna yanaşmamış, bana güvenmiyor musun demiş.
1300 TL maaş Allah bereket versin ama çok az, bu maaşla zaten yatırım yapacak para kalıyorsa ne ala.
Yoksa ikinci ev,araba taksitine girmeniz sizi uzun seneler çok zorlayacaktır. Bebekle birlikte zaten masraflarınız da artacak.
Eşini yeni bir borca girmeme konusunda uyar.
Ben olsam eşim bu denli cimri ise ve vereceğim para borca değil de eşimin yatırım hesabına gidecekse;
7000TL+3000TL'yi kendi hesabımda tutar yine kendimiz için yatırım yaptığımı söylerdim. Altın hesabı açabilirdim. Eşime de, "senin hesabındaki para ortaksa, benim hesabımdaki para da ortak" derdim. "Hepsi bizim paramız" derdim herhalde. Sen ona kendi adına açtığı hesabından ötürü kızmıyorsan o da sana kızmamalı.
Korkuyorum yakında erkekler set,5 bilezik, yüz görümlüğü falan da isteyecek..
Allah'ım nereye gidiyoruz?
Eşimi çalıştırmam diyen adamları özler oldum valla!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?