Eşim neden bunu dedi?

domdom12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2024
1.813
2.409
53
Hanımlar merhaba,

Ben eşimle severek, yeni evlendim. Daha öncede bir kaç konu açmıştım. Eşim normalde beni seven, ilgilenen biridir. Benim isteklerimi de önemser. Hatta el iyisi derler ya, eşim tam tersi bana karşı daha iyidir. Onun ailesi falanda beni sever, desteklerler. (Bunu genel değerlendirme yapmanız için söyledim) Ben de evliliğimde genel olarak mutluyum. Maddi bir sıkıntımızda yok.

Ama geliyorum konuya. Eşim bana ben üniversitedeyken böyle değildim daha mutluydum, çalışkandım dedi. Bende ne yani benle evliyken daha mutlu olman gerekmiyor mu dedim. Onu demek istemiyorum dedi. O zamanlar kitap okurdum, işte film izlerdim. Daha vizyonluydum dedi. Daha çalışkandım, şimdi ise zorlanıyorum dedi. Ne zaman staja başladım o zaman hayatın gerçeklerini gördüm dedi. Sonra ben de alındım. Seni seviyorum, senle tabi ki mutluyum ama işten dolayı çok zorlamıyorum dedi.

Eşim işinde çok yoruluyor ve işi stresli. Oda çok takıyor işini. Çünkü çok emek verip okumuş.

Eşim ders çalışıyor, çalışması da gerekli. Ama ben buna alındım. Sizce ben bu konuyu uzatmalı mıyım? Alınmakta haklı mıyım? Çünkü kafası bendeyken, derse odaklanmaz.

Neyine alındınız ki ? Adam kendisiyle ilgili bir çıkarımda bulunmuş, söylediğinin sizinle hiçbir ilgisi yok.
Cidden bazen tartışma çıksın diye zorluyorsunuz gibi geliyor bana.
Konunun seninle alakasi yok gercekten seninle alakali oldugunu mu düsündün? Sanki bana bos yere kavga cikartmak istiyorsun gibime geldi. Adam seninle derdini paylasti derdiniiii seninle dertlesiyor haniii sen bu durumda esine yapici olup konusman sohbet etmen gerekti
Ben benleyken daha mutlu olmalı diye düşünerek alındım. Ama şimdi demekki boşa alınmışım gibi. O an bunu düşünmekten dertleşmek istemedim. Off

Bana da sorsalar, evlilik hayatım iyi gitmesine rağmen, üni yıllarıma dönmek isterim derim hiç düşünmeden.

Yani hiçbir sorumluluğumun olmadığı, maddi kaygı gütmediğim, görece geleceği düşünmediğim, sadece arkadaş, eğlence, toz pembe bir dönem varken, eşimi çok sevmeme rağmen, neden sorumlulukların, ve hayat şartlarının zorladığı bir dönemi seçeyim ki 😊
Alınganlık etmişsiniz. Sizle ilgilisi yok.

Bana da sorsalar, evlilik hayatım iyi gitmesine rağmen, üni yıllarıma dönmek isterim derim hiç düşünmeden.

Yani hiçbir sorumluluğumun olmadığı, maddi kaygı gütmediğim, görece geleceği düşünmediğim, sadece arkadaş, eğlence, toz pembe bir dönem varken, eşimi çok sevmeme rağmen, neden sorumlulukların, ve hayat şartlarının zorladığı bir dönemi seçeyim ki 😊
Alınganlık etmişsiniz. Sizle ilgilisi yok.
İçim rahatladı, teşekkür ederim yorum için . Alınganlık etmişim. 🙃

Ne kadar yorucusunuz ya, bende bazen derim eskiden daha çok okurdum hatta notlar çıkararak acele etmeden, daha çok belgesel izlerdim kültür olarak daha doygundum şimdi hiç böyle vakit yok diye, eşimde bana küsmek yerine bana zaman açmaya çalışır çünkü eş olmak böyle bir şey. Küsmek triplenmek nedir insan eşiylede dertleşemeyecekse bilemiyorum yani.
Mesela eşim bana bunaldım dese genel hayat akışından ben ona aa benden mi bunaldın tribime girmem onun bana yaptığı gibi alan açarım yada ne mutlu eder onu konuşuruz.
Sizin gibi olsa soğurdum gerçekten

Hanımlar merhaba,

Ben eşimle severek, yeni evlendim. Daha öncede bir kaç konu açmıştım. Eşim normalde beni seven, ilgilenen biridir. Benim isteklerimi de önemser. Hatta el iyisi derler ya, eşim tam tersi bana karşı daha iyidir. Onun ailesi falanda beni sever, desteklerler. (Bunu genel değerlendirme yapmanız için söyledim) Ben de evliliğimde genel olarak mutluyum. Maddi bir sıkıntımızda yok.

Ama geliyorum konuya. Eşim bana ben üniversitedeyken böyle değildim daha mutluydum, çalışkandım dedi. Bende ne yani benle evliyken daha mutlu olman gerekmiyor mu dedim. Onu demek istemiyorum dedi. O zamanlar kitap okurdum, işte film izlerdim. Daha vizyonluydum dedi. Daha çalışkandım, şimdi ise zorlanıyorum dedi. Ne zaman staja başladım o zaman hayatın gerçeklerini gördüm dedi. Sonra ben de alındım. Seni seviyorum, senle tabi ki mutluyum ama işten dolayı çok zorlamıyorum dedi.

Eşim işinde çok yoruluyor ve işi stresli. Oda çok takıyor işini. Çünkü çok emek verip okumuş.

Eşim ders çalışıyor, çalışması da gerekli. Ama ben buna alındım. Sizce ben bu konuyu uzatmalı mıyım? Alınmakta haklı mıyım? Çünkü kafası bendeyken, derse odaklanmaz.
Şu an için yanlış anlamışsınız ama ileride doğru anlama ihtimaliniz hayli yüksek görünüyor.

herseyi kişisel alan insanlarin dünyanin kendi etrafında döndüğünü sandigi icin daha mi özguvensizli yoksa her seyden nem kapip kendilerini degersiz hissettigi icin daha mi ozguvensiz oldugunu asla anlayamiyorum
esiniz sizinle hayatina dair bir sey paylasmasin mi? bu nasil bir bakis acisi hic anlayamadim

Bu konunun sizle alakası hiç yok ki. Hatta inanır mısınız geçen eşimle aramızda buna o kadar benzer bir sohbet geçti ki.
Akşam çay içiyoruz sohbet ederken “ya üniversite okurken neredeyse bir günde bir romanı bitirirdim şimdi bir haftayı buluyor neredeyse o zamanlar daha aktiftim şimdi biraz bu durum azaldı gibi hissediyorum öğrenci olduğumuz zamanlar ne kadar güzeldi okul dışında hiçbir sorumluluğum yoktu” dedim.
Bu eşimi sevmediğim onunla mutlu olmadığım anlamına gelmiyor ki. Kime sorsan yüzde doksanı öğrenci olduğu vakite dönmek ister. Hem yaş itibariyle hemde o zaman ki enerjimizle. Eşim asla alınmadı bu dediğime.
Hatta kendine biraz daha fazla zaman ayırmaya ne dersin bende destek olabilirim sana dedi.
Hayat böyle ufak şeyleri dert etmek için çok kısa.
Size gelip ben sizle mutsuzum dememiş ki adam.

Hanımlar merhaba,

Alınacak bir şey yokki. Durumu abartmışsınız.

Ben de eşiniz gibi düşünüyorum. Üniversitede dolu dolu bir hayatım vardı. Ayda en az 2 kitap bitirirdim. Takip ettiğim bir sürü dizi, film olurdu. Arkadaşlarla hafta sonu çıkardık denize giderdik dolaşırdık. Gece eğlenmeye dışarı çıkardık sabaha kadar eğlenirdik. Flört etmek, o heyecanlar çok çok güzeldi. Aynı zamanda başarılı bir öğrenciydim notlarımın iyi olması beni o kadar tatmin ederdi ki. Vize zamanları kütüphanede sabahlardık arkadaşlarla. Ev arkadaşımla ev partileri verirdik. Bakım günleri düzenlerdik birbirimize bakım yapardık. Daha aklıma gelmeyen o kadar çok şey var ki. Gözümü karartıp o dönemki sevgilimin okuduğu şehre gidip kalmıştım mesela.

Şimdi hayatın tüm sorumlulukları karı koca omuzlarımızda. Eminim eşimin üniversite hayatı da benimki gibi dolu dolu geçmiştir. Şimdi evlendik ev kurduk borçlar bitti, çocuk için tedavi görüyoruz. Ailesel çatışmalarımız oldu çok şükür ki geçti. İkimiz de çalışıyoruz zaten 10 saat işteyiz. Eve geliyorum kendi adıma konuşayım hemen uyumak istiyorum. Eşim olmasa muhtemelen yatar uyurum. İşten sonra yorgunluktan dışarı çıkamıyorum. Hafta sonu mutlaka bir gün temizlik yapmak lazım.

Kısacası gençlik zamanlarımı çok çok özlüyorum. Yaşım da daha 27 bu arada :D
Konunun seninle ya da başka biriyle bir ilgisi yok. Hayat şartları insanın içini öldürüyor maalesef.

Alınacak birşey yok. Gereksiz tepki vermişsiniz. Ben de gençlik enerjimi özlüyorum,eşiniz kendini tam iyi ifade edememiş.

Back
X