- Konu Sahibi maviboncuk2013
-
Arkadaşlar insanın bazen basireti bağlanıyor. Arkadaşta annesi yeni gitmese kimo demek aklına gelir ve açmazdıaçınca boşta kalmış beklenmedik bir durum düşünme fırsatı olmadan adam çişim geldi diyor peki diyivermiş, sonrada dank ediyor hepimizin başına geliyor. Mesela ben birgün motorsiklet A2 ehliyeti almak için sınava girceğim okulu arıyorum B ehliyetim yani araba ehliyetim olduğu için arabayla gidiyordum. Okul yakınlarında bir adama yol sorayım dedim adamında yakası bağrı açık tıfıl bir tip adamda tarif etmeye kalktı derken dur geleyim bende dedi bende şaşkınca peki deyiverdim. Ama adamda serseri gibi acayip bitip soldan sağdan derken ben heycandan yavaş yavaş sürüyorum biryandanda ne salaklık aldım bu herifi diyorum okul yakındı neyse okulun oraya geldik. Ne sınavı bu dedi? bende ehliyet dedim. Belli zaten çok acemisin dedi, indi. Ehliyetim var korkma motor için bu dedim.- Ayy gerizekalı motorsiklet ehliyeti bu dedim kendi kendime- eve geldim akşam eşime anlattım ya dedim basiretim bağlandı aklım almıyor öküz dedim birde belli zaten araba kullanışından diyor ben korkudan arabayı nasıl kullanacağımı şaşırdım bir yandan kol çantamı tutuyom bir yandan aklımdan bin tane şey geçiyor.
Eşimde dedi keşke almasaydın ama boşluğuna gelmiş çok sinirlendi adamın ukalalığına tabi Allah razı olsun eşimden sana bişey olcak diye korkarım dedi, kızamadı doğal olarak sizinkide çok korkmuş tepkisine bişey diyemem. Ama burdaki arkadaşların tepkisine karşıyım hepimizin başına gelir.
Kadındanda zarar gelir geçen Ramazanda bir kadın kapıyı çalıyor kimo dedim ki kapı açmam kadın sesi delikten baktım açıverdim. Kısık bir şekilde buyrun dedim dibime kadar girmiş terörist gibide esmer bi tipi var karakuru neyse yardım mardım bişeyler vızıldadı bir broşür var elinde. Sizin dedim site yönetiminin haberi varmı gelişinizden? evet var iznimiz elindede bir kağıt gösteriyor bakmadım.
Dedimki apartman görevlisiyle gezmeniz gerekiyor, kusura bakmayın ilgilenmiyorum kafa sallıyor. Sağol yaa Allah razı olsun dedi ukalaca dalga geçerek. Kapadım kapıyı Sinirlendim site yönetimini aradım hayır efendim yok öyle birşey dedi, güvenlik personeli geldi binadan aldı kadını çıkardı, yani bana sprey falan sıksa kadını madını yok arkadan adamlarda çıkabilir 3 kağıtçı.
işte aynı şey, normalde yapmadığın şeyi bir anlık da olsa yapıyorsun, iyi ders oldu bana zaten
sadece eşimin tepkisi çok ağır geldi, gücüme gitti o yüzden konu açtım
Bence esınız cok abartmış, tamam korkmuş olabilir ama, korku bunları söyletmez insana. Bence eşinizin sınırı soğuduktan sonra ayarı verin eşinize, bu sekilde tepkinin fazla olduğunu söyleyin.
Yoksa bundan sonra daha cok karşılaşırsınız bu tepkilerde.
Ben kendimi düşünüyorum, belki cok da doğru değil ama , adamları uzun süredir karşı dairede görüyorsam , biliyorsam alabilirdim ben de. Alırdım ama adam çıkana kadar da dış kapıyı açık tutardim.
Ama sanırım esime söylemezdim söyleme gereği de duymazdim.
Hemen hemen aynısını da benim kardeşim evdeyken yapmışlar, kardeşim 10 yaşındaydı. İlk kez o gün cep telefonumu evde odamda unutmuştum. Adam etrafa bakmış, telefonu alıp gitmiş. Allahtan kardeşime bişey yapmamış. Allahın işi, ilk kez o gün unutmuştum, belki unutmasam başka şeyler olabilirdi. Sonra gerçi o telefon da bulundu...
Bence de eşiniz haklı hatta herkesin aksine tepkisi bile abartısız diyecegim,
bu defa da şiddet yanlısı olmakla suçlanacagım ama öyle :)
Siz kendinizi eşinizin yerine koyun,
gelen kişi bayan olsa
aklınızda kaç tilki dolaşırdı acaba?
Bunun insanlıkla falan alakası yok,
ben eşim evde yoksa açmıyorum kimseye kapıyı....
kızlar valla çok üzgünüm, şaşkınım, eşimi hiç böyle bilmezdim
Şimdi bizim karşı komşu evinin içini yeniden yaptırıyor, işçiler mimar falan var, dün zil çaldı, açtım tanımadığım biri,
buyrun dedim, biz karşı evi yapıyoruz ev sahibi başka şehre gitti lavaboları söktük acaba wc kullanabilir miyim dedi,
normalde evde yalnız olduğum için almamam gerekti ama o an akıl edemedim, buyrun dedim
adam lavaboyu kullandı gitti, biliyorum hatalıyım zaman kötü o an herşey yapabilirdi ama ben düşünemedim işte
akşam eşime anlattım, anlatmaz olaydım, yarın bigün adamla karşılaşır adam derse benden duysun istedim
sinirlendi hem de nasıl bağırıp çağırıyor, yöneticiye indi evde yokmuş telefon etti yöneticiye, adamlarbugün zili çalmış falan anlattı ama sinirden ölecek, bana öyle bir bağırıyorki anlatamam, aptal mısın sen kaç yaşındasın, akıl edemiyor musun olabilecekleri diye baya saydı bana. Ben kendimi ifade edemedim, tıkandım kaldım, nefes alamadım çünkü eşimi böyle görmemiştim, tamam hata yaptım ama bağırıp çğırması neyin nesi. Ben bu konuda hasssasım bilmiyor musun sen, bi daha kapıyı açarsan seni mahvederim, dayak delisi yaparım dedi, ben şok oldum.
Eşim hayatta söylemez böyle şeyler, hatta sinirlensem vuracak kadar ellerim kırılsın inşallah o el kalkmasın diye dua eden adam bana dün neler dedi.
Çok şaşkınım, üzgünüm.. Eve sucu bile gelmeyecek bundan sonra dedi, konuşmayı düşünmüyorum bir süre..
Hatta dedimki sen bana el kaldıramazsın ancak boşarsın dedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?