• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim sigara içerken yakaladı ne yapmalıyım

Merhaba arkadaşlar..
Sigarayı 3 sene önce evlenmeden eşimin isteği ve diretmesiyle bırakmıştım, 2 haftadır tekrar içmeye başladım eşimden gizli gizli o işteyken falan içiyodum. bugün dışarı çıktı bende balkonda içiyodum aniden geldi ve gördü baya tepki gösterdi ve benimle konuşmuyo hatta gördükten sonra ben açıkladım özür dilerim dedim bi daha içmicem senden çekindimde söylemedim dedim yok bana sus konuşma benimle falan dedi sonrada çıktı gitti, mesaj attım eve gel konuşalım üzgünüm falan dedim aradım ama hiç bişey yazmadı , konuşmuyo benimle. Evden çıkalı 2 saati geçti..
size sorum sizce napayım susup kızgınlığının geçmesinimi bekleyeyim yoksa şirinlik falan yapıp konuşayımmı geldiğinde?
Zor bi durumda kaldım, 3 gün sonrada şehir dışına gidecek, 10 gün ayrı olucaz ..
bu şekilde ayrılmakta istemiyorum hiç.. napayım?

Eşinin gizli sigara içtiğini yakalamış biriyim
Eşini en iyi ben anlarım şu an
Eğer kendisi hiç içmemiş biriyse senin sigara içmene inan ki hiç anlam veremiyordur
İnsan bunu kendine neden yapar ki kendini bile bile hasta etmeye çalışıyor beni hiç mi sevmiyor diye düşünüyordur

Üstelik ondan gizli yaptığın için de çok üzülmüştür
En yoğun yaşadığı duygu da hayalkırıklığıdır.

Malesef kendisi ile empati kurabiliyorum.
Gerçekten bırakmak istiyorsan eşinden destek iste.
Ama bırakmak istemiyorsun da eşin istiyor diye bırakıcam falan diyorsan onu da fark edecektir.

Kendi içmeyip eşi sigara içenlerin kaderi de hep böyle üzülmek, tetikte yaşamak işte...
Şimdi benim eşim ilaç desteği alarak bıraktı hala ilaç kullanıyor ama her an yeniden beni kandırabilir diye kafamda bi güvensizlik oluştu.

Daha fazla üsteleme özür işini. Onunla gerçek hislerini konuş

Daha cok yalan soyledigi icin ve kendisinden sakladigi icin kiziyor. Bu gibi durumlarda durust olmak en iyisi.
bende buna katılıyorum..Bir akşam eşini karşına alıp bir ben bir iki gündür tek teük sigara içmeye başladım..şu şu sebepten dolayı veya sebepte yok, bilmiyorum içiyorum..senden saklamak ve sana yalan söylemek te istemediğim için bunu seninle paylaşıyorum..deseydın en başta..Zaten adam kendisini önemsediğini hissedecek ve belki sana bırakman içn destek vericekti..Ama diğer türlü..Kendisini Kandırışmış hissettiği için; ki erkek ler buna çok kızıyor bi otoriteleri var sanırım kendi içlernde:KK53:..aşırı tepki veriyorlar..

Üstelik ben eşimle (bi kazaya belaya kurban gitmezsem tabi) kaliteli bir hayat sürebileyim diye Hiçbir şekilde abur cubur, paketli gıda, kola, kahve, sigara, çok sevmeme rağmen alkol kullanmazken eşim fosur fosur sigara içiyor ya deliriyorum.

7-8 ay sonra bebek sahibi olmayı deneyeceğiz, aman yumurtalarımın kalitesi bozulmasın diye 1 senedir ayda 1-2 kadeh içtiğim içkiyi hayatımdan çıkardım doğal şeyler yemeye çalışıyorum
Hamburgerler, işlenmiş gıdalar vs yok hayatımda beyefendi bu hassasiyetimi görmeyip sigara zıkkımlanacaksa kusura bakmasın ben dünyasını karartırım.

Bu ilaçları da bırakıp gene sigaraya başlarsa bizim evlilik tepe taklak olur toparlayamayız

böyle durumlar birine söz vererek olmuyor malesef.. baştan kabul etmeyecektiniz. ya da kabul ettiyseniz kesinlikle yanaşmayacaktınız sigaraya..

Merhaba arkadaşlar..
Sigarayı 3 sene önce evlenmeden eşimin isteği ve diretmesiyle bırakmıştım, 2 haftadır tekrar içmeye başladım eşimden gizli gizli o işteyken falan içiyodum. bugün dışarı çıktı bende balkonda içiyodum aniden geldi ve gördü baya tepki gösterdi ve benimle konuşmuyo hatta gördükten sonra ben açıkladım özür dilerim dedim bi daha içmicem senden çekindimde söylemedim dedim yok bana sus konuşma benimle falan dedi sonrada çıktı gitti, mesaj attım eve gel konuşalım üzgünüm falan dedim aradım ama hiç bişey yazmadı , konuşmuyo benimle. Evden çıkalı 2 saati geçti..
size sorum sizce napayım susup kızgınlığının geçmesinimi bekleyeyim yoksa şirinlik falan yapıp konuşayımmı geldiğinde?
Zor bi durumda kaldım, 3 gün sonrada şehir dışına gidecek, 10 gün ayrı olucaz ..
bu şekilde ayrılmakta istemiyorum hiç.. napayım?

Sigarasız yaşam güzel bir şey
Ancak evlilik ve insanların birbirine davranışı farklı bir şey
Eşimin beni çocuğu gibi azarlamasına, ona buna yasak koymasına izin vermem
Babam yakaladı sigara içerken geri adım atmadım, annem yakaladı ben içiyorum kabul edin artık dedim, eşime hiç laf düşmez bu konuda, sigara konusunda aşırı hassasiyeti varsa evlenmeseymiş sizinle, o ne ya sigara içerken yakaladı ve küstü çocuk gibi.

Sigara bagimlilik orani yuksek bir madde. Onca uyusturucu madde yasakken sigara neden tum dunyada yasal pek anlamiyorum. Sanirim bir 20 yil sonra diger uyusturucu maddeler gibi o da yasaklanır diye düşünüyorum. Yasaklandigi zaman insanlarin verdiği tum bu tepkiler degisecek. Su anda esim beni ot cekerken yakaladi diye baslik acsaniz tum yorumlar farkli olacakti ama sigaraya karsi algimiz farkli. Sagolsun sigara sirketleri.
Her neyse. Biraz abartmis esiniz. Illa ki donecek eve, bundan dolayi bosanmazsiniz herhalde. O zaman anlatırsınız, birakmak istiyorsaniz ozur dileyin ve birakın. Istemiyorsaniz da acik acik söyleyin, ben de benden gizli kapakli is yapilmasina kizardim. 3 gun kuser 5 gun kuser ama sonunda alışır nasilsa.

bende buna katılıyorum..Bir akşam eşini karşına alıp bir ben bir iki gündür tek teük sigara içmeye başladım..şu şu sebepten dolayı veya sebepte yok, bilmiyorum içiyorum..senden saklamak ve sana yalan söylemek te istemediğim için bunu seninle paylaşıyorum..deseydın en başta..Zaten adam kendisini önemsediğini hissedecek ve belki sana bırakman içn destek vericekti..Ama diğer türlü..Kendisini Kandırışmış hissettiği için; ki erkek ler buna çok kızıyor bi otoriteleri var sanırım kendi içlernde:KK53:..aşırı tepki veriyorlar..

Eve dondu ve anlattim, ama dinlemiyo kesinlikle defol yuzumden muhattap olma benimle seklinde konustu esim kavga anlarinda baya kabalasiyo ve kiriyo beni, ben sakin bi sekilde anlatmaya calisitm ve konustum ama surekli cehenneme kadar yolun var napiosan yap sesini duymak gormek istemiorum suanda dedi ben yaninda durdukcada cik disari dedi en sonunda aldi beni kolumdan cekip disari ittirdi odanin kapisinida kitledi ..
3 gun sonra gidiceksin guzel gecirelim kapatalim bosver falan dediysemde kesinlikle konusmak istemio bi faydasi olmadi durust olmamin , veya hala kizgin iste. Esim kavgalarda boyle bi kac gun konusmaz..
bi ara bana “sana soylemistim evlenmeden sigara icen kadin benim karim olamaz diye” dedi bende ben sigara ictigim icin degil senden sakladigim icin ozur diliyorum dedim, sagligim icin degil o muhafazakarliktan diyo yani sigara icen kadin ozgurdur veya hafiftir tarzinda. Bunu direk olarak soylemesede biliorum iste. Oysaki beni tanidiginda ve nisandan sonraya kadar ben hep sigara ictim yanindada hep ictim..
simdi bu durumda esim uzerimde baski olusturmus olmuyomu sizce..
artik susmaktan baska carem kalmadi

Sigarasız yaşam güzel bir şey
Ancak evlilik ve insanların birbirine davranışı farklı bir şey
Eşimin beni çocuğu gibi azarlamasına, ona buna yasak koymasına izin vermem
Babam yakaladı sigara içerken geri adım atmadım, annem yakaladı ben içiyorum kabul edin artık dedim, eşime hiç laf düşmez bu konuda, sigara konusunda aşırı hassasiyeti varsa evlenmeseymiş sizinle, o ne ya sigara içerken yakaladı ve küstü çocuk gibi.

Bende esimle nisandan once hep icerdim onun arabasinda bile iciodum yani nisandan once basladi biraksan vs demeye sonra ise “sigara icen kadin benim karim olamaz” a dondu is ve demin konusurken yineledi bunu sana soylemistim diye. Asil konu benim sagligim falan degil gibi. Ickide istemio icmiyorum oda icmiyo, evlenmeden once cok azda olsa iciyodu. Ama ailesi kapali dindar bi aile , bir onceki yorumumu okuduysaniz gormussunuzdur esimle konusmam sonucu dinlemedi istemedi yuzunu gormek istemiorum dedi odadan cik yuzsuzlesme falan dedi bende israrla anlattim ve bu sefer konusup kapasak kusmesek zaten kalacagin 3 gun falan dedim neyse .. baya sinirlendi duvari yumrukladi falan beni aldi disari itti kapiyi kitledi
Bende sigara icerken annem babam bulduklarinda yalan soylemedm ve bu kdar konusup ozur dilemedim kendimi kabul ettirdim asiydim, ki 20 yasindaydim. Suanda 29 yasindayim kocamla olanlara bak.

Bende esimle nisandan once hep icerdim onun arabasinda bile iciodum yani nisandan once basladi biraksan vs demeye sonra ise “sigara icen kadin benim karim olamaz” a dondu is ve demin konusurken yineledi bunu sana soylemistim diye. Asil konu benim sagligim falan degil gibi. Ickide istemio icmiyorum oda icmiyo, evlenmeden once cok azda olsa iciyodu. Ama ailesi kapali dindar bi aile , bir onceki yorumumu okuduysaniz gormussunuzdur esimle konusmam sonucu dinlemedi istemedi yuzunu gormek istemiorum dedi odadan cik yuzsuzlesme falan dedi bende israrla anlattim ve bu sefer konusup kapasak kusmesek zaten kalacagin 3 gun falan dedim neyse .. baya sinirlendi duvari yumrukladi falan beni aldi disari itti kapiyi kitledi
Bende sigara icerken annem babam bulduklarinda yalan soylemedm ve bu kdar konusup ozur dilemedim kendimi kabul ettirdim asiydim, ki 20 yasindaydim. Suanda 29 yasindayim kocamla olanlara bak.

Sigara içen kadın benim karım olamaz dediğinde koymalıydın tavrını, bu laf çok başka yerlere gidiyor çünkü, zihniyet kötü, bu saatten sonra ne yapılır bilemedim, şahsen benim kaldırabileceğim şeyler değil bunlar, böyle her yere gidebilecek laflar benim fazlaca dengemi bozuyor, iş ciddi boyutlara giderdi sanırım böyle bir şey yaşasam. Yerinde olsam özür falan dilemem, fosur fosur içerim o sigarayı, eşinin yaptığı şey çok çirkin.

Ben sigara kullaniyorum esimde sigara kullaniyo. Bana icme dese daha cok icerim. Neyi kisitlarsan o muhtesem gelir gozunuze. Evet sagliga zararli kimse icmek istemez ama birakilmasida o kadar kolay olmuyor!

Sigara içen kadın benim karım olamaz dediğinde koymalıydın tavrını, bu laf çok başka yerlere gidiyor çünkü, zihniyet kötü, bu saatten sonra ne yapılır bilemedim, şahsen benim kaldırabileceğim şeyler değil bunlar, böyle her yere gidebilecek laflar benim fazlaca dengemi bozuyor, iş ciddi boyutlara giderdi sanırım böyle bir şey yaşasam. Yerinde olsam özür falan dilemem, fosur fosur içerim o sigarayı, eşinin yaptığı şey çok çirkin.

Gozum gormedi kulagim duymadi takilmadim. Suanda daha garip geliyo bana. Ve acikcasi cok koyuyo her bi olaydan bi kac gun kus kalmak konusmamak dislanmak herseyime karisma vs.
Beni odadan kapi disari edip kapiyida kitledikten sonra tabikide sesim cikmadi salondayim. Ve evet baya bi sigara icesim gelio suanda sinirim bozuldugu icin.
Icinden nasi cikicagimi bilmiorum, hep onun sinirinin gecmesini beklemem lazim.

Bencede tepkisi çok fazla, mesajla bunları yazdım ama okumadı bile ve evden çıkmadan öncede konuşmadı.
Eşim içkide içmiyo evlendiğimizden beri ve bende onun yüzünden bırakmıştım, sigarayada baya tepki verdi sakladığım içinmi yoksa acaba içkide içiomudur falan diye mi düşündü bilmiyorum.
İçmek istemiyorum bende, eğer tekrar büyük alışkanlık haline dönerse zor bırakırım. Ama eşimin bu kadar karışmayan biri olmasını isterdim..
Karışması bence iyi birşey. Çocuğunuz var mi bilmiyorum ama hamilelikte ve sonrasında içmemeniz hepinizin yararına.

Back
X