- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
- Konu Sahibi Yanliz6777
-
Çalışan kadınların yaşadığı şiddettin boyutu da küçümsenemez.Eki Görüntüle 2303289
Hep bu yazı aklıma gelir eş problemi yaşayan duyunca
tamam ozaman sızde uzatmayın oyleyse ılk kez oldu ve ofkesını sızden cıkardıgı ıcın ozur dıledıyse ... bende esıme gece çemkırdım sinirimi ondan cıkarmıs bulundum sonra cok uzuldum ozur dıledım tamam sıkıntı yok dedı eger uzatsaydı nasıl davranacagımı bılemezdım mahcubıyetle bırlıkte . genel yapısı boyle degılmıs ofke kontrolsuzlugu yokmus madem olur oyle arada ınsanız4 5 aydir iyidir genelde iyiyiz dun boyld oldu
1 kere oldu sonra cok korktu zaten bosancam senden dedim ailelemle konuscam dedim. Agladi falan sarildi bana gercekten pisman oldu yani (burdakinler hemen darp roboru al dediler gider alirdim davada acardim ama bunlari yapmasi zor degil ama pismam oldugunu anladim) ertesi gun cicek falan getirdi.(uyduruk cicek degil baya guzel yani suslu püslü )tamam ozaman sızde uzatmayın oyleyse ılk kez oldu ve ofkesını sızden cıkardıgı ıcın ozur dıledıyse ... bende esıme gece çemkırdım sinirimi ondan cıkarmıs bulundum sonra cok uzuldum ozur dıledım tamam sıkıntı yok dedı eger uzatsaydı nasıl davranacagımı bılemezdım mahcubıyetle bırlıkte . genel yapısı boyle degılmıs ofke kontrolsuzlugu yokmus madem olur oyle arada ınsanız
sadece ses yukseldı degıl mı ? hanı vurma falan yok degıl mı o affedılmez cunku
Çalışan kadınların yaşadığı şiddettin boyutu da küçümsenemez.
Maaş kartı yıllarca kocasının elinde olup aldığı maaşı bilmeyen birsürü kadın var
Işe eli yüzü mor giden var
Çalışmak her zaman kurtarıcı olmuyor.
Eşinizin öfke problemi mi var?? Daha önce size şiddet de uygulamış .. fotoğraf paylaşımı yapmissiniz konunuzda gördüm ve çok üzüldüm.Esiniz hayatta yapamadiklarinin,hatalarının ,kendisine yapılan haksızlıkların acısını sizi duygusal ve fiziksel olarak kum torbasi olarak kullanıp sizden çıkarıyorsa oturun bir karar alin.Bunu yasamak zorunda filan degilsiniz
ve karısını dövmemeli dimi?
esınız sıze daha once sıddet uygulamıs1 kere oldu sonra cok korktu zaten bosancam senden dedim ailelemle konuscam dedim. Agladi falan sarildi bana gercekten pisman oldu yani (burdakinler hemen darp roboru al dediler gider alirdim davada acardim ama bunlari yapmasi zor degil ama pismam oldugunu anladim) ertesi gun cicek falan getirdi.(uyduruk cicek degil baya guzel yani suslu püslü )
Esim genel olarak cok vicdanıdır . Cocuguna duskun bana duskun kendi yemez bana yedirir tabakta 3 tatli kalmissa 2 sini bana 1 kendi yer hep oyledir. Bazende hepsini bana yedirir. Zor bir hayat gecirmis allah var ben el bebek gul bebek buyudum ama oyle buyumemis hem okumus hem calismis ana baba pek umursamamis kv kp cok yasli zaten benim rahmetli dedemle babaannenle yasit
Yanliz aksam boyle bir sey olmadiesınız sıze daha once sıddet uygulamıs
ve sıddet yıne tekrar etmıs
demek kı ofke problemı var ve bu tekrarlanacak daha oncekınden pısman olmamıs kı yınelemıs
bırdaha dayak yemek ıstemıyorsanız yapmanız gereken bellı ... sız bılırsınız ıyı forumlar
pekı bagırırken ne dıye bagırdı sıze mı bagırdı yoksa asıl kızdıgı seyemı bagırdı iş yerındekı meseleYanliz aksam boyle bir sey olmadi
Bana bagirdi kufur etti sonra anlatti is yerinde bir arkadasiyla tartismis (siddet yok bu arada) bende dedim ki elin adami icin benin yuregimi kaldirdin ayri yaticam dedim iki saat seslendi bana cocuk uyanicak diye gittim yanina sarildik uyuduk oylepekı bagırırken ne dıye bagırdı sıze mı bagırdı yoksa asıl kızdıgı seyemı bagırdı iş yerındekı mesele
sıddet yok demıssınız ama baya sıddet var maalesefBana bagirdi kufur etti sonra anlatti is yerinde bir arkadasiyla tartismis (siddet yok bu arada) bende dedim ki elin adami icin benin yuregimi kaldirdin ayri yaticam dedim iki saat seslendi bana cocuk uyanicak diye gittim yanina sarildik uyuduk oyle
Bu arada samimi ve kulturlu bir bayansiniz bende kadinin calismasindan yanayim hep hayalimdi calisan bir bayan olmak esimde karsi degil calismama bir seyi nekadar cok isterseniz olmaz allah onunla sinar ise girmek icin 5 Sene cocuk dusunmedim farkli alanlarda bir suru is aradim kurslara gittim (esim özelkursa) muhasebe tibbi sekreterblik muhasebe kursu vb farkli alanlarda is aradim kasiyerlik muhasebe sekreterlik yok anam yok artik o istek kalmadi bende bir ara gecici hastanede calistim raborlu personelim yerine 3 4 kere cagidilar o kadar istek kalmadi.
Haklisinda ne diyeyim inan ilk yillar psikolojik siddet daha cok vardi iki günde bir diyeyim simdi ayda 1 oluyor.sıddet yok demıssınız ama baya sıddet var maalesef
ben calısma konusunda katı degılım cogu ınsan ıs bulamıyor bırde calıstıgına degmesı gerekıyor mesela asgarı ucret alacak olsam calısmazdım cunku cocugumun kresı ve aylık gıderı asgarı ucret nerdeyse elde var sıfır ıcın calısılmaz calısmak ıcınde sartların olusması lazım oyuzden ben ona bırsey dıyemem gonlumden gecen herkesın ınsanı sartlarda hakettıklerı yer ve maasla calısabılmesı ama calısmayana da bırsey demem kısının kendı tercıhı
yalnız su hayatda asla affetmeyecegım seyler vardır ıhanet ve sıddet ... bunlar evlılıgın temelını sarsan bozan seylerdır kabul edılemez sahsen ben affedemezdım
sızın ne sucunuz varkı sıze bagırıp cagırıyor ben sandım ıs yerınden sınırlı geldı bagırıs cagırıs suratla sonra sınırı gecınce anlattı gectı gıttı sandım sıddet sayılması ıcın ılla tokatlaması gerekmez hakaret edıp bagırması da sıddettır bır sonrakı adımı tokattır zaten
su kadınların cektıgı ne ya valla yıldımHaklisinda ne diyeyim inan ilk yillar psikolojik siddet daha cok vardi iki günde bir diyeyim simdi ayda 1 oluyor.
Bosanmak kolay ama sonrasi iste ailem hep yanimda olur ama ben onlara sigamam artik. Bir de nebileyim cocuk olunca kabul etsek etmesekte insanin eli kolu baglaniyo. Itiraf edeyim seviyorum esimi sevmesem dakka durmam. Yillarimi verdim ifsa olmamak ayrinti yazmiyorum on yili askin omrumu verdim 20 yaslarin basimdan beri beraberim suan 30 lu yaslardayimsu kadınların cektıgı ne ya valla yıldım
umarım hayatınızda hersey yoluna gırer uzucu yanı kadınların mutsuz olması bız mutlu olmalıyız kı dunya guzellessın
kendı degerımızı bılelım
o aldatıldıgı halde ayrılmayanlar ıcın dıyorum onların problemı onlar bıle ayrılmadı dıye dogrusu o anlamına gelmıyor dogru bır tanedır her zaman her yerde gecerlıdırBosanmak kolay ama sonrasi iste ailem hep yanimda olur ama ben onlara sigamam artik. Bir de nebileyim cocuk olunca kabul etsek etmesekte insanin eli kolu baglaniyo. Itiraf edeyim seviyorum esimi sevmesem dakka durmam. Yillarimi verdim ifsa olmamak ayrinti yazmiyorum on yili askin omrumu verdim 20 yaslarin basimdan beri beraberim suan 30 lu yaslardayim
Bir de calisip aldadildigi halde esinden ayrilmayan var cevremde(aylarca aldatildi bu tanidigim)
Meslegi oldugu halde bir nevi kole hayati yasayan kadin manipule ediliyordur. Bu durum kalktiginda hayatina devam edebilir. Ama meslek sahibi olmayan bir kadinin para kazanabilmesi icin en basit islere basvurmasi gerekir. Muhendis kadrosuna atamasi yapilamaz. Kastedilen buydu. Meslegim oldugu icin bosanabildim. Cocugumla sifirdan bir hayat kurdum. Ama bunu yaparken ne olursa olsun para kazanmaliyim derdine dusmedim cunku meslegim vardi. Is bulamasaydim meslegimle ilgili basvurulari gunceller gecici islerle gunu kurtarirdim. Ama okumasaydim lise mezunu olarak lisans kadrolarina zaten basvuru yapamazdim.Burada bir konu var yeni, mesleği olan ve çalısan bir kadın eşinden işyerine gözleri mor gidecek kadar dayak yiyip evliliğine bir şekilde devam etmiş, para kazandığı halde maaş kartını eşine verip onun kontrolünden çıkamayan birçok konu da okuduk burada.
Evet meslek ve para kazanmak çok şey ama herşey değil.
Ben yeni dogmus cocugum varken bosandim. Asil adam adam degilse cocuk icin bosanilir. Bu arada evliligimizde bana ve aileme karsi en ufak kotu sozu olmadi birakin kufuru. Size kufur eden birini hala nasil seviyorum diyebiliyorsunuz? Cocugunuz bu olanlara sahit olmuyor mu?O da ileride bunlari yapacak. Sinanma meselesi dogru. Oyle demistin gercekten fikirlerinin arkasinda misin,sinamasi bu.Bosanmak kolay ama sonrasi iste ailem hep yanimda olur ama ben onlara sigamam artik. Bir de nebileyim cocuk olunca kabul etsek etmesekte insanin eli kolu baglaniyo. Itiraf edeyim seviyorum esimi sevmesem dakka durmam. Yillarimi verdim ifsa olmamak ayrinti yazmiyorum on yili askin omrumu verdim 20 yaslarin basimdan beri beraberim suan 30 lu yaslardayim
Bir de calisip aldadildigi halde esinden ayrilmayan var cevremde(aylarca aldatildi bu tanidigim)
Meslek sahibi olmaya gereksiz gözüyle bakmıyorum zaten aksine gerekli her kadın için. Ama meslek herşey değil yineliyorum sözümü.Meslegi oldugu halde bir nevi kole hayati yasayan kadin manipule ediliyordur. Bu durum kalktiginda hayatina devam edebilir. Ama meslek sahibi olmayan bir kadinin para kazanabilmesi icin en basit islere basvurmasi gerekir. Muhendis kadrosuna atamasi yapilamaz. Kastedilen buydu. Meslegim oldugu icin bosanabildim. Cocugumla sifirdan bir hayat kurdum. Ama bunu yaparken ne olursa olsun para kazanmaliyim derdine dusmedim cunku meslegim vardi. Is bulamasaydim meslegimle ilgili basvurulari gunceller gecici islerle gunu kurtarirdim. Ama okumasaydim lise mezunu olarak lisans kadrolarina zaten basvuru yapamazdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?