• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim soyadını değiştirmeli mi

Zor isiniz. Soyadi degistirmek ev almak vs. Simdidedn bunlari dusunuyorsaniz, ileride neler olur:50:

maalesef.. ama soyadına avukata vekalet verildi parasını düğünde vereceğiz
ev için alıcılar var ki avukat icraylada satmaya yetkili
yani işleri yoluna koyuyoruz şükür çünkü ne istediğimizi biliyoruz ve aynı fikirdeyiz
bunun devamını diliyorum <3

maalesef.. ama soyadına avukata vekalet verildi parasını düğünde vereceğiz
ev için alıcılar var ki avukat icraylada satmaya yetkili
yani işleri yoluna koyuyoruz şükür çünkü ne istediğimizi biliyoruz ve aynı fikirdeyiz
bunun devamını diliyorum <3

vay be büyüt yetiştirr belli bi yasa getirrr sonraaa ana baba deemesin vazgeçsnnn bende çok çektimm eşimin ailesinden ama bu kadarr soyismi degiştirecek kadar sizde bi sorun göremedimmm bunlardan daha daha büyük sorun yasayanlarrr varrr ve benim eşim basta benim yanımdaydı sonraa ailesi için ölüyo şimdii beni haksız buluooo erkek milletinin beyni beynini tutmuyoki neye güveniyosunn ana babasının ahını almamak için sustum saygıdad kusur etmedm halen sevmezler allaha bıraktımm günahımı üstülere yıktımm sende yarın birgün ana olacaksınn o zaman anlarsınn...

siz düğünü öne çektik demediniz mi? belki kv ile kp kayınbiraderine araba almaya daha önceden karar verdi, sizin düğüne da daha var toparlarız kendimizi diye düşündüler,,,,
söz konusu olan 3-5 bin değil ki 50 bin ve siz düğünü öne çektik diyorsunuz?
ama artık ev alınmış, olan olmuş onu satmanın bir anlamı yok bence orta bir yol bulunur,, olmadı takı paralarını evin borcunu kapatırsın,,,
eşyalarını az alırısn,,,,
yani eşin şimdi rest çeker ailesine ama evliliğinde huzur kalmaz 5 yıl sonra,,,

merhabalar daha öncede nişanımda sözümde sorunlar yaşamıs en büyüğünü yazmıştım buraya meğer ondan büyüğü de varmış. ailelerden yana yümüzü gülmedi. işin kötü tarafı gözle görülür elle tutulur birşey olmadı onlardan yana hep biz göründük sorun çıkaran patladık çünkü. özellikle ben. 26 ekimde düğünümüz vardı bayramlarda uğrasmamayım diye öne aldırdık nişamlımla. bayramda kim kime gelecek o bile sorundu çünkü geçen bayram. bizim kız tarafı olduğumuzu hiç hissetmedik söz çiçeğini bile nerden alacaklar ben seçtim rezil etmesinler diye geniş çaplı 1 törendi.
düğün öne alınınca ev işi konu oldu
bizim ilk şartımız en basından ev peşinatını verin altın yapmayındı.
daha önce 10 bin peşinatla ev bakıyorduk.almadılar uzak dediler daha var dediler oyaladılar.
babam kalp krizi gecirdi ameliyat oldu bunlar bize geldiler güya ziyarete onları ben arabayla duraga bırakırken demesinler mi siz kira bakın faizler yüksek.
dedim sonucta biz ödeyeceğiz olsun alalım. gülerek gecistirdik o gün ama ben sinirden ölüyorum.
esya bakmaya geldiler hafta sonuna ortada ev yok babam aradı dedi esya kolay gelin evi halledelim.
mırın kırın ettiler ama geldiler
inanın ben 110 binlik otoparklı ev begenmiştim almamıslardı bi baktım baktıkları ev 160 tan başlıyor.
bide ısrarcı.
nasıl ödenecek bu banka kredi vermezki dedim yok. benimkide uymus saf saf babam bizi düşünüyor diyor.almışken iyi olsun hesabı.
annemi çağırdım onları susturdu benim begendiğim aslında onları cagırma nedenim olan eve götürdü.
ev mecidiyeköyde merkezde küçük alt kat ama şirin 130 bine. bize uygun.
tamam dedik hepimiz.
babası eve gitti alamam demiş.
biz pes etmedik dedik biz alırız peşinatsız ama olacak.
emlakcı aradı babasını bunlar buluştu adam ikna olmuş(!) hemde kredi 80 binlik. 50 bini ver esya alma dedik. kabul etti.
gercekten almadı biz evi tuttuk esyaları ailem aldı.
nikah memuru lazım düğün geldi arayan yok

neyse benim gayretlerim sonucu 4 mayısta resmi ve dini nikah yaptık imamıda biz bulduk getirmediler evleri uzak diye sineye cektik asıl amaçları imam nikahını düğün akşamı yapmakmış. bizim imamı kabul etmeyip tekrat yaptırmak istediklerini eşimden duydum çıldırdık ailecek kabul etmedik
ozaman kendileri getirseydi dedik. şimdi de ortak tapumuz sorun oldu ben nikahta bunların yaptığını görünce eşime tapu parasını ayarladım tapuyu alalım dedim zaten ev alınırken banka ortak olmak zorunda ama ilerde üzerinize alırsınız demişti.
bizde asıl iş yerinden izinliyiz hem parada var(parayı benim babam verdi gibi dedik hatta) hadi gelin randevu aldık dedik.
gelmediler.
bizi para mal düşkünü ilan ettiler.
suan konusmuyoruz alınan evi boşaltıp kiraya cıktım
düğün salonumu davetiyemi herseyimi değiştirdim gelinliği ödemekte bize kaldı.
çocugum ve ben bunların soyadını taşımayalım diyorum.eşimde aynı fikirde bugun avukata vekalet verdik hem evi satsın diye hem soyadı için.
herkes eşin ilerde sana sırt cevirir onlarla barısır diyor.
sizce?
Soyadını değiştirmek de ne alakadır.kusura bakmayın ama liseli ergen tribi gibi :37: evlenecek yaşta insanlarsınız bu çözüm mü yani :ssz:

Ne kadar cok beklentiye girmis, istemissiniz insanlardan.
Esinizin ailesine de hak verdim. Surekli ver ver ver. Evin pesinatini ver, 50 binini ver, altin alma ev al,... Ne olursa olsun, kimse kimseye ev almak zorunda degil. Kayna ne yapmis, onun gelinine ne yapmis, bunlar farketmez. Ne olursa olsun. Insanlardan bu kadar sey beklerseniz, size karisilmasina sasirmayacaksiniz. Parayi kim veriyorsa o konusur cunku. Sen parayi ver gerisine karisma, yok oyle dunya. Insanlari bu kadar isin icine sokup, sonradan bize karisiyorlar, laf soyluyorlar demissiniz. Malesef bu isler boyle.

Diger yasananlar da bircok kisinin basina geliyor. Nisan, dugun zamanlari tatsizliklar cikiyor. Ama ortada aileyi reddedecek kadar buyuk birsey goremedim ben. Ne kadar kolaymis anayi babayi silmek esinize. Siz de yangina korukle gidiyorsunuz masallah. Ben sizin sonunuzu iyi gormuyorum acikcasi. Yarin birgun esiniz ailesine doner illa ki, bunlar hep size patlar. "Elin kizi geldi, aramizi acti" olur adi.

Son olarak, annesini babasini soyadi degistirecek kadar silen bir insana cok guvenmeyin derim. 40 yillik anasini babasini, yani caninin parcalarini silen adam, ilerde sizi de cok kolay silecektir. O zaman bugunlerinizi hatirlarsiniz.

Boyle meselelerden soyadi degismek asiri abarti olmus. Amma kin varmis sizde de. Duyan da caniniza kastettiler sanir. Cocukca bir karar, mantikli bir tarafi yok. :ssz:

kimse size ev alma zorunda değil. Belirli bir miktat takı şart koşup, düğünden sonra takıları peşinat yapıp gayet güzel alabilirdiniz evinizi..

Tabiki barışıcak onlar onun ailesi.. Et tırnaktan ayrılmaz. Ayrıca böyle bir nedenden ötürü ailesi ile görüşmezse eşiniz, öbür dünyada Allah'a bunun hesabını veremez. Siz de bunda Allah katında suçlusunuz..

Tipik kocamı alırım ailesine tekmeyi basarım örneğisiniz... nedemek soyisim degisikligi oldu olcak sizin soyisminizi alsın kocanız mağlum sizin aileniz dörtdörtlük. Bikere dusunun ben bu insanlara naptim ki bana boyle davraniyolar diye. Evde ev diye tutturulmazki

sanki evlenilmiyor
şirket kuruluyor
bu ne kadar maddiyatçılık böyle
bir de çok plancı gördüm seni
nasıl olsa ilerde barışılacakmış
buruk olan onlar olsunmuş
sen insanları ne yerine koyduğunun farkında mısın
bankamatik mi bunlar
bir de kaynana ve kayınbabayı dinlemek lazım
tebrik ediyorum onları geri adım atmamışlar
hesapçı geline hesapçı kaynana kayınbaba
sen hesabını biliyorsun da onlar bilmesin mi

Son düzenleme:
Soyadını değiştirecek bi durum yok ortada.
Hiç bi evladı anne babasından koparma gibi bi hakkımız yok.
Eşine gaz verip de sırt çevirtme ailesine. Ne kadar kötü olursa olsun ailedir. Görüşmeyebilirsin, ama eşini düşman etme. En sonunda gelir sana düşman olur eşin...

Bi de ne kadar çok hesap kitap yapmışsın. Ben mi saf mışım anlamıyorum :44: Ben evlenelim kavuşalım da ne olursa olsun dedim. Bizim de aileden yana şansımız yok bu arada. Ama eşim de ben de atlattık çok şükür o kötü günleri.
Sana tavsiyem bu kadar planlı yaşama, bazen akışına bırakmak lazım. Eşinin ailesine sürekli para hesabıyla gidersen onlar da seni para meraklısı olarak görürler.

Evet değiştirsin ama öncesinde elli bini verene kadar doğumundan bugüne kadar kendisi için yapılan masrafları ailesine iade etsin öyle değiştirsin!!!!

İşte bu :46: Böyle hesapçı bi geline hesapçı bi kaynana lazım. Anasına babasına hakkını ödesin öyle değiştirsin.

Yazık o anneye babaya
Kendi geçirdiğin 6 yılı maharetmiş gibi söyleyip durmuşsun ama o kadın çocuğuna 25 yıl harcamış, senin 4 katından fazla
Yazıklar olsun öyle de evlada...

Hem kimse size ev almak zorunda değil. Takı vermeyin ev ev ev ev verin diye tutturmuşsunuz ama bakalım onlar aynı fikirde değillerdir

Siz ailenize sadece soyadınızla bağlı olabilirsiniz ama insanlar öyle değildir hanımefendi... Soyad değişince bağ kopmaz.

Esinin soyadini degistirmesini istemen cok buyuk vebal.yapma arkadasim bu cok uc noktada bir istek.esinin ailesinin hatalari olmus ama burada oyle eziyetler cekenkerin hikayelerini okuduk ki kiyaslanirsa sizin meseleniz bunlardan agir degil.evlenirken ev almaya kalkmak hata olmus.keske acele etmeseydiniz.ilk etapta kirada oturulur sonra bir caresine bakilirdi.o kadar cok hesap kitap yapmissiniz ki en sonunda dolasmis kalmis.bu tur buyuk bir yukle esini evlenmek zoeunda birakma.simdi hirs ve kizginlikla dogru karar verdigini intikam aldigini dusunsen de gelwcekte agir fatura odersiniz.bi orta yol bulup aile ile barisin soyadi davasindan da vazgecin.esine bu haksizligi yapma..ne kadar sildim dese de yuregi kanar insanin.ana baba da bi soyadi ile silinemez.sen de sakin ol bu fevrilik iyi degil.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet değiştirsin ama öncesinde elli bini verene kadar doğumundan bugüne kadar kendisi için yapılan masrafları ailesine iade etsin öyle değiştirsin!!!!

aynenn katılıyorum sonuna kadarrrr kısa vee öz çok büyük bi vebal soyismini degiştirip ailesinden uzaklaştırınca mutlu olacanı sanıyo konu sahibi arkadaşıı çok yanlış oldunu ilerde anlayacakkk

Yapacagın en güzel şey herşeyi bitirmek olsun bence bu duruma gelipde mutlu bi ewliliginizn olcagını hayal ediyosan yanılıyosun bizzat yasamış biri olarak söyliüyorumm hayatını mahfetme bence ayrılamam diosanda ertele ve inan soyadını bile deiştirmek isteyen nişanlında hayal kırıklıgı olucak senin için onlardan ayrı oldugu için acı hep senden cıkıcak aile önemli bence tabi ben bunu gec anlamış bir insan olarak söylüyorum dua edicem senin için inş hakkında hayırlısı olur tavsiyem kalbini deil aklını dinlemen

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...

Ben çok üzüldüm şu anda . Gerçekten anne baba ahıyla kuracağınız o yuva size mutluluk , huzur getirmez ki . Vazgeçmek bu kadar kolay olmamalı .
Bu olayın sadece eşya, ev gibi sebeplerden ötürü meydana geldiğini düşünmek istemiyorum ben mutlaka ama mutlaka başka sebeplerde vardır diyorum ama hiç bir sebep aileden vazgeçebilmenizi haklı çıkarmıyor maalesef . Kırgınlık olabilir , küslük olabilir ama soy isim değiştirmek aileyi reddetmek nasıl bir şey .

Konuyu okudum. Kimse kimseye zorla bir sey aldirmis degil. Dugunde takilacakmolan takilarin yerine parasini istemisler. Cunku ev alma planlari var ve altinlar bozulunca alindigi fiyattan dusuge gidiyor. Cok mantikli. Ailesi bastan hem kabul etmis hem orali olmamis.

Soruna gelirsem esin ilerde buyuk bir ihtimalle sana sirtini donecek. Ailesi kiymetli olacak.

Back
X