eşim sürekli beni küçük görüyor lütfen yardım edin derdimi paylaşmaya ihtiyacım var:(

Bu yoruma katılıyorum madem kendine yakıştıramıyor kendin aşağıda görüyor eşini o zaman adama derler niye gidip 2 fakülte bitirmemiş insanla evlenmiyorsun da beğenmediğin insanı seçiyorsun amacın ne?

Bilerek yapiyorlar ezmek icin.simdi karsisindaki doktor muhendis olsa bunu yapamaz.ole biri bunu cekmez cunku.bu kadini ezerek egosunu tatmin ediyor.bizim kizlarimizda lise mezunuda olsalar muhendise doktora varmak icin can atiyor.neymis kocam mühendis diyerek ona buna hava aticak.ben olsam kendimden cok yuksek birinle evlenmezdim.zaten hemen cocuk da yapilmis henuz bir senelik evlilikte.konu sahibide hatali benim gozumde .ben objektif bir insanim.bu adamin duzelicegini sanmam daha beter olur isinde yukseldikce.

ben 1 buçuk yıllık ewliyim 1 oğlum var.eşimle okurken tanıştım.o okulunu bitirmiş çalışıyıordu ben öğrenciydim.mezun oldum ve tanıştıktan kısa bi süre sonra ewlendik.ve sürekli kavgalarımız başladı.her lafımda beni küçük düşürdü.sürekli bana kullandığı kelimeler ben 2 üniversite bitirdim sen yüksek okul mezunusun.bi vasfın bile yok bişeyden anlamıyorsun gibi beni üzecek şeyler söylemeye başladı.çalışan kadınlara karşı bi sempatisi olduğunu düşünüyorum.benim alanım havacılık.yer hostesiyim ama çalışmıyorum havaalanı şartları saatleri uygun değil çünkü.eşimde mühendis.yaptığım hiç birşeyi beğenmiyor yada tepkisiz kalıyor.bana asla güzel beni memnun edecek bir kelime söylemedi.bugüne kadar hep ben onu övdüm ama o bana bir kere bile güzelsin demedi.özel günlerden asla anlamaz.gebeliğimi bile yanlız geçirdim manevi açıdan.hiç sormadı canın bişey istiyormu nasılsın diye. dün bana sen kendini ne sanıyorsun nerde görüyorsun üniversitemi okuduğunu düşünüyorsun vasıfsız dedi.kavgada etmiyorduk normal işten güçten konuşuyorduk.hep kendini ön plana çıkarır her konuda mutlaka bilgisi vardır yapamayacağı şey yoktur ona göre.çok benmerkezci.sürekli kendini övüyor sürekli ama.ne yapmalıyım.kişilik bakımından çok ters düşüyoruz boşanmayı düşünüyorum.ne yapmalıyım sizce

Sen ona iyice bir çemkir
Bana bak de ''okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır'' de.
Okumuşsun ama adam olamamışsın de.
Evlenmiş seni eşi yapmış, sen ona evlat vermişsin, seni başının üstünde taşıması lazım beğenmemek ne demek?
Eşini kendine getir, onu şımartma, dünya onun etrafında dönmüyor bunun bilincine varsın...
Ne ilkokul mezunları var kendini geliştirmiş, ne üniversite mezunları var yontulmamış ayı...
Okumakla adam olunmuyor.

Bilerek yapiyorlar ezmek icin.simdi karsisindaki doktor muhendis olsa bunu yapamaz.ole biri bunu cekmez cunku.bu kadini ezerek egosunu tatmin ediyor.bizim kizlarimizda lise mezunuda olsalar muhendise doktora varmak icin can atiyor.neymis kocam mühendis diyerek ona buna hava aticak.ben olsam kendimden cok yuksek birinle evlenmezdim.zaten hemen cocuk da yapilmis henuz bir senelik evlilikte.konu sahibide hatali benim gozumde .ben objektif bir insanim.bu adamin duzelicegini sanmam daha beter olur isinde yukseldikce.

Söylediklerinin genelinde haklısında bide şu var böyle insanlar çevreye kendilerini bi sevdiriyolar dışarda birine durumu anlatsan inanmayacak o derece oyuncu olabiliyorlar yani evlenenekadar kıza muhtemelen oynamıştır dışarıyada hala oynuyordur.

ben çok sevdim severek evlendim ewlenirkende ne işi ne maddi durumu beni ilgilendirmedi.sevdim sadece.okadar üzgünümki bana bu şekilde yaklaştığı içn.ve artık kendimi bende değersiz işe yaramaz görüyorum.psikolojim çok etkilendi.kendime hiç güvenim kalmadı.ewlenmeden önce böyle değildim.deli dolu neşeli her insanla konuşabilen her ortama ayak uydurabilen bi insandım şimdi geldiğim durum beni çok yıprattı kendimi tanıyamıyorum.keşke diyorum keşke zamanı başa alma şansım olsaydı.

ben genelden bahsettim . hepimiz kariyerli koca merakından ölüyoruz kendim içinde diyorum . hiç bakmıyoruz kendimize biz ne yaptık şu dünyada nereye geldik diye .. kıza bakıyorsun lise mezunu ama doktor koca isterim asker koca isterim diyor kimseyi beğenmiyor . e sen dengine baksana yokk millete hava atıcak ona buna benim eşim şu diye . severek evlenmişsindir tabi herkes bu tipleri seviyor zaten . adam yakışıklı kariyerli yani hangi kız istemez dediğine göre yorum yapıyorum . seni beğenmemeye başlaması aslında normal . çünkü çevresinde kendi gibi kadınları görüyordur hep . bence işe gir en azından ayaklarının üzerinde dur . birde başka çocuk yapma sakın .

sırf üstünlüğü ele almak için değil ama psıkolojk olarak kendınız için işe başlayın..

insan işe gittiğinde bir nebze sorunlarından uzaklaşıyor iş yerinde başardığı bir iş aldığı bir takdir öz güvenini tazeliyor..

saatleri falan demeyin bahaneler uydurmayın emin olun bundan daha kötü bir durumda olmazsınız..

o size bir şey anlatmaya çalıştıgında siz dergi açın okuyun mesela onaylamayın evet aşkım demeyin duymayın.. sanki o konusmuyormus gibi davranın kafanızı bile sallamayın balkondaysanız yolu sokagı ızleyın mesela... eğer sebebini sorarsa ki dayanabileceğini sanmıyorum sormadan sen bana bu şekilde davrandıkça bende böyle davranacağım senın laflarını dınlemek yerıne kıtap okuyup kendımı gelıstırecegım tam senın ıstedgın gıbı dıyın...

. narşist değil belki ama kesinlikle bencil bir insan

Ben bunun eğitimle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bu tamamen kişilik bozukluğu. Ben doktora yapan biriyim. Eşim ilkokul mezunu. Ben hiç onu ezmedim ama. Aksine konu sahibinin yaşadıklarını yaşattı bana, o ezdi beni. Bunun eğitimle ilgisi yok. Konu sahibini sindirmek için eğitimi kullanıyor. Eğer konu sahibi de çok iyi bir üniversiteden mezun olsaydı o zaman da onu küçümseyecek başka şeyler bulacaktı eşi. Tamamen karakteri zayıf bu insanın ve kendindeki özgüven eksikliğini bu şekilde bastırıyor. Eminim dışarıdaki arkadaşlarına da mükemmeli oynuyordur. Bu tip insanlar böyle maalesef.

Son düzenleme:
kaç gündür konuşmuyoruz aynı ewin içinde yabancıyız.ama o hiç umursamıyor.demiyor bu kadına lafım dokundu üzüldü gönlünü alayım diye.hala lafımın arkasındayım ben diyor.ewdeki rahatsızlıktan uzaklıktandada rahatsız değil.bu narsist hastalığını okudumda sanki biri ewime kamera yerleştirmiş olanları yazıya dökmüş gibi.ne yaşarsan aynısı anlatılmış.adamda hiç duygu yok.ne sevgi anlamında nede üzüntü anlamında.tek derdi işi ve parası.okadar duygusuzki insan kılığında robot gibi.ben manevşyatcı o maddiyatcı.çok çaresizim kararım ayrılmak ama çocuğumdan korkuyorum.gayet güzel ve bakımlı bi kadınım.eşimi mutlu edebilcek herşeyi elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum ama karşılığında bir kuru teşekkür bile yok hiç bişeyin.mesela bi pazar gezmesine çıkıyoruz benim yalvarmamla (ona bile çıkmak istemiyor yani) gittiğimiz heryerde tek muhabbeti iş ve para.onunla özel bişey yaşamama izin vermiyor.diyorum bugun pazar.at kafandan işi gücü.nasılsa haftanın 6 günü stres yaşıyosun rahatla bugun başka şeyler konuşalım bizi konuşalım ailemizi konuşalım.bu seferdde bana sen anca gez toz ye iç başka bildiğin yok diyor.ne yapsam yaranamadım.ve ona göre hep ben suçluyum birkere demedi bendede var hata.hep ben hatalıyım hep ben kavgacıyım ben uzatıyorum.ve ben bu laflarına beni eleştirmelerine üzülüp kırılınca takıntılısın sen bi psikoloğa git tedavi ol diyor.ve beni en çok şaşırtan olayda ben bu durumun faturasını kendime kesmeye başladım.yani hastamıyım diye düşünür oldum.

Eşin mühendis olmuş ama adam olamamış. Bir dakika duramam böyle adamla, sizi biraz sevseydi böyle davranmazdı.

Eşiniz Tam Dayaklık :36: Vur Kafasını Duvara Milletin Yanında Sende Onu Küçük Düşür Canım Sinirlerim Kalktı

"Bay mükemmel"e iyi bir ders vermek gerek sanırım.

Böyle tipler en ufak bir yenilgide toparlanamaz,bir süre kendilerine olan güvenlerini kaybederler,seninki de böyle bir şey yaşamalı ki aklı başına gelsin.

kaç gündür konuşmuyoruz aynı ewin içinde yabancıyız.ama o hiç umursamıyor.demiyor bu kadına lafım dokundu üzüldü gönlünü alayım diye.hala lafımın arkasındayım ben diyor.ewdeki rahatsızlıktan uzaklıktandada rahatsız değil.bu narsist hastalığını okudumda sanki biri ewime kamera yerleştirmiş olanları yazıya dökmüş gibi.ne yaşarsan aynısı anlatılmış.adamda hiç duygu yok.ne sevgi anlamında nede üzüntü anlamında.tek derdi işi ve parası.okadar duygusuzki insan kılığında robot gibi.ben manevşyatcı o maddiyatcı.çok çaresizim kararım ayrılmak ama çocuğumdan korkuyorum.gayet güzel ve bakımlı bi kadınım.eşimi mutlu edebilcek herşeyi elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum ama karşılığında bir kuru teşekkür bile yok hiç bişeyin.mesela bi pazar gezmesine çıkıyoruz benim yalvarmamla (ona bile çıkmak istemiyor yani) gittiğimiz heryerde tek muhabbeti iş ve para.onunla özel bişey yaşamama izin vermiyor.diyorum bugun pazar.at kafandan işi gücü.nasılsa haftanın 6 günü stres yaşıyosun rahatla bugun başka şeyler konuşalım bizi konuşalım ailemizi konuşalım.bu seferdde bana sen anca gez toz ye iç başka bildiğin yok diyor.ne yapsam yaranamadım.ve ona göre hep ben suçluyum birkere demedi bendede var hata.hep ben hatalıyım hep ben kavgacıyım ben uzatıyorum.ve ben bu laflarına beni eleştirmelerine üzülüp kırılınca takıntılısın sen bi psikoloğa git tedavi ol diyor.ve beni en çok şaşırtan olayda ben bu durumun faturasını kendime kesmeye başladım.yani hastamıyım diye düşünür oldum.

Sorun kesinlikle sende değil. Ben de "sen ruh hastasısın git bir tedavi ol" kelimelerini çok duydum. Hani derler ya adama 40 gün deli dersen deli olur diye, o bana ruh hastası dedikçe ben de acaba öylemiyim diye düşünmeye başlamıştım. Sorun eşinin kişiliğinin hala gelişmeyip çocuk kişiliğinde kalmasında. İşin garip tarafı bu tip insanlar eşlerini kendisinin aynası olarak görüyorlar. Yani aslında kendisi nasılsa sana öyle olduğuna dair eleştiri yapıp seni öyle olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Sen öyle olmadığını biliyorsun ama bu o kadar çok söyleniyor ki bir süre sonra acaba öylemiyim diye düşünüyorsun.

Susmak çözüm değil. Ben o yolu çok denedim. Çemkirmek de işe yaramadı. Konuşmaya çalıştım ama konuşulmuyor bu tip insanlarla. Konuyu ordan oraya dağıtıyorlar. Tek çare kendi hayatını yaşa. Yani o yokmuş gibi sen nelerden hoşlanıyorsan onları yap. Belki yeniden üniversiteye gidip eğitimine devam edebilirsin, ya da işe başlayabilirsin. Hem arkadaş çevren de genişler.

Bu tiplerle ömür zor geçiyor. Ben üç kişilik evde yalnız yaşamayı öğrenmiştim. Öyle de idare ediyordum ta ki o evi terk edene kadar. Muhtemelen hayatında bir de olabilir ama bunu o kadar sinsi yapıyorlar ki anlayamıyorsun.

Ben şöyle diyordum bu adam sevmeyi bilmiyor. Ama çocuğumuzu seviyordu. Beni sevmiyordu. Ne yaparsam yapayım, pas pas da olsam sevmedi beni.

Evi terk edince herkes dedi ki bir düzeni vardı, yapamaz. Eninde sonunda döner dediler. Ama bu tipler maalesef dışarda sömürecek başka birini bulunca biraz da onu sömürmek için gidiyorlar. Artık seninle işi kalmayınca bitiriyorlar.

Seni üzmek istemem ama böyle maalesef. O yüzden ola ki bir gün sen de terk edilirsen sudan çıkmış balık gibi olma. Kendi ayaklarının üstünde durmak için bir işe gir. Çünkü çocuklarını bile gözleri görmüyor maalesef. İşin komik tarafı boşanmada da hiç bir şey vermemek için yapmadıkları şey kalmıyor. Lütfen kendi ayaklarının üstünde durmak için bir şeyler yap. Anladığım kadarıyla sana ondan fayda yok. Seni fazlalık gibi görüyor. Çalışmadığın için ne yapıyorsun ki gezmekten başka diyor. Ben çalıştığım halde eşim beni "yük" olarak görüyordu. Bu modeller böyle, kendini suçlamayı bırak.

canım sayfaları okuyamadım ama bence senin eşin gerçekten kompleksli biri
iki üniversite bitirmek çok zor birşey değil çoğu kişi bu şekilde okuyo zaten kendini ne sanıyo anlamadım
üniversite okumasak bize yutturacak yani
üniversite sadece ortam meselesi bence onun dışında derse gidip geliyosun herkes gibi
kendini geliştirme birşeyler katma olayı kişinin kendisinde biter

sen de onu yüceltince iltifat edince kendini birşey sanmış iyice
beğenmiyosa evlenmeseydi
hiç kendini ezdirme
ben olsam kesin boşanırım heralde
evlenirken bilmiyo muydu senin ne mezunu olduğunu da şimdi küçümsüyo
üzgünüm ama eşinin değişeceğini sanmıyorum
imkanın varsa hemen bi iş bul maddi olarak bağımsız hale gel ve bu işi bitir
seni umursuyo olsa böyle konuşamaz bence

Sorun kesinlikle sende değil. Ben de "sen ruh hastasısın git bir tedavi ol" kelimelerini çok duydum. Hani derler ya adama 40 gün deli dersen deli olur diye, o bana ruh hastası dedikçe ben de acaba öylemiyim diye düşünmeye başlamıştım. Sorun eşinin kişiliğinin hala gelişmeyip çocuk kişiliğinde kalmasında. İşin garip tarafı bu tip insanlar eşlerini kendisinin aynası olarak görüyorlar. Yani aslında kendisi nasılsa sana öyle olduğuna dair eleştiri yapıp seni öyle olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Sen öyle olmadığını biliyorsun ama bu o kadar çok söyleniyor ki bir süre sonra acaba öylemiyim diye düşünüyorsun.

maalesef öyle.bi insanın severek evlenip sonra aşağılanıp psikolojisinin bozulması çok acı verici bişey.hiç bişeyden zevk alamaz oldum.karşımdaki anlasa deyse üzüntüme dicem üzüldüm çektim ama sonuç güzel oldu.oda yok.biz kadınların kaderimi bu anlayamadım.ya bi insan durumu iyiyse sağlıklı bi bebeği iyi bi eşi işi varsa ne ister ya.neden böyle yapıyor anlamadım.ama ya kabul edip bi psikoloğa gider hatta bende giderim.yada bu ewlilik biter.çünkü şimdi işinde terfi durumu var.bide olursa iyice aşağılamaya devam eder diye düşünüyorum.nasıl dayanırım katlanırım allah bilir.

maalesef öyle.bi insanın severek evlenip sonra aşağılanıp psikolojisinin bozulması çok acı verici bişey.hiç bişeyden zevk alamaz oldum.karşımdaki anlasa deyse üzüntüme dicem üzüldüm çektim ama sonuç güzel oldu.oda yok.biz kadınların kaderimi bu anlayamadım.ya bi insan durumu iyiyse sağlıklı bi bebeği iyi bi eşi işi varsa ne ister ya.neden böyle yapıyor anlamadım.ama ya kabul edip bi psikoloğa gider hatta bende giderim.yada bu ewlilik biter.çünkü şimdi işinde terfi durumu var.bide olursa iyice aşağılamaya devam eder diye düşünüyorum.nasıl dayanırım katlanırım allah bilir.

Aile terapistine gidebilirsiniz ama bay mükemmel gitmek istemeyecektir, söyleyim. Sen git, senin ihtiyacın var, sorun sende diyecektir.
Arkadaşım bizim de herşeyimiz vardı, evimiz, ikimizin de arabası, çok yakışıklı bir oğlumuz... Bununla ilgisi yok. Sorun onun doyumsuzluğu. En tepeye de yükselse doyumsuz olacak. Sen onun egosonu şişiremezsin. Adamda üretim hatası var, anladın mı, bunu ne yaparsan yap düzeltemezsin.

Tek bildiğim bu tiplerin yenilgiye tahammülleri yok. Ona iyi bir ders vermek için başına öyle bir şey gelmeli ki, işte o zaman yerle yeksak oluyorlar ve zor toparlanıyorlar. İyi bir ders için kaybetmesi gerekiyor. Ama seni değil, yani seni kaybederse bu pek umurunda olmaz, hemen birini bulur bu tipler ama parasını kaybetmeye tahammül edemez. Bir de annelerini, işlerini, çevresindeki onun egosunu şişiren insanları...

Son düzenleme:
Aile terapistine gidebilirsiniz ama bay mükemmel gitmek istemeyecektir, söyleyim. Sen git, senin ihtiyacın var, sorun sende diyecektir.
Arkadaşım bizim de herşeyimiz vardı, evimiz, ikimizin de arabası, çok yakışıklı bir oğlumuz... Bununla ilgisi yok. Sorun onun doyumsuzluğu. En tepeye de yükselse doyumsuz olacak. Sen onun egosonu şişiremezsin. Adamda üretim hatası var, anladın mı, bunu ne yaparsan yap düzeltemezsin.

haklısın.çünkü daha önce birlikte gitmeyi tavsiye ettim.bana dediği sen git problem sende sen takıntılısın.ya herşeyin en üstünü istiyor.arabmızı değiştireli daha 2 ay oldu.şimdi onun bi üst modelini istiyor.elindekiyle mutlu olmayı şükretmeyi bilmiyor.herşeyin en fazlası en fazlası diye diye benide mutsuz ediyor.ona göre herşeyin en iyisini yiyip giyiyorsan cebinde paran varsa tamam daha ne istiyorsun.ama duygu diye bişey yok adamda.okadar hırslıki anlatamam.hep daha daha diyor.ne yapmalıyım karar veremiyorum.kavga etsem küssem kendimi parçalasam olmuyor 2 gün sonra yine aynı.hiç aklımdan çıkmıyor yeni doğum yapmıştım lohusaydım daha.ve çok kötü bi lohusalık geçirdim.haliyle kilomada kafayı takmıştım.bana dediki annene bırakalım çocugu seni konsere götüreyim sevimdim bunalımdayım ya hemen güzelce giyindim hazırlandım gittik.bi kadın sanatcı getirmişler.kadına baktı bana dediki bak kadına beli incecik kalem gibi çok güzel.yıkıldım o anda.zaten lohusalık çok çok kötü geçiyor kiloma moralim bozuk bana ettiği lafa bak.ya bu denirmi.sözde ben kafa dağıtmaya gitti.gittiğime bin pişman ewe döndüm.hep başka kadınların belini saçını başını övdü bana.sıkıntıdan saçkıran oldum saçımın birazı dökülmüş o farketti.ve aynı gece tvde bi proğram izliyoruz bana dediki kadına bk saçları ne güzel bi kadını saçı ve beli gösterir.ben yine çok üzüldüm.ya biliyosun karın saçkıran olmuş morali bozuk ee doğumda kiloda aldım ama sadece 5 kilom kaldı ona rağmen neye üzüntüm varsa başka kadınlarda örnek verdi bana.ve ben neden öyle yaptığını saorunca beni üzdüğünü söyleyince ben asla sana söylemedim neden üzerine alındın takıntılı dedi.sence ben abartıyormuyum allah aşkına söyle

kendisi aşağılık duygusu çeken kişiler akıllarınca kendilerinden zayıf gördükleri kişileri ezerek tatmin olmaya çalışır
yani sorun sende değil eşinde
normal bir insan kimseyi küçümsemeye kalkmaz
burda beceri sana kalmış
kendini ezdirmeyecen

Onu çok umursama yani sen onu çok sevdiğin için eşini hayatının merkezi yapmışsın. Ben de öyleydim. O benim herşeyimdi oyüzden ona hitap ederken bile "herşeyim" diyordum. Ben onu hayatımın merkezi yapmıştım ama onun için ben hayatının hiç bir yerinde bile değildim, bu da gücüme gidiyordu. Asla takdir görmedim. Gözüne yaptığım hiç bir şey güzel görünmedi. Ben yaptıklarını gözüne sokmak için daha çok çabaladım ama ne yaparsam yapıyım olmadı. Sonuçta yıpranan ben oldum. Bildiğim tek bir şey var, yani yaşadıklarımdan şunu öğrendim, kimse için değmiyor inan. Bu hayata bir defa geliyoruz. Nasıl o istediği gibi yaşıyorsa sen de istediğin gibi yaşa, bir daha dünyaya gelmeyeceksin çünkü. Gençliğini bu adamı mutlu etmek için harcama, edemezsin. Sen ne kadar çok verirsen onlar o kadar çok istiyorlar senden. Maalesef Verici tipler hep kaybediyor. O yüzden benim yaptıklarımı yapma. Bir de birşey daha söylemek istiyorum: Kaybetmekten korkmaya başladığın an kaybediyorsun. Unutma. O yüzden onu kaybetmekten korkma sakın. giderse gitsin. Sen önemlisin sadece. Çocuk falan da bir yere kadar. İnan kimse madalya takmıyor ama giden hep senin ömründen oluyor. Şunun şurasında daha kaç yıl yaşayacağız, bari istediğin gibi yaşa. İster o olsun yanında, isterse olmasın. Önemli olan senin nasıl mutlu olduğun. İnan senin ona bağımlı olmadığını görünce, yani sendeki özgüveni görünce, işte ozaman seni kaybetmemek için o peşinde koşacaktır bu kez. ÖZGÜVENİNİ SAKIN YİTİRME...

Back
X