- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
- Konu Sahibi Maskeli_balon
-
Düşün ki çorba orta tuzlu olmuş bir sonraki sefere kafandan aşağı dökerim dedi. O kadar yoruyor ki beni. Konu kapansın diye özür diliyorum, fayda etmiyor. Ben ona hep iyi niyetli davrandım, alttan aldım, ve yanlış yaptım galiba. O bana vurdu ben çekip gidemedim kızımı düşündüm. Çok zor. Siz olsanız ne yapardınız?
sen de ona aynı sekilde davran ya da hic davranma, uzak dur, konusma, cevap verme. belki farkına varır.
hic olmadı yemegıne antidepresan at
Hanımefendi siz eşinizin psikologu ya da sabır taşı değilsiniz, eşsiniz.
Onun hangi gerekçeleri olursa olsun size vuran, hakaret eden, tehditler savuran bir insanla aynı evde bir saniye dahi durmamanız gerek.
Çocugum için kalıyorum demeyin.
Çocukların saglıgı ve güvenligini saglayacak koşulları oluşturmak yetişkinlerin sorumlulugundadır.
Şu an sundugunuz ortam da belki hijyen anlamında temiz olabilir ama geriye kalan hicbir şey sağlıklı değil.
O tek başına çıkıp gidemeyecegi için siz çocugunuz varsa iki kat hızla kaçmalıydınız oradan.
Diyelim ki eşinizin psikolojik olarak bir rahatsızlıgı var ve bu yüzden öyle davranıyormuş,
Bir kere eşine hakaret edip vurduktan sonra vicdanı olan insan o kadar derin bir pişmanlık duyardı ki... O durumda kendisi iyileşene kadar evden ayrılması ve derhal bir psikologa gitmesi beklenir.
Eşiniz ne yapıyor peki? Dünkü davranışlarının tekrarı. Demek ki sorun sadece psikolojik değil düşünce yapısında.
Eşiniz size saygı duymuyor. Psikolojik ve fiziksel siddetten de geri kalmıyor.
Öyleyse neden hala evlisiniz?
Seviyorum diyorsanız mazoşist olmalısınız. Evet, o zaman bir psikiyatra gidin. Fakat çocugu derhal aklı başında alan bir aile bireyine bırakın onlar baksın.
Kesinlikle, kabullenmem gerek bu kadar onursuza davranmamalıyım. Ben çok Mutlu bir ailede yetiştim. Babamdan bir fıske yemedim. Nasıl göz yumabildim bu kadar fiziksel ve psikolojik şiddete.. Öğrenilmiş çaresizlik benimkisi galiba,silkelenmem gerek.
Çocuğun yanında tartışma olmasa bile benim suratımdan anlıyor. Bir kere tokat attı, o gün o evi terk etmeliydim. Yapmadım, alışık olmadığım bir davranış olduğundan kala kaldım tabiri caizse. Psikolojik şiddet aktif devam. Ama bu son nokta. Ben artık içimden gitmek geliyor, sevmek değil..
O kadar iyi geldiki konuşmak, sanki 1 saat önceki çaresiz kadın gitti, başka bir kadın geldi. İlk mesajımı yazarken ağlıyordum, şimdi mütebessimim. Yapabileceğim hissi uyandı içimde. O kadar özgüvenimi kırdıki bu süreçte. Bu hissi hissetmeyi bile unutturmuş meğersem. Artık o düşünsün. Bu sefer beni yıkamayacak,
O tarz şeylere inancı yok etrafında bir sürü duvar var. Empati kuramıyor. O kadar ağır konuşuyor ki, ağrıma gidiyor.
O kadar kötü bir durum içerisinde sıkıştım kaldım ki, eşim hem obsesif hem hakaretimiz üslup sahibi hemde şiddet eğilimi var. En ufak yaptığım bir hatada en ağır sözlere ve davranışlara maruz kalıyorum. Ona karşı olan duygularımı öldürüyor. Ailemle görüşmemi ve torunlarını görmelerini kısıtlamaya çalışıyor. Çorbanın tuzu bile çok büyük bir günah haline geliyor. İnsanların içerisinde hakaret ediyor. Kalbim kırıla kırıla perişan oldu. O kadar dengesiz ki; dakka içerisinde ruh hali değişiyor. Ne yapmam gerek? Ben konuşuyordum bugüne kadar. Küssem konuşmasam, ilgilenmesem mi daha iyi!? Ne yapmam gerek benim? Resmen kapana kısılmış gibi hissediyorum kendimi gücüm kalmadı..
evlilik terapistinine gitseniz iyi olabilirO kadar kötü bir durum içerisinde sıkıştım kaldım ki, eşim hem obsesif hem hakaretimiz üslup sahibi hemde şiddet eğilimi var. En ufak yaptığım bir hatada en ağır sözlere ve davranışlara maruz kalıyorum. Ona karşı olan duygularımı öldürüyor. Ailemle görüşmemi ve torunlarını görmelerini kısıtlamaya çalışıyor. Çorbanın tuzu bile çok büyük bir günah haline geliyor. İnsanların içerisinde hakaret ediyor. Kalbim kırıla kırıla perişan oldu. O kadar dengesiz ki; dakka içerisinde ruh hali değişiyor. Ne yapmam gerek? Ben konuşuyordum bugüne kadar. Küssem konuşmasam, ilgilenmesem mi daha iyi!? Ne yapmam gerek benim? Resmen kapana kısılmış gibi hissediyorum kendimi gücüm kalmadı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?