- 24 Şubat 2018
- 397
- 190
- 33
- 32
- Konu Sahibi Kirmizikafa
-
Cocugunu birakan adami karsilarina alip ne diyecekler ki o dusunmeliydi.bir adam.karisiyla naparsa yapsin cocuguna hain olmamaliO zaman baban, abin, amcan kim var ise yada hepsi birlikte esini karsilarina alip konuşsunlar...
Peki teyzen sana destek olur mu calistiginda cocuklarina bakmak gibi mesela eger destek olmazsa istanbulda cok cok zorlanirsinizYa abilerim.babam.istanbulda teyzem var ya o bahaneyle gidebilirim baska illere tek gidemezsin derler
Canım 1.5 yildir bekledik artik.ne tarihi olacak ki bosver o ihanet etti bizim.alnimiz ak.istanbul aileme mantikli diye banada Mantıklı baska sejir tanimiyorum göndermezlerÖncelikle bir tarih belirle. Bu tarihe kadar arayıp sormazsa ya da bir eve yerleştirip her ay düzenli para göndermezse davanı mutlaka aç. Hem aileni de arkana almış olursun. İstanbul'da masrafın çocukların okuluyla 3.000 TL'yi bulur. Diğerlerinin aksine ben İstanbul'u daha mantıklı buluyorum çünkü iş imkanı daha çok. İlk boşanma sürecin netleşsin alacağın paraya göre yolunu çizersin. Yerleşirsen ilk işin valiliklere yardım için başvurmak olsun. Sonrada derneklere çocuklara burs için başvurursun. Umarım daha fazla çirkefleşmez.
Sizin oralarda aile büyükleri çok önemsenir, damadini bir şekilde yola getiren aileler taniyorum...denemeye degerCocugunu birakan adami karsilarina alip ne diyecekler ki o dusunmeliydi.bir adam.karisiyla naparsa yapsin cocuguna hain olmamali
Boşanma kararınız çok doğru zaten bu durumda yapılacak başka birşey de yok fakat İstanbul çok yanlış olur çok zorlanırsınız orda, daha farklı bir şehir düşününHayir cok haklisin belkide bize cektirdigi zorluklara inat oraya yerlesmeyide dusunuyor olabilirim.ama nerde olursa olayım duzenimizi kurunca ilk ona cocuklarimin yataginin resmini atip altinada bak yapmak isteyince oluyormuş diyecem
Sizin babaniz tek basina bekar evi acsaydi o imkani olsaydi bence sizi bu kadar bekletmezdiİlk konumuza göre yazıyorum sizi terk etmemiş ki iş kurmaya gitmiş biz Akdenize taşınmıştık, babam emekli olunca iş yapmak istedi olmadı sonra İstanbulda eski bir ahbap bir iş olduğu söyledi babam İstanbulda biz akdenizde 4 sene yaşadık.,izinlerinde geldi hemen bizi götürmedi hem birikim yoktu hem de emin olmak istedi özel sektör olunca kalıcı mı değil mi sonra da biz geldik böyle olabilir mi sizin de?
Size cok tsk ediyorum peki kararimi nasil buldunuz abartıyor olamam dimiHerşey iyi olur umarım sizin için.
Öncelikle madem boşanmaya karar verdini hemen kendinize yatırım yapmaya başlayın. Açık öğretim sınavıma girin ve pratikte kullanabileceğiniz bir bölüm okumaya başlayın. Burayı güzelce okuyup Bilgi alın.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/acikogretim-fakultesi-aof.1206/
Sizin ağrı’da eviniz vardı ama kalamıyordunuz.. anladığım kadarıyla kp evinden ilk etapta sadece ailenizin evine geçebilirsiniz. E oradaki ev ne olacak? Ev sizin üstünüzeyse Kiracı bulun madem evin kirasını siz alın biriktirin.. ev sizin üstünüze kayıtlı değilse ve Eşiniz üzerineyse hemen eşiniz satmasın diye aile şerhi koydurun böylece en azından boşanırken evden bir miktar para alabilirsiniz.
Buradan nasıl koyduracağınızı öğrenebilirsiniz
Aile konutu, beraberliğiniz süresince eşinizle birlikte yaşadığınız evdir. Oturduğunuz evin tapusu eşinizin üzerine ise evlilik cüzdanınız, ikametgâh belgeniz ve kimlik fotokopinizle birlikte Tapu Müdürlüğüne giderek de aile konut şerhi koydurabilirsiniz. Evinizin aile konutu olduğu konusunda bir ihtilaf varsa o zaman 6284 sayılı Kanun ve Medeni Kanun kapsamında aile mahkemesine dilekçeyle başvurarak aile konutu şerhi koydurabilirsiniz.
Ev kira ise bile bu şerhi koydurabilirsiniz
konut kira yoluyla kullanılıyorsa eşine danışmadan kira sözleşmesini feshedemeyecek ya da ev üzerinde bir takım sınırlı ayni haklar (ayni hak: 3. bir kişiye tanınan konutta ölünceye kadar oturma, konutu kullanma, gelirinden yararlanma vb. haklar) kuramayacaktır.
Aile konut şerhi konulduktan sonra, eşiniz aile konutunu size sormadan satamaz veya aile konutu üzerindeki haklarınızı sınırlayamaz. Bu vesileyle açacağınız boşanma davası sonucunda alacaklarınızı garanti altına almış olursunuz.
Başvurabileceğiniz Yerler: Tapu Müdürlükleri, Tapu Müdürlüğü reddettiğinde Aile Mahkemeleri
Ailenizin evine geçince evden satış yapıp üç beş kenara para koyabileceğiniz bir iş bulun. Birikim yapmaya başlayın.
Küçük bir örnek olması açısından şu konuyu buraya bırakayım
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/evde-ek-is-sabun-paketleme.854326/page-3
İstanbul’a gidecekseniz İsmeg kurlarına bakın, sekreterlik sertifikanız varmış, bilgisayarla ilgili kurslar yapıp kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu siteden -ücretsiz- kurslara bakın derim
https://www.ismek.ist/tr/kursmerkezleri.aspx
Ağrı’da kalırken halk eğitim Merkezine bakın..bilgisayarla ilgili kurslar var
http://www.hemhalkegitim.com/agri-merkez-halk-egitim-merkezi-kurslari/
Sakın umudunuzu yitirmeyin..
Arkadaşlara katılıyorum İstanbul yaşanmayacak kadar pahalı maalesef, ama anladığım kadarıyla aileniz sizi tek başınıza başka bir şehre göndermez, İstanbul da teyzeniz olduğu için ancak olur.. keşke başka bir il şansınız olsa İzmir bence en iyisi olurdu ya da Bursa.. bursa Türkiye’de en uygun şehir diye biliyorum maddi olarak..
Bol şans!
Avukat’a mutlaka gidin
Bu sayfa da yardımcı olacaktır
https://www.morcati.org.tr/tr/yayinlarimiz/brosurler/256-erkek-siddetini-onlemede-6284-sayili-kanun
Bir de bu dernek size yol gösterebilir
Ağrı Kamer Vakfı Kadın Danışma Merkezi Vakfı
Tel: 0 472 215 10 15
Adres: Yavuz Mah. Cumhuriyet Cad. Bulut İş Merkezi Kat:3 No:6 Ağrı
E-mail: d.kamervakfi@gmail.com
Anladım diğer sayfaları okumayınca içeriğe net hakim olunmuyor haklısınız Allah kolaylık versin inşallahSizin babaniz tek basina bekar evi acsaydi o imkani olsaydi bence sizi bu kadar bekletmezdi
Bakin maddi durumu oldukca iyi orda zayen bir ev tutmus ama inanin 1.5 yildir biz istanbulun yolunu goremedik.ya tamam tasinmasin beklesin ama insan cocuklarini her ay alir goturur yanina.bu adamin maddi durumu var isteyince herseyi yapabilen biri 1.5 yil oturmus bisey yapmamis bana isi daha oturtamadim cocuklarin okul kaydi orda olsun diyor.yane gelmeyin diyor o orda metropol bir hayat yasarken bende cocuklarimla surunuyorumAnladım diğer sayfaları okumayınca içeriğe net hakim olunmuyor haklısınız Allah kolaylık versin inşallah
oyle bir niyetim olsa kendi evime geçerim baski yaptırırım ama benim amacim cocuklarima bu eziyeti goren adamla iliskimizi bitirmek onun yapmadiklarini yapmak istemem.siz soyleyin bu adamla evli kalirmiydinizBen şimdi bazı detayları anlamadım. Madem adam gelmiyor, sizi götürmüyor. Kapın çocukları, gidin İstanbul'a. Emrivaki yapın. Kendi başınıza boşanıp, işsiz güçsüzken İstanbul'a yerleşmeyi düşünüyorsunuz da kendi başınıza İstanbul'a gidemiyor musunuz? Ailesi filan da mı nerde yaşadığını bilmiyor? Kendi ailenizle konuşun abinizle, babanızla, onlar da gelsin sizinle İStanbul'a, bak bakalım götürüyor mu eve götürmüyor mu? Kusura bakmayın ama ben sizi de çok pasif buldum. Siz eşinizden boşanıp bir hayat kurmak istemiyorsunuz, siz eşinizin olduğu şehre yerleşip onun huzurunu kaçırmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla ve bunu da boşanmadan yapamazsınız aile yapınızdan ötürü.
istanbul'a neye göre yerleşeceksiniz? eviniz var mı orada, mesleğiniz var mı?Merhaba arkadaşlar disardan takipcinizdim fakat benimde bir derdim olunca sizlerle paylasmak istedim.7 yillik evliyim 2 cocugum var esim 1 yildir is kuruyorum bahanesiyle bizden ayri yasiyordu bu yil son caremizdi bizi yanina almayınca bosanmaya karar verdim.lise mezunuyum cocuklarimi almak istiyorum daha oncelerdede bir konu acmistim hatirlamisiniz bilemedim..sizce kararım ne derece dogru yasadigim toplum baskici ve sindirilmis olunca insan tedirgin oluyor 2 cocukla istanbula yerlesmeyi dusunuyorum yapabilir miyim..
Not..profilimde izmir yazmisim yanlislikla nasil duzeltecem bilmiyorum agriliyim agrida yasiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?