- 24 Şubat 2018
- 397
- 190
- 33
- 32
- Konu Sahibi Kirmizikafa
-
Hayir cok haklisin belkide bize cektirdigi zorluklara inat oraya yerlesmeyide dusunuyor olabilirim.ama nerde olursa olayım duzenimizi kurunca ilk ona cocuklarimin yataginin resmini atip altinada bak yapmak isteyince oluyormuş diyecemİstanbul bir sekreter maaşıyla yaşaması zor bir şehir: pahalı, tehlikelerle dolu ve tekbaşınıza olacağınız bir il olacaktır. Çocukların eğitimi masraflı ve iyi okularda rekabet yüksek, etkinlik çok ama maliyetli ( çocuklarınız içinde zor olabilir)... Daha az pahalı bir il seçseniz sanki daha rahat yaşarsınız. Örnek vereyim hatta bir arkadaşım var boşandı eşi başka ülkeye yerleşti orada evlendi vs. bu arada lise mezunu ama yine size nazaran daha donanımlı 1.400 kira veriyor haznedar güngörende oturuyor çocukları çalıştığı için servisle dönüyor ve anneleri gelene kadar evde yalnızlar. liseye yeni başlayan kardeşiyle kendisine yemek hazırlıyor anneleri gelene kadar. hastalanıyor ama özel şirketlerde rekabet büyük bazen iş yoğunluğundan izin alamıyor çünkü sık izin sorun oluyor iş yerinde. çocukları hastalanınca anca zar zor izin kullanıyor. Çocukların sağlık ve eğitim giderleri yeme-içme derken en minimumda 2500₺ kazanmalı ya da aile yardımlarıyla kirada olacaksanız bu kadar ayda elinize geçmeli en az. Şevkinizi kırmak için anlatmıyorum yanlış anlamayın o 6-7 yıldır dimdik ayakta sürdürüyor hayatını çocuklarıyla ama o bile ( çok güçlü bir kişili olduğu için) artık istanbul dışında yaşamayı düşünüyorsa tamamen ekonomik sebeplerden sizin, yeni başlangıcınız için yaşaması daha ucuz bir il seçmenizin daha doğru ve akıllıca bir karar olacağına inanıyorum.
Ya kaç ay oldu sen diğer konuyu açalı...hala neyi bekliyorsun,...Tabikide yok hepsi bahaneleri.ya onun yasadigi hayati görseniz birde cocuklarinin yattigi yeri görseniz keske.
Ailem bana inansin arkamda dursun diye bekledimYa kaç ay oldu sen diğer konuyu açalı...hala neyi bekliyorsun,...
Anneme gezmeye gittiğimde bile cekyatlar yatmaya tahammülüm yok benim, sen hala bekliyorsun, Hızır bekleme, gelmeyecek, sen birseyler yapacaksin...
Ailen sana inansa ne olur inanması ne olur, bu hayatı yaşayan sensin...Ailem bana inansin arkamda dursun diye bekledim
Buralarda boyle.ailem arkamda durmasa asla bosanamam orda beklerdim taki pesime gelene kadarAilen sana inansa ne olur inanması ne olur, bu hayatı yaşayan sensin...
Şunu unutma; annen bile olsa senin yaşadığını senin gibi anlayıp hissedemez...artik birşeyler yapma vakti....her gecen gun senin ve çocuklarının hayatından gidiyor..
Emin ol detaylı 7 yilimi yazmamis halim..Lüften ya lüften okuduklarıma inanamıyorum adamın umurunda bile değilsiniz seni geçtim çoluklarını bile takmıyor. Senin desteğe ihtiyacın Yok kadınlar BM’yle düğüne düşüne hep kaybeder sen yeter ki iste bal gibide kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin bide nafaka alırsın adamı soğan gibi soysan yeridir.
Sadece İstanbul’u önermem cidden. Hele ki orada yalnız çoçuk büyütmek tehlikeli olabilir kimsrn yoksa. Bursa İzmir gibi şehirleri düşünsen en azından bi başlangıç için?
Ne olursa olsun kimsenin lafına sakın bakma onlara konuşmak kolay ama bu senin hayatın sen böyle bir hayat yaşamak için mi dünyaya geldin? Lütfen kendi değerini kendin ölç onlara ölçtürme
En kötüsü de bu Zaten. Lütfen hayata yeniden başla bunu haketmiyorsunEmin ol detaylı 7 yilimi yazmamis halim..
Cok sagol cnm bak simdi bu bizi magdur biraktigi kanitlandi ya sansim biraz daha yuksekElinden geleni yap duam seninle. Allah utandırmasın.
Not: çocukların başarılıysa MEB ya da özel vakıfların bursları ya da bursluluk sınavları oluyor bunları sakın kaçırma. Ayrıca olurda İstanbul ya da büyük ilker olursa burada ücretsiz birçok müze, sinema, tiyatro ve etkinlikler oluyor çocuklar için fırsatın olursa kaçırma derim çocuklarını götür. Yine bir çok ilde ikinci el eşta satan dükkanlar oluyor hatta netten bile bakıp yaşadığın ile göre orada bulabilirsin. ekonomik başlangıçlar için ufak tefek öneriler.
O zaman baban, abin, amcan kim var ise yada hepsi birlikte esini karsilarina alip konuşsunlar...Buralarda boyle.ailem arkamda durmasa asla bosanamam orda beklerdim taki pesime gelene kadar
Ailem sonunda inandi bana hak verdi herkez.o kadarini beklemezdik dedilerSeni hatirladim
Esin istanbulda aramaz sormaz gelme sizi de istemez yaninda
Siz Agrida yasiyirsunuz kv ile.
O zmaan da soylemistim muhtemelen esinizin hayatinda baska bir kadin var
Cesaretini topla ve bosan
Ailen ne diyor?
Ya abilerim.babam.istanbulda teyzem var ya o bahaneyle gidebilirim baska illere tek gidemezsin derlerKonunuzu hatirladim hic düsünmeden bosanin bi kadin isterse herseyin ustesinden gelir ama neden istanbul özel bi nedeni yoksa daha küçuk bi sehir seçin hakkinizda hayirlisi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?