eşim tatilde

şuanda eşimle konuşmalarımız donuk, sevgisiz, ruhsuz, mecburi.... benimle ne ilgisi var ki anlamıyorummbu ilişkiyi hiç mi hiç anlamıyorum. başından beri varsa yoksa ailesi. dün babam soru bir yerlere gitmiyor musunuz kızım falan, ben de hafta içi iş, haftasonu cumartesi ben evdeyim, pazar ya aişlesi bizde ya biz ailesinde diyo babam bile şaşırdı

valla artık bu kadarına pes.
bence eşinizi sizi güzelce bi oyuna getirmeye çalışıyor ama başaramıyor.
liseden arkadaşı ne sıfatla yanlarında geliyor onu anlamadım.
liseden arkadaşın gelmesi ayarlanıyor her şey konuşuluyor siz sonradan öğreniyorsunuz.size de yarım ağızla "sen de gel" deniliyor.
"sen de" ne demek ya? kızın küsmesi ayrı bir olay. madem tanışıyormuşsunuz en başından sizin de gelmeniz için uğraşmalıydı. ne biçim bir insanmış ki lise arkadaşı bile olsa evli bir adamla karısı olmadan tatile gidebiliyor.

siz de biraz az tepki veriyorsunuz gibime geliyor. benim nişanlım böyle bir şeyin konusu daha açıldığı anda beni pişman eder böyle bir şey söylediğime. siz güzelce cevap verip bir de git gitme şöle git böle gitme şeklinde pazarlığa oturuyorsunuz. size de suç buluyorum kusura bakmayın. ayrıca kardeşi, siz ve eşiniz birlikte üçünüz gitme fikrine karşıo çıkmanızı da abes buldum. amerika gibi uzak ve pahalı bir ülkede otelde kalınacak gayet de üçünüz bir arada kalabilirsiniz. oraya kısa süreyle ve tatil amaçlı gidiyorsunuz. odada vakit geçirmeyeceksiniz, sürekli dışarda olacaksınız. kardeşin ayrı odada kalsın biz ayrı demeniz abartı bir tepki olmuş. yani sizin de tepkileriniz hiç olması gerektiği yerde değil bana kalırsa. asıl konu kardeşle aynı odada kalmak diil asıl konu eşinizin size danışmadan böle bi karara ve işe kalkışması. önce akdeniz arkasından amerika. buna odaklanın bence.

eee ama siz niye önce tamam geleyim diyip sonra da yok gelmeyim masraf olur diyorsunuz kiiii??? eşinizin tepkisi haklı olmuş burda.

kayınvalidenize de hayret ettim. sizi alıp mutfağa götürmesi, eşinize de sen kardeşinmle otur demesinin anlamı ne? görümcenizin bir sağlık, psikolojik vs destek olunması gereken bir sorunu mu var? daha önce bir sorun mu yaşandı ki abisinin sürekli dibinde durması gerekiyor? hem korkuyor hem de tez için abd'ye gitmesi gerekiyor. nasıl bir tezmiş bu anlamadım. hiç böyle bir şey duymamıştım. işin içinde başka şeyler var bence.

Son düzenleme:
ya evlenmıssın ayrı bir aile olmussun anne ve babaların ve diğer yakınların bu kadar karısması ne demek oluyor bi kenarda dur dimi iki olgun insana saygı duy onların fikrini al madem bi fikrin var saygı duyduğunu hıssettır gızlı gızlı doldurma oğlunu veya kızını hep eskısı gıbı hersey kendı çemberınde donsun ıstıyolar ya o benı mafedıyor.

baştan berimi böle evliliğiniz
yani eşinizin tavırları pek mantıklı gelmedi bana
sizin ne suçunuz varmış
sizde deyin ben kardeşim birde liseden arkadaşım gitseydik sende
3 hafta beni bekleseydin evde ne olurdu die
kardeş akrdeş yatardınız 3ünüz nolucakki

sen iyi sabırlısın.......
sensiz sakın tatile çıkmasına izin verme
ne olursa olsun
yoksa bu böyle alışır girden
aman nası olsa eşi gitmiyo sen onla git sen bunla git
aile bağı nerede kalıyor o zaman
bazen erkekler bu tür düşüncesizlikler yapabiliyorlar
yani çok duyduk gördük şahit olduk
belki buradaki çoğu kişi böyle gereksiz fikirlerle karşı karşıya kaldı sorun yaşadı

ama kayınvaliden hiç mi düşünmüyor bunu
ya da görümcen....????

Bu ne demek canım ya? Doğru mu anlıyorum :S Aklımdan şüphe ettim valla. Görümcen kazık kadar kız Amerika'ya gitmenin nesinden korkuyormuş, korkuyorsa gitmesin la havle...Ayrıca o yaşa gelene kadar antalyayı görmemiş diye senin suçun ne. Madem o kadar ilgililerdi kızlarıyla senden önce götürüp gezdirselerdi, evlenmenizi mi beklemiş saflar. Bulsun bir arkadaş gitsin tatile. Hatta hazırmış işte o kızla birlikte gitsinler eşine ne hacet. klava:

ben aynı şeyi önerdim.
bana ben ablana güvenmem dedi
pislik....işine gelmedi anlayacağın.

eşimle konuştuk bana herkese zehrettin dedi.bütün suç bendeymiş. anneni arıyorum şimdi konuşacağım bu olay burda halledilecek dedim arama olay kapandı tekrar konuyu açma dedi. bu ilk başta baba benimkinin ofisine kadar gelip yalvarmış kardeşini götür diyre zaten ççok eziliyorlarmış yanımda. ben babamın ayağıma kadar geldiğini mi söyleyecektim sana dedi.
ama sinirlerim çok yıprandı....çok.... ben bunun suçlamalarına ömür boyu dinleyeceğim. ne bu ya... bu gün açtım ağzımı tam konuşcam bana kapatıldı o konuddi. ama beni suçladığını da anladım, beyefendi bedavadan tatile gitcekmiş ben istememişim, 4 aydır dırdır ediyor muşum suratım asılıyormuş, daha öncede hep böyle yapmışım, geçen ocak ayında şunu yaptın, haziranda şunu yaptın falan. bundan sonra dünyanın merkezi sen değilsin dedi.biliyormusun annemle babam şunu yaptı biliyomusun bunu dedi, senin ablan der mi demez falan diye başladı .sinirlerim yıprandı. aileme laf atarsan çıkamayız bu işin içinden fena olur diyince sustu. ama beni suçluyor. annenlere gidiceğim dedim hayır dedi. acayip bozuğum ya....ben zehiretmişim, olay 3kşiden çıktı ama bana danışılmadan gidiliyor dediğim için burnumdan getiriyor şimdi.

ondan ayrılmak istiyorum. elim sürekli telefona gidiyor, artık bu iş bitsin olmayacak yazmak istiyorum ama kendimi engelliyorum, oturup ağlıyorum.bıktım bu evlilikten. hep bencillikle suçladı beni tek istediğim beni düşünmesiydi.

vay vay vay. eşiniz bedava tatil derdinde, babasının gururunun derdinde. o zaman size sormadan iş yapmasın bir daha. zehir ettiyseniz iyi yaptınız. akıllı olsun kimse ona hiç bir şeyi zehir etmez o zaman.
Kafasına göre konuyu falan da kapatamaz. size böyle davrandığında konuyu kapatmayın, dinlemeden konu kapatırsa kendi susar sizi dinler konu o zaman kapanır. üste çıkmaya bakın ya..

bence siz kayınvalidenizle konuşun,çünkü sizin onlarla gitmek istemeniz eşinizin işine gelmedi.galiba sizinde dediğiniz gibi içinde bi şeyler ukte kalmış galiba.

daha evli olduğunun farkına varamamiş galiba sanki macera arıyor gibi geldi bana birden antalya beraber gitmeye cazip değil ama kardeşle cazip hale geldi sizde gitmek isteyince vazgeçildi.sonra amerika cıktı.ardından 3. kişi cıktı. 3.kişinin teze ne katkısı olacaksa abisi yanında 3.kişi niye geliyor.bence tum bu planlar hevesle kardeşle beraber yapılmış yok annem rica etti yok babam istedi.planlara sizde dahil olmak isteyincede hep birden bozuluyor cazip hali kalmıyor tatilin.

akşamları surekli seni evde yalnız bırakıyor haftasonları sen mutfakta eşin kardeşiyle! bu nasıl evlilik siz ne zmn beraber vakit geçiriyorsunuz?surekli ailesine hizmet mi ediyorsunuz?

doğru söylüyorsunuz bazen olayların içindeyken geçmiş olayları unutabiliyor insan siz bana hatırlattınız şu antalyaya gitme iini adam bana ben sıcak yerlere gitmeyi sevmem der ama kardeşine gelince o hiç görmedi falan falan....

bana uyguladığı çifte standartı umarım görür görmezse Allaha havale ediyorum...

artık 3. kişi tatile geliyordu, bu da onunla gezecek. tezini kardeşi kütüphanede araştıracak.

tabi iş stresinden uzaklaşacak falan falan ....

bu kadar sert olayım mı gerçekten. çünkü her seferinde bir laf sokar bana altta kalmaz, burnumdan getirir çoğu şeyi.

bana sen mutlu olmayı bilmiyorsun, sen mutlu olamazsın, benimle mutlu olamazsın dedi. bunun üstüne artık lafım kalmadı sustum, susunca telefonu kapattık.

adama diyorum ki iletişim sorunumuz var bizim, bir dergide okudum, iletişim sorunumuz var diyen çiftlerde genelde farklı beklentilerin yerine getirilmemesi yatıyormuş altında. bana benim senden hiç bir beklentim yok deyip kestirip attı.
bunu söyleyen ilişki terapisti gidelim bile diyemedim.

asıl mesele danışılmaması bunu kabul edip bunun üzerinde duruyorum zaten ama aynı odada olmaz dediğimin mantıklı bir açıklaması var tam 18 gün boyunca benimki mutlaka elini bana attığında yaramazlık yapar ve bunu yarı uykulu halinde yapar farketmeyiz bile.

kız kardeşinde psikolojik durum olduğunu sanmıyorum o professör olacak okuyor, gezmiyor, erkek arkadaşı yok, gezmeye düşkün değil, makyaj yapmaz, siyasetle ilgilenir,eğlenmek ancak bilgisayarla forumda siyasi tartışmalarda insanları aşağılayarak olur. onun için beni karşılaştırıyor ve bana g.r zekalı bile diyebiliyor tartışmalarımızda. ama en son bu sözü söylediğinde işten annenlere geç bu eve adımını atma demiştim, işe yaramıştı.

hic taviz verme simdi seni sucluluk psikolojisiyle sindirmeye calisiyor
sonuna kadar haklisin davanda
ne demek ya elalemin kiziyla ayni odada ay sistim sinirden
benim esim lise arkadasiyla degil ayni odada tatil yapmak ayni arabada seyahat bile edemez bu kadarda büyük konusuyorum
böyle bir teklifi sana getirmesi bile cok gurur kirici ne demek yaaaaaaa ne demekklava:

ban diyor ki sen sulu olduğunu hissediyorsun demekki gerçekten altta suçlu olduğunu kabul ediyorsun. falan...

zaten hiç bir şekilde abd ye gitmiyor ama konuşmuyoruz da iki yabancı birlikte am ayalnız meselesi bizimki.

ban diyor ki sen sulu olduğunu hissediyorsun demekki gerçekten altta suçlu olduğunu kabul ediyorsun. falan...

zaten hiç bir şekilde abd ye gitmiyor ama konuşmuyoruz da iki yabancı birlikte am ayalnız meselesi bizimki.

bos ver takma sen düsünecegine o düsünsün
bir dahada bu konuyu acarsa bu sefer sen kestir sus biz bu konuyu kapattik de bena.s.im esim yabanci bir kizla tatile gidemez o kadar de

sanki ayni seyi sen yapsaydin kabul edecekti
valla hic altta kalma seni sindirmesine izin verme

ya kocana sana saygı duymaya öğretirsin, ya öğretirsin.kötükedihüso
aksi taktirde evliliğin gerçek bir evlilik olamaz.:enbuyukkk:

ya kocana sana saygı duymaya öğretirsin, ya öğretirsin.kötükedihüso
aksi taktirde evliliğin gerçek bir evlilik olamaz.:enbuyukkk:

gerçek sorunun bu olduğunu mu düşünüyorsunuz
çünkü bende son zamanlarda böyle düşünüyordum

gerçek sorunun bu olduğunu mu düşünüyorsunuz
çünkü bende son zamanlarda böyle düşünüyordum

evet kesinlikle. saygı önemli. sonunda kendinize olan saygıyı kayıp edebilirsiniz.
kişiliğinizin bütünlüğü ve ruh sağlığı için önemli bu.
pozisyonunuzu koruyup geriye adım atmamalısınız.vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…