İyi de yeni evliyiz sürekli tv karşısında tlfn annem yarın öbür gün gidecek eee çocuk plavak bu adam çocuğa bakmak yerine sürekli tlfnda. Tuvalete gidwr tlfn bir şey konuşurum tlfn annemle sohbet etmek için mi evlendim benBen de öyleyim. Gündüz zaten çocuk , çocuğun dersleri, yemek boş vaktim olmuyor neredeyse.. Akşam da alırım elime telefonumu , çayımı oyun oynarım yani kusura bakmasın . Bir aksamdan aksama keyfim var . İnsanları bu kadar sıkmak bana doğru gelmiyor. 7. 24 yapışık değildir herhalde telefona hem Annenizde varmış zaten sıkılmıyorsunuzdur.
İyi de 40 yaşındaki bir adamın alışkanlıklarını değiştiremezsiniz ki... Ancak oyundan falan sıkılırsa kendi bırakır. Aksi taktirde sürekli telefonu bırak telefonu bırak derseniz dün defa da dırdırcı olursunuz. En iyisi kendi haline bırakmak...İyi de yeni evliyiz sürekli tv karşısında tlfn annem yarın öbür gün gidecek eee çocuk plavak bu adam çocuğa bakmak yerine sürekli tlfnda. Tuvalete gidwr tlfn bir şey konuşurum tlfn annemle sohbet etmek için mi evlendim ben
Dizi film açınMeselaa yani evde ne olabilir ki tavla mı oynayalım diyeceğim ki tavla yok ta baska bi oyunda yok gerçi
Bende silerken gösteriyorum silme yapma falan diyor ama benden kızımdan daha önemli degil o oyun. Esiniz sinirli kavgaci bir tip ise ama dikkatli olunBende sileyim akşam o zaman hemde öyle gizli gizli değil bilerek kendi gözünün önünde yükledin tekrar
Çok takma kafana, ne yaptığını biliyosun telefonda bırak oyun oynamak istiyosa oynasın hatta birlikte oynayın bu da bi aktivite sonuçtaKızlar selam
Bu da dert mi diyebilirsiniz ben mi abartıyorum bilemiyorum çünkü biraz takıntılı durumum var olayları fazla kontrol etmeye çalışıyorum huyum sanırım.
Eşim sürekli tlfnda oyun oynuyor maç oyunu. Ptesi salı dizisi var bi o zaman bırakıyor defalarca söyledim tartışmasını yaptık ve ben artık yoruldum. Dün akşam allahtan dizilerin varda bırakıyorsun dedim. İlk zamanlar baya söyledim tflnu bıraktı sonra gene aldı . İşyerinde oynayamıyorum haklarım var fln diyo tamam eyw al bırak ama yok maç oynuyor. Annem yanımızda geldi pandemiden dolayı da gidemiyor sıkıntı yok rahatlar yani annemin yanında da rahat.. Bende ona benzedim senin umurumda değilse benmde değil dedim aldım karşılıklı tlfnlar ama umurumda oluyo üzülüyorum sürekli böyle bağımlı gibi şarja takar butun zil sesi aynı hemen kalkar bakar değiştir dedim bildirim sesini her şeye kalkma bilmem alıştım diyor 40 yaşında adam bende 34 6 aylık evliyiz. Zamanla bırakır mı bilmem ne yapmam lazım ya umursamayayım ne hali varsa görün daha öncede yazdım herkes bi sal adamı düşünme üzerine düşme dediniz ama ben üzülüyorum bu sefer . Çok söyledikçe yada üzerine düştükçe ters yapıyor.. yarın öbür gün çocuk olunca da böyle olacaksın sen diyorum o zaman olmam diyor emin olamıyorum dedim kbakma.. nasıl davranmam gerekiyor ya. Annemin yanında tlfnu alıp duvara da fırlatmak istemiyorum. Kadın zaten hasta .. off acayip dert edip üzülüyorum..
Haklısınız aslında ilgiyi alakayı üstünden çekince gelirse gelir kendi bilir bu da bi nevi onun karşısında tlfnla uğraşmak aslında ama kendmle ilgili şeylere bakabilirim en iyisiSiz bu durumdan hoslanmadiginizi defalarca belirtmissiniz zaten. Sabirli olabilirseniz bir muddet karismayin derim iradeli bir sekilde. Ama bu arada siz de kendinize bir hobi edinin netten izleyerek ogrenebileceginiz secenekler var. Zaten uzaktan ogrenmeye calismak sizi de mesgul eder ve vaktinizi dikkatinizi kanalize etmeniz gerekir. Tabi ki esiniz de bir sure sonra ilginin uzerinden cekildigini hissedecektir. Hic bozuntuya vermeyin. Kisas da yapmayin zaten kendiniz icinyapin bunu. Icten ice oyle olsa bile esinize sen telefondasin ben de bunu yapiyorum demeyin olagan karsilayin ve davranin. Ben sozden anlamayan insanlara genelde onun gibi davranarak zorla empati yaptiririm.
Yok sinirli değil kendisi ben daha sinirliyimBende silerken gösteriyorum silme yapma falan diyor ama benden kızımdan daha önemli degil o oyun. Esiniz sinirli kavgaci bir tip ise ama dikkatli olun
Ya me biliyim adam resmen tlfnla evlenmiş gibi yaÇok takma kafana, ne yaptığını biliyosun telefonda bırak oyun oynamak istiyosa oynasın hatta birlikte oynayın bu da bi aktivite sonuçtabenimkide telefonla uğraşır işte sıkılıyo evde de bi yerden sonra muhabbet de dönmüyo arabamız var ve değiştirmeyi düşünüyoruz ama sürekli zevkle araba ilanlarına bakıyo bazen eşlik ediyorum birlikte bakıyoruz bakarken yeni sohbet açılmış oluyo yani yine birlikte vakit geçirmiş oluyoruz ya da online Savaş oyunu falan oynuyoruz birlikte. Bence " bırak benimle ilgilen" demek yerine çaktırmadan sende dahil ol bi şekilde kendine çevir
Meselaa yani evde ne olabilir ki tavla mı oynayalım diyeceğim ki tavla yok ta baska bi oyunda yok gerçi
İyi de o kısımları zaten birlikte yapıyoruz her akşam tlfb elinde ben her aksam ne aktivite bulayım tabanını topluyor kalkıyor bulaşık kalmıyorki makineye arada kalksın diye yardım istiyorum geliyo eee bi noktadan snra tv karşısında gene telefon..
Kocanin ilgisini cekmek için aktıvıte yaratma fikri bana konu aç kadar çiğ geliyor afedersinHayır yukarıda da yazmıştım.
Telefonla oynamaması için yerine daha anlamlı bir aktivite koymanız gerek
Mesela telefonla oynama değil de hadi şunu yapalım gibi farklı seçenekler sunun
Seninle bir iki saat ayiriyorsa birak bence çünkü onlarinda kafa bosaltmaya ihtiyaclari var. Desarj oluyorlar. Ama tabi sadece oyunsa bir iki saat.Ya me biliyim adam resmen tlfnla evlenmiş gibi ya
Kocanin ilgisini cekmek için aktıvıte yaratma fikri bana konu aç kadar çiğ geliyor afedersin
Yapmiyor musun dersen yapiyorum ya konu acarim ya ilgilenecgimiz bir sey bulmaya calisirim arada. Mecburuz artik
Bu beynimizi surekli surekli mesgul tutma isteği hastaligi bu yuzyilda bas gosterdi malesef cogumuzda da var.
Telefonda, sosyal medya da surekli uyaran oldugu ıcın beyin alisiyormus ve surekli istiyormus. Ne kadar kotu degil mi?
Aynen adamlar 8 de falan yatıyorlarmis ki hala yatıyorlar koylerde yani sabahta tarla bag bahce nerdeee oyle aktiviteöyle ama ben düşünüyorum bazen biz çocukken akşamları ne yapılırdı tv izlenirdi
babamlar çocukken de misafir falan gelinip gidilirmiş tv olmadığı süreçte
insanlar erken yatar erken kalkarmış
etkinlik yatakta olurmuş :)
ben eskiden özellikle tarıma bağlı ekonomi yıllarında adamların akşam eşleri ile sohbet muhabbet ettiklerini vs düşünmüyorum
yani zaten akşama kadar birlikte tarlada çalışmışsın, konuşulacak konu da yok ki
yazları bu nedenle sinemalar gitmiş küçük şehirlere mesela zaman geçsin diye
açık hava sineması bir etkinlik olmuş
çocuklar gençler dışarıda takılmış, belli bir yaş üstü kahvede, bir tık üstü camide, kadınlar da komşularla
aslında bu ailecek zaman geçirmek de vahşi kapitalizmin bize sunduğu bir şey, zira çevre daralınca evde iki kişi kalınmış
eee iki kişi de 7/24 yeni bir şey olmayınca eğlence sektörü olarak önce tv gelmiş, kesmemiş, video oynatıcı, DVD vs derken şimdi de telefonlar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?