bayan nazı kaprisi çekilirde
erkek kaprisi hiç çekilmez be
allah sabır versin
ben eltilerimin ve diğer oğullarının sırlarını bilirim oğulları analarıyla daha çok dertleşirler e kaynanada bize yakın gelir bize anlatır ,bizim sırlarımızıda onlara,her şeye dahil olmak ister çok bilmiş
oğulları ne anlatırsa gldlp diğer oğluna anlatır ,o ailede kalması gerekenlere saygı göstermez, yaşlanınca can sıkıntısından herhalde kendi ,ön olanda olma planda olma gereksinimi duyar bilmem ,ama kötü örnek
anlayamadıgımsey neden bu oncelık mevzuuyorumlarınız için sağolun arkadaşlar. birde tek korkum şu bana bu tür yaklaşımlarından dolayı elimde olmadan beni sevmediğini düşünüyorum. seviyor ama mesela bir olay olsa ben haklı olsam ailesi ile karşı karşıya gelsek ki dünya hali bu kendi ailemizle bile karşı karşıya geliyoruz, fikir anlaşmazsızlıkları illaki oluyor, heleki k.vler ile biraz benim hayata bakış açım farklı. belki ben genç olduğumdan böyle düşünürüm, onlar kendilerini yaşlılıklarını öne sürerek öyle düşünür. ama şuna inanıyorum ki yaşlanmak değil yaşamak önemli. ben çok şeyler öğrendim bu hayattan, neyin ne olduğunu anlıyorum. onlara her zaman saygıda kusur etmem, fikirlerini dinlerim ama her dediklerinide yapamam ki. sonradan kendi içimi yiyorum. evimin odalarını kilitledim onları dinlemedim diye mesela bana k.v soğuk eskisi gibi değil. eşim benden yanaydı sonradan döndü. kendi akrabalarımla haklı olarak tartıştığımda eşim benden yanaydı sonra döndü. anneci tam ben hiçim sanki. sözde bana diyor. sen öncesin ilk plandasın diyor ama ben buna asla inanmıyorum yeminde ediyor ama bana vız geliyor. önemli olan sözde değildir hissettirmektir ama o bana bunu hissettirmiyor. korkum birgün bende ailesinden tamamen soğursam... zaten mesafeli olacam artık mesafeliyimde 1-2 aydır...
anlayamadıgımsey neden bu oncelık mevzuu
bır adam kendıne bu yasa kadar emek vermıs kısıyı annesını yanı henuz bır kac yıldır tanıstıgı karısına degısıyorsa zaten o adamdan hayır gelmez uzgunum sızde bu beklentıye gırersenız ayrıca husrana ugrarsınız benım esım ıcın annesı en once gelır gelmelıdırde eger gelmezse ben zaten rahatsız olurum fakat ortayı bulmak dıye bırsey var ne benı ona ne onu bana kırdırmaz.....
yemın etmesı meselesıne de cok sasırdım ayrıca ne dıyerek yemın ettı karıcıgım vallahı bıllahı annem zerre kadar umrumda degıl ısterse vefat etsın hasta olsun benım ıcın hıc onemlı degıl tek oncelıgım sensın mı dedı
esınız 30 yasındaysa ve kendısıne verılen 30 yıllık emegı hıc edebılıyorsa allah korusun ama bır baskası ugruna sızınde 3 veya 5 yıllık emegınızı de zayı etmeye kalkmaz mı sızce
bence sız esınızden yana beklentılılerınızı bır gozden gecırın hale yola koyun kv nız fena fesat vs olabılır onu bılemem yada degıldır onuda bılemem ama ortada bır gercek var o annedır emek vermıstır sızınde onun yerını almaya hakkınız yoktur uzgunum
öncelikle şunu belirtmek istiyorum. haklı olduğum bir çok konu var. eşim benden yana oluyor. sonra annesi benim kendi şahsi meselelerime karışıyor (olayı bilmeden araştırmadan). ben onun sözünü dinliyorum sonra eve geldiğimde kendi içimi yiyorum. 1 buçuk aydır ben sürekli aynı konuyu düşünüyorum... neden mi k.v karıştı olaya eşimde taraf değişti bir anda.
ben eşimin ne beni nede annesini ön planda tutmasını istemiyorum. istediğim bana sahip çıkması. kendi ailesini nasıl her konuda benimsiyorsa banada (eşi olarak) sahip çıkmasını istiyorum. ben k.v k.p ile taht yarışına falan girmem. şunuda iyi bilirim annesi ile hiç bir evladın arasına girilmez. benim annem yok özlem çekiyorum. hayat ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. herkes ailesi ile iyi olsun ama eşinide son planda tutmasın.
eşim - valla sen herkesten ön plandasın kimseyi savunmuyorum diyor... ailesi üresine yeminde etmiyor....
eşimden yanada beklentim önce kararlarıma saygı duyması, haklı olduğumda destek vermesi, ezdirmemesi (sonuçta gelin her yerde eldir değişmez) sonradan beni haksızsın diye uyarması, birlikte güzel bi şekilde konuşup sorunu halletmemiz..
ama bunlar olmuyor malesef bildiğini okuyor... cevaplayabildiysem ne mutlu bana, her türlü yoruma açığım eleştirinizede saygı duyarım...
susmak edebdir bence hemde ne kadar susarsan o kadar gucun artar cunki sen bir dedin o iki dedi boyle boyle yikiliyor hersey... k-ye hurmet anneye hurmet gibi birseydir sen hurmet et saygi goster Allahda senin her isine kolaylikla yardimci olur.. biraz uzak dur boylelikle sirinlesiceksin zaten ara da bir ara sor nasil diye basqa birseye ihtiyac yok bence esine geldikde ise sen ilk addim atma birak o senin icin yanip tutussun ailenin bos bir sey yuzunden tehlikeye atma derim sen sevki senide sevsinler canim... esin seni seviyor bence erkek qururu iste sevgisi kalbinde yatar hep erkeklerin bos vermeye calis esinle iyi bak derim sinir bozucu seyler diyilde guzel birseylerden konus esinle ailesinden hic bahs etmemeye calis arada hatirlarini sor yeter bence
canim seni cok iyi anliyorum benim kardesim ayni senin durumunda ama onada susarsan en iyi sen olursun dedim brak herkesi kendi haline annem yok demissin simdi esin var o dur sana yakin dogma ona saril onu tut basqada kimseye aldirma.. benim kardesimin kayin valdesi annemi hep sinirlendirir yazik anneme ne zaman onlara gitse tansyon yuksekliyi ie doner eve annem konuk olarak gider o ise annemi yakaladigi andan senin kizin boyle yapti senin kizin oyle yapti der sinir eder yani kardesim ne yapsin o da zaten Allaha brakmis herseyi herkes farkli gulum benim ne k.v var nede k.b rahmetliler cabuk gocmus bu dunyadan ama gorumcem var tabi iste oda herkesin yerini tutuyor.. ben bos verdim sende bos ver kocana saril yuvana saril kimseye aldirma guclu ol yeter bence
ben ailesi hakkında birşey konuşmak istemiyorum zaten iyide kötüde olsa zaten kötü söz değilde herhangi yorum diyelim, eşim konuyu alıyor ben yanlış yapmışıma kadar getiriyor. heleki kendi akrabalarıma kızıyorum bazen dertleşiyoruz eşimle, sonra bi bakıyorum bizim konu eşimin ailesine kadar gitmiş. sebep: kv hayatıma karışıyor o konularda... kızlar yeri geldiğinde bile ailemizle ters düşmüyormuyuz. ben k.vmin haklı haksız her sözünü dinlersem benim karakterim ne işe yarar burda... saygım sonsuz çünkü o bir anne.. hizmetimide yapıyorum ama mesafe şart ki fazla karışmaması gerek. yoksa asıl o zaman yuvam hasar görür. bende sabır taşı değilim. söylediğiniz gibi eşimede iyide kötüde yorum yapmayacağım hmm öylemi tamam derim ayrıntıya girmem, hassas olduğu için. birde bunu denemek gerek yoksa bu triplerin kavgaların son bulacağı yok...
eşimle bu konular haricinde başka hiç kavga etmişliğimiz yok çok şükür. tek sorunumuz kavgamız ailesi hakkında iyide olsa yorum yapmam, yorum yapsamda izah ediyorum alttan alttan ama artık ne yorum yaparım nede iyiliğini falan konuşurum. en güzeli dediğin gibi tek yürek olup birbirimize sarılmamız. ben bir eşime birde babama güveniyorum şu dünyada. komşumuş akrabamış arkadaşmış hepsi boş. yarın bakmışsın arkandalar yanında olursa birtek eşin olur. birde anne baban. kardeşin adınada gerçekten üzüldüm. en kötüsüde kendi ailene seni k.vlerin kötülemesidir bence Rabbim sabır versin inşallah geçinmek kolay değil. heleki niyetlerini bilmediğimiz insanlar ile.. görümcenin size karışmasının bir hükmü olamaz bence o kendi hayatına bakmalı ki sizde ona hiçbir şekilde hesap veremezsiniz. yinede sizin taktiğiniz boşvermek güzel bence, bende boşverip mesafemi saygımı koruyacağım
evet canim aynen fdediyin gibi yap yorum yapma... bizdede gorumcem oyle bizim herderdimizi orgenir orgenmez tum akrabalar biliyor bilsinler ne yapiyim hamurlari oyle yogrulmus ben nasil duzeltirimki onlari tum derdmi tum sorunlarimi bilseler iyi bence cunki kenardan bakib diliyle gozuyle nazar deydirenler cok neymis bunun herseyi var bunun boyle bunun oyle sonundada nazar gelir bulur ve aile karma karisik olur sen derdini soyle birak herkes duysun iyi gununu kimseye deme yakin bildiklerinle paylas yeter hic aldirmada ozaman nazarlardan uzak olursun
evet canim oyle yap ve tez zamanda insallah herseyin iyi olduggunu duzeldiyini yoluna girdiyini yazarsin bura
amin canım Rabbim hepimizi nazarlardan korusun inşallah. ben kimseye artık derdimi anlatmıyorum çünkü akıllandım. öz teyzemle yengeme çok güvendim derdimi anlattım. baktım tartışma esnasında k.vdeme ne varsa anlattılar. bende artık sustum, eşim 2 yüzlü ol diyor akrabalarıma karşı 2 yüzlü olamam ama hiç muhattap olmam silerim yeterlidir. tabi bunada k.v karışıyor düğümleniyorum... herşeyin hayırlısı zaman daha bizlere neler öğretecek kim bilir..
amin canım Rabbim hepimizi nazarlardan korusun inşallah. ben kimseye artık derdimi anlatmıyorum çünkü akıllandım. öz teyzemle yengeme çok güvendim derdimi anlattım. baktım tartışma esnasında k.vdeme ne varsa anlattılar. bende artık sustum, eşim 2 yüzlü ol diyor akrabalarıma karşı 2 yüzlü olamam ama hiç muhattap olmam silerim yeterlidir. tabi bunada k.v karışıyor düğümleniyorum... herşeyin hayırlısı zaman daha bizlere neler öğretecek kim bilir..
inşallah canım çok teşekkür ederim düşüncelerini paylaştığın için zamanla görecem artık ilerleme katedebilecekmiyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?