Eşim uyku arasında hafıza kaybı yaşıyor olabilir mi?

azicikturuncu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2020
285
221
33
Selamlar,
Şimdi konuyu olduğu kadar anlaşılır yazmaya çalışacağım. Benim eşim gece çalışıyor, gündüzleri o uyurken ben de işte oluyorum yani uyurken yalnız oluyor. Geçen gün uyanıp beni aradı, “sen pijamalarını yatağın üstünde mi bıraktın?” dedi. Hiç yaptığım bir şey olmadığı için şaşırmış ve uyanır uyanmaz beni arayıp bunu sordu. Ben de bırakmadığımı söyledim. “Peki benim kıyafetlerimi neden çıkardın?” dedi. “Ben evden çıkarken pijamalarınla uyuyordun, ne çıkarması?” dedim. Üstünde sadece iç çamaşırı varmış ve benim yeni yıkanıp kurutulmuş alt üst takım pijamam da yatağın üstündeymiş. Tahminimizce çok terleyince uykudan uyanıp pijamalarını kirliye atmış, yatağa dönerken benim terlediğimi düşünüp (ben bu sırada işteyim) benim kıyafetlerimi kurutmalıktan alıp yatağa götürmüş, benim yattığım tarafa bırakıp kendi de bir şey giymeden yatağa girivermiş. Bu bana çok komik geldi ve baya bir dalga geçtim. Ama kendisi ürktü evi okuyup üfleyeceğim falan dedi tamam dedim yaparsın.
Bugün yine uyanınca bana mesaj atmış “aşkım saatimle telefonumun şarjını neden çıkardın?” diye. Öyle bir şey yapmadığımı söyledim. İki şarjı da prizden çıkarıp komidinin üstüne koymuşsun diyor. Bunu da hatırlamıyor. Sonradan benim yapmadığıma ikna oldu.
Çok derin bir uyku halinden mi kaynaklanıyor acaba, başına böyle şeyler gelen var mı? Üçüncü bir vakada ben de endişelenmeye başlayacağım artık…

Odaya kamera koyun 3. Olay yaşanmadan bence. Uyurgezer olabilir

yorgunluk kaynaklı veya tamamen o anki fizyolojik değişimlerden ötürü bir karmaşa olabilir. uzun süre devam ederse uyurgezerlik adına şüphelenip nörolojiye götürürsünüz.

Normal seyler yapiyomus en azindan. Ben geceleri uyanip nelerneler yapiomusum Kocam biraz zor alisti ama artk video cekip dalga falan geciyoruz

Ay evden çıkma falan olmuyor değil mi
Yok odadan cikmamisim.hic. ama mesela uyaniyorum lamba kapali bi ton soylenip o lambayi acip yatiomusum. Ne mana. Bi de yine izledigim bi videoda sıkıca tutmusum kolunun birini diorum ki o cam kureyi bana ver. Kotulerin eline gecerse neler olur biliyo musun. O diyo ki hangi cam kure. Rolandin cadidan almaya calistigi kure diorum o hafta okudugum.bi kitabi geceleri onun ustunde gerceklestirmisim

Bende uykuda aynı bu durumdayim.
Uyurken kızım gelir beni kaldırır okula gitmemek için izin alır 5 dk konuşuruz yatarım bi kalkarim kız evde ben şok.

Uyurken eşim zile basar kapıyı açar gider yatarim bı uyanırım eşim çay falan yapmış kapıyı actihimi hatırlamam.

Telefonu şardan alır yatağa koyarım uyanınca bir bakarım telefon yok butin evi ararım.

Bunlar tamamen uykuya daldım tam sonra oluyor,derin uykudayken
Bana doktor bir gece gözlem altında tutalım sizi dedi ama başka yerde uyuyunca olmuyor diye istemedim.
Kesinlikle nörolojik ve yorgunluktan kaynaklı bendeki durum.bir araştırın sizde

Benim eşimde gece çalışıor konuştuklarını uykusersemi hiç hatırlamaz bazen telefonla konuşur aaa bunla şu kadar konuşmuşum acaba ne konuştum der.. malesef gece çalışmanın zorlukları çok

Sanırım bunu yapacağım ama ben de hafiften bir korkmadım değil, hiç böyle şeyler duymamıştım
Bence çok endişelenecek bir durum değil.
Ben de gece eşimden ne istersem kalkıp yapar ama sabah hatırlamaz. Sadece otomatik olarak talimatları yerine getirir. Mesela kızımızı tuvalete götür, terlediyse atletini değiştir ya da abana su getir derim, ikiletmeden kalkar yapar ve yatar.
Normalde çocuk tuvaletim var dese kim götürecek atışması yaparız ama uyurken Emire itaat durumu var, bende sonuna kadar kullanıyorum

Aslında sizin durumunuz biraz bana teselli oldu biz hiç böyle şeyler yaşamamıştık yeni durumlar olunca ürktük. Google’da muhtemelen olması gerektiği gibi arayamadım gece 3 laneti falan saçma sapan şeyler çıktı tekrar bakacağım teşekkür ederim

Benim eşimde gece çalışıor konuştuklarını uykusersemi hiç hatırlamaz bazen telefonla konuşur aaa bunla şu kadar konuşmuşum acaba ne konuştum der.. malesef gece çalışmanın zorlukları çok
Gece çalışmak bünyeyi daha çok yoruyor bence de, onun benden çok daha farklı bir şekilde yorgun olduğunu görebiliyorum maalesef

Sizin durumu da hiç duymamıştım ama çok iyiymiş uyurken birbirimizi görmediğimiz için pek deneme şansım olmaz bunu ama izin günlerinde denemekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…