Eşim uyku arasında hafıza kaybı yaşıyor olabilir mi?

Cünkü bana tuhaf geliyor eşinin sürekli konu sahibini arayıp birseler sorması ha birseyi kaybeder unuttum nerde diye sorsa yada randevu gibi şeyleri unutsa amenna.
Ama Pijamaları yatağın üzerine koymuşsa konu sahibine bunu ne icin soruyor garip olan ne? Konu sahibi evdeyken bu durum gerçekleşmişse anormal bir durum değil indirmiştir ama konu sahibi evde değilken bu olay gerçekleşmişse zaten konu sahibi yapmamıstır bilmem anlatabiliyormuyum?

Şimdi pek hatırlamıyorum ama ergenlik dönemlerinde uyurgezerlik durumlarım çok oluyordu. En komiği bir keresinde 10 saniye kadar çiftetelli oynayıp tekrar yatmışım Evdekiler önce şaka yaptığımı zannetmiş, sonra bakmışlar ki çok derin uyuyorum

Deneyimleriniz hayret verici hanimlar. Daha once hic boyle seyler duymamistim uykuda konusma dışında. Benim eşim de çok yoğun çalışıyor ama hiç yapmaz böyle. Garip durumlar valla.

Benim başıma da geldi 1-2 kere böyle olaylar. Sizin eşinizinki kadar uzun bi olay örgüsü değil ama. Mesela benim eşim de gece çalışıyor. Gece ben evde hep tekim yani. Sabah onun kapıyı açıp eve girdiğini hatırlıyorum. Sonra uyandığımda alt pijamamın çıkmış halde yatakta olduğunu gördüm. Yani ben asla çıkardığımla ilgili bsey hatırlamıyorum. E eşimin de geldiğini duydum. O geldiğinde çıkmıştı yani bi de mesela bi küpem vardı. Yan yana iki kulak deliğime de takılıyor ama iki küpe arasında minik zincir var. Birleşik yani. Sabah uyandığımda küpenin biri kulağımdan çıkmış şekilde fakat arkası takılı. Diğer küpeye bağlı sallanıyor öyle. Görünce şok oldum. Çünkü arkası takılı şekilde kulağımdan çıkması imkansız. Tesadüf geri takılmış da olamaz. Yüksek ihtimal o uyku arası fark edip takmışım ama hiç bsey hatırlamıyorum

Unutkanlık, uyurgezerlik veya daha ciddi bir psikolojik durum olup farkındalığı olmayabilir.

Basit bir kaç saat kayıt yapan gizli bir kamera koyun eşinize söylemeyin bakın bilinçli mi bilinçsiz mi bu bir manipülasyon yöntemine benziyor

bende gece çalışıyorum gündüz uykumdan uyanıp br şeyler yapmışsam asla hatırlamıyorum annemde gündüz işte oluyor evden çıkmadan önce mesela tuvalete giderken karşılaşıp onla konuşuyormuşum falan o an uyku modunda olduğumuz için farkında olmuyoruz gece çalışmak insanı daha da yoruyor ve tembelleştiriyor o yüzden normal

ama uyurgezer seviyesindeyse kamera koyun eşinize söylemeden gizlice izleyin kamerayı bilirse onu da kapatabilir uyku sırasında uyurgezer ise ciddi bir problem

Kuzenim yataktan kalkıp evde dolaşıp kola falan doldurup içer, ailesiyle birkaç kelime konuşur geri yatar uyurdu. Camlara doğru yönelip saçma saçma konuşmaya başlayınca anlaşıldı uyurgezer olduğu. Hemen doktora gidip önlem almalısınız bence, gece yaşayan insanlarda genelde oluyor böyle sorunlar. Ben de uyku arasında uyanıp saçmalıyorum çoğu zaman

Eşim sağlık çalışanı hep geceleri nöbette, uyku teknisyeni haliyle uyumuyor hastaları takipte ve sabah gelir yatar.
Rüyaları HD kalitesinde yaşar, soru sorarım cevap verir konuşuruz resmen uyurken.
Ondaki sorun şu rüyada benimle konuştuklarını yada rüyada gördüklerini gerçek sanıyor, öyle dedin ya böyle oldu ya.Yok öyle değil rüya hayır ben onu demedim diye zor ikna olur..
Ben alıştım artık.

Kesinlikle katılıyorum. Eğer uyurgezerlik başlarsa acilen önlem alınmalı, çok tehlikeli olabilir. Bir tanıdığımın kardeşi kendini öldürmüştü uyurgezer sırada. Depresif ve yorgun bir dönemiymiş

Bunlari duymadim ama ben de bazi sabahlar sinavim varmis gibi panik bir halde uyaniyorum.
10 sene oncesinin vizesini yasiyorum resmen..
Bazen uzerimi giyinip cikmaya hazirlanirken fark ediyorum zamani..Simdiye kadar 2 kez yasadim bu durumu..

Benim eşim bi gece kalktı bana diyo ki kalk teyzemler bekliyo Bi de yeni evliyiz altıma ettim. Bi gece de şurada iki tane adam vardı nereye gittiler dedi. O zaman daha çok altıma etmiştim
Ay ben lohusalıkta yorgunluk ve uykusuzluk birleşince neler neler yaptım

Çocuk elimde eşimin yanına gidip çocuk nerde diye mi bağırmadım eşime çocuğun babası nerde diye mi sormadım ohoo neler neler

Bi gece de seninki gibi eşime 2 dk çocuğa bak demiştim adamlar var kaç tane görmüyor musun bakar onlar diyor ama odada 2 kişiyiz
Hangi adamlar allah aşkına göstersene dedim
Plakası vardı işte dedi
Sabaha hiçbir şey hatırlamıyor tabi

Eşiniz bunları gerçekleştirirken büyük olasılıkla hala uyumuyor ama yarı uyanık şeklinde ..yaptığı şeyler çok mantıklı /bilinçli şeyler ..bence üstüne tekrar uyuyunca bağlantısı kopuyor ve hatırlamıyor.Ben çok stres altında olduğum ve demir değerlerimin de düştüğü bir dönem çocuğumu bakan kişiyi gündüz arayıp sohbet edip çocuğumu sormuştum.. Aslında dolaylı yoldan öğrenmeye çalıştığım " ben bu gün çocuğumu sana bıraktım mı? " idi..çünkü hatırlamıyordum kızımı giydirip bakıcısına kadar götürdüğüm zaman dilimi zihnimden gidiyordu ,ertesi gün başka şey.. Eşiniz değerlerine de baktırabikir devam ederse nörolojiden bir muayene de isteyebilir.Zannedersem uyku bozuklukları bölümü de ilgileniyor olabilir

Bu olay nasıl olmuş bir yerden mi atlamış?
Ağır uyurgezermiş, tedavi olmuş bir süredir yaşamıyormuş. Evden kalkıp arabaya falan gidiyomuş uyurken, üzerine kapıyı kilitliyolarmış ya da kendi ayak bileğini bağlıyormuş iple peteğe hatta bir dönem. Sınav senesiydi ve ciddi sorunları varmış aileyle ne olduklarını bilmiyorum. Eve dönmüş kurstan uyumaya yatmış o uyutken evden çıkmışlar market vs işlerine. Mutfakta kendini asmış üzerinde pijamalar yataktan kalkmış şekilde otopsi falan yapıldı o dönem kaç ay rapor beklendi en son uyurgezerlik sırasında kendini astığı raporunu aileye teslim etmil artık polis mi her kimse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…