Eşim ve Abisi

Ben sizi haklı buldum. Otobusle gayet rahat hem daha ekonomik seyahat edebilir. Çocuk, yaşlı, hamile yok nasılsa. Zarurî bir durum olmadıkça kardeş dahi olsa araç ödünç almak pek uygun değil bana göre. Hem eşiniz de abisine arabayı vermekte bir mahsur görüyor ki sizin ''pek normal biri degil'' şeklinde açıklamanızı haklı kılıyor. Ayrıca siz cocuklu bir ailesiniz araba olmaksızın bir yere çıkmanız oldukça zor olur.
Ancak üslubunuz sert sanırım hakliyken haksiz duruma düşme problemi yaşıyorsunuz. Ilımlı bir şekilde konuşarak halletmeye çalışabilirdiniz.
Evet bir an sinirle kotu sekilde git dedim.Ama.ailesinden herhangi biri soz konusu olunca geliyorlar bana.O kendini haksiz buldu demek ki aksam bisey yokmus gibi geldi

Arkadaşlar bakın burda uc cocukla yalnız bırakılmış bır kadın sorumsuz abi bir okadar da kayın valide ailesine kıyamayanda bir eş var anladıgım kadaryla ortalama hepınız aynı fıkırdesınız bende dahil fakat hepımızın Unuttuğu bir şey var istisnalar dışındaki tüm erkeklerin sergilediği davranış stili budur zaten eğer olaya bu açıdan bakarsak zaten kendimizi yıpratmayız nedesede kocasına değişmicek herzaman erkeklerın önceliği-malesef- ailesi oluyor yeri geliyo çocugunu ikinci plana atabiliyor nasılsa bakan bir kadın var çünkü ailesini yine ilk sıraya alıyor bu esnada kadın tartşma cıkartınca haklı olarak tabi evde mutsuz huzursuz bir durum oluşuyor ama erkeğin umrunda mı inanın kendi kafanıza taktıgınızn zerresini takmadan hayatına devam ediyor doğası bu kadını kendine eşit görmediği icin sizin fikirlernz dusuncelernz onlar ıcın cokta önemli değil hukmetmek onlarn genlerinde var herseyın en ıyısını dogrusunu ilk onlar bilir onların aileleri önemlidir yani uzattım lafı hic kafanıza takmayın olucagı varsa zaten yapıyorlar İstediğiniz kadar kavga edin bir kere haklısn dendiği yok iyice süründüklerinde anca hak veriyorlar :(

Olay ailesini prens prenses yapip beni kulkedisi yapmasi

Ama sen kendini külkedisi yapmissin. Kusura bakma fakat en sevmedigim türden. Hem yapan, hem sonradan konusan. Yani hem gidiyorsun otobus ile bebek ve ikizler ile, ve sonradan söyleniyorsun.

Sonradan söyleneceksen, ilk basta yapmayacaksin. Iletisiminde net olacaksin. Istemedigin seyi yapmayacaksin.

Mesela esinin abisi otobus ile gitse, senin 3 çoçuk ile otobus ile gitmeni normallestirecekmi? Yani yaptiklarinin degeri, dis etkenleremi bagli?

Bu olayda ise tekrar net olman lazimdi. "Abin otobus ile gitmesini istiyorum. Kaç zamandir 3 çoçuk ile ben bunaldim gerçekten. Anliyorum abini seviyorsun, onun istedigini yapmak istiyorsun ama benide anla. Bak sen geçen hafta sonu saunaya felan gittin, desarj oldun. Ben ne zaman desarj olacam? En azindan hafta sonu evde ol bana yardimci ol" gibi güzel bir konusma yapabilirdin. Onu suçlamadan ve bagirip çagirmadan. Günün kendisinde bide fikir degistirmen tabiki esini iyicen çildirtir.

Ve bir daha kendi degerini bil. Yorulduysan ev isini yapma. Gerekiyorsa arabayi iste,..

Olay ailesini prens prenses yapip beni kulkedisi yapmasi
Benimki de oyleydi diş çıkaran çocukla 10 saat yolculuk yaptım otobüs çok dolanıyordu halbuki araba ile 6 saatte gidiliyor çok daha uzun yolculuklarım oldu ama bu yolculugum hala aklimda kendisinin de bir kere otobüsle gittiğini bilmem benim bu eski evlilikten ogrendigim biz kendimizi değerli hissetmedikçe değer görmeyiz.

Ama sen kendini külkedisi yapmissin. Kusura bakma fakat en sevmedigim türden. Hem yapan, hem sonradan konusan. Yani hem gidiyorsun otobus ile bebek ve ikizler ile, ve sonradan söyleniyorsun.

Sonradan söyleneceksen, ilk basta yapmayacaksin. Iletisiminde net olacaksin. Istemedigin seyi yapmayacaksin.

Mesela esinin abisi otobus ile gitse, senin 3 çoçuk ile otobus ile gitmeni normallestirecekmi? Yani yaptiklarinin degeri, dis etkenleremi bagli?

Bu olayda ise tekrar net olman lazimdi. "Abin otobus ile gitmesini istiyorum. Kaç zamandir 3 çoçuk ile ben bunaldim gerçekten. Anliyorum abini seviyorsun, onun istedigini yapmak istiyorsun ama benide anla. Bak sen geçen hafta sonu saunaya felan gittin, desarj oldun. Ben ne zaman desarj olacam? En azindan hafta sonu evde ol bana yardimci ol" gibi güzel bir konusma yapabilirdin. Onu suçlamadan ve bagirip çagirmadan. Günün kendisinde bide fikir degistirmen tabiki esini iyicen çildirtir.

Ve bir daha kendi degerini bil. Yorulduysan ev isini yapma. Gerekiyorsa arabayi iste,..
Haklisin ben surekli ben yapar ederimle kendimi kulkedisi yaptim.Bide otobusle gitme mevzusu onu terk ettigim zaman gerceklesti ucak almayinca mecbur otobusle cikmistim.Hala icime dert bu mevzu.Aksamina geldi zaten sarildi haksiz oldugunu dusunuyor demek bende oyle uygunsuz gitt dedim kusura bakma dedim.Ve hastaneye gitmem lazim ve bir isim daha var birak yarin dedim.Tamam dedi.Normalde isinden olmasin diye kendim giderdim ama yok artik oyle.Bu sabahta pazar sabahi gidecez bak sende gel dedi bilmiom dedim bugun dusun dedi kararsizim 1 gun icin ciksam mi yollara

Benimki de oyleydi diş çıkaran çocukla 10 saat yolculuk yaptım otobüs çok dolanıyordu halbuki araba ile 6 saatte gidiliyor çok daha uzun yolculuklarım oldu ama bu yolculugum hala aklimda kendisinin de bir kere otobüsle gittiğini bilmem benim bu eski evlilikten ogrendigim biz kendimizi değerli hissetmedikçe değer görmeyiz.
Aynen oyle bu mesele iyi ki oldu artik bende yapamam kii beceremem kii yapacam

Cok abartmissin. Gidip gelsinler ne olacak, alt tarafi 1 gun. Ama sen de bundan sonra beni gotur getir de o zamam, kendin gitme bir yerlere.

Arkadaşlar bakın burda uc cocukla yalnız bırakılmış bır kadın sorumsuz abi bir okadar da kayın valide ailesine kıyamayanda bir eş var anladıgım kadaryla ortalama hepınız aynı fıkırdesınız bende dahil fakat hepımızın Unuttuğu bir şey var istisnalar dışındaki tüm erkeklerin sergilediği davranış stili budur zaten eğer olaya bu açıdan bakarsak zaten kendimizi yıpratmayız nedesede kocasına değişmicek herzaman erkeklerın önceliği-malesef- ailesi oluyor yeri geliyo çocugunu ikinci plana atabiliyor nasılsa bakan bir kadın var çünkü ailesini yine ilk sıraya alıyor bu esnada kadın tartşma cıkartınca haklı olarak tabi evde mutsuz huzursuz bir durum oluşuyor ama erkeğin umrunda mı inanın kendi kafanıza taktıgınızn zerresini takmadan hayatına devam ediyor doğası bu kadını kendine eşit görmediği icin sizin fikirlernz dusuncelernz onlar ıcın cokta önemli değil hukmetmek onlarn genlerinde var herseyın en ıyısını dogrusunu ilk onlar bilir onların aileleri önemlidir yani uzattım lafı hic kafanıza takmayın olucagı varsa zaten yapıyorlar İstediğiniz kadar kavga edin bir kere haklısn dendiği yok iyice süründüklerinde anca hak veriyorlar :KK43:
Sadece azicik daha sabir diom kendi kendime.Seneye cocuklari krese verdigim zaten ya dukkan acacam ya da atanacam o biraz zor ama calisacagim.Cok yogun olmak istiyorum kii onu beklemekle kirilmakla umut etmek ya da kendimi yemekle ugrasmayayim.Benim ki aksamina geldi sarildi haksiz dusunuo kendini demek ya oyle bir sey tam guvenemiom 😅Bu sabahta sende gel demeye basladi ayrica bi daha tek gidecem falan yapma dedim.Tamam dedi.Tabi bunda da emin degilim.Adamin ailesi soz konusu olunca mal gibi bisey oluo.Cok sıkildim yoruldum bu konulardan sadece cok mesgul olmak istiom uzak durabilecegim kadar uzak durmak istiom

Cok abartmissin. Gidip gelsinler ne olacak, alt tarafi 1 gun. Ama sen de bundan sonra beni gotur getir de o zamam, kendin gitme bir yerlere.
Abarti degil iste midem bulanio cinlerim tepeme cikio ailesi hakkinda yaptigi ya da konustugu bir seyde.Evliligim mahkemeden dòndukten sonra normal evlilik olabildi 2 kizim karnimdaki bebek helak oldu.Beni mi dusunduler cocuklarimi mi?Simdi ben neden onlarin rahatini dusuneyim banane.Inanin kotu biri degilim ama cok doluyum

Esimin abisinden baska aktivesi yok ne yazik ki...Ayrica ne hamilesi yeni evlisi sagolsunlarrr o donemlerimi bana zehir ettiler.Simdi diom yeni geldik zaten kardesinin sozu var gidecez.Sirf abin otobuse binip gidemio die alip senin goturmen ne?Ben suracik yere cok zorda kalmazsam aman isinden etmeyeyim die aramam bile.Zorumaa gidioo kendisi kardesimi otogara birakcagina minibuse bindirir haberim yoktu sene sonra duydum minibus gezdirmis bilet yanmis ogrenci cocuk babam yok yaa parasi olmasaydi??Neden kazik kadar adami cocuk gibi bir sehirden bi sehire göturuo haksiz miyim yaa
eğer böyle bir olay yaşanmışsa sonuna kadar haklısınız.

Back
X