Eşim ve Abisi

Anladım derdi çeken daha fazla empati yapıyor hakketen. Gerçekten kıt akıl olabiliyor bu ikinci cins :KK70: özürü kabahatinden beter, evladını unutmuş...

Eee bu kadar darlanacağına niye taksiyle götürmüyormuş ki?
Aaaa olur muu popolari agrirrrr hem oyle otobus taksi makam arabasi lazim

Aynı tarz Bi abi bizde de var Malesef. Şu an onlardan uzaktayız ama ona rağmen günde on kere arar o ve diğer 3 kardeşi. Toplam 5 erkek ve o kadar bıktım ki hepsi ayrı ayrı o kadar boş şeyler için arıyo ki orda yaşasak heralde eşimi göremem çünkü gerekli gereksiz her şeye çağırıp ararlar. Allah sabır versin

Ay adam abisiyle bi yere gidecekken de bu kadar eğilip bükülmesin isterseniz ya. Araba için bile korka korka açmış konusunu. Sanki parayı siz kazanıyorsunuz o kadar da uzun boylu değil sizi aç açık bırakmıyor neticede. Azıcık hudut bilmek lazım.
Parayı kadın kazanmıyor diye söz hakkı yok mu? Haddinizi bilin. Aç açıkta bırakmıyor diye teşekkür mü etsin? Kendi karısını ve çocuklarını? Zaten her ebeveynin görevi bu. Burda çalışmayıp evi çekip çeviren çocuk büyüten bir sürü kadın var, erkek dışarda çalışıyorsa kadın da evde bir sürü zor durumla baş ediyor. Elbette ki kazanılan parayı bir kişi kazanıyorsa bile söz hakkı herkesin. Bir kadın olarak böyle konuşmanız çok garip.

Parayı kadın kazanmıyor diye söz hakkı yok mu? Haddinizi bilin. Burda çalışmayıp evi çekip çeviren çocuk büyüten bir sürü kadın var, erkek dışarda çalışıyorsa kadın da evde bir sürü zor durumla baş ediyor. Elbette ki kazanılan parayı bir kişi kazanıyordu bile söz hakkı herkesin. Bir kadın olarak böyle konuşmanız çok garip.
Cümlenin devamını okursanız sanki sizi aç açık bırakıyor abartmayın demişim. Ailesini maddi anlamda sıkıntıda bırakmıyorsa bu denli yapamazsın edemezsin demeye hakkı yok kimsenin. Adam alt tarafı 4 saatlık yol için korka korka açmış konuyu o kadar da uzun boylu değil. Herkes ev işi yapıp çocuk büyütüyor ayrıca.

Cümlenin devamını okursanız sanki sizi aç açık bırakıyor abartmayın demişim. Ailesini maddi anlamda sıkıntıda bırakmıyorsa bu denli yapamazsın edemezsin demeye hakkı yok kimsenin. Adam alt tarafı 4 saatlık yol için korka korka açmış konuyu o kadar da uzun boylu değil. Herkes ev işi yapıp çocuk büyütüyor ayrıca.
Tamam tüm paragrafı boşveriyorum ve "Sanki parayı siz kazanıyorsunuz o kadar da uzun boylu değil..." cümlesine geliyorum ve ve ve ve hiç bir açıklaması yok, bence siz de kabul edin. Parayı kazanmıyor diye eşinin söz hakkı olmadığını iddia ediyorsunuz ve bu çok yanlış. Kadın olarak yakıştıramadım. Bizim her alanda ve her şeyde söz hakkımız var çalışmasak bile eşimizin kazandığı parada da söz hakkımız var çünkü beraber bir hayatı paylaşıyoruz. Söyleyeceklerim bu kadar.

Tamam tüm paragrafı boşveriyorum ve "Sanki parayı siz kazanıyorsunuz o kadar da uzun boylu değil..." cümlesine geliyorum ve ve ve ve hiç bir açıklaması yok, bence siz de kabul edin. Parayı kazanmıyor diye eşinin söz hakkı olmadığını iddia ediyorsunuz ve bu çok yanlış. Kadın olarak yakıştıramadım. Bizim her alanda ve her şeyde söz hakkımız var çalışmasak bile eşimizin kazandığı parada da söz hakkımız var çünkü beraber bir hayatı paylaşıyoruz. Söyleyeceklerim bu kadar.
İyi de benim dediğim şey onun devamı iki ayrı cümle yok ortada. Eğer eşlerin para harcadıkları yer birbirinin yaşam standartını düşürmüyorsa söz hakkı yok. Çalışmayan tarafın daha çok yok. Ha çoluğunun çocuğunun rızkını kardeşine verir tabiki o konuda sizin dediğiniz geçerli onun haricinde her kuruşun hesabını verecek değil. Bi taraf evde çocuk bakıp yemek yapıyorsa diğer taraf da eşek gibi çalışıyor neticede. Hayatı paylaşıyoruz diye kimse kimsenin hayatına ipotek koymasın bi zahmet.

Ya ben abisi evli cocuklu adam sandim evli de degilmis tek basina gitsin otobuse binsin ne sacma kocan cocuk bakicisimi arabayida vermeyin siz haklisiniz bende coluk cocuk var diye araba istiyor saniyorum yok yani esin yanlis davraniyor bekar adami yola goturup getirmek nedir

Hanimlar pazar gunu esim kivrana kivrana abim arabayi birkac defa annemlere gitmek icin istedi fakat ben vermedim dedi.Ee dedim sonra elimde musteri varken aradi gene istedi israrina dayanamadim tmm vereyim dedim dedi.Sonra icime sinmedi yolda kaza yapar ya canina ya malima bir sey olur diye dusundum.Aradim abi olmaz sonra beraber gideriz dedim dedi.Bende yeni gittik geldik 1 gun icin coluk cocuk nereye kardesinin sozune gidecegiz zaten bosver dedim.Tama o zaman siz gelmeyin ben 1 gunlugune abimi goturup getireyim dedi.Şok oldum su yolumu bu 4 5 saatlik yol binsin otobuse gitsin gelsin ben 2 cocukla hamile halimle gittim o niye gidemiyor dedim.Biliyorsun kafasina takmis(abisi pek normal degil)arabayi vermek zorunda kalacam falan bende gidip goreyim dedi.Tamam git bana bulasma dedim.Ama gunlerce istemeden de olsa esime mesafeli davrandim sonucta ben zorda kalmasam bir pazara bile gel arabayla al beni dememm.Kendimi keriz gibi hissettim.Bunun yaninda kvde kac defa gel gel dedi.Kadin gelmedi simdi diyorum acaba prensesi alip getirmeye mi gidiyor?Sabah pazar gunu gidecez dedi.Yok askim sacma bisey kardesinin sozune beraber gideriz dedim.Birden gozler buyudu oyun mu bu ben abime tamam dedim kukredi agzimdan o sinirle uygunsuz sekilde git cikti.Yedik birbirimizi hem neden pazar dedim pazar gunu haric fulll calisiosun baska seni adam akilli gordugum gun mu var dedim.Bana,her pazar gezdiriom yediriom o zamanin iyiyim demi?Aman bir pazar kendime ayirmayayimla devam etti bu arada once ki pazar arkadaslariyla hamam sauna masaj vs gitmisti.Dedim dogru soyluyorsun seni 6 gun bu evde 3 cocukla bekleyen ben haftanin 1 gunu seninle disari cikmis yemis gezmis ne buyuk sey herkes karisina yapar ama senin ne gozune batiyormus.Kalktim sofradan o da gitti tam ailesinden kurtuldum derken simdi abisi basima bela oldu esimi surekli kahve,kus,ucurma salak sacma seylere cagirio.Kendisi kumarbaz simdi birakmismis. Milyarlarca borcu var bi evlenmio duzen bilmio 😞

Eşinizden başka aktiviteniz yokmu?
Adam abisiyle ailesinin yanına gidecek diye bu nekadar trip.
Sanki yurtdışına gidip haftalarca dönmeyecekler gibi
Şimdi ama hamileyimmmm dersiniz.
Yemin ederim hamileyim birde yeni evliyizi okumaktan midem bulandı artık. Herşeyemi bahane bu hamilelik veya yeni evlilik

Anladım derdi çeken daha fazla empati yapıyor hakketen. Gerçekten kıt akıl olabiliyor bu ikinci cins :KK70: özürü kabahatinden beter, evladını unutmuş...

Eee bu kadar darlanacağına niye taksiyle götürmüyormuş ki?

taksiyle götüremez 1 saatlik yol ,

illa benım düzenım bozacaksınız diyorum , herşeyimiz senın emrinde aşkım onun için diyor :KK53:

Eş dediğimiz şey yük olmak yerine yük hafifletse keşke. Ne kadar abartmışsınız annesini de götürüp getirebilir size ne oluyor anlamadım

Zaten tüm aile ilişkileri böyledir. Evlenmeden önce anasını aramayan adamlar anneci olur. Kardeşi ile kırk yılda bir görüşenler evini bile kardeşine vermeye kalkar. Şaşırmıyorum hiç. Siz de eşinize acımayın o zaman. Kıymet bilen eş nadirdir. Geneli insanın burnundan getiriyor işte
Valla demekki konu sahibi gibi her şeyi sorun eden insanları görünce ailenin kıymetini anlıyorlar

Eşinizden başka aktiviteniz yokmu?
Adam abisiyle ailesinin yanına gidecek diye bu nekadar trip.
Sanki yurtdışına gidip haftalarca dönmeyecekler gibi
Şimdi ama hamileyimmmm dersiniz.
Yemin ederim hamileyim birde yeni evliyizi okumaktan midem bulandı artık. Herşeyemi bahane bu hamilelik veya yeni evlilik
Esimin abisinden baska aktivesi yok ne yazik ki...Ayrica ne hamilesi yeni evlisi sagolsunlarrr o donemlerimi bana zehir ettiler.Simdi diom yeni geldik zaten kardesinin sozu var gidecez.Sirf abin otobuse binip gidemio die alip senin goturmen ne?Ben suracik yere cok zorda kalmazsam aman isinden etmeyeyim die aramam bile.Zorumaa gidioo kendisi kardesimi otogara birakcagina minibuse bindirir haberim yoktu sene sonra duydum minibus gezdirmis bilet yanmis ogrenci cocuk babam yok yaa parasi olmasaydi??Neden kazik kadar adami cocuk gibi bir sehirden bi sehire göturuo haksiz miyim yaa

Ya ben abisi evli cocuklu adam sandim evli de degilmis tek basina gitsin otobuse binsin ne sacma kocan cocuk bakicisimi arabayida vermeyin siz haklisiniz bende coluk cocuk var diye araba istiyor saniyorum yok yani esin yanlis davraniyor bekar adami yola goturup getirmek nedir
Biz abisini almadan ailesinin yanina gitmistik.Bu esimin icinde kalmiss.Iyi de goturdugumuzde sanki cocuk esimle surekli laf dalasindalar adam demio siz icerde yatin cocuk gibi bananee ben burda yatacam dio🙄Esim haklisinn dio ama hakliyim o yani

Eş dediğimiz şey yük olmak yerine yük hafifletse keşke. Ne kadar abartmışsınız annesini de götürüp getirebilir size ne oluyor anlamadım
Ne guzel demissinizz hafifletse keske.O benim kimim kimsemle ugrasmak zorunda degilse bende degilim.Annesini tabi ki goturur ama o kadin bana nasil gittiysen oyle de geleceksin diyebildiysee binecek otobuse gelecek.Ben hamileydim ve yeni operasyon gecirmistim.Kendi sakat degil yasli degil

Ben sizi haklı buldum. Otobusle gayet rahat hem daha ekonomik seyahat edebilir. Çocuk, yaşlı, hamile yok nasılsa. Zarurî bir durum olmadıkça kardeş dahi olsa araç ödünç almak pek uygun değil bana göre. Hem eşiniz de abisine arabayı vermekte bir mahsur görüyor ki sizin ''pek normal biri degil'' şeklinde açıklamanızı haklı kılıyor. Ayrıca siz cocuklu bir ailesiniz araba olmaksızın bir yere çıkmanız oldukça zor olur.
Ancak üslubunuz sert sanırım hakliyken haksiz duruma düşme problemi yaşıyorsunuz. Ilımlı bir şekilde konuşarak halletmeye çalışabilirdiniz.

😁Olay gitmesi degil abisine git otobuse bin diyememesi.Ben ne kerizim ki karnimda ikiz bebekle pazar posetlerini ikina ikina eve getirirdim.Zoruma gitti ya
Iste getirmeyeceksiniz. Ben bu hayatta bunu öğrendim. Icinize dert olan hiç birseyi yapmayın. Kimse Allah razı olsun demiyor

Back
X