Ama sen kendini külkedisi yapmissin. Kusura bakma fakat en sevmedigim türden. Hem yapan, hem sonradan konusan. Yani hem gidiyorsun otobus ile bebek ve ikizler ile, ve sonradan söyleniyorsun.
Sonradan söyleneceksen, ilk basta yapmayacaksin. Iletisiminde net olacaksin. Istemedigin seyi yapmayacaksin.
Mesela esinin abisi otobus ile gitse, senin 3 çoçuk ile otobus ile gitmeni normallestirecekmi? Yani yaptiklarinin degeri, dis etkenleremi bagli?
Bu olayda ise tekrar net olman lazimdi. "Abin otobus ile gitmesini istiyorum. Kaç zamandir 3 çoçuk ile ben bunaldim gerçekten. Anliyorum abini seviyorsun, onun istedigini yapmak istiyorsun ama benide anla. Bak sen geçen hafta sonu saunaya felan gittin, desarj oldun. Ben ne zaman desarj olacam? En azindan hafta sonu evde ol bana yardimci ol" gibi güzel bir konusma yapabilirdin. Onu suçlamadan ve bagirip çagirmadan. Günün kendisinde bide fikir degistirmen tabiki esini iyicen çildirtir.
Ve bir daha kendi degerini bil. Yorulduysan ev isini yapma. Gerekiyorsa arabayi iste,..