- 27 Temmuz 2019
- 2.693
- 9.192
- 158
- Konu Sahibi AlmanyaTreni
-
Aa anladım. Çok biliyorlar onlar herşeyi. "Covid olmuşum, gelip özellikle konuşanları tek tek öpeceğim" derdim galiba.Başkaları annesine herkesin çocuğu geldi seninki 1.5 saatlik yoldan gelmedi demesin diye.
cok sukur calisiyorum kendi parami kazaniyorum Allaha sukur. Istedigimi alirim giyerim zaten biz gayet iyiz boyle akraba problemleri cikmasa o onu der bu bunu der diyen olmasa iyiz ya bi salin ya bizi diyesim geliyor
Ben almanyada yasiyorum evet ailelerimozde orda suan herkes turkiyede annemgilde VW dugun burda ama annem almanyadadq boyle emin olun. Evet o lafida demisti ve yine suclu ben olmustum adami darladin diyeSiz zaten Almanyada yaşıyorsunuz ve eşinizin ailesi ile bir aylık tatil için yazlığınıza geldiniz yanılıyor muyum? Annenize yönelik yaptığınız "sürekli herşeye çağırıyor" söyleminin abartılı olduğunu düşündüm.Yılda 11 ay olmadığınız bir memlekette herşeye gidebildiğinizi sanmıyorum.Öbür yandan eşiniz sizin ve çocuklarınız için "Allah belanızı versin" söyleminde bulunmuş bir adamBen Eşinizin kendi ailesine şov yaptığını düşünüyorum açıkçası
Esinizi hakli buldum, oda gitmesin sizde gitmeyin. Annenizin yaptığını kayinvalideniz yapsa burda herkes sizde dahil linc ederdi kadını herseye burnunu sokuyor bir huzur vermiyor zorla nereye gideceğimize karar veriyor baski yapiyor derlerdi. Birazda bu açıdan düşünün annenizin size kalk suraya git buraya git diye dayatma yapmaya hakki yok. Esiniz gelmis yurtdisindan istemedifi yere gitmek zorunda mi zaten adamin kisitli vakti var neden olmak istemediği yere gitsin. Biraz bu acidan bakin annenize HAYIR demeyi öğrenin, yoksa ömür boyu böyle psikolojik baskı yapmaya devam ederBen zaten esime kesinlikle hak veriyorum. Ama annemi babamida kirmak istemiyorum. Ama hep oyleydi gercekten su gelmis gel.sunun torunu olmus arayin. Bayramda arayin gidin. Dugun var gelin yani surekli surekli boyleydi. Esimde ben istersem giderim istemezsem mecbur degilim neden anlamak istemiyorlar diyor. Sende benim tarafima gelmek zorunda degilsin diyor esim yüzde 100 hakli ama annem babam ne dicek kesin küsecekler bana.
Almanyada annemle aram 10dakika arabayma hergunde ordayim . Esim karismaz o zaten annene babana mecburum ama amcana dayima tryzene mecbur degilim kafasindaİstediğiniz zaman ailenizin yanına gidebiliyor musunuz ? Bu sorunun cevabını bana vermeseniz de olur.
"Eşiyle arası bozulmasın diye, sonunda ailesiyle dahi doğru dürüst görüşemeyen kadınlar"dan olmamanız için ; hayatınızı yeniden gözden geçirin.
evet var ailem surekli boyle yapiyor cünki. Benim tarafimda bir olay olur olmaz annrm beni arar su amcani ara amcan geldi gel dugun var gel gelmezsen laf yeriz gibi. Esimde diyorki sen evlendin yeter diyor surekli boyle bide gitmeyelim bakalim ne olacak diyor iyce cikmaza girdi
Bu adamı yüzde yüz haklı bulanlar var şaka gibi.
Acaba neresi yüzde yüz haklı bu adamın ?
Önemli olan, senin ne yapmak istediğin. Düğüne gitmek istiyorsan git, esine de gelmek istiyosan gel istemiyosan gelme de. Bu konuda acıklama yapip durma mesela. Ailene de artik esimi darlamayin bunalttiniz de direk herkes bocalar basta ama bu sekilde senin arada kalman hep seni mutsuz ederBen simdi ne yapayim bellki 3senedir gormedigim amcaoglum icin evimi terkediyim dugune gideyim. Yoksa bosanayimmi bu yuzden. Yada annemgilimi küstüreyim
Merhaba ben eşini haklı buldum mesela , çünkü annesinin sürekli onu arayın, buraya gidin diye komutlar verdiğini konu sahibi kendisi yazmış ve kendisi de bu konuda eşine hak vermiş. Sürekli bir şekilde nereye gidileceğine karar veren kişi konu sahibinin annesi ise bu işte bir terslik var demektir. Yoksa kuzeninin düğününe tabiki gidebilir,ama kendisi istiyorsa gitmeli. Annesi dayattıgı için değil. Benim anladıgım konu sahibinin eşi sürekli kendi adına karar verilmesine itiraz etmiş, konu sahibi de düğüne gitmek istemiyor ama annesine hayır diyemiyor. Böyle anladıgım içinde annesine hayır demeyi öğrensim kendi kararlarını kendisi alsın diyorum. Yoksa konu sahibi gercekten düğüne gitmek isterse elbette gitmeliBu adamı yüzde yüz haklı bulanlar var şaka gibi.
İnsan amcasının oğlunun düğününe gitmeyecekte kimin düğününe gidecek?"Ben bilmem ,beyim bilir" le "Aman ağzımızın tadı kaçmasın" kontenjanından haklı buldular herhalde.
İyi de anneniz aramasa bile normal ilişkilerde zaten amcanızı görmeniz aramanız düğüne gitmeniz gerekiyor. Bunun evlenme ile ne alakası var? Beni annem aramaz ama hepsini yaparım. Başta sizin yapmanız gerek zaten.evet var ailem surekli boyle yapiyor cünki. Benim tarafimda bir olay olur olmaz annrm beni arar su amcani ara amcan geldi gel dugun var gel gelmezsen laf yeriz gibi. Esimde diyorki sen evlendin yeter diyor surekli boyle bide gitmeyelim bakalim ne olacak diyor iyce cikmaza girdi
“Ben gitmezsem sen de gidemezsin “ diyen adamın neresi haklı ??Merhaba ben eşini haklı buldum mesela , çünkü annesinin sürekli onu arayın, buraya gidin diye komutlar verdiğini konu sahibi kendisi yazmış ve kendisi de bu konuda eşine hak vermiş. Sürekli bir şekilde nereye gidileceğine karar veren kişi konu sahibinin annesi ise bu işte bir terslik var demektir. Yoksa kuzeninin düğününe tabiki gidebilir,ama kendisi istiyorsa gitmeli. Annesi dayattıgı için değil. Benim anladıgım konu sahibinin eşi sürekli kendi adına karar verilmesine itiraz etmiş, konu sahibi de düğüne gitmek istemiyor ama annesine hayır diyemiyor. Böyle anladıgım içinde annesine hayır demeyi öğrensim kendi kararlarını kendisi alsın diyorum. Yoksa konu sahibi gercekten düğüne gitmek isterse elbette gitmeli
Bu adamı yüzde yüz haklı bulanlar var şaka gibi.
Iste ben gitmek istemiyorum esimde bunu biliyor sirf annem küsecek diye onu 3 gundur gidelim gidelim diye bogdumuda biliyor o yuzden bende gitmiyorun sende bensiz gidemezsine döndü olay. Diyorki bizi biraksinlar istersek geliriz istemezsek gelmeyiz diyor olay bu aslindaşimdii eşiniz hem kendisi gitmek istemiyor hem sizi göndermek istemiyorsa ya bir sorun olmuştur ona tepkidir karşı tarafa karşı ya da anne babanızın küserim gelmezseniz illaki geleceksiniz diye hergün darlamalarını birdaha yapmasınlar diye tepkidir diye düşünüyorum, anne babanızın bu kadar darlaması küserim demesi de normal değil.... genel olarak ailenizde de kocanız da da iletişim sorunu var ,bak seninle konuşmam küserim ,bak insanlar sorar şeklinde çocuklarını darlayan aileler çok bencil oluyorlar belki eşiniz bundan bıkmış olabilir yani konuyu daha açarsanız sevinirim.
bunun dışında siz gitmek istiyorsanız gidin eşiniz buna karışamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?