- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.856
- 798
- 35
- Konu Sahibi AlmanyaTreni
-
Hayır şöyle bir durum var ama konu sahibi kendi gitmek istemiyorsa gitmesin.kaynana kayınbaba eşini arasa illaki düğüne geleceksiniz gelmezsen küserim konuşmam birdaha diye hergün arasa ... bunuda sık yapsa ne düşünürsün
Yüzde yüz haklı değil tabiki, eşinin gidip gitmemesine karışmaması gerekir. Kimse konu sahibinin düşüncelerini önemsemiyor ne annesi ne eşi. İkiside kendini düşünüyor sıkıntı burada malesef. Konu sahibi de arada kalıp hangisini dinlesem diye düşünüyor. Normal olan annesinin bir defa teklif etmesi konu sahibinin gitmek istiyorsa gitmesi, eşinin de buna karışmamasıydı“Ben gitmezsem sen de gidemezsin “ diyen adamın neresi haklı ??
Bu adam mı yüzde yüz haklı ?
O zaman problem sizde .Iste ben gitmek istemiyorum esimde bunu biliyor sirf annem küsecek diye onu 3 gundur gidelim gidelim diye bogdumuda biliyor o yuzden bende gitmiyorun sende bensiz gidemezsine döndü olay. Diyorki bizi biraksinlar istersek geliriz istemezsek gelmeyiz diyor olay bu aslinda
İnsan amcasının oğlunun düğününe gitmeyecekte kimin düğününe gidecek?
Eş gelmeyecekse gelmesin ama “Sen de gidemezsin” diyemez.
Konu sahibi kendi gitmek istemiyorsa gitmesin ona da okey ama sırf eş kişisi istiyor diye gitmezse vah ki ne vahhhh.
evet konu sahibinin ailesi sürekli adamında yerine karar vererek sürekli kararlarına ikisini ortak etmeye çalışıyor bu çok fazla... sürekli dedeikodu yapan akrabalar demek ki anne de öyle demiş sorarlar diye , tek kadın gitse adam gitmese arada sorun mu var diye dedikodu dönecek konu sahibinin anne babası bak kocan gelmedi diye konu sahibinin başını yiyecek hergün darlayacak ,adam bunları şimsiden gördüğü için bende sende gitmeyeceğiz diyor bence ...Merhaba ben eşini haklı buldum mesela , çünkü annesinin sürekli onu arayın, buraya gidin diye komutlar verdiğini konu sahibi kendisi yazmış ve kendisi de bu konuda eşine hak vermiş. Sürekli bir şekilde nereye gidileceğine karar veren kişi konu sahibinin annesi ise bu işte bir terslik var demektir. Yoksa kuzeninin düğününe tabiki gidebilir,ama kendisi istiyorsa gitmeli. Annesi dayattıgı için değil. Benim anladıgım konu sahibinin eşi sürekli kendi adına karar verilmesine itiraz etmiş, konu sahibi de düğüne gitmek istemiyor ama annesine hayır diyemiyor. Böyle anladıgım içinde annesine hayır demeyi öğrensim kendi kararlarını kendisi alsın diyorum. Yoksa konu sahibi gercekten düğüne gitmek isterse elbette gitmeli
çok doğruO zaman problem sizde .
Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor.
Gitmek istemiyorsanız annenize açıkça “Gelmeyeceğiz” deyip kestirip atacaksınız.
Eşinizle ailenizi yüz göz etmeyeceksiniz.
kaynana kayınbaba eşini arasa illaki düğüne geleceksiniz gelmezsen küserim konuşmam birdaha diye hergün arasa ... bunuda sık yapsa ne düşünürsün
Esas tehlike orada zaten. Adam bugün "amca , teyzeye ne gerek var" der ; sonra bir bakmış ki anne babaya gidişler dahi sorun olmaya başlar.
Olayın en trajik yanı , konu sahibinin Almanya da yaşayan ve çalışan bir insan olması.
ya kesinlikle öyle ama bu durumda ısrar boyutu normal sınırlar çercevesinde değil insanın gideceği varsa da gitmez sürekli sürekli hayata müdahale boyutuna gelmiş adam bunu açıkca dile getirmiş yani bu mevzu son damla olmuş gibi aslında ...Hayır şöyle bir durum var ama konu sahibi kendi gitmek istemiyorsa gitmesin.
Heryere yönlendirmeden bahsetmiyorum, amcasınınoğlunun düğünü neticede yedi kat el değil. Haaa anne dese ki “ Her gün bize gelin” cok haklı adam derim , ama bu konuda bu adama yüzde yüz haklı değil. Hele ki “Ben gitmezsem sen de gidemezsin “ diyen bir adam yüzde yüz haklı olamaz.
Hayır şöyle bir durum var ama konu sahibi kendi gitmek istemiyorsa gitmesin.
Heryere yönlendirmeden bahsetmiyorum, amcasınınoğlunun düğünü neticede yedi kat el değil. Haaa anne dese ki “ Her gün bize gelin” cok haklı adam derim , ama bu konuda bu adam yüzde yüz haklı değil. Hele ki “Ben gitmezsem sen de gidemezsin “ diyen bir adam yüzde yüz haklı olamaz.
Hayirli sabahlar kizlar
Ben Insallah cuma günü arabayla türkiyeye yola cikacam. Turkiyede evimiz var ve 1 senedir kapali Allah bilir neye döndü ev toz pislik. Temizlik firmasi buldum yazdim 3 tane ama masallah 1400Tl hesap cikardilar. Boyle sayfalar varmi özel yapan ev hanimlari tanidik kimsede yok bana yardimci olurmusunuz. 2 cocukla yol yorgunu inanin gözüm kesmiyor yapamam.
Sizde net olun o zaman.Iste ben gitmek istemiyorum esimde bunu biliyor sirf annem küsecek diye onu 3 gundur gidelim gidelim diye bogdumuda biliyor o yuzden bende gitmiyorun sende bensiz gidemezsine döndü olay. Diyorki bizi biraksinlar istersek geliriz istemezsek gelmeyiz diyor olay bu aslinda
evet cok dogru haklisiniz sorun bende buna izin verdim vermiyecektimya kesinlikle öyle ama bu durumda ısrar boyutu normal sınırlar çercevesinde değil insanın gideceği varsa da gitmez sürekli sürekli hayata müdahale boyutuna gelmiş adam bunu açıkca dile getirmiş yani bu mevzu son damla olmuş gibi aslında ...
ben gitmezsem sende gitme olayını şuna bağladım ben adam gitmezse annesi bak kocan gelmedi diye kadını çok darlayacak karı koca araları açılacak bence ... yani normalde bizlerde kocam gelmiş gelmemiş ben gitmişim gitmemişim hiç lafı sözü olmaz ama bu aile ve akrabalar öyle değil. sanırım sorun ondan kaynaklanıyor
aslında en büyük sorun konu sahibinin net tavrıı yok . kaç yaşında annesinin konu sahibi 5 yaşındaymış gibi tembihlemesi kocasının karısıyla iletişim kuramaması sonucu baskı yapması falan bunu gösteriyor maalesef
yok benim hayatıma müdahale noktasına geelirse tepki koyarım . aman sırf karşı tarafın gönlü olsun diye düşünemiyorum artık eskiden sizin gibiydim öyle yapa yapa baktımki kukla olmuşum ...Bu el değil ki kuzen düğünü yani kayınvalidem aramasa bile giderim. Nitekim kayınvalidem kendi tarafı ile pek iyi değil. eşimin kuzeninin düğününe gidin ama sakın çok durmayın takı vs takmayın bizim yolladığımız yeter dedi. Dinlemedim. Çünkü kuzen teyze çocuğu ya. Aynı kandan candan eşim onla yakın olmasa bile. Gitttik paşa paşa yakın akraba olarak güzel takımızı da taktık. Kayınvalidem sürekli gitmeyin veya gidin dese de aile bağları gereği ne yapmam gerekiyorsa onu yaparım. Sırf o diyor diye gıcık olmam gitmemezlik yapmam. Çünkü o git dese ben zaten dönüp anne zaten gideceğiz ne münasebet kuzen bu derim.
annemgile gore ayarlandi bana gore niye ayarlasinlarki beni takan kim13 Temmuz 2022 konusundan
Düğün Türkiye'de diye düşünüyorum A AlmanyaTreni ve siz de burada iken memlekete de gitmenizi istiyorlar , doğru mu ?
Normalde anne babanız da Almanya'da yaşadığına göre ; düğün sizlerin izin zamanınıza göre ayarlanmış olabilir mi ?
evet cok dogru sorun bende.. o ordan cekistirir bu burdan ay o küsmesin su küsmesin. Bu kadin iyimo kotumu diyen yokAy yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi ya siz bir birey değilsiniz ki
Kim nereye gitmek istiyorsa oraya gider gitmek istemiyorsa da gitmez
Açık ve net olmak gerekir kaç yaşında kadınsınız bu arada kalmak falan garip
Eşinizin de gidemezsin demesi garip sizin bu davranışlara karşı pasif agresif takılmanız garip.
Eş kv nin ısrarlarından sıkılmış olabilir, konu sahibinin de net bir duruşu yok zaten.ya kesinlikle öyle ama bu durumda ısrar boyutu normal sınırlar çercevesinde değil insanın gideceği varsa da gitmez sürekli sürekli hayata müdahale boyutuna gelmiş adam bunu açıkca dile getirmiş yani bu mevzu son damla olmuş gibi aslında ...
ben gitmezsem sende gitme olayını şuna bağladım ben adam gitmezse annesi bak kocan gelmedi diye kadını çok darlayacak karı koca araları açılacak bence ... yani normalde bizlerde kocam gelmiş gelmemiş ben gitmişim gitmemişim hiç lafı sözü olmaz ama bu aile ve akrabalar öyle değil. sanırım sorun ondan kaynaklanıyor
aslında en büyük sorun konu sahibinin net tavrıı yok . kaç yaşında annesinin konu sahibi 5 yaşındaymış gibi tembihlemesi kocasının karısıyla iletişim kuramaması sonucu baskı yapması falan bunu gösteriyor maalesef
bunu düzeltmenin tek yolu fırsat bulduğunuz an tepki koymak ben evlendim kendi düzenim var her dediğini de yapmak zorunda değilim demeniz lazım ...evet cok dogru haklisiniz sorun bende buna izin verdim vermiyecektim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?