- 16 Haziran 2011
- 16.104
- 70.353
- 798
Velhasil ben yazdigimin sonuna kadar arkadasindayim konu sahibi. Kendini savunmussun, bundan sonra uzak durmayi secmeni tekrar tavsiye ediyorum.Alttan alirsan o gorumce seni done done ezer.
Hiç çirkef değilim aksine bugüne kadar hep alttan aldım nice terbiyesizlikler yaptı kıskanıyor beni 10 yaş büyük benden ne giysem ne yapsam fesat fesat bakar.yemek yaparım eline sağlık demez.ben yıllardır çok doluydum .eşimide kendi ana babasınıda eziyor.kimse sesini çıkarmıyor alışmış buna.bana yapamayınca dişini geçiremeyince zoruna gitti hasbamın.kendi kuzenleri bile beni haklı buldu üstelik.o kız için yuva mı yıkıkır dedi
Civip virmik istimiyirimO zaman bende tekrar sorayım.
Konu sahibi yarın gelip : "Sizin aklınıza uydum , eşimde benden bu kadar dedi ve boşandık. Bana yardım edin." derse ; kendisine yardım edecek misiniz yoksa aklın yok muydu mu diyeceksiniz ? merak ediyorum.
Konu sahibi veya aynı şekilde akıl verdiğiniz kişiler, zorsa kalırlarsa kendilerine yardım edecek misiniz ?
Kadın büyüklüğünü bilse ben de bu kadar ileri gitmezdim ama kadın tam bir ruh hastası zevk alıyor kışkırtıp masum rolü oynamaktanAile ziyaretine gidiyor , kayınvalide kayınpeder , 4 yaşındaki oğlunuz ve görümcenizin çocuğunun önünde ; kahvaltı sofrasında kavgaya tutuşuyorsunuz.
Siz yaşanılan durumu ne olarak görüyorsunuz , tatlı bir latife mi ?!
Civip virmik istimiyirim
Yanıt gelmeyecek ki. Gelecek bir yanıt yok çünkü. Tabi ki bana ne diyecek.Bu tür yorumlarla gaza gelenler okusunlar işte gelecek yanıtı.
E bu durumdan rahatsızsa kocayı boşayacak. Zorla istenmediği yere gitmeye çalışmayacak işte.Karısı çocuğunu alıp giderken kocasının hala o evde durmasının bunla ne alakası var?
Madem eşinin yanında olamayacaktı otursaydı dizlerinin dibinde.ablası bana hakaret edecek ben de sırf gelinim diye susacam mı sonra ben patlayınca suçlu olacam öyle bi dünya yokE bu durumdan rahatsızsa kocayı boşayacak. Zorla istenmediği yere gitmeye çalışmayacak işte.
Ayrıca kocam ablama o cümleyi kursa ben de gitmem peşinden. Haklı haksız meselesi değil. O kadar terbiyesizce laflardan, fiziki müdehaleden sonra gitmek istemeyebilir.
Evlendik diye tapusunu almıyoruz insanların. Rahatsızlık duyarsa gitmez. Ben de aileme hakaretler eden insanların peşinden gitmezdim.
Eşinizin hatalı olduğunu düşünseniz de mi gidersiniz? Bir kere memurlara evet dedim diye her tür terbiyesizliğine küfürlüne katlanırsınız yani.Madem eşinin yanında olamayacaktı otursaydı dizlerinin dibinde.ablası bana hakaret edecek ben de sırf gelinim diye susacam mı sonra ben patlayınca suçlu olacam öyle bi dünya yok
Sonuçta orda karşılıklı bi münakaşa var ve ortada bi çocukta var. Ne alaka şehir dışından kardeşi gelip alıyo kadınla,çocuğu? Ne kadar kavga edilirse edilsin. Bu tapu alma meselesi değil. Önce kendi çekirdek ailemiz geliyordu hani? Bu konu sahibi haklı demek değil bu arada.E bu durumdan rahatsızsa kocayı boşayacak. Zorla istenmediği yere gitmeye çalışmayacak işte.
Ayrıca kocam ablama o cümleyi kursa ben de gitmem peşinden. Haklı haksız meselesi değil. O kadar terbiyesizce laflardan, fiziki müdehaleden sonra gitmek istemeyebilir.
Evlendik diye tapusunu almıyoruz insanların. Rahatsızlık duyarsa gitmez. Ben de aileme hakaretler eden insanların peşinden gitmezdim.
Kadın büyüklüğünü bilse ben de bu kadar ileri gitmezdim ama kadın tam bir ruh hastası zevk alıyor kışkırtıp masum rolü oynamaktan
Bizden gitmeden önce yufka istediler götürdük .bir kaç gün sonra küflenmiş sanırım .bunu alırken bakmadınız mı dedi.eşimde içini nasıl görelim abla dedi.bende aynıtepkiyi verince ben sana demedim ki dedi.ben de fikrimi beyan ediyorum dedim ordan uzadı
Şahsen hepinizi haksız buldum, kavga neden çıktı bilmiyorum ama görümceniz anne babasının evinden sizi kovamaz, siz eşinizin anne babasına gelmişsiniz, orası anne babanın evi, kayınvalide ve kayınpederiniz araya girip burası bizim evimiz hepiniz bizim evladımızsınız, konuşmayın tartışmayın bir susun bakalım deyip sizi de görümcenizi de susturabilirdi.Merhabalar.Daha öncede eşimin ablasıyla sıkıntılar yaşadığımı belirtmiştim.iş geçen yaz çok farklı bir boyuta geldi.ailesinin yanına gittik şehir dışına görümcemde aynı sitede oturuyor kayınvalidemle. kahvaltıda tartıştık bana bir daha buraya gelme dedi.ben de sende benim ölüme de dirimede gelme dedim.kayınpederim tek kelime etmeden torununu alıp dışarı çıktı.üstelik benim çocuğumda ordaydı .eşim ablasının bu lafı üstüne benim elimi kolumu tutup sakinleştirmeye çalıştı.ablasına hiçbir şey yapmadı tek söz bile.üstüne ablası 2 gündür plaja götürdük yemek hesabını ödedim ya ondan şımardı bu rezilliği dedi bana.bende al paranı ...sok dedim o kadar sinirlerim bozuldu ki valizimi topladım kardeşimi aradım başka şehirden arabayla gelip çocuğumla beni aldı.eşime sen de gel bizi yalnız bırakma dedim gelmedi . O sinirle görümcemin sevgilisinin evine çıktım önce annesi teyzesi ordaydı tüm olanları anlattım.hepsine.öyle gittim.onada 2 kocasına o kadar para yedirmişsin bana gelince mi zoruna gitti diye msj atıp gittim.ailemin yanına.annem eşimi aramış eşim geldi hiçbir şey olmamış gibi bizi aldı evimize döndük.hala bana ablasını savunuyor.ailesi kızlarıyla aram kötü diye 3 yıldır evimize gelmiyor.eşimde bana izmir e gelmeni istemiyorum ben tek gideceğim dedi.ailemde kızımızı ablan istemiyor diye dışlayamazsın gelecek dedi.ailesi ben aramasam arayacakları yok zorla konuşıyorlar.kızlarından taraflar.psk.bozuldu artık yıllardır ilaç kullanıyorum ne yapmalıyım oraya gitmeli miyim .onlar aramazsa bende aramamalıyım bilmiyorum...
Şahsen hepinizi haksız buldum, kavga neden çıktı bilmiyorum ama görümceniz anne babasının evinden sizi kovamaz, siz eşinizin anne babasına gelmişsiniz, orası anne babanın evi, kayınvalide ve kayınpederiniz araya girip burası bizim evimiz hepiniz bizim evladımızsınız, konuşmayın tartışmayın bir susun bakalım deyip sizi de görümcenizi de susturabilirdi.
Görümcenizin söyledikleri ve üslubu ne kadar kötüyse sizin de üslubunuz o kadar kötü.
Görümcenizin sevgilisinin evi, yanlış anlamadıysam sevgilisinin annesi ve teyzesi ne alaka? Onlara neden anlatıyorsunuz?
Görümcenizin 2 kere evlenmesi, para yedirmesi de onu ilgilendirir, size söylediği ağır sözlerin karşılığı bu sözler olmamalıydı bence, yanlış okumadıysam eniştesi eşinizin parasını mı vermemiş ? Hesabını eşinizin sorması gereken şeyleri de ortaya dökmemelisiniz bence.
Eşiniz arada kalmış orta yolu bulamamış, anne babasının yapamadığı arayı o yapabilirdi mesela, gerçi sizi sakinleştirmeye çalışmış ama siz sakinleşmek yerine tartışmaya devam etmişsiniz, gelin görümce çirkinleşmişsiniz ne yazık ki, öte yandan eşinizin ailesinin sizinle ilgili isteğine sessiz kalmasını da doğru bulmuyorum çünkü belirttiğim gibi ortada kötü sözler ve çirkinleşme varsa gelin görümce birbirinizden farkınız yok, siz ne kadar kabahatliyseniz görümceniz de o kadar kabahatli, bu durumda ben eşinizin yerinde olsam eşimi evimizde bırakırken ablamla hiçbir şey olmamış gibi devam etmem, onun da hatalı olduğunu söylerim yüzüne.
Ayrıca benim evimden kendi aralarındaki mesele yüzünden evlatlarımın gelinimi ya da damadımı kovmasını istemem, ben bostan korkuluğu değilim, ikisi de hatalıysa birine kapımı açarken diğerine kapatmam.
Bu sebeple şahsen bana kapısını kapatan bir aileyi de ne arar sorarım ne de gideceğim diye diretirim.
Evet hepiniz hatalısınız fakat anne baba olmanın kurallarından biri de hatalı olan herkesi bir araya getirip birbirinden özür dilemelerini sağlamaktır bence, biri gelmesin diğeri gelsin diye aradaki öfkeyi daha da körüklemem doğrusu.
O yüzden en temizi hiçbiriniz birbiriyle görüşmesin, ne ağızlarınızın ayarı var, ne gelin-görümce arasındaki kavgayı durdurup burası benim evim ikinize de ne oluyor diyebilen ebeveynler var.
Tüm yorumları bilmiyorum, konu içeriği üzerinden gittim ama yok ben ne olursa olsun anne babaya da kızarım çünkü kızım da gelinim de cazgır diyelim, bir araya geldiklerinde ortalık cennet mahallesine dönüyor diye çözüm üretmem gerekiyorsa, çenelerinden pısıp birine kapı açıp diğerine gelmesin demem, burası benim evim, ikinizde evime geleceksiniz adabınızla oturup gideceksiniz, dışarı da birbirinizi de yeseniz benim evimde herkes haddini de yerini de bilecek derim, zaten o zaman ne evlat ne gelin ne damat ağzını açamaz.Ebeveynlerin bunu dememesini, susmalarını, laftan anlamaz cazgırlıklarına bağlıyorum Mune ben. İnsanlar tahminimce yıldı. Görümce ile de dip dibeler zaten, onun da ağzı kapanmayacak evde bize eziyet olacak "Gelinle de görüştünüz" diyerek, gelin uzakta, uzakta kalsın bi süre dediler el ayak çektiler diye düşünüyorum.
Öfke kontrol terapisi diyoruz, evladın için bile düzelt kendini, uyma diyoruz da hala "Beni dışlayamazlar, kim ki onlar?!" diyor, koşa koşa rezilliğe gidesi var.
O kadar doluysanız kahvaltı masasında onunla ne işiniz var? Ben sevmediğim, anlaşamadığım kimse ile görüşmüyorum. Buna eşimin ailesi de dahil. Mesafeli ve seviyeli olabilseniz böyle sorunlar yaşamazsınız.Kadın büyüklüğünü bilse ben de bu kadar ileri gitmezdim ama kadın tam bir ruh hastası zevk alıyor kışkırtıp masum rolü oynamaktan
Tüm yorumları bilmiyorum, konu içeriği üzerinden gittim ama yok ben ne olursa olsun anne babaya da kızarım çünkü kızım da gelinim de cazgır diyelim, bir araya geldiklerinde ortalık cennet mahallesine dönüyor diye çözüm üretmem gerekiyorsa, çenelerinden pısıp birine kapı açıp diğerine gelmesin demem, burası benim evim, ikinizde evime geleceksiniz adabınızla oturup gideceksiniz, dışarı da birbirinizi de yeseniz benim evimde herkes haddini de yerini de bilecek derim, zaten o zaman ne evlat ne gelin ne damat ağzını açamaz.
Rahmetli dedem babamlara öyle yapardı, bizde gelin kavgası olmazdı da kardeşler birbiriyle kavga ederdi valla dedem bir bağırırdı, dışarı da ne haltınız varsa görün ama benim evime benim soframa hepiniz tam geleceksiniz derdi, sıkıysa bayram seyran, Ramazan da iftar sofrasında herkes o masa etrafında toplanmasın:)
Despot bir yaklaşım mı? Kimilerine göre belki evet ama dedem çocukları arasında dengeyi böyle sağlardı, işe de yarardı, birine gel diğerine gelme deseydi kardeşler arası öfke körüklenir aralarına çok daha başka duygular girer bir daha asla bir araya gelemezlerdi.
Bu konuda belki kardeş kavgası yok ama biri evladınızsa diğeri de evladınızın eşi, ikisinin de üslubu berbat, öfkeleri çok kötü ama aile dengeleyici olmalı bence.
Ben buna katılmıyorum maalesef. Biri evlat, can diğeri dış kapının mandalı. Gelin/damat olarak iyi niyetimiz saygılı davranışlarımızla bir ailenin içinde var olabiliriz. Aksi halde tabi ki anne baba kendi evladının tarafında olacak.Tüm yorumları bilmiyorum, konu içeriği üzerinden gittim ama yok ben ne olursa olsun anne babaya da kızarım çünkü kızım da gelinim de cazgır diyelim, bir araya geldiklerinde ortalık cennet mahallesine dönüyor diye çözüm üretmem gerekiyorsa, çenelerinden pısıp birine kapı açıp diğerine gelmesin demem, burası benim evim, ikinizde evime geleceksiniz adabınızla oturup gideceksiniz, dışarı da birbirinizi de yeseniz benim evimde herkes haddini de yerini de bilecek derim, zaten o zaman ne evlat ne gelin ne damat ağzını açamaz.
Rahmetli dedem babamlara öyle yapardı, bizde gelin kavgası olmazdı da kardeşler birbiriyle kavga ederdi valla dedem bir bağırırdı, dışarı da ne haltınız varsa görün ama benim evime benim soframa hepiniz tam geleceksiniz derdi, sıkıysa bayram seyran, Ramazan da iftar sofrasında herkes o masa etrafında toplanmasın:)
Despot bir yaklaşım mı? Kimilerine göre belki evet ama dedem çocukları arasında dengeyi böyle sağlardı, işe de yarardı, birine gel diğerine gelme deseydi kardeşler arası öfke körüklenir aralarına çok daha başka duygular girer bir daha asla bir araya gelemezlerdi.
Bu konuda belki kardeş kavgası yok ama biri evladınızsa diğeri de evladınızın eşi, ikisinin de üslubu berbat, öfkeleri çok kötü ama aile dengeleyici olmalı bence.
Ben buna katılmıyorum maalesef. Biri evlat, can diğeri dış kapının mandalı. Gelin/damat olarak iyi niyetimiz saygılı davranışlarımızla bir ailenin içinde var olabiliriz. Aksi halde tabi ki anne baba kendi evladının tarafında olacak.
O zaman hiç boşanmalar da olmamalı. Çekirdek aile dediğiniz şey de boşandın mı o akrabalık da bitiyor. Sonunu düşünerek hareket edecek olan kişinin kendisidir. Ben kavga çıkarayım, hakaret edeyim, ev sahibi evini bırakıp çıksın ama kocam da ailesine arkasını dönsün ben istedim diye dönsün diyemeyiz. Kendine güvenen böyle gitmeye kalkmalı.Sonuçta orda karşılıklı bi münakaşa var ve ortada bi çocukta var. Ne alaka şehir dışından kardeşi gelip alıyo kadınla,çocuğu? Ne kadar kavga edilirse edilsin. Bu tapu alma meselesi değil. Önce kendi çekirdek ailemiz geliyordu hani? Bu konu sahibi haklı demek değil bu arada.
Konuyu yumuşatıyor. Görümcemin elini tuttum eşim geldi beni tuttu demiş. Ben bundan dövmeye teşebbüs ettiği sonucunu çıkardım. Eşim kardeşime böyle saldırsa çekirdek aile fln dinlemem benDengeyi sağlamak adına yapılan bir hareket olarak gör sadece Kudra.
Bak mesela kendimden örnek vereyim, biz eşimle tersleşiveririz (Artık aştık bunu şükür ahshs), elbette bu derece büyük olaylar değil ama kavgalı hale geldiğimiz olur, benim kavgam da pis olur. İkimizin de suratı sirke satar, annemlere gitmemiz gerektiği bir anda maalesef birkaç kere yakalandık böyle, kavga etmiş bulunduk annemin yanında. Biliyorum ki annemin canı ciğeriyim, beni damadına değişecek hali yok. Ancak, aramızdaki dengeyi kurmak adına, ikimizi de paylayıverirdi. Ne eşime yüklenir ailenin dışına dışına iter (Sonuçta benle muhatap olacak yine, konu sahibinin de kocasıyla baş başa kalacakları ve ekstra sorunlar çıkacağı gibi buradan), ne bana yüklenir eşimin totosunu kaldırır. Mune'nin anlattıklarından benim anladığım bu.
Ama burada konu çok uç işte, saç baş girmedikleri kalmış, burada zaten napsın adamcağızlar; yine de susmuşlar. Uzaklaştırmışlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?