- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.831
- 798
- 35
Ya da bir ihtimal daha var , konu sahibi gerçekten haksız ( ki bence öyle ) aile de ses çıkarmadan tarafını seçmiş.Dengeyi sağlamak adına yapılan bir hareket olarak gör sadece Kudra.
Bak mesela kendimden örnek vereyim, biz eşimle tersleşiveririz (Artık aştık bunu şükür ahshs), elbette bu derece büyük olaylar değil ama kavgalı hale geldiğimiz olur, benim kavgam da pis olur. İkimizin de suratı sirke satar, annemlere gitmemiz gerektiği bir anda maalesef birkaç kere yakalandık böyle, kavga etmiş bulunduk annemin yanında. Biliyorum ki annemin canı ciğeriyim, beni damadına değişecek hali yok. Ancak, aramızdaki dengeyi kurmak adına, ikimizi de paylayıverirdi. Ne eşime yüklenir ailenin dışına dışına iter (Sonuçta benle muhatap olacak yine, konu sahibinin de kocasıyla baş başa kalacakları ve ekstra sorunlar çıkacağı gibi buradan), ne bana yüklenir eşimin totosunu kaldırır. Mune'nin anlattıklarından benim anladığım bu.
Ama burada konu çok uç işte, saç baş girmedikleri kalmış, burada zaten napsın adamcağızlar; yine de susmuşlar. Uzaklaştırmışlar.
Konuyu yumuşatıyor. Görümcemin elini tuttum eşim geldi beni tuttu demiş. Ben bundan dövmeye teşebbüs ettiği sonucunu çıkardım. Eşim kardeşime böyle saldırsa çekirdek aile fln dinlemem ben
Bence de büyüklerin yaklaşımı bu olmalı. Bir tarafta kendi kızları evet diğer tarafta ise ogullarinin eşi, torununun annesi var. Belli ki tek taraflı da değil karşılıklı hata yapılmış . Ama bence yine suçlu ablası ve eşi arasında sınırı cizemeyen bir erkek. Konu sahibini yok saymış ablası orda cevap vermemiş.Tüm yorumları bilmiyorum, konu içeriği üzerinden gittim ama yok ben ne olursa olsun anne babaya da kızarım çünkü kızım da gelinim de cazgır diyelim, bir araya geldiklerinde ortalık cennet mahallesine dönüyor diye çözüm üretmem gerekiyorsa, çenelerinden pısıp birine kapı açıp diğerine gelmesin demem, burası benim evim, ikinizde evime geleceksiniz adabınızla oturup gideceksiniz, dışarı da birbirinizi de yeseniz benim evimde herkes haddini de yerini de bilecek derim, zaten o zaman ne evlat ne gelin ne damat ağzını açamaz.
Rahmetli dedem babamlara öyle yapardı, bizde gelin kavgası olmazdı da kardeşler birbiriyle kavga ederdi valla dedem bir bağırırdı, dışarı da ne haltınız varsa görün ama benim evime benim soframa hepiniz tam geleceksiniz derdi, sıkıysa bayram seyran, Ramazan da iftar sofrasında herkes o masa etrafında toplanmasın:)
Despot bir yaklaşım mı? Kimilerine göre belki evet ama dedem çocukları arasında dengeyi böyle sağlardı, işe de yarardı, birine gel diğerine gelme deseydi kardeşler arası öfke körüklenir aralarına çok daha başka duygular girer bir daha asla bir araya gelemezlerdi.
Bu konuda belki kardeş kavgası yok ama biri evladınızsa diğeri de evladınızın eşi, ikisinin de üslubu berbat, öfkeleri çok kötü ama aile dengeleyici olmalı bence.
Ben boşanırdım kocasının yerinde olsam. Al bir tarafına sok demek ne demek. Hem de aile ortamımda çocuk varken. Saldırmaya teşebbüs etmiş. Hızını alamamış kavgayı dışarıya taşımış. Bu kadar rezalete ben katlanmazdım.Bana da öyle geliyor,KudrAlobar da değindi buraya. Küfürleşmeler, görümcenin sevgilisinin ailesine filan gidip onu şikayet etmesi, özel hayatını deşmesi de yeter ki zaten "Artık yetti be" demeye. Ne demek gidip ona buna şikayet etmek?
Allasen strobum senin beyinle konu sahibi bir mi? Şeker gibi adam senin kocan. Annene babana kardeşine saygılı, onlara karşı herhangi bir terbiyesizliği yok. En deli kavga anında bile bu derece çirkinleşmez.Dengeyi sağlamak adına yapılan bir hareket olarak gör sadece Kudra.
Bak mesela kendimden örnek vereyim, biz eşimle tersleşiveririz (Artık aştık bunu şükür ahshs), elbette bu derece büyük olaylar değil ama kavgalı hale geldiğimiz olur, benim kavgam da pis olur. İkimizin de suratı sirke satar, annemlere gitmemiz gerektiği bir anda maalesef birkaç kere yakalandık böyle, kavga etmiş bulunduk annemin yanında. Biliyorum ki annemin canı ciğeriyim, beni damadına değişecek hali yok. Ancak, aramızdaki dengeyi kurmak adına, ikimizi de paylayıverirdi. Ne eşime yüklenir ailenin dışına dışına iter (Sonuçta benle muhatap olacak yine, konu sahibinin de kocasıyla baş başa kalacakları ve ekstra sorunlar çıkacağı gibi buradan), ne bana yüklenir eşimin totosunu kaldırır. Mune'nin anlattıklarından benim anladığım bu.
Ama burada konu çok uç işte, saç baş girmedikleri kalmış, burada zaten napsın adamcağızlar; yine de susmuşlar. Uzaklaştırmışlar.
Allasen strobum senin beyinle konu sahibi bir mi? Şeker gibi adam senin kocan. Annene babana kardeşine saygılı, onlara karşı herhangi bir terbiyesizliği yok. En deli kavga anında bile bu derece çirkinleşmez.
Tabi ki anne baba gerektiğinde ara bulur ama burda gereken bir konu yok ki. İlişkiyi tamamen kesmek en mantıklısıymış, onu yapmışlar.
Olayın öncesinin nasıl geliştiğini bilmiyoruz. İki tarafında birbirine karşı bi kini var. Konu sahibide durup dururken çatmamış yani. Ve çocuğum varsa ne olursa olsun giderim.O zaman hiç boşanmalar da olmamalı. Çekirdek aile dediğiniz şey de boşandın mı o akrabalık da bitiyor. Sonunu düşünerek hareket edecek olan kişinin kendisidir. Ben kavga çıkarayım, hakaret edeyim, ev sahibi evini bırakıp çıksın ama kocam da ailesine arkasını dönsün ben istedim diye dönsün diyemeyiz. Kendine güvenen böyle gitmeye kalkmalı.
Çekirdek ailem diye eşimin her tür saçmalığına da göz yumamam.
Burada bir kadın konu açsa, eşim abime küfretti, üstüne yürüdü. Kalk benle geleceksin dedi gitmedim dese yine çekirdek ailen eşin git der miydiniz?
İnsanların kredileri var diye düşünüyorum ben. O kredi bitince alttan almalar, koruyup kollamalar falan da bitiyor. Çok sevdiklerimizin, ailemizin kredisi daha yüksek, gelinler damatlar daha düşük. Konu sahibi eş ailesindeki kredilerini bitirmiş.Denge kurmada izlenen yol olarak düşündüm ve anlattım genel bir katılmıyorum cevabı verdiğini sandımdı (Oysa ki iyi niyet yazmışsın görmemişim) ahshs
Konudan bağımsız yazdım zaten ekledim sonunda da çok uç bu konu diye.
Benim beyim cennetlik ya bilmem mi, kolay mı bir insanın imtihanının ben olması?
Yeminle çok zor anladım konuyuMerhabalar.Daha öncede eşimin ablasıyla sıkıntılar yaşadığımı belirtmiştim.iş geçen yaz çok farklı bir boyuta geldi.ailesinin yanına gittik şehir dışına görümcemde aynı sitede oturuyor kayınvalidemle. kahvaltıda tartıştık bana bir daha buraya gelme dedi.ben de sende benim ölüme de dirimede gelme dedim.kayınpederim tek kelime etmeden torununu alıp dışarı çıktı.üstelik benim çocuğumda ordaydı .eşim ablasının bu lafı üstüne benim elimi kolumu tutup sakinleştirmeye çalıştı.ablasına hiçbir şey yapmadı tek söz bile.üstüne ablası 2 gündür plaja götürdük yemek hesabını ödedim ya ondan şımardı bu rezilliği dedi bana.bende al paranı ...sok dedim o kadar sinirlerim bozuldu ki valizimi topladım kardeşimi aradım başka şehirden arabayla gelip çocuğumla beni aldı.eşime sen de gel bizi yalnız bırakma dedim gelmedi . O sinirle görümcemin sevgilisinin evine çıktım önce annesi teyzesi ordaydı tüm olanları anlattım.hepsine.öyle gittim.onada 2 kocasına o kadar para yedirmişsin bana gelince mi zoruna gitti diye msj atıp gittim.ailemin yanına.annem eşimi aramış eşim geldi hiçbir şey olmamış gibi bizi aldı evimize döndük.hala bana ablasını savunuyor.ailesi kızlarıyla aram kötü diye 3 yıldır evimize gelmiyor.eşimde bana izmir e gelmeni istemiyorum ben tek gideceğim dedi.ailemde kızımızı ablan istemiyor diye dışlayamazsın gelecek dedi.ailesi ben aramasam arayacakları yok zorla konuşıyorlar.kızlarından taraflar.psk.bozuldu artık yıllardır ilaç kullanıyorum ne yapmalıyım oraya gitmeli miyim .onlar aramazsa bende aramamalıyım bilmiyorum...
Herkesin aileye bakış açısı farklıdır elbette, sizin görüşünüze bir şey diyemem ama kavgadaki üsluplardan bağımsız olarak yazıyorum, bana dış kapı mandalı gözüyle bakan bir eş ve ailesiyle hayatımı devam ettirmek kendime saygısızlıktır.Ben buna katılmıyorum maalesef. Biri evlat, can diğeri dış kapının mandalı. Gelin/damat olarak iyi niyetimiz saygılı davranışlarımızla bir ailenin içinde var olabiliriz. Aksi halde tabi ki anne baba kendi evladının tarafında olacak.
Eşiniz demedim zaten, aile için dedim. Belirttiğim üzere dış kapının mandalı olup olmamak da kişinin kendisine bağlı bişey. Aynı şey eş ailesi için de geçerli. Eşimin ailesini severim sayarım ama beni hoş tuttukları müddetçe, hakaretler küfürler havada uçuşsa dış kapının mandalı olurlar, kapımı kapatır geçerim. Aynı muameleyi onlar da bana yapabilirler bu derece bir terbiyesizliğim olursa. Usluplardan bağımsız olarak yazmak mantıksız bence şu durumda. Herşeyin iyi güzel herkesin birbirine karşı saygılı olduğu durumda bu konu olmazdı zaten ortada.Herkesin aileye bakış açısı farklıdır elbette, sizin görüşünüze bir şey diyemem ama kavgadaki üsluplardan bağımsız olarak yazıyorum, bana dış kapı mandalı gözüyle bakan bir eş ve ailesiyle hayatımı devam ettirmek kendime saygısızlıktır.
Eşim de benim için dış kapı mandalı değildir, benim böyle bir evliliğim yok olamaz da.
Üsluptan bağımsız yazdım zira burada tek suçlu gelin değil bana göre görümcenin üslubu da berbat, evimde gelinimle kızım kavga etse ikisi de suçlu olsa, birine canım kanım deyip benim evimden gelinimi kovmasını sineye çekip diğerine dış kapı mandalı muamelesi yapmam.Eşiniz demedim zaten, aile için dedim. Belirttiğim üzere dış kapının mandalı olup olmamak da kişinin kendisine bağlı bişey. Aynı şey eş ailesi için de geçerli. Eşimin ailesini severim sayarım ama beni hoş tuttukları müddetçe, hakaretler küfürler havada uçuşsa dış kapının mandalı olurlar, kapımı kapatır geçerim. Aynı muameleyi onlar da bana yapabilirler bu derece bir terbiyesizliğim olursa. Usluplardan bağımsız olarak yazmak mantıksız bence şu durumda. Herşeyin iyi güzel herkesin birbirine karşı saygılı olduğu durumda bu konu olmazdı zaten ortada.
Görüş farklılığı.
Çünkü ne olursa olsun bakış açılarımız farklı, ki zaten bu da çok doğal, hepimiz başka kültürle yetiştik.Bence çok benzer bir yerden konuşuyorsunuz ikiniz de ama konuyu ele alışlarınız farklı.
Çünkü ikinizin yazdıklarına da katılıp duruyorum "Bu da doğru, e bu da doğru" diye ahshs
Çünkü ne olursa olsun bakış açılarımız farklı, ki zaten bu da çok doğal, hepimiz başka kültürle yetiştik.
Belki şurada ayrışıyoruz, ben konuda bir tek gelini suçlu bulmuyorum, yineliyorum üslup cidden berbat, kavga etmem gerektiğinde ederim ama üslubum asla bu olmaz fakat gelin kadar görümcenin de üslubu berbat.
Mesela görümce kovunca gelin önce ne ölüme ne dirime demiş, şimdi eski konusuna baktım görümce de az değil, KudrAlobar kendi üzerimden örnek vermemi garipsiyor belki ama şimdi görümcemiz olsa "gelinliğin iğrençti" demesi normal bir şey mi? Yahu görümceme ne gelinliğimden ben beğenip giymişim, eşim tartışmamızı 7 sülalesine anlatıp kapımızın önüne amca, emmi getirse hoş mu? Ne düşman topraklarına taarruza gider gibi, eşle tartışmış boşanmaya karar vermişsen bunu tek başına yapabilecek kadar kabiliyetin yok mu bir erkek olarak?
Kayınvalide kayınpederin gözünde gelin ve damatların bir kredisi varsa gelinlerle damatlar için de bir aile kredisi vardır, ki konu içeriği üzerinden gidersek, ben şahsen gelin olarak görümcen beni kovarken kayınpederimin 2 çift laf etmesi yerine sofradan kalkıp gitmesine, ailenin kendi cephesinde beni yemesine bozulurum.
Anne olarak mevzuya baktığımda da yahu kızım benim evimden gelinimi nasıl kovar? Altını yine çiziyorum bana saygısızlık olsa ben fenalaşsam vs kızım müdahil olsa başka, ama gelinimin de kızımın da kendi arasında ayarsız konuşmalarında biri kızım diğeri el demem, bana kalsa ben ikisini de perişan ederim.
:)))Eski konusunu okumadım.
Biz de olayların gelin için yumuşatılıp seyreltilerek, görümce için üzerine eklenerek anlatıldığını düşünüyoruz bu konuda. Mesela "Eşim elimi kolumu tuttu" demiş, orada fiziksel bir saldırıya yeltendiğini düşündük ki adam durduk yere niye tutsun sakinleştirmeye çalışsın dedik, evladını da dövdürmez yani kimse, dövmeye yeltenenle de bir arada oturtmaz. Evladı yapacak olsa ona da aynı şekilde çıkışır.
Konu içinde de kendisine yanlışlarını söylediğimizde de hep yeni bir "Ama" ile karşılaştık, hatalı davranışlarını kabul ettiğini görmedim, bir tek öfke kontrolü üzerine yazdığım mesaja cevap verirken "Öfke konusunda haklısın ama gitmeyip dışlandığımı kabul mü edeyim?" dedi ki onda dahi bir "Ama" vardı. Haklı çıkmak adına bu noktalarda da ilaveler geldikçe ben bir miktar daha inancımı kaybettim konu sahibinin dürüstçe anlatabilecek olmasına. (Farklı ele alınan yer de burası. Siz anlatımı olduğu gibi baz alıyorsunuz, biz konu içinde biraz inceleyip böyle bir tahlil yaptık(Belki yanlış tahlildir bilemem ama kuvvetli))
Kudra'nın da dediği kredi öyle zaten, kayın ailelerin de kredisi var; onu da söylemiş. Buna da katılıyorum, eşimin ailesi bana berbat davransa, silerim. Kendi ailem gibi olmaz ancak eşim de dış kapının dış mandalı değildir benim için, canımdır. Aileme ters bir hareketi olsa, ailemi de biliyorum eşimi de; anlaşamadıkları bir nokta olmuştur derim çünkü iki tarafın da iyi niyetlerinden sapmayacaklarına eminimdir. Annem pek sever damadını, onun haberi olmaz arada gelir beni terbiyeler "Kız! Çocuğa höt höt davranma, biliyorum ben seni!" diye. :) Böyle bir aileyiz.
Ancak iyi niyet bir noktada bozulmaya başlayınca işte o aile içi de bozuluyor. Konu işin son söyleyebileceğim şey sadece bu.
Aşırı yüklendi beynim bi dakika ahshs:)))
Strobe illa ki aynı düşüneceğiz diye bir şey yok ama ben de konudan anladığımı yazayım, kavga yufkadan çıkmış, yufka küflendiden girip görümce kovmaya, gelin ne ölüme ne dirime demeye kadar getirdikleri noktada eş karısının elini kolunu tutuyor, ortada görümceyi yolma türünden bir taarruz gibi algılamadım, sinirler gerildiği için ablayı susturmak yerine eşin susmasını sağlamak için bir girişim olmuş bence, anladığımı yazıyorum he
Çünkü üye diyor ki beni sakinleştirmek için elimi kolumu tuttu ablasına bir şey yapmadı, yoluşma varsa gelin görümce ikisi de taarruzda ama zaptedilmeye çalışılan gelin, sözlü bir kavga varsa görümce de saydırıyor ama susturulmaya çalışılan gelin.
Kayınpeder çıkıp gidiyor, kızı dayak yiyor olsa çıkıp gitmezdi bence, bu kısım sadece kişisel çıkarımlar gibi geliyor, belli ki ortada ağız dalaşı var, kayınpeder de belki bunların kavgasını mı dinleyeceğim deyip car car kavga ettiklerini görünce çıkmış gitmiştir, bak hani diyorsunuz ya çocuk önünde laf etmekten çekinmemiş diye, gelin el kızı tamam kabul diyelim, el kızı el oğlundan yola çıkarsak kızınızın çocuğu ne kadar torununuzsa oğlunuzun çocuğu da torununuz, giderken onu da alın yanınıza, farkındaysanız konu sahibesi diyor ki "kayınpederim torununu alıp çıktı, üstelik benim çocuğum da oradaydı" yani ayrım yapmadan kayınpederin onu da alıp gitmesini istemiş kendince.
Ayrıca görümceyle zaten araları eskiden beri kötüymüş, ki eşin ailesi kızlarıyla arası bozuk diye gelinin evine gitmiyormuş, yine diyorum bu mesele sadece gelin-görümce arasındaki bir şeyse ben bir çocuğum için diğerinin kapısını açmamazlık yapmam, kavgada her ikisi de eşit derecede kabahatliyse de birini kollayıp diğerine sırtımı dönmem, direkt benim doğurmam gerekmiyor gelin/damat da ana baba evladı, ki kadının annesi de ben kızımı ezdirmem demiş, şahsen ben kavgaların bu kadar dallanıp budaklanıp büyükler tarafından iyice körüklemesini de hoş bulmuyorum, bir taraf gelmesin resti çekiyor eş bunu kendi hür iradesiyle söylememiştir ultimatom almış olabilir, kadının annesi karın seninle gelecek diyor, böyle giderse dünür kavgasına kadar gider bu konu.
Ama ortada sanki böyle bir şey yok gibi, mesele gelin-görümce kavgası gibi anlatılmış, aile gelinle ilgili sorun yaşıyorsa yüzüne bir şey diyemiyorsa, kızlarına da kızım bizim yerimize de kov yol el kızını dendiyse de bilemem, benim anladığım taraftan bakınca kimseye hak veremiyorum, kriz yönetimi sıfır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?