Eşim ve ailesi

Aynen. Ben konu sahibi haklı demiyorum zaten. Konudaki herkes değişik diyorum sadece.

Black bu şu babanın malına çöreklenmek isteyen şirret yenge mi?
Eğer oysa harikasın. İçimin yağları eridi.
İşler umarım istediğin gibi sonuçlanmıştır eski konundw
Evet evet o. Konuşmuyordum zaten. Olaylar ufak bir tartışmayla yengemin bana eliyle ittirme hareketiyle dokunmasıyla başladı, şiddete dönüştü. O kadını daha babamın evine sokmam. Kardeşimin de yuvasını yıkmak için çok Ali Cengiz oyunu çevirdi. Ne annem ne rahmetli babam ne kardeşim ne gelinim razı. O kadar horozlanıyor bir görsen adam dövecek gibi hareketler. Zaten hem benimle hem başka birileriyle mahkemelikler, sonradan da mal paylaşımı konusunda da abim de horozlandığıyla kaldı. Teşekkür ederim.

O yüzden diyorum ya ortam geriliyorsa bir araya gelmeye gerek yok. İşler bu kadar çirkinleşebiliyor. Yirmi senedir ailemizde ama birbirimizi boğazladık sonunda. Konu sahibine de o yüzden diyorum, ne güzel esas ben istenmediğim yere gelmem desin, bulunmasın o ortamda. Huzuruna kast ediyor.

Genellikle büyük-küçük konularında benim savunduğum şeyi söylemek istemişsin, anladım.
Ben de "Neden yaşça küçükler, büyükleri idare etmeye çalışır ki? Neden aman yaşı var, fikri sabittir artık vb. diye alttan alıvereyim der ki, aslında büyüklerin, kendilerinden küçükleri idare ederek tecrübeleriyle onları doğru iletişime çekmeleri gerekirken yarışırlar, niye yaşlarına yakışmaz davranırlar-toparlamazlar bir şeyleri?" derdim ki hala daha kkda bazı konularda bunu derim. ancak her insan idare edilmiyor Minnoş. Bir denersin, iki denersin olmaz. Ya da bir olaydaki davranışını, halini görürsün "Buna laf işlemez" dersin.

Bu konuda da aile büyüklerinin, orta yolu bulma konusunda pasif davranmalarını/sessiz kalmalarını, gelinlerinin yırtıcılığına bağlıyorum (Konu içinde konu sahibinden gelen yorumlara bakarak).

Ancak olayların başlangıcını bilmiyorum demiştim, hatalar da genellikle tek taraflı olmaz, birbirlerini tetikleyen olaylar silsilesi yaşanmıştır, olabilir. Ama kimin nerede durduğuna bakıyorum bir de, Kp böyle büyük olayda da susmuş, kızına sövülüp sayılırken "Sen de haddini aştın artık yeter terbiyesiz!" bile dememiş (Demeliydi bence); buna bakınca da gelinin yırtıcılığına/çok laf işlemeyecek biri olabileceğine biraz daha ikna oluyorum.

Aynen. Ben konu sahibi haklı demiyorum zaten. Konudaki herkes değişik diyorum sadece.
Evet konudaki herkes bir daha yüz yüze gelmeyecek gibi birbirine girmiş artık ilişkide seviye kalmamış haklı veya haksız da aynı şekilde en güzeli görüşmemek onlar için

Benimde abim sözlenmişti birkaç sene önce. Gelin hanıma hep hoş davrandım ki sessiz sakin kendi halinde biriyim karışmam etmem. Yinede beni sevmedi bir soğukluk bir tavırlar. Anneme de önce numaradan iyi davrandı sonra ona da aynı davrandı. Neyse ki abime rüyasında benden 4 tane olduğunu görmüş. Güya 3 kız kardeş daha varmış bizde sallıyormuşuzda aslında 4 görümcesi varmış Sonradan da abine demiş görümce sevmiyorum , işte ailenden uzak duracaksın evlenince oo daha neler neler uzun hikaye gerisini anlatsam çok uzar. Bazı insanlarda bu görümce fobisi neden oluyor hiç anlamıyorum. Mesela bana göre birbirinizi sevmek zorunda değilsiniz ama saygı şart. Yani benim gelinde fenaydı ben sabırlıyım ama yani bunu da suistimal ederse ben şahsen görüşmek istemem huzurunu bozan insanla. Ki burada görümcenizin kocalarını, geçmişini anlatınca ne oluyor konuyla ne alakası var. Nurdan belli saygıyı göstermediğini ki bazı davranışların karşılığında istenmezsiniz doğal olarak. Burda sadece görümcenizle ilgili aranızda geçen durumu ve ne yapacağınızı söyleseniz tamam ama gidip onun özel hayatını da ortaya atmanız çok çirkin bir davranış. Görümcenin de huyunu suyunu bilmem sevmiyorsanız ki onlarda görüşmek istemiyorsa görüşmeyin bir ağırlığınız olsun.

Evet aşağı yukarı demek istediğim buydu aslında. Bu olayın idare edilecek bir yanı kalmamış zaten artık. Çok geç. Belki öncesinde yapılsaydı bu raddeye gelmeyebilirdi. Belkide kaynana,kayınpeder öncesinde elinden gelenide yapmıştır onu da bilemiyoruz. Bize anlatılan kadarını biliyoruz sadece. Tek emin olduğum şey konudaki herkesin bir değişik olduğu ve artık yüz yüze bakılacak bile yüz bırakılmadığı.

Annem o kızın lafıyla çocuğumu kimseye dışlattırmam dedi eşine

Bırakın dislasinlar sizde sevmiyorsunuz zaten onları evliliğiniz için korkmanizi anlıyorum ama oraya giderseniz iyice yıkılacak evliliğiniz iyi kötü ailesine yorum yapmayın eşiniz görüşsun bırakın . Sizde artık yüz yüze bakacak bir ilişki kalmamış ki zorlarsaniz daha kötü olacak bence ilişkiniz için

O ailesine toz kondurmuyor ki

Gitmesem yarın bir gün bize torunumuzu göstermedi diyecekler.ben aramadım olaydan sonra eşim annesiyle konuşurken telefonu bana verdi.anneside 2 hafta aramadın aklın nerdeymiş şimdi mi aklına geldi dedi.ben de eşime verdim teli.o da annem kırılmış ara özür dile dedi.her şeye rağmen arayıp annesinden özür diledim ben

Bunlara katılmakla birlikte eklemek istediklerim de var.

Burada konu açanlar insan psikolojisinin gereği olarak kendi açılarından ve yumuşatarak yazıyorlar. Normal olan bu, buna bir diyeceğim yok. Ben de yazsam kendi bakış açımla yazarım muhtemelen çünkü kendimizi haklı görmeye her zaman daha yakınız. Ama konu sahibinin anlattıkları o kadar uç şeyler ki, yumuşatarak, kendini haklı görerek bunları yazdıysa gerçekte yaşananların ağırlığını kestiremiyorum bile ben.

Eğer dediklerin gerçekse kaynana falanda sıkıntılı. Ne senin evlerine gelmeni istiyolar ne senin evine gelmek istiyolar ama daha sonradan aramadın diye kaynana trip atıyor. Valla ben hiç bi şey anlamadım bu işten.

Sadece ilk konuda yazdıklarınızdan yola çıkıyorum (araları daha okumadım) başka bi verim olmadığı için üzülerek söylüyorum maalesef siz çirkef bi insansınız görümcenizin yerinde olsam bir daha sizle görüşmem

İlk mesajınızda çok güzel noktalara değinmiştiniz. Sizin mesajınız üzerinden sorduğunuz kısma ilişkin paylaşım yaptım. Sizin mesajınızı eleştirmedim.

İlk mesajınızda çok güzel noktalara değinmiştiniz. Sizin mesajınız üzerinden sorduğunuz kısma ilişkin paylaşım yaptım. Sizin mesajınızı eleştirmedim.
Bende bir mesajımda politik davranmaktan bahsetmiştim,sizde mesajınızda politik davranmak falan diye yazınca bana dediğinizi düşündüm. Kusura bakmayın.

Bakın hala aynı şeyi söylüyorsunuz o kız dediğiniz kp ve kv nin kızı , siz dış kapının dış mandalısınız bu durumda . Eşinin ailesi sizin orada olmanızı isteseydi , görümceniz sizi kovarken “hooopp durun noluyor!” derdi ki dememişler. Kp diğer torununu alıp dışarı çıkmış ve adamın ne demek istediğini anlamamanız imkansız.

Eş istemiyor, eşinizin ailesi istemiyor eeee siz ne diye hala gitmek istiyorsunuz ?

Bende bir mesajımda politik davranmaktan bahsetmiştim,sizde mesajınızda politik davranmak falan diye yazınca bana dediğinizi düşündüm. Kusura bakmayın.

Rica ederim. Yanlış anlaşıldığını fark ettim. Mesajınız çok güzel noktalara değindiği için mesajınız üzerinden fikirlerimi yazdım.

Neden tartıştığınızı da yazsaydınız keşke ozaman kimin haklı olduğunu anlardık

Hiç çirkef değilim aksine bugüne kadar hep alttan aldım nice terbiyesizlikler yaptı kıskanıyor beni 10 yaş büyük benden ne giysem ne yapsam fesat fesat bakar.yemek yaparım eline sağlık demez.ben yıllardır çok doluydum .eşimide kendi ana babasınıda eziyor.kimse sesini çıkarmıyor alışmış buna.bana yapamayınca dişini geçiremeyince zoruna gitti hasbamın.kendi kuzenleri bile beni haklı buldu üstelik.o kız için yuva mı yıkıkır dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…