Aynen. Ben konu sahibi haklı demiyorum zaten. Konudaki herkes değişik diyorum sadece.Bence de olayda asıl suçlu koca iki taraf görüşmek istememiş sana mı sormadik diyecek kadar seviye düşmüş zorla ailesine yaranmak için kadını götürmüş . Birden bire konu sahibinin aklında zoru yoksa bu aşamaya gelinmemiş . Insan tüm bunlardan sonra çocuğunu karısını niye bırakır ? Ayrılmayı düşünüyorsan bile yine eve götürursun . Sonra poposuna vura vura karısını almaya gitmiş . Dengesiz eş olunca dengesiz aile ilişkileri oluyor . Şimdi adamın bu tavırlarından dolayı aile de geline istediği gibi davranıyor .
Bu konu sahibini haklı çıkarmıyor ama tek taraflı yaşanmadığı belli yasananlarin .
Evet evet o. Konuşmuyordum zaten. Olaylar ufak bir tartışmayla yengemin bana eliyle ittirme hareketiyle dokunmasıyla başladı, şiddete dönüştü. O kadını daha babamın evine sokmam. Kardeşimin de yuvasını yıkmak için çok Ali Cengiz oyunu çevirdi. Ne annem ne rahmetli babam ne kardeşim ne gelinim razı. O kadar horozlanıyor bir görsen adam dövecek gibi hareketler. Zaten hem benimle hem başka birileriyle mahkemelikler, sonradan da mal paylaşımı konusunda da abim de horozlandığıyla kaldı. Teşekkür ederim.Black bu şu babanın malına çöreklenmek isteyen şirret yenge mi?
Eğer oysa harikasın. İçimin yağları eridi.
İşler umarım istediğin gibi sonuçlanmıştır eski konundw
Ben galiba kendimi tam anlatamadım. Politik davranma lafını bu olayın öncesi için demiştim. Zaten kocasının ailesi bu olaydan öncesinde gelinin evine gelip gitmeyi kesmişler. Bende ona dayanarak demiştim bunu. Bu saatten sonra yapılacak bir şey kalmamış.
Evet konudaki herkes bir daha yüz yüze gelmeyecek gibi birbirine girmiş artık ilişkide seviye kalmamış haklı veya haksız da aynı şekilde en güzeli görüşmemek onlar içinAynen. Ben konu sahibi haklı demiyorum zaten. Konudaki herkes değişik diyorum sadece.
Evet aşağı yukarı demek istediğim buydu aslında. Bu olayın idare edilecek bir yanı kalmamış zaten artık. Çok geç. Belki öncesinde yapılsaydı bu raddeye gelmeyebilirdi. Belkide kaynana,kayınpeder öncesinde elinden gelenide yapmıştır onu da bilemiyoruz. Bize anlatılan kadarını biliyoruz sadece. Tek emin olduğum şey konudaki herkesin bir değişik olduğu ve artık yüz yüze bakılacak bile yüz bırakılmadığı.Genellikle büyük-küçük konularında benim savunduğum şeyi söylemek istemişsin, anladım.
Ben de "Neden yaşça küçükler, büyükleri idare etmeye çalışır ki? Neden aman yaşı var, fikri sabittir artık vb. diye alttan alıvereyim der ki, aslında büyüklerin, kendilerinden küçükleri idare ederek tecrübeleriyle onları doğru iletişime çekmezler de yarışırlar, niye yaşlarına yakışmaz davranırlar?" derdim ki hala daha kkda bazı konularda bunu derim. ancak her insan idare edilmiyor Minnoş. Bir denersin, iki denersin olmaz. Ya da bir olaydaki davranışını, halini görürsün "Buna laf işlemez" dersin.
Bu konuda da aile büyüklerinin, orta yolu bulma konusunda pasif davranmalarını/sessiz kalmalarını, gelinlerinin yırtıcılığına bağlıyorum (Konu içinde konu sahibinden gelen yorumlara bakarak).
Ancak olayların başlangıcını bilmiyorum demiştim, hatalar da genellikle tek taraflı olmaz, birbirlerini tetikleyen olaylar silsilesi yaşanmıştır, olabilir. Ama kimin nerede durduğuna bakıyorum, Kp böyle büyük olayda da susmuş, kızına sövülüp sayılırken "Sen de haddini aştın artık yeter terbiyesiz!" bile dememiş (Demeliydi bence); buna bakınca da gelinin yırtıcılığına/çok laf işlemeyecek biri olabileceğine biraz daha ikna oluyorum.
Annem o kızın lafıyla çocuğumu kimseye dışlattırmam dedi eşineBenim kp ve kv ile sorunun yok diyorsunuz da farkında değilsiniz sanırım , kp kovulduğunuz esnada sessiz kalarak size en büyük cevabı vermiş . Adamlar baya baya istemiyor sizi .
Ayrıca anneniz ne alaka ? Arayıp da kızım da gidecek diyor ?
Bırakın dislasinlar sizde sevmiyorsunuz zaten onları evliliğiniz için korkmanizi anlıyorum ama oraya giderseniz iyice yıkılacak evliliğiniz iyi kötü ailesine yorum yapmayın eşiniz görüşsun bırakın . Sizde artık yüz yüze bakacak bir ilişki kalmamış ki zorlarsaniz daha kötü olacak bence ilişkiniz içinAnnem o kızın lafıyla çocuğumu kimseye dışlattırmam dedi eşine
O ailesine toz kondurmuyor kiEşinizi neden hiç suçlamıyorsunuz?
O büyük kavgadan sonra sizinle gelmemesini hiç dert etmediniz mi?
Eşinizin ailesi istemiyor, hatta eşinizin de ne istediği belli değil. Gitmek için diretmeyin. Bırakın onlar istesin.
İstemiyorlar gerçi de.
Aşırı çirkinleşmişsiniz iki taraf da.
Ama bana göre tüm sorumluluk eşinizde.
Gitmesem yarın bir gün bize torunumuzu göstermedi diyecekler.ben aramadım olaydan sonra eşim annesiyle konuşurken telefonu bana verdi.anneside 2 hafta aramadın aklın nerdeymiş şimdi mi aklına geldi dedi.ben de eşime verdim teli.o da annem kırılmış ara özür dile dedi.her şeye rağmen arayıp annesinden özür diledim benAra sayfaları okumaya çok üşendim
Ama şunu söyleyeyim bence gelim görümce psikolojiniz bozuk
El ele öfke kontrolü için yardım alın
Neye ne için bu kadar yükseldiğiniz belli değil
Ama sizinki çok ayıp
Resmen bel altı vuruyorsunuz
Bi yufka için ölüme bile gelme raddesine geliyorken tam tersi olsa da görümce size demiş olsaydı o lafı ayılıp bayılırdınız herhalde
Ayrıca insanlar sizi istemiyor işte
Neyin ısrarı bu?
Siz ayrı aileniz ayrı illa da o izmire gidilecek
Gerçekten gidince rahat edebilecek misiniz?
Yoksa görümce nefretiniz kendi rahatınızdan ağır mı basıyor?
Bunlara katılmakla birlikte eklemek istediklerim de var.Genellikle büyük-küçük konularında benim savunduğum şeyi söylemek istemişsin, anladım.
Ben de "Neden yaşça küçükler, büyükleri idare etmeye çalışır ki? Neden aman yaşı var, fikri sabittir artık vb. diye alttan alıvereyim der ki, aslında büyüklerin, kendilerinden küçükleri idare ederek tecrübeleriyle onları doğru iletişime çekmeleri gerekirken yarışırlar, niye yaşlarına yakışmaz davranırlar-toparlamazlar bir şeyleri?" derdim ki hala daha kkda bazı konularda bunu derim. ancak her insan idare edilmiyor Minnoş. Bir denersin, iki denersin olmaz. Ya da bir olaydaki davranışını, halini görürsün "Buna laf işlemez" dersin.
Bu konuda da aile büyüklerinin, orta yolu bulma konusunda pasif davranmalarını/sessiz kalmalarını, gelinlerinin yırtıcılığına bağlıyorum (Konu içinde konu sahibinden gelen yorumlara bakarak).
Ancak olayların başlangıcını bilmiyorum demiştim, hatalar da genellikle tek taraflı olmaz, birbirlerini tetikleyen olaylar silsilesi yaşanmıştır, olabilir. Ama kimin nerede durduğuna bakıyorum bir de, Kp böyle büyük olayda da susmuş, kızına sövülüp sayılırken "Sen de haddini aştın artık yeter terbiyesiz!" bile dememiş (Demeliydi bence); buna bakınca da gelinin yırtıcılığına/çok laf işlemeyecek biri olabileceğine biraz daha ikna oluyorum.
Eğer dediklerin gerçekse kaynana falanda sıkıntılı. Ne senin evlerine gelmeni istiyolar ne senin evine gelmek istiyolar ama daha sonradan aramadın diye kaynana trip atıyor. Valla ben hiç bi şey anlamadım bu işten.Gitmesem yarın bir gün bize torunumuzu göstermedi diyecekler.ben aramadım olaydan sonra eşim annesiyle konuşurken telefonu bana verdi.anneside 2 hafta aramadın aklın nerdeymiş şimdi mi aklına geldi dedi.ben de eşime verdim teli.o da annem kırılmış ara özür dile dedi.her şeye rağmen arayıp annesinden özür diledim ben
O kızlarıysa bu da oğulları sonuçta. Hadi gelinin hatrı yok oğullarınında mı hakkı yok? Ya ben çok şaşırıyorum burda okuduklarıma ya. Nasıl insanlar,nasıl aileler bunlar? Evlenmeden önce hiç mi tanıyamıyosunuz eşinizi,ailesini falan?
Bilmem hiç ilişki uzmanı diye bir şey duymadım.
He eğer benim önceki mesajımı kastediyosanız ben zaten uzman değilim,öyle bir iddiam da yok ve o politik davransalar lafını karşınızdaki kandırın enayi yerine koyun anlamında demedim zaten. İyi okusaydınız keşke.
Bende bir mesajımda politik davranmaktan bahsetmiştim,sizde mesajınızda politik davranmak falan diye yazınca bana dediğinizi düşündüm. Kusura bakmayın.İlk mesajınızda çok güzel noktalara değinmiştiniz. Sizin mesajınız üzerinden sorduğunuz kısma ilişkin paylaşım yaptım. Sizin mesajınızı eleştirmedim.
Bakın hala aynı şeyi söylüyorsunuz o kız dediğiniz kp ve kv nin kızı , siz dış kapının dış mandalısınız bu durumda . Eşinin ailesi sizin orada olmanızı isteseydi , görümceniz sizi kovarken “hooopp durun noluyor!” derdi ki dememişler. Kp diğer torununu alıp dışarı çıkmış ve adamın ne demek istediğini anlamamanız imkansız.Annem o kızın lafıyla çocuğumu kimseye dışlattırmam dedi eşine
Aynen adam sessiz kalarak kızına arka çıkmış , anlamamak için aptal olmak gerekir.Aslında adam en iyi cevabı vermiş.Edepli bir sekilde
Bende bir mesajımda politik davranmaktan bahsetmiştim,sizde mesajınızda politik davranmak falan diye yazınca bana dediğinizi düşündüm. Kusura bakmayın.
Neden tartıştığınızı da yazsaydınız keşke ozaman kimin haklı olduğunu anlardıkMerhabalar.Daha öncede eşimin ablasıyla sıkıntılar yaşadığımı belirtmiştim.iş geçen yaz çok farklı bir boyuta geldi.ailesinin yanına gittik şehir dışına görümcemde aynı sitede oturuyor kayınvalidemle. kahvaltıda tartıştık bana bir daha buraya gelme dedi.ben de sende benim ölüme de dirimede gelme dedim.kayınpederim tek kelime etmeden torununu alıp dışarı çıktı.üstelik benim çocuğumda ordaydı .eşim ablasının bu lafı üstüne benim elimi kolumu tutup sakinleştirmeye çalıştı.ablasına hiçbir şey yapmadı tek söz bile.üstüne ablası 2 gündür plaja götürdük yemek hesabını ödedim ya ondan şımardı bu rezilliği dedi bana.bende al paranı ...sok dedim o kadar sinirlerim bozuldu ki valizimi topladım kardeşimi aradım başka şehirden arabayla gelip çocuğumla beni aldı.eşime sen de gel bizi yalnız bırakma dedim gelmedi . O sinirle görümcemin sevgilisinin evine çıktım önce annesi teyzesi ordaydı tüm olanları anlattım.hepsine.öyle gittim.onada 2 kocasına o kadar para yedirmişsin bana gelince mi zoruna gitti diye msj atıp gittim.ailemin yanına.annem eşimi aramış eşim geldi hiçbir şey olmamış gibi bizi aldı evimize döndük.hala bana ablasını savunuyor.ailesi kızlarıyla aram kötü diye 3 yıldır evimize gelmiyor.eşimde bana izmir e gelmeni istemiyorum ben tek gideceğim dedi.ailemde kızımızı ablan istemiyor diye dışlayamazsın gelecek dedi.ailesi ben aramasam arayacakları yok zorla konuşıyorlar.kızlarından taraflar.psk.bozuldu artık yıllardır ilaç kullanıyorum ne yapmalıyım oraya gitmeli miyim .onlar aramazsa bende aramamalıyım bilmiyorum...
Hiç çirkef değilim aksine bugüne kadar hep alttan aldım nice terbiyesizlikler yaptı kıskanıyor beni 10 yaş büyük benden ne giysem ne yapsam fesat fesat bakar.yemek yaparım eline sağlık demez.ben yıllardır çok doluydum .eşimide kendi ana babasınıda eziyor.kimse sesini çıkarmıyor alışmış buna.bana yapamayınca dişini geçiremeyince zoruna gitti hasbamın.kendi kuzenleri bile beni haklı buldu üstelik.o kız için yuva mı yıkıkır dediSadece ilk konuda yazdıklarınızdan yola çıkıyorum (araları daha okumadım) başka bi verim olmadığı için üzülerek söylüyorum maalesef siz çirkef bi insansınız görümcenizin yerinde olsam bir daha sizle görüşmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?