Eşim ve ailesi

Zorundalar demedik ki. Neden büyüklük yapıp orta yolu bulmuyorlar,ortamı yumuşatmıyorlar dedik. Neticede bu taraftada oğulları var. İster istemez etkileniyor evliliği. Gelin kayınpedere,kayınvalideye saygısızlık yapmadıysa bu kadar keskin bir tavır almak yanlış bence. Sonuçta artık gelin aileye girmiş. Çok ciddi mevzular olmadığı müddetçe ben gelinin de kaynana tarafının da ben görüşmem diye kesin söylemlerde bulunmasını doğru bulmuyorum. Ne kadar görüşmeyebilirsin yani? İster istemez yüz yüze geleceğin ortamlar olacak çünkü. He bu demek değil ki sürekli bir arada olunsun,gidilsin,gelinsin ama arada bir aynı ortamda bulunmaktan kimse ölmez bence. Daha politik davranılması gerektiğini düşünüyorum ben bu durumlarda. Her iki taraf içinde geçerli bu.

Kardeşiniz gelip almış işte tee niye terminale gittiniz ki Terminalde mi beklediniz abinizi?
Terminale gidebilecekseniz abinizi niye çağırdınız?
Biraz kaostan besleniyorsunuz sanki
Tanıdığı herkesi olayın içine çekmek istemiş, birilerinden destek görürüm diye çabalamış ama aksine herkesi kendinden uzaklaştırmış. Bi muhtar kalmış gitmediği

Cok iyi demissin. Kim nasil anliyorsa o dilden konusmak, hangi seviyedeyse oradan cevap vermek gerek. Baska turlu ezmeye calisacakti surekli seni. Niye gorusmek istiyorsun, izmir'e gitmek, o ailenin yuzunu gormek istiyor musun? Canlari cehenneme de gec. Esin de seni haksiz bulabilir, kimse kimseyi hakli bulmak zorunda degil. Sen kendini savunmussun bu yeter iste. Hicbir seye zorunda hissetme kendini. Kendi ailene git esin olmadan, ailem de seni istemiyor, cocukla gidecegim de bas git.

Benim anlamadığım böyle çirkinleşen tartışmalar üzerine ordan gittiğinizde eşiniz neden gelmedi sizinle. Böyle sıkıntılı ailelerde vardır, eğer eşinizin sizin tarafınızda olduğunu düşünmüyorlarsa daha çok üzerinize gelirler.
Ben olsam hiç görüşmezdim bir daha. Eşimin tavırlarından da ablasınınkinden daha çok rahatsız olurdum

Konunun detayını bilmediğim için kim haklı bilemiyorum. Lakin sizin hayata bakış açınız beni çok şaşırttı. Kadının anne babasının evini sahiplenmişsiniz iyice, babamın annemin evi sana mı soracağım diyebiliyorsunuz, ben asla diyemem mesela, ya da o evde görümcenin kolunu tutacak fiili bir atılımda bulunabiliyorsunuz. Kayınpederin yanında söylediğiniz şeye destek vermemesine rağmen hala o eve gitmek istiyorsunuz. Kadının sevgilisini ve sevgilinin ailesini bile sahiplenmişsiniz. Görümceyle kavga edip sevgilisinden yardım istemek falan hiç algılayamadığım durumlar. Bir de eşinizde hiç kabahat falan bulmuyorsunuz. Üstüne bir de eğer gitmezsem yenilmiş olacağım diyorsunuz, orası görümcenizin ve eşinizin evi kendinize gelin bence, torun görmeyi onların istemesi lazım resmen siz çocuğu bile bahane ediyorsunuz oraya gidebilmek için. Kovulmuşsunuz, üstelik sessiz kalarak kp ve kv bu kovulmanıza onay vermiş, nasıl o eve tekrar adım atacaksınız?

Evet neresinden tutsan elinde kalan bir konu. Şimdi geçmişte ne yaşanmış onuda bilmiyoruz tek bir olaya bakıp bu haklı şu haksız demekte doğru olmaz. Ama cidden konu sahibinin görümcesinin sevgilisinin evine gitmesi ne alaka yani? Zaten görümcene diyeceğini demişsin daha fazla ortalığı karıştırıp antipati toplamaya ne gerek var?

Eşinde de hata var bencede. Dengeyi sağlayamamış belliki. Erkekler genel olarak bu dengeyi sağlanamıyor bence zaten. Benim burda okuduğum konulardan genel olarak çıkardığım sonuç bu.

Siz ne yaşadınız bilmiyorum tabi ama kimse beni boğazımdan tutup kağının önüne koyamaz .polisi yığarım o kapıya darp raporumuda alırım sonra uğraşsın dursun
Bizimkisi çok sıkıntılı bir tip, herkesle ama herkesle. Hep kavga eder ve eli kolu durmadığı için şiddeti başlatan taraftır. Ben koydum çok da güzel yaptım. Karşılık vermeyeceğimi düşündü, benden yaşça büyük diye. Bana dokunulduğu andan itibaren durmadım.

Sizinki de o aşamaya gider, yok gittim kolunu tuttum vs çok ayıp, ne münasebet, kim kime vurmuş dokunmuş boks maçında değiliz de demek istediğim olaylar bu derece çirkinleşir. Ne gerek var ki? Birlikteyken huzursuzluk çıkacaksa, ortam hep gergin olacaksa neden bir arada olma ısrarı? Torunsa eşiniz götürür, ailecek takılırlar. Görüşmemek daha huzurlu emin olun.

Politik davranılacak aşama geçilmiştir belki.

Birinin yakınınızdan, sevdiğiniz, ailenizden birine küfür ettiğini hatta üstüne yürüyüp şiddete meylettiğini düşünün. O insanla aman ağzımızın tadı kaçmasın alirıza bey deyip görüşmeye devam eder misiniz? Ben etmem. Kavga iki kardeş arasında olsa evet anne baba orta yolu bulsun, ikisi de can ciğer çünkü. Ama bir taraf gelin olunca çıkarırsın hayatından olur biter. Abimin eşini çok severim, ama ailemden birine bu sözleri sarfetse siler geçerim.

Keşke yinede al bi tarafına sok demeseydin. Haklıyken haksız duruma düşmüşsün. Sinirle insan bazen ağzından çıkanı duymuyor ama sonradan da geri dönüşü olmuyor işte.

Ailenin politik olacağı durumlar aşılmış bence.
Evdeki kavga yetmiyor sevgilinin evine gidiyor, orada kötülüyor kızlarını. Her aile bunu yok sayıp görüşmek istemez.

Ayrıca konu sahibinde, gidince bir şekilde görümceyle kavga edip, rezillik çıkaracak potansiyel var. Anne baba olarak istemiyorlardir böyle şeylerle uğraşmayı.

Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir. Kimi insan ilk günden nasılsa hep öyledir kimisi de başta kendini olduğundan farklı gösterir.

Atalarımız bu durumu "Sarımsağı gelin etmişler de kırk gün kokusu çıkmamış" sözüyle açıklamışlar.

Sözde ilişki uzmanları ise bunu "taktik" veya "politik davranış" adı altında şirin göstermeye çalışıyor.Bir tane : "bırakın taktikleri, dürüst olun , kendinizi olduğunuzdan farklı göstermeyin" diye öneri veren duymadım henüz , duyduysanız lütfen yazın.

Bazı insanlar ,evlenip çocuk sahibi olmayı vazgeçilemez olmakla eş tutuyor. Çocuğumuzda var , evliliğimiz sarsılmaz zanneden insanlar var maalesef.

Aynen öyle iş hiç buralara varmadan önü kesilebilirdi.
Konu sahibi adamin evine gitmesi bana gore buyuk olay ama bir zahmet adam da kalkip nereye gidecekse bu kadini biraksaymiş karisi, cocugu neticede sanki el alem biyere gidiyor gibi adamin umurunda değil galiba. Hoş bence direkt eşi ve cocuguyla birlikte dönmeliydi o ayri. Çok fazla şey var.

Politik davranılacak level geçilmiş Minnoş. Küfürleşmeler var, kadın kapı kapı dolaşmış sevgilisine, ailesine görümceyi şikayet etmiş ortalığa duyurmuş. Bu halde politik davranmak gelini, yaptığı rezilliklere daha cesaretlendirmekten başka bir işe yaramaz.

Bu artık son radde ama iplerin tam olarak kopma noktası bu olay. Ben onu bu olaydan öncesi için demiştim. Ya şimdi yanlarında değildim sonuçta bu düşmanlık nasıl başladı bilmediğim için kim haklı kim haksız bir şey diyemiyorum doğal olarak. Ama benim gördüğüm olaydaki tüm taraflar sıkıntılı gibi. Koca insanlar nasıl bu raddeye gelirler anlamak güç.

Evet eşi neden gitmiyor ki karısıyla? Ne olursa olsun o senin karın ya. Ve yanında çocuğunda var yani. Bu kadar umrunda değilse boşan madem dimi?

Ne kadar çirkinleşmişsiniz. Ne olursa olsun o kelimeyi kullanmamalısınız. Kullanıyorsanız da bu sizin kaliteniz.
Sizi istememekte haklılar. Gerilim çıksın istemiyorlar. Gerilim çıkaran huzur bozan iki kişiyse biri çocuklarıysa elbette diğeri gelmesin diyecekler. Zorla gidip huzur bozmaya devam etmeyin. Israrla kavga arıyor gibisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…