kendi ailesi için bunun gibi biçok sey yaptı bana hatta yeğeni yüzünden bana tokat bile attı sustum sustum aileme terbiyesizlik etti yine sustum ama o son noktaydı benim bi annem babam var yumurtadan cıkmadım sevmeyebilir ama saygı göstermek zorunda ben onunkine nasıl saygı gösteriyorsam(arayıp sormasada olur zaten ne aramıs ne sormusturda 3 senelik evliyiim )bunu o kalın kafasına soksun diye ugrasıyorum yoksa bende cocgumu düşünüyorum onun babasız büyümesini istemiyorum o yüzden beklenti içersindeyim yuvama geri döneyim diye
yanlarında bi gece daha kalmak istemememin sebebi sadece rahatsız olmamdı hamileligim son haftalarıydı cünkü ne rahat uyuyabiliyorum sürekli lavobya gidiyorum bide hamilelik depresyonu geciriyordum sürekli içim sıkılıyor daralıyor aglama nöbetleri geciriyordum ayriyeten benm evimle kaynanamgilin evi cok cok uzak degil arabayla 5 dk lık mesafede oturuyoruz.o konuda haklı eşim gece saat 11 e kadar oturmusun zaten düş yat ne ısrar ediyorsun eve gidelim diye.kaynanamla görümcemin dilinden kurtulamamm derken ben kendi ayagımla gidersem dilinden kurtulamam demek istedim benimde hatalarım vardır dogrudur kimse sütten cıkmıs ak kasık değil ama bunun acısını esim anemden degil bende cıkarmalıydı o bana öyle yaptı diye anneme öyle davranması gerekmiyordu ben o gece hemen cıkıp gelmedim annemi kovdugu gece bu tartısmalardan sonra 2 gece üst üste eve gelmedi ben bi gece bebekle tek kaldım ne kadar diyelim suc bende olsaydı insan öyle yapmazdı sonucta BEN YENİ DOGUM YAPMISTIM beniim bunları yasamak içib cok cok kötü seler yapmıs olmam gerekirdi ki karsılıgı bu olsun üstüne üstlük kocam yetmez gibi görümcemin hakaret dolu lafları kaynanamın asagılamaları anneme laf söylemeleri beni babamın evine gelmeye mecbur etti görümcem bana dönüp ŞEYTAN SURATLI ve bunun gibi bi sürü laf etti ben daha nasıl durabilirdim o evde ?beni gectim anneme kadar hakaret etti onun anneme hakaret etmeye hakkı var mı ?evet annemin tırnagına değişmem diyorum derimde ama eşim ben annemde giderse bende giderim bu evden demeden öncede ailesi için neler neler yaptı bana o herzaman ailesine düşkündü ben olafı söyledikten sonra tatlı olmadı yani herkes düşkündür amenna on a bişi dedigim yok ama bana onlar benim için değerli sen dış kapının dış mandalı gibisinden davranıyordu
kendi ailesi için bunun gibi biçok sey yaptı bana hatta yeğeni yüzünden bana tokat bile attı sustum sustum aileme terbiyesizlik etti yine sustum ama o son noktaydı benim bi annem babam var yumurtadan cıkmadım sevmeyebilir ama saygı göstermek zorunda ben onunkine nasıl saygı gösteriyorsam(arayıp sormasada olur zaten ne aramıs ne sormusturda 3 senelik evliyiim )bunu o kalın kafasına soksun diye ugrasıyorum yoksa bende cocgumu düşünüyorum onun babasız büyümesini istemiyorum o yüzden beklenti içersindeyim yuvama geri döneyim diye
canım evine dönersen bunları fazla hatırlama hatıraladıkça mutsuz olursun kaynananlarlada çok yüzgöz olma boşver sen onlarla iyi oldukça eşinle aran daha iyi olacaktır eşinde utanacak senin ailene karşı daha saygılı olabilir canım herşeye olumlu bakmaya çalış bende hatalar yaptım kaynanamlarla çok sorun yaşadık kaldıramıyordum fevrileşiyordum
ama hata yapmışım şimdi 8 senelik evliyim kaynanamlarla daha iyiyiz ve haliylede eşimlede daha iyiyiz onlarla iyi oldugumu gördükçe eşim benim aileme daha çok düşkün oluyor gittiğinde unut bunları yeni bir sayfa aç unutmasanda unutmuş gibi yap ,
sen onlarla iyi oldukça eşinde senin ailenle inşallah daha muhabbetli olur
bu dönemde annele baban çok yüz göz olmamalılar ama eşinle buda çok önemli bir etken ilerisi için herşey dozunda olmalı diye düşünüyorum
hergün haber bekliyorum inşallah herşey düzelicek canım üzme kendini geç olsun temiz olsun
hala gelmedı mı ya ne bıcım ınsanlar var ınsan bı arar sorar cocugum nasıl
sen nasılsın diye ya
allah akıl fikir versin inş kocana....
arayıp kendin gidersen onun isteklerine uymak zorunda kalırsın bekle o gelsin evine dönerken ailenin kapılarını kendine kapattırmadan dön seni sahipsiz sanmasın daha çok ezer canım
canım bak yazıklarıma alınma sadece yapıcı olmaya çalışıyorum, yuva yıkmak kolay derim haklısın doğrusun ama benim amacım senin eşinle barışmanı sağlamak eşin iyiyse ki öle yazmışsın, boş vereceksin çocuk olmasaydı tamam derim kendinden asla ödün verme ama ah canım artık sen bir annesin ve malesef bu durumda senin daha yapıcı olmaya çalışman gerekiyor erkek milleti burnundan kıl almaz kızarsa gözü çocuk mocuk kimseyi görmez, işte senin hep çocuğunu düşünmen biraz daha altan alıp bazı kelimeleri yutman gerek, kayınvalde görümce fırsat verirsen her türlü kelimeyi derler, onlarında eline fırsat geçmiş,, kayınvaldemde bana hep küfrederdi eşim ne var annende sana hiç kızıp kötü kelime söylemedimi derdi bende tamam der yutardım inan senin yaptığını yapsam şimdiye kadar 40 kez boşamıştım bırak boşamayı nişanlıyken başlamıştı benim ki ben hep o duruma getirmedim kayınvaldem görümcemler hep derdi eğer kadın iyi değilse 1.günden boşayacaksın artık lafı anlayana ben hep sabrettim eşim görür, o görmese allah görür, şimdi çok şükür benden uzaklar eşim ise eskiye göre çok daha iyi neden biliyormusun, herşeye rağmen evliliği ondan çok yüklendiğim yürümesi için uğraştığım için şimdi kaynanama görümcemlere benim karım mükemmel diyor eeee bu lafı işitene kadar az hakaret az eziyet üzüntü çekmedim, bazı şeyler kolay elde edilmiyor bak 40 yıl bir yastığa koymuş eskilere sor bakalım ne yaşamışlarda evliliklerini bu güne getirmişler işte seçim senin evlilik gül bahçesi değil yani bunlar inan doğal çoğu evlilikte yaşanan şeyler bazısı katlanır bazısı dayanmaz, sana tavsiyem çocuğun için daha altan alman kendim konuşmam diyorsanda araya aracı koyup ama bunlar yapıcı ve eşinin sözlerine önem verdiği kişiler olsun, eşinle bir ortak bir noktaya varmaya çalışman yok yapmam diyorsan, ozaman en kötü durumu yani ayrılığı düşün buna razımısın onu kaybetmeye neyse bunları düşün derken lütfen kendini üzme sütünün kesilmesini istemem sende kendine bebeğine dikkat et umarım en kısa zamanda sağlıklı bir karara varırsın... eşinle iyi haberlerini alırız...
ayrıca esimin bu ilk terbiyesizligi degil ben 2 aylık evliyken annemle babam bi gece bizde gelip kaldılar .zaten gece 11 12 gibiydi fazla oturmadan uyuduk ertesi gün benim babamlar evden gidene kadar uyudu kalkmadı yanlarına gidip oturmadı tam kalkacakları vakit geldi gönderdi :) ve babam ogün bugündür bize adımını atmadı o zamanda niye öyle davrandı diye soracaksınız hemen söyleyeyim sucum kaynımın nişanlısıgil yemege cagırmıslardı onlara değilde kuzenmgile yemege gitmemizdi(ramazandı o zaman)biz taa bi hafta öncesinden sözlesmiştik esimde hatta tamam demişti yemekten bigün önce kaynımın kaynanasıgilde davet etmiş biz esimle oraya gitcez dedim adam yemege gidecegimz gün telefon acmıs bana seni oraya bırakayım ben yemege abimlerdn beraber gitcem dedi bende itiraz ettim oda sinirlene sinirlene benle gelmek zorunda kaldı olay böle işte sen olsan böyle olayıın ardından 3 sene sonra böle yapsa ne tepki verirdin ?
öyle tabi tatlım valla ailemede artık iyi olacagını sanmıyorum eşim bi gece bile annemlerde kalmamıs biadam kalmayı bırak evliyken bikere gelmiş ses seda yok gelip alacagınıda sanmıyorum acıkcası öff ne bilim yaw canları cehenneme
ben anlamıyorum ki adamlar ne istiyor bayanların anne babasından , neden bu kadar nefret ediyor? ne yaptı anne babamız onlara, bizi doğurup bütüten insanlardan uzaklaşmamız,itip kakmamız onları mutlu edecekse asla asla asla boynuma ip taksalar yapmamm. yetiştir büyüt kızını ver elin adamına o da sana trip çeksin senden nefret etsin.yazarken bile elim titriyor.anne babanın her yaptığı her dediği batıyor adamlara.canlarını mallarını kurban etseler yollarına yine 1 gr nefretlerinden bişey eksilmez.yokmu bu duruma çare...
yok canım okadar kolay degil birden bitirmek belkide biraz ayrı kalmanızın uygun oldugunu düşünüyordur hele biraz özleyin birbirinizi ama gelecek göreceksin canım bebeginide özlemediğine asla inanmam biraz siniri inadı dinsin gelecektir
inş bundan sonra güzel haberler alırız senden.....
bitirmesine bitirmezde bu olay böyle devam eder düşünüyorum inşaallah dediğin gibidir ne kadar olumlusun canım ya sağol bebeğini niye özlemediğini düşünüyorum sadece bi hafta gördü ya o yüzden
bir baba çocugunun yüzünüd egil bir hafta bir kere görse dahi özler onun parçası o kimbilir şimdi nasıl özledi ama gurur yapıyor belli
sabır ve dualarınla bekle canım kötü bir lafın gitmesin sessiz kal inşallah en kısa zamanda bu iş aydınlanaktır rabbime bol dua et canım bizde senin için dua edelim
bende yaşadım vebir çok kadında böyle duurmlardan geçiyor evliligin zor yönleride var işte
zaman ve olaylar bize tecrübe oluyor sakin ve sessiz kal
SÖZ GÜMÜŞ ise SUKUT ALTIN demişler bazen bazı şeyleir söylemek yerine içimizde zorda olsa tutmak çok daha fayda verebilir sadece biraz sabır canım dualarımız seninle üzülme bebeginede üzüntülü süt verme bırak babası sizin verinizi iyice arasın özlesin şimdi o bebegin kokusunu bile özlemiştirde işte erkek gururu kadınki gibi olmuyor biraz dinmesini bekel sadece canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?