Allah razıı olsun canım amin.yeni dogum yapmısım yasadıgım seyler cok agır cok .cocuguma üzülüyorum.dua edin bana Rabbim bu cocugun yüzüne baksın müminin mümine duası kabul olurmus
Arkadaşlar bazen biz burda yazılanları görerek karşı tarafı dinleyemedğimiz için konu sahibesine hak veriyoruz .Eşiniz sizden böyle bir şey istediğinde bunu annenize eşinizin söylediğini söylemeyerek farklı bir şekilde annenizi yollayabilirdiniz benim yengemde doğum yaptı ki yengem annesinin arka binasında oturuyorlardı .biz daha uzak mesafedeydik aynı anda hem annem hem yengemin annesi kalıyordu ,tabi abimin kayınbabası kaynı hepsi kalıyordu benim abilerim babam falan kalmıyordu annemde uygun bir dille kızım ben bu hafta burdayım annen eve gitsin eşi falan evde yemek yapan yk ben gittiğim hafta annen kalsın ben burdayken gerek yok ben bakıyorum nasılsa ama olmaz deyip kendini parçaladı afedersiniz bizde çıktık geldik acaba diyrum sizde sorun olabilir mi:S bizde karşı tarafı dinleyemiyoruz siz olayı kendi tarafınızdan anlatıyorsunuz eşiniz erkek snuçta evde yabancı birbayanın kalmasından rahatsız labilir sabah gidip akşam gelebilirdi pek ala siz eşinizin yerine kyun kendinizi kayınbabanız sizde kalsa ne düşünürdünüz?
Arkadaşlar bazen biz burda yazılanları görerek karşı tarafı dinleyemedğimiz için konu sahibesine hak veriyoruz .Eşiniz sizden böyle bir şey istediğinde bunu annenize eşinizin söylediğini söylemeyerek farklı bir şekilde annenizi yollayabilirdiniz benim yengemde doğum yaptı ki yengem annesinin arka binasında oturuyorlardı .biz daha uzak mesafedeydik aynı anda hem annem hem yengemin annesi kalıyordu ,tabi abimin kayınbabası kaynı hepsi kalıyordu benim abilerim babam falan kalmıyordu annemde uygun bir dille kızım ben bu hafta burdayım annen eve gitsin eşi falan evde yemek yapan yk ben gittiğim hafta annen kalsın ben burdayken gerek yok ben bakıyorum nasılsa ama olmaz deyip kendini parçaladı afedersiniz bizde çıktık geldik acaba diyrum sizde sorun olabilir mi:S bizde karşı tarafı dinleyemiyoruz siz olayı kendi tarafınızdan anlatıyorsunuz eşiniz erkek snuçta evde yabancı birbayanın kalmasından rahatsız labilir sabah gidip akşam gelebilirdi pek ala siz eşinizin yerine kyun kendinizi kayınbabanız sizde kalsa ne düşünürdünüz?
Bak boşanacak olsa kocan arar canım. Der ki boşanacağım. Sende ona göre bir yol izlersin. Ama kocan aramıyor, annesi arıyor neden? Kork ve eve dön diye. Daha doğrusu kaynananın güdümüne dön diye...
inandım. Biraz olsun beni anla ve özle. Bana saygı duy istedim. Ama sende eğer boşanmak istiyorsan lütfen bana söyle de. Bakalım ne diyecek?
Ayrıca bu fikrime eleştiri ya da onay bekliyorum. Sırf ben söyledim diye atma lütfen böyle bir adım. Belki de yanlış bir tavsiye veriyorumdur. Diğer arkadaşlara da soralım.
bekliyelim bakkalım nolacak esimin sesi ne zaman cıkıcak kaynanam bana beni korkutuyormus gibime geldi madem bosatacaksınız benim annemi babamı arayıp söylesinler biz bitirdik diye eğer öyle bişeye niyetleride varsa Rabbim hayırlısı neyse onu versin güçlü olmaya calısıyorum ama yapamıyorumBak boşanacak olsa kocan arar canım. Der ki boşanacağım. Sende ona göre bir yol izlersin. Ama kocan aramıyor, annesi arıyor neden? Kork ve eve dön diye. Daha doğrusu kaynananın güdümüne dön diye...
Muhtemelen eşin seni ve bebeğinizi özlüyor. Ama annesi dolduruyordur. Kullandığı cümleleri de ben sana söyleyeyim.
-Oğlum sen erkek adamsın, arama. Kadının peşinden koşulmaz böyle.
- Evi o terk etti, o geri gelsin. Gitme ayağına.
- Hiç üzülme, boşanamaz. El kadar bebek var, nereye gidecek, muhtaç sana.
- Hem boşanırsa dul derler ona, sana bir şey olmaz, korkma.
- Gidipte ayağına yüz verme, nasılsa gelecek...
Benim babaannemde çok var bu cümlelerden, ordan biliyorum...
Eğer kocan gerçekten bu kadar çok dolup, sizi aramayacaksa ve boşanmayı seçecekse zaten gitsin. Yuvam yıkılacak, ayrılacağız diye üzülme. Hamile halinle, lohusa halinle senin rahatını düşünmesi gerekirken, hala o kaynana bozuntusunun gazına geliyorsa zaten sizi hiç haketmiyor demektir.
Sen bebeğini düşün şimdi, sütün falan kesilir, sonra daha çok üzülürsün. Biraz sakin ol, ağlamayı bırak. Eğer eşin hata yaparsa, size bir şey olmaz. O kaybeder...
Ama belki de tam tersi olur. Annesinin marifetlerini görmesi için fırsattır belki de bu durum. Sen soğukkanlılığını koru.
Eğer eşinin dolduğunu ve sana karşı agresif olacağını düşünüyorsan haklı, haksız aramak yerine annesinin halanı aradığını ve eşyalarını toplasın, boşanacaklar dediğini söyle. Ben senden duymadan, senin niyetin öğrenmeden adım atmak istemedim. Bu süreçte hatanı anlarsın diye bekledim. Beni sevdiğine, bebeğimizi sevdiğine inandım. Biraz olsun beni anla ve özle. Bana saygı duy istedim. Ama sende eğer boşanmak istiyorsan lütfen bana söyle de. Bakalım ne diyecek?
Ayrıca bu fikrime eleştiri ya da onay bekliyorum. Sırf ben söyledim diye atma lütfen böyle bir adım. Belki de yanlış bir tavsiye veriyorumdur. Diğer arkadaşlara da soralım.
dualarım seninle canım allahım düşman başına vermesin ya çocuğunda yeni doğmuş daha valla içim acıdı allah böyle kötü insanları ıslah etsin doğru yolu göstersin
bende bu şekilde düşünüyorum
eşin kendi yaptığı yanlışın farkında değil
sanıyor ki ben bi laf ettim karım hemen ailesini aradı kavgaya dahil etti sonra da çekti gitti
ee kv de boş durmuyor ayağına böyle bi fırsat gelmiş geri teper mi
ben zaten sizinle ilgili konularınızı halanla kv konuşmasına takıldım
onlar şuan için dış kapının mandalı
onlarla mı nikah masasına oturdunda gel eşyalarını topla boşan diyecek
eşinde hatalı kendi düşüncesi olsa bunlara fırsat vermez ama dolduruşa gelen bi tip belli ki
yeni bebeğin olmuş kıyamadım hiç o yüzden eşinle sen konuş
onunla konuşmadan sakın adım atma ve onlarla konuşma
olayları farklı anlatabilirler işler daha kötüye gider
ne konuşacaksan sen konuş eşinle başkasını araya sokma
eşini sen tanırsın sessiz kalman mı onu akıllandırır mesaj atman mı yoksa evine dönmen mi
bunları düşün ona göre karar ver ama lütfen üzülme artık bebeğine sana yazık
ark.dediği gibi belki de bu dönüm noktanız olur herşey daha güzel olur bilemezsin o yüzdün ağlama artık
senın adına cok üzüldüm ve olanlara çok sinirlendim erkeklerin bu kadar ailelerine düşkün olmalarını anlamıyorum artık onun aileside sen ve bebeğinizsinz bence önce bunu anlaması lazım ve lohusa bir kadının yanında bence 1 ay lohusa bitene kadar annesi kayınvalide vb yakın birinin kalması her anlamda destek olması lazım.
bence eşini karşına al konuş öncelik su an bebeğiniz ve sensin umarım babası baba olmanın şaşkınlığı ile bunları yapıyordur ve en kısa zamanda herşey düzelir. seninde kendini kesinlikle üzmemen ve hiçbirşeyi takmaman gerekir.
Bir kisinin diger kisi icin yaptigi dua herzaman kabul olunur derler.Insallahhhhhh hersey yoluna girer Rabbimm yardimcin olsun .ALLAH cocugunun yuzune baksin..dualarim senin icin canim.Uzulme diyemiycem bende bilirim bu kotu sancilari.bol bol dua et hayirlisini iste ALLAHTAN.cocugunun bakimini eksik birakma.onun sana ihtiyaci var. benim esimde senin esin gibi.boyle bir ayrilma fasli gecti 2-3 kez. giderdi aramazdi araya ablasini annesini sokardi.simdi soruyorum neden boyle yapardin diye cevabi cok sacma bende bosanmak istiyordum ama ailem zorla beni ikna etmeye calisirdi diyordu.keske bosansaymisim!!! ama cocuklar olunca bir cok seye katlanmak zorunda kaliyoruz.Rabbimm kizinin yuzune baksin.Hakkinda hayrlisini versinnnnnnn INSALLAH..
daha 13 günlük bebegim hayır aramadıçocugun kacaylıktı hala aramadı mı esın
önce suna bı acıklık getırelım
bebek dogdugunda kızın annesı sag ise kızın yanında o kalmalıdır beyahut ablası veya teyzesı
elbette yanında kayınvalıdesı refakat edebılır anlasmaya baglı ancak kızın pedı olsun kalkması olsun gogusunu bebegıne vermesı olsun sezeryanlı ıse kızın anneye cok ıhtıyacı oluyor sahsen ben bu tarz syelerımı esımın gormesını ıstemem
kaynanamada acamam kendımı
yanı arka sayfada konus ahıbınde kendı abısıgilden! yasanan sorunla acaba sızdemı sorun var dıye soran hanımefendıde ılerıde dogum yapacak Allah nasıp ederse
sonra
ıs nasıl buraya gelmıs ınanın bende saırdım
dogum yaptınız ve lohusasınız sınırleırnız muhtemelen sızın fark ettıgınızden cok daha fazla gergın durumda
eısnız aramıyorsa sız arayın evlılıkte gururmu olur ayrıca sevgı emek ıster...
buarad abende lohusayken terk edıldım suan yasadıgın boslugu cok ıyı anlıyorum
Allah kolaylık versın
doğu erkekleri malesef fazla annecik oluyor hele de tek erkek çocuksa eşimden biliyorum. ama neyseki eşim kendi ailesi olduğunun farkında da ailesinin her isteğini yapmıyor. ben konu sahibine hak veriyorum mümkündür. Allah yar ve yardımcısı olsun inşallah Allah yuvasına huzur mutluluk verir.
amin arkadasım Allah razı olsun umarım sizin dualarınız kabul olurda yuvam yıkılmaz cok kötüyüm aglamaktan helak oldum eşimi evimi cok özledim Rabbim yüzümüze baksın
bi gelişme yok mu son durumlar nedir ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?