Eşim ve Annem

MAVI001

BİTANEM OĞLUM
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
259
1
46
Adana
Ben 3 yıllık evliyim bu sene kira ödemede zorlandık ve annemden altın aldık normalde 2 senedir kayınvalidem veriyordu büyük bir kısmını bu sene kaynımında kirasını ödeyince bize az bir miktar verdi gerisini tamamlayamadık Eşim annemden istememi söyledi annemde ablamın yanına yurt dışına gidecek verirken dediki ne zaman vereceksiniz bizde tarih verdik ozamana kadar verin dedi ben ona güvendim biletimi filan onunla alacam dedi neyse bizim planlar tutmadı gününde veremedik tabi annem hergün beni arıyor ne zaman vereceksiniz diye bende tabi hergün eşime söylüyorum neyse biz bulamadık bir tanıdığımızın kredi kartıyla aldık anneme altınını verdik ve gerçekten biz aldığımızda para olarak 2,900 tl aldık bozdurup anneme altın olarak 3.500 tlyi geçti eşim çok kırıldı ama neden bu kadar sıkıştırdı diye benim annem verdimi böyle geri istemiyor bilmem ne birsürü laf etti ve 1 aydır annemle konuşmuyor annem sorup duruyor bişey diyemiyorum ne olur bana akıl verin eşimi nasıl ikna edebilirim annemle konuşması için çok bunaldım artık gerçekten

ee ne yapsın kadın zaten verirken o şartla vermiş ..kendisine de lazımmış ki istemiş.eşiniz kırılmakta haksızlık ediyor bence.siz o tarihe söz verip almışsınız sözü tutmayan sizsiniz oysa..

bence siz harcamalarınıza dikkat edin 2 senedir kayınvalidenz veriyormuş çokta alışıla gelmiş durum değil

ee ne yapsın kadın zaten verirken o şartla vermiş ..kendisine de lazımmış ki istemiş.eşiniz kırılmakta haksızlık ediyor bence.siz o tarihe söz verip almışsınız sözü tutmayan sizsiniz oysa..

evt bende bunu diyorum zaten ama şu anda konuşmuyor bende arada kırgınlık olsun istemiyorum annem tabiki haklı aksi bişey demedim ben zaten

Ya annenin normalde huyu nasıl en iyi sen bilirsin canım ..Biz burda onu değerlendiremeyiz ama kadın demiş size ben ona göre biletimi alıcam falan yani yurtdışına gidecek ve size yine de para vermiş...Eşine bunları söylersen açıkça o zaman yumuşamıyor mu? Hergün hergün araması neden belki de sıkıştı paraya ondandır...Kayınvaliden de paraya ihtiyacı varken size verse nasıl davranırdı bi de onu düşünmek gerek...Bence açık açık söyle eşine...İnşallah çözersin canım sorunu...

bence siz harcamalarınıza dikkat edin 2 senedir kayınvalidenz veriyormuş çokta alışıla gelmiş durum değil

evlenirken borcumuz çoktu bizim ve daha henüz borçlarımız varken ikimizde işssiz kaldık çok zor günler geçirdik bebeğimiz oldu bu dönemde eşim bir işe girdi ama düzenli maaş alamadı
sonra tekrar bir işe girdi derken toparlanmamız çok zaman aldı benim bütün altınlarım gitti tabi bu dönemde kaynanam bize kiranın bir kısmını verdi tamamını değil lütfen bilmeden harcamalarınıza dikkat edin filan demeyin

abiminde 2 sene kırasını annemler verdi.
ev aldılar 75 mılyara 40 mılyarını yıne annemler verdi.
bizde boyle seyler gayet normal.
aileler herzaman coocuklarına destek olurlar.

fakat ben annenızın arayıpta hergun hadi benım paramı ne zaman verecksınız demesıne sasırıdm.
bana cok tuhaf geldi.
ben anne yetiş desem annem dagları aşar.
onu borç harç bulur kendine ama benı asla sıkıştırmaz.annemden çok paralr aldım ama borç değil tabı.hayatta istemez.
evlatları için canını verir.
bana cok tuhaf geldi özur dilerim.

eşimde aynı sizin gibi düşünüyor bu yüzden tavır aldı ama ben aralarında küslük olsun istemiyorum arada kaldım ne yapacağımı bilmiyorum

Anlattığınız kadarıyla annenizin elindeki son paraydı ve onu planları için kullanacak, bu yüzden size zamanlı vermiş parasını. Kendince annenizde yardım etmiş size aslında..

Eşinize bunu anlatın güzelce..

''Zamanlı vermeseydi parasını ve ihtiyacı olmasaydı istemezdi..
Allah senin annenden razı olsun yardım ediyor ama kıyaslamak ne sana faydalı ne bana.
Herkes kendi bütçesince yardım eder.İhtiyacı olmasaydı istemezdi..

Bak senin annende bugüne kadar yardım etmesine rağmen azalttı yardımı, eğer imkanı olmasaydı azalmazdı..Buda böyle birşey işte.

Ölümlü dünya.Annemle konuşmaman beni incitiyor..
Sen mantıklı ve çok iyi bir insansın, doğru olanı yapacağına ve beni üzmeyeceğine eminim'' deyin.

Üzülmeyin, kızmayın, fazla fazla açıklama yapmayın eşinize. Sevimli ve akılcı cevaplar verin.

Araları düzelecektir..

İnşaallah maddi ve manevi sıkıntılarınız yakın zamanda biter.

çok teşekkür ederim sağol ne kadar güzel yazmışssın bu şekilde söylemeyi düşünmemiştim hiç zorlama yapmak istemiyorum çünkü eşim inatçı olduğu için bu şekilde konuşmayı deneyecem iyi temennilerin için ayrıca çok teşekkür ederim

Keşke kayınvalidenden her ay yardım almasaydın, bak şimdi eşine verecek cevabın yok.
Ayrıca annene saygı duyarım ama siz evlatlarısınız herhangi biri değilsiniz ki ne kadar zorda olsa da istemesi pek doğru olmamış gibi.

Bence annenle konuşup eşinin neden kırgın olduğunu anlat ve o da eşinle konuşup neden geri istediğini uygun şekilde anlatsın..

eşimde aynı sizin gibi düşünüyor bu yüzden tavır aldı ama ben aralarında küslük olsun istemiyorum arada kaldım ne yapacağımı bilmiyorum

Hergün hergün aradıysa annenle senin aranın bozulması lazım eşin neden küsüyor? Sen alınsan haklısın annen sonuçta ama eşinin tavır yapması ilginç geldi bana da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…