eşim ve annemin diyaloğu

direk birden yapmaya başlarsan anlar. önce normal davranıp sonra yavaş yavaş yap. hatta annenle görüşmek istememesinede tepki verme sen bilirsin de geç. sonrasındada fırsat kolla. sonuçta kimse dört dörtlük diil onun ailesininde hataları vardır. hata ararsan çok bulursun. sürekli açık arayıp her fırsatı değerlendirip eşinin burnundan getirceksin belki o zaman anlar. benim eşimin tepkileride seninki gibiydi. ben mesela onun gibi yapmadım. şimdi yavaş yavaş söylüyorum. mesela geçen kv lerdeyken kv dediki bi kızımız vardı bi tane daha olcak. görümcem varmış şimdide torunu kız onu söylüyo. orda sesimi çıkarmadım. gelincede bişey demedim. ertesi gün tamda onunla ilgili bi konu oldu çat yapıştırdım eşime. şimdi her fırsatta sölicem bunu. burnundan gelir umarım :)

Anladım doğru zamanı bulmam gerek yapıcamda zaten ama bayramda direk davranıcam yani gelmezse bende hiç bi yere gitmeyeceğim

Anladım doğru zamanı bulmam gerek yapıcamda zaten ama bayramda direk davranıcam yani gelmezse bende hiç bi yere gitmeyeceğim

bizimkinin ailesi 5 dk yürüme mesafesinde uzakta. haftada en az iki kere gideriz saatlerce otururuz. ben annemi ablamı anneannemi aylardır görümüyorum. tatil dönüşü benim memleketimden geçicez uğrarız diyorum. eve girmeyiz ama diyor. bu kadar düşüncesiz işte. bende uzatmadım. sesimi bile çıkarmadım. hele bi girmeyelim dönüşte görür. hatta bayram sonrası yiğenim sünnet olcak ki benim gözbebeğimdir. 1 saat 15 dk lık yol nasıl gitcez gidemeyiz dio. ama kuzeninin eşi doğum yaptı 4 saatlik yol oraya gideriz die plan yapıo. onada sesimi çıkarmadım günü gelince kim gidio kim kalıo görcek bakalım. çünkü söledii zaman bişey desem kavga çıkıo artık yoruldum o yüzden alttan alttan halletmeye gayret ediorum. sinir oluorum ama onuda aşıcam inşallah. sonrasında ben rahat olucam o sinir olucak o günlerin hayaliyle yaşıyorum

seninki de betermiş canım anladım eşim normalde pek yapmazdı ama fırsat kolladı sanırım açık açık söyleydiği için.sen sanırım olaylara konuşmalara anında tepki vermiyosun zamanını bekliyorsun umarım faydalı oluuordur ben de deneyim.bu arada eşinin dakka başı ailesine gidip seni kendi ailenden mahrum bırakmasına sinirlendim.

bide benim kv dede beter seninki gibi olsa gocunmam giderim ama maşallah her gidişte bir olay. ilk zamanlar hemen tepki veriyordum bağırıp çağırıyodum. sonra baktım boşanma noktasındayız politik olmaya karar verdim. şu an bende buna alışma aşamasındayım. inşallah aşıcam. benim eşimin annemde açık aramasının sebebi de bu zaten. kendi annesinin yaptıkları yüzünden. annesi yapardı ben sesimi çıkartamazdım eve gidince annen şunu dedi bunu yaptı diyip sinirimi ondan çıkartırdım. oda benim annemde açık aramaya başladı bulamayıncada saçma sapan nedenlere sardı. daha 1 yıllık evliyim. şu anki aklım olsa başındada tepki vermeyip alttan alttan hallederdim. ama işte sinsi olamadıım için bu haldeyim. çok defa dedim iki taraflada görüşmeyelim sen kendi ailenle ben kendi ailemle dedim. ama kendi ailesi yakın olduu için göze alamadı. tam tersi olsaydı direk kabul ederdi çokta eminim. malesef bu erkekler evlendikten sonra bi garip oluyolar. bizimkinin ailesini göresi yoktu ayrı eve çıkcaktı. şimdi kıymete bindiler. aynı şekilde anneside okurken ayda bir anca arıomuş şimdi her gün günde kaç kere konuşuolar. ne yediniz ne içtiniz kadın bunları bile soruo. o kadar hakim hayatımıza. sessiz kalıp bol bol dua ediorum. hiç kimsenin yaptıı kimsenin yanına kalmaz. son gülen biz oluruz inşallah

İnşallah canım. Bu evlendikten sonra aileyi kıymete bindirme olayını yaşadım burda da çok okuyorum. Benim k.v sinsidir bişey yapsa bile eşimin anlaması çok güç inan artık nasıl davranacağımı bilmiorum

senin bu kadar üzüldüğünü görerek nasıl katı durabiliyor ya... annene üzüldüm inan ki sen eşinden onun bakışından bahsediyorsun hep annenle konuştun mu hiç o ne düşünür? ama eminim sen üzülme diye takılmadığını söyler anneler böyle.. huzurun bozulmaması tek tarafın uğraşmasıyla olmaz ki, sen kendini paralarken karşında ''işine gelirse'' tavrında biri var gibi... Allah yardım etsin

Evet aynen işine gelirse tavırlarında sinirlerim bozuk ama bi haftadır konuyu açmıyorum açınca yaralanan ben oluyorum.annem üzgün tbi ne desin senin huzurun kaçmasın misilleme yapma diyo.

bence eşine ailene karşı daha dikkatli olması gerektiğini anlatmalısın.. O kadına da yazık, art niyeti yok, yüreğinden geçeni söylemiş .. O gitmezse sende gitme, neden ezdiriyorsun kendini ? annesine bir iki surat as bak bakalım nasıl düzeliyor .. düzelir, sıkma canını ..

minnie,

canım konunu başından sonuna okudum ve eşini bogasım geldi terbiyesiz adam

siz ailecee eşinin kıçını fazla kaldırmışsınız canım o kim oluyorda annen ondan özür dileyecekmiş hemde sebepsiz yere ne var yani annenin dedigi lafta evlenince insanlar aile olur annende onu oglu gibi görmüş iyiligi için adam yerine koyarak iki kelam etmiş ama beyefendi anneni annesi görmedigi için silip atmaya resmen yer aramış terbiyesiz kusura bakma ama eeşine çok gıcık oldum

sende ne olursun ipleme artık şu adamı adam yerine koyup kunuyu bile açma inceldigi yerden kopsun eş bulunur ama anne bulunmaz ve lütfen annen eşinden özür dilemesin nedensiz yere kadının onuruyla oynamayın izin verme buna canım

Zaten elimden başka bişey gelmiyor ben de gitmiyorum.bayram da böyle geçicek üzülüyorum

Aynen canım fazla şımarttık kendi saygısızlığı yetmiyor özür bekliyor. Aslında içime su serptin:) ipleme demekle .annem hep iyi olsu ona karşı samimi davrandı benim onun ailesinden görmediğim ilgiyi gördü ama o sadece kin beslemiş şu an beni üzen bayramda ne olacağı

merhaba canım en başından beri ben de okuyorum konunu..naçizane benim de söylemek istediğim bi kaç sözüm olacak..
tamam eşin suçlu..
erkekler aşağılık kompleksine girdiğinde,kendilerini yetersiz ve başarısız hissettiklerinde direk savunma mekanizmasıyla üste çıkmaya çalışırlar..eşimden biliyorum..birebir aynı olmasa da benim eşimle abim arasında benzer diyaloglar kuruldu abim sonuna kadar haklıydı küsen taraf eşim oldu!!!
eşine bu konuyu çok açarsan kendini daha da bulunmaz hint kumaşı sanacak..zamana bırak bence kaybeden kendisi olur..kısasa kısas yapmanı tavsiye etmiyorum bu bayram ailelerin yanına ikiniz de gitmeyin..evnizde oturun..eşinin de ailesinin yanına gitmesine izin verme..
burada eşine tüh kaka diyenler çok olmuş tamam haklılık payları var ama kendini eşinden soğutma gün gelir o da hatasını anlar özür diler..
eşim 3 sene önceydi sanırım babama da cephe almıştı..bi daha görüşmem de şöyle böyle..ben sen bilirsin herkes senin için ölmüyor gitmek istemezsen çok da önemli değil dedim..kaldı öyle..bu süre zarfında ben aileme gideceğim zaman sadece ona söyledim ..hiç çağırmadım gel demedim..kızımla atladık otobüse geldik:)ee zamanla ne oldu ben de geliyim mi diye kendi sordu:)geçen gün iftara gittik ben babanı seviyorum ya diyor:)
ben o zaman üstüne gitseydim benim babamı neden sevmiyorusn diye yıpratsaydım ikimizi de olay büyüyecekti..
sen de artık ona göre davranırsın..
önemli olan sizin evinizdeki huzurunuz..
bunlar atlatılmayacak meseleler değil..

anlıyorum kompleks yapmış üzülmüş olabilir ama ömür boyu görüşmemek neden bayramlaşmamak neden kısasa kısas yapma demişsin canım ama o zaman eşim meydanı iyice boş bulup salacak.onun bayramda ailesi şehir dışında olcak ona göre sorun yok ama burda olsalar eşim gider durmaz bende bayramda es geçemem.

dolduruşa gelmeni de istemem eşin hakkında kötü sözler söylenmesi burada seni rahatsız edebilir belki. beni ederdi üzülürdüm yani. benim nişanlımın tiki vardı. ailem doktora gitmesini istedi. gittik kırmadı beni. stres olunca yapıyordu zaten genelde tikini. onlara ne benim ailem bile tikime birşey demiyor demedi:)) şu an komik geldi yazarken:) ama biz nişanlıydık belki evli olsak derdi:)) evlenince erkekler vurdumduymaz olmaya başlıyor sanırım. gerçi belki kadınlar da oluyordur.
bana kalırsa evlilikte yaşananlar tanıdık olsun olmasın kimseye anlatılmamalı. bülbülün çektiği dil belası. anlattıkça yani dinledikçe kafan karışır gaza gelirsin. misillemeyle de olmaz bi süre geçmesini bekle güzellikle anlat böyle böyle olmaz diye. ama adam bencilse şımarıksa yapacak da bir şey yok ya sal gitsin:)

Evli olsanız nişanlın farklı tepki verirdi emin ol.benim eşimde nişanlıyken farklıydı.güzellikle anlattım anlamıyor bir ay oldu nerdeyse değişen bişey yok

amaaann üzülme bitanem hepsi aynı halt, bak bende izine gittim kp olacak adi tüm bayramı burnumuzdan getirdi 1. gün başladı bitene kadar her gün ayrı olay çıkarttı, sonra tartıştık annemize gitmeyecekmişiz bayramlaşmaya 4. gün gitcekler diye emir veriyor taaa 600 km yol gitmişim 5 dk lık yolu gitmicem lafa bak, bu gelinler kuduruyor ne varsa anam diye dedi, grubetten gelenler ailesini görmicekmiş, ben oğullarımı gelin vermedim sizi gelin aldım ben ne dersem o olcak diye etmediğini bırakmadı , ortada da hiç bişy yok, ne işi var oğullarımın sizin ailenizin yanında dedi , bende dedim benim ne işim varsa burda onunda var dedim hayat müşterek evlilik 2 taraflı olur dedim daha bi çok pisliği var bu adamın da sıkıldım artık düşünmek istemiyorum üstüme yürüdü gitmiceksiniz ailenize diye, gelinlerinin hepsine küfretti felan , kendi kızı dibinde yüzünü yıkamadan direkt 1. gün geliyor o gelin değil sanki , biz taa nerelerden gidiyoz gitmicekmişiz ailemize, bende herşeyi söyledim oğlunuzun değeri neki dedim ailemden geçcem siz istediniz diye dedim, onun mesleği varsa benimde var o 1 okuduysa ben 2 üni okudum yeter artık dedim her gelişimizde burnumuzdan getiriyorsunuz dedim , üstüme yürüdü felan , Allahtan eşim biliyor ne olduklarını da o da konuştu felan düzelceginden mi yoo, küs ayrıldım iyi de oldu yüzlerini görmem seslerini duymam aptalların , görgüsüz çingeneler, şeytan dedi hepsini çatır çatır yak hepsinden tiksiniyorum 3 yıldır yuttum ama bu gidişte patladım artık bizi resmen köle görüyor bi vasfı da yok saygınlığıda herkesi birbirine düşürüyor münafık adam, yolda giden kanser adama sövüyor hala ölmedi ddiye küfrediyor, çok cinsler, ama şükür uzağım. hiç takma bildiğini yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…