eşim ve annemin diyaloğu

Ben konuyu ilk actiginda okumustum ve esin hala sabit fikirdeymis sanki kadin kufur etmis evden kovmus bu kadat kin bu kadar hiddetlenmek nedir yani
Rabbim kolaylik versin sana arkadasim
ben de anlamış deilim canım ama canım çok sıkkın annem sanki hakaret etti ona

Ben de artık eşimin art niyetli olduğunu düşünüyorum annem özür dilemezse görüşmezmiş ciddi ciddi bayramdan sora dilekçe vermeyi düşünüyorum

art niyetmi bilemem canım ama kesinlikle açık arıyormuş en ufak bişey buluncada yüklenmiş gibi geldi bana. kendi eşimdende biliyorum kv baya edepsiz bir insan yapmadığı kalmadı halada yapıo ama artık sesimi çıkartmıyorum. ilk zamanlar söylüyordum. sonra farkettimki eşimde annemde açık aramaya başladı bulamayıncada saçma sapan şeylerden sarmaya başladı. aynı senin annenin memur olun demesi gibi şeyler. yani eşime durgunsun yavrum hayırdır bişeyemi var canın sıkkın diye sordu bunu sorarkende yüzünü okşadı. ama bizimki onu bizden biri geldiinde sende hep surat asıyosun olarak algılayıp kavga çıkardı. halada kendi annesi bişey yaptıında senin annende bana böle yaptıydı der durur. yani kendi annesinin yaptıının milyonda biri değil hatta annem gerçekten bişey yapmadı. senin anneninde yapmadığı gibi ama malesef erkekler böyle. dilekçe falan bilemem ama bence tavrını koy. görüşmek istemiosada zorlama. sende onun ailesiyle görüşme. sen kendi annene git o kendi annesine. ben bazen düşünüyorum keşke bizimde öle bi imkanımız olsa die. yani annemle yannız görüşmeyi yeğlerim. kv lerle de görüşmemeyi tabi. bizim ilk zamanlar çok kavgalarımız olduğu için ben bunu direk sundum eşime ama afedersin yemedi. şimdi olmuyomu yine oluyo o yine her fırsatı değerlendirio. ama ben artık umursamıyorum çünkü yoruldum. çünkü resmen sarpa sarıyor. artık iyi bişey söylesende duymuyo. dün annesinin onun için söylediği birşeyi söyledim. ne dediğimi anlamadan sen kendi annenin söylediklerine bak dedi hemen o yüzden görüştürcem diye uğraşma. görüşmezse görüşmesin yarın öbür gün annene muhtaç olcak. bak bizim bebeimiz olcak bakabilcek en müsait kişi annemdi ama yapılanlar yüzünden kadın artık gelmiyor. gelmesinde haklı. başka bir ilde annem ablamlarla kalıyor. kv çok yakın oturuyor bize ama ikide birde bakmam bebeğe diyor. ve şu an benim eşim anneme muhtaç. bende sesimi çıkarmıyorum. annem bakamaz gelmesin istemiyorum diyorum. şimdi mumla arıyor annemi bana çaktırmıyor ama elbet dile getircek. o zaman çıkartıcam acısını. uzun oldu biraz kusura bakma ama görüştürüp annene laf sölemesini izleyip üzülmektense görüşmemeleri daha hayırlı. sende elindeki fırsatı her defasında kullanıp aynı muameleyi onun ailesine yap çünkü başka türlü anlamazz

Son düzenleme:
ben de aynı şeyden muzdaribim ancak benim eşim yerden göğe kadar haklı,annem kök söktürdü ona,ama Allah ondan razı olsun bunca yıl bir saygısızlık etmedi,vicdanlı davrandı,ama şimdi şartlar farklı,yaptıklarını unutamıyor ve haliyle görmek istemiyor,ben onun yerinde olsam çok daha sert tepkiler verirdim,nişanlılık dönemini,evlilik hazırlıklarını,mutlu anlarımızı burnumuzdan getirmek için insanüstü çaba sarfetti

babanız aramasına rağmen alttan almayışına inanamıyorum.. aslında bu durum alttan almayı da geçti.. eşiniz belki ilk kızdığında haklı sayılabilirdi ama artık haksız durumda. allah yardımcınız olsun. annenize de yazık iyice ayıp oldu. bu lafa görüşmeyeceğim diyen bi damat. bence de siz biraz zamana bırakın ve ailesiyle görüşmeyin gerekirse eşinizin abarttığı durumu onun ailesine anlatın durumumuz düzelene kadar böyleyiz deyin..

bence de fırsat kollamış en ufak olayda bu hareketi yaptı.demişsinya ben onun annesine laf ettikçe benim annemde açık aradı bugüne kadar annen şöyle böyle demedim hiç ama hata etmişim eşim içten içe anneme gıcık olmuş ama nedenini inan bilmiyorum.erkekler karılarının ailelerine karşı değişiyor evlendikten sonra mesela eşinin tepkisi de yersiz suratını okşayan bi insana o şekil karşılık vermesi belki de iyi davranılmaması gerekiyor belki de ailelerimiz hata yaptı bu konuda ben artık böyle düşünüyorum.bu görüşmeme meselesi hiç hoşuma gitmiyor ben istemezdim böyle bişey olmasını ama o istedikten sonra misillemeyi sonuna kadar yaparım.anneme muhtaç olur mu bilmem ama çocuğu olsa göstermeyecekmiş. bize sadece babasından hayır varmış

eşimi haklı bulsam bu kadar üzülmezdim annem haksızlığa uğradı resmen

amin çok sağol zaten bende şu an ailesiyle görüşmüyorum annesi de nedenini biliyor

çok yazık. kimsenin kimsei bu kadar üzmeye hakkı yok. sana yapsa bu kadar gücüne gitmez ama insanın annesine yapılınca katlanamıyor. yani ben öyleyim. benin bide babam yok annem hayattaki en önemli varlığım onun üzülmesine hiç dayanamıyorum. bol bol dua et. düşmez kalkmaz bir Allah elbet muhtaç eder yaptıklarıda hiçbir şekilde yanlarına kalmaz emin ol. muhtaç olmasada yarın öbür gün kendi evladıda ona aynı şeyi yapar. rahmetli dedem hep derdi. eskiden görünen dağın arkasıymış şimdi kapı arkası diye. o kadar yakın yani. herkes ektiğini biçer. çok zor biliyorum ama annene uygun bir dille anlat. hatta görüşmeme kararının ona ait olduğunu söyleme de ben düşündüm seni üzmesine dayanamıyorum o yüzden sizi bir araya getirmek istemiyorum de. oda anlıcaktır eminim. üzülcektir ama sen görüş sık sık boş vakitlerinde git annenle zaman geçir çıkın gezin dolaşın eşinide çok umursama. değiştiğini görsün belki geri adım atar. onunlada otur sakin sakin konuş. haklısın de bende görüşmenizi istemiorum bundan sonra de. annemin üzülmesini istemiorum çünkü de. ben gider görüşürüm de. bende senin ailenle görüşmicem deme direk ama dolaylı olarak belli et. oraya gidişlerini azalt. bişey dersede sende uydur şundan rahatsız oldum gitmek istemiyorum de. hatta sende açık ara mutlaka bulursun. başka türlü anlamıyor bu erkekler. kendinide daha fazla üzme lütfen. inan değmez. bizim annelerimiz ve biz insanları el üstünde tuttuğumuz için değer göremiyoruz malesef. bazen anneme kızıyorum beni neden böyle yetiştirdin kimseye ağzımı açıp bişey diyemiyorum diye. gerçektende bu devirde çok afedersin s... lar yaranıyo. onuda biz beceremiyoruz. Allah yardımcın olsun. eşlerimizede vicdan versin Rabbim

kendime yapılanı bi şekilde affediyorum ama bu çok gücüme gitti.annem herşeyi biliyor canım anlattım küstüğünü ve görüşmek istemediğini. babam geçen iftara çağırdı annemden özür beklediğini falan söylemiş utanmadan.ayrıca ailesi ile de görüşmemeye başladım ne iftarlarına gidiyorum ne başka bişeylerine.k.valideme söyledim o bunu sürdüdüğü sürece bende aynını yapıcam dedim hanımefendi kendi kendini çekti zaten azarı işiten benim annem tavır koyan o.bende aynen senin gibi kızarım anneme senin yüzünden böyle olduk kendimi ezdiriyoruz diye:) eşim ben annemlerdeyken annesi ile yemeğe çıkmış pazartesi de gitceklermiş istersen gel diyor hayır dedim bozuluyor.durumlar böyle yani sen de sıkma canını annenin kıymetini bil bizlere onlardan başka yar yok aslında bu dünyad

en güzelini yapmışsın canım. ama bunu annesine söylemeden yapsaydın daha ii olurdu. hoş kadın böylede tavır almış zaten :) ekmeine yağ sürmüş. kullanabildiin kadar kullan. eşinede söle bundan sonra sen kendi ailenle ben kendi ailemle de sorunda olmaz arada de. ileride allah nasip ederde çocuunuz olursa annene göstermemeye kalkarsa sende onun ailesinin görmesine izin verme. yani yapabileceimiz tek şey misilleme. ben açıktan yapamıorum ama çaktırmadan yapmaya çalışıorum. benimki daha anlamıyor ama elbet anlıcak. yada anlamazsada kendi bilir. herkesin annesi kıymetli. biz ağaç kovuğundan çıkmadık bunu anlamaları lazım.

Ben konuyu ilk actiginda okumustum ve esin hala sabit fikirdeymis sanki kadin kufur etmis evden kovmus bu kadat kin bu kadar hiddetlenmek nedir yani
Rabbim kolaylik versin sana arkadasim

İyi olabilmek için küfür edip evden kovmak gerekiyor zaten. Kendi anne-babaları suratlarına bakmazlar, hastalıkta sağlıkta arayıp sormazlar çok afedersiniz her taraflarından kalite fışkırır topla topla bitmez.. Bizim (kız tarafları) ailelerimiz kapıda karşılayıp oğlum oğlum diye peşlerinde gezerler ya farkında olmadan havaya sokarlar işte, kendi ailelerinde göremediklerini görünce şımarırlar. Benim eşim bu denli saygısız değil,olamaz, olursa da beni bulamaz.. Konu sahibine de Allah sabır, sağlık, güç versin.

elimden misilleme yapmaktan başka bişey gelmiyor canim bu arada çaktırmadan nasıl misilleme yapıyosun merak ettim

aynen canım kapıda karşılandığı insan gibi muamele gördüğü için fazla geldi şımardı .çok öfkeliyim ona karşı

Esin terbiyesizlik yapmıs sonucta kadın onu düsündüğü icin söylemis belki yükselme beklentisi olmadığı icin morali bozulmus olabilir ama bu kadar tepki de gereksiz. Üstteleme esine karsı bayramda geliceksin ailemin evine diye aynı seyleri söylediği zaman bende senin ailene gitmiyorum gibi karsılık yapma sorun daha cok büyür bunun yerine oturup konus ' üzülüyorum neden anneme karsı böylesin sonucta o benim annem hangi evlat ister sevdiği insanın sevdiği diğer insana böyle davranmasını' gibi laflar et , esini sen daha iyi tanırsın biraz ince yerlerinden gir konuyu halletmeye bak :)

Ay simdi okudum cocugu olsa gostermeyecekmis amann sakin bu ortamda bi bebek dusuncesine kapilma cnm

Su an iliskiniz ne durumda bu yasananlardan sonra
Gercekten kiz aileleri damatlarini el ustunde tutuyo ve simariyorlar

Son düzenleme:
aslında bakarsan ben o şkelilde karşılık vermeyi düşünüyorum çünkü onlar huzurlu bi biçimde hiç bişey yokmuş gibi bayram geçirecekler ben ve ailem mutsuz.ayrıca akrabalar falan da anlar gelmeyince bi terslik olduğunu. ince yerlerden de girdim her türlü ikna etmeye çalıştım ama yok.bakalım artık

Bilmiyorum canım erkek kendi yaptıklarını görmez bu sefer sende öyle yaptığında olay daha da büyür, haklıyken haksız duruma düsersin onun yaptıklarını yaparsan onun yerine onun ailesinle konusmayı deneyebilirsin eğer onlar senden yana olursa en azından o tarafı garantilemis olursun

Haklısın suçlu olan ben olcam.annesinin haberi var ama olumlu bi etkisi olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…