eşim ve annemin diyaloğu

hepsi bizi köle gibi görmek istiyor otur otur kalk kalk yapcaklar akıllarınca, zerre kadar taviz görsünler tmm artık tepene çıkıyorlar, ben 3 sene çok şeyler gördüm çok ettiler hep içime atıp atıp ağladım , ama bu gidişte öyle bi dolmuşumki o lafları da duyunca patladım artık tek tek söyledim rahatsız olduğum konuları insanca anlattım ama karşıdakiler hayvan olunca iletişim nedir bilmiyorlar tabi, illa saldıracak kavga etcekler, valla istediği yola başvursunlar o an öyle gözüm karardiki söyledim herşeyi, dedim eşime götür beni aileme dedim yeter artık dedim götürmedi biliyor neler olcagını, ortalık düzelsin gideriz eve dedi gelenler laf etmesin seni görmeyince dedi , onu ben değil onlar düşüncekti 2 gün geliyoruz burnumuzdan getiriyorlar her sofrada göz yaşı , bu ne dedim, sonra annemde kaldık 2 gün dönüşte yine onlarda kaldık eşim istiyor diye, vedalaşırken elini öp dedi illa büyütür o dedi sırf çenelerini duymayım diye öpcektim vermedi elini bende çektim geldim, dedim ne evine gelirim bir daha nede evime gelsinler, eşim de gelirsin gelirsin ne varmış gelmicek felan diyo hala, ortamı unutturup soğutmaya çalışıyor ama ben hiç gitmek istemiyorum memleketimden tiksindim ucubeler yüzünden, bakalım nolcak izinlerde, büyük fırtınalar kopcak gibi geliyor bana, hatta şunu duydum kv olcak küçük şeytan diyoki ogluuumm anneme diyip diyip nereye gidicek bakıyım, oda çok sinirlendi ne kadar art niyetlisiniz dedi kızdı, lafa bakarmısın istediklerini yaptırmak için yapmıcakları şey yok, insan Allahtan korkar ,utanmasalar iftira atcaklar, öyle tiksindim soğudum ki inan, her gidişimde hediyelerle giderdim yiyeceklerini doldururdum kıyafetler alırdım insanlık bende kalsın diye, ama nedense o insanlık hep bende kaldı, bundan sonra hayvana hayvanım insana insan, yaptıkça tepene çıkıyorlar taviz vermeye gelmiyor.evliliğin pis yanlarından biri aile görgüsüz edepsizse allah korkusu yoksa vay haline.

ne terbiyesiz bi kayınpederin varmış sen evlat değil misin senin anan baban beklemiyor mu senin onların evinde ne işin varsa eşinin de o işi var mantığa bak o zaman memlekete gidince herkes kendi evine gitsin sen de özlemişsindir aileni hiç sıkma canını taviz verme gitmemezlik etme memleketinde de soğuma değmez böyle insanlara inan gidince bildiğini oku eşin de ne istiyosa onu yapsın kimseye iyilik yaramıyor ben bunu net anladım

aynen tatlım haklısın, şimdiye kadar hep yuttum aman yaşlı dedim yazık dedim, bilmem ne , ama görümce kayın elti vs hepsi kuduruyor bakıyor yüzümüz yumuşak , eğildikçe sırtına binen çok olur hesabı herkes tepeme çıkacak, alttan aldıkça tepeme çıktılar bende son izinde patladım hadlerini yetirdim artık napiym sabırda taviz de bi yere kadar, aman yuvam için eşim için dedikçe olmuyor yani, ne demek ailene ben nezaman dersem o zaman gitceksiniz ama oğlum gitmicek , zaten hiç bi zaman demiyolrki sizinde aileniz var görmüyosunuz gurbette hadi gidin diye, gidince trip surat yap laf sok kavga çıkar, iyi oldu valla içimde kalmadı söyledim oh olsun, sanmam ama belki kırıntı kadar da olsa adam olur adii, herşeye maydonoz insanları kavga ettirip onuda zevkle seyreden insanlar , sen mutlu ol rahatsız olurlar, görgü şart ne diyeyim , valla herşeye tmm dedim yaptım ama ailemle görüşme konusuna da burunlarını sokunca artık tepem attı dur demesini bildim bi şekilde,

sanırım sona yaklaştım denedim gelip geçici sinirdir öfkelenmiştir dedim ama yok adam kininden vazgeçmiyor anneme saydırıyor karşıma geçip.

sanırım sona yaklaştım denedim gelip geçici sinirdir öfkelenmiştir dedim ama yok adam kininden vazgeçmiyor anneme saydırıyor karşıma geçip.

merhaba nasılsınız diye soracağım ama anladıım kadarıyla kötüsünüz...bayram süresince çoğu zaman sizi düşündüm.neler oldu acaba eşiniz kıymetinizi anladı mı diye ama sanırım iyice sapasarmış işler..neler yapılabilir kurtarmak için konuşalım isterseniz..gerçi ne kadar emek verdiğinizi burada hepimiz gördük ama..anlatın iyice rahatlayın..belki bir faydamız dokunur.
bende çünkü bayramda berbat 2 gün geçirdim eşim yüzünden..hani size kayınvalideme tatlı yaptım demiştim ya hepsi çöpe gitti..götürmedim..neyse uzun mesele benimki ama inan bende çok kötü bir bayram geçirdim ve bayramın 3.günü resti çektim eşime..o günden beri biraz daha iyi oldu sanki ama zaman gösterecek..
sizde çok haklı olarak annenizin eşinizin iyiliği için söylediği bir tavsiye ile eşiniz ne hale getirdi sizi...konuşalım çözebiliriz belki..

sorun benden kaynaklı deilki çözemiyorum arkadaşım.bayramda yalnız gittim sesimi çıkarmadım şimdi de taşınıcaz annem yardıma gelmesinmiş hayatımıza girmesinmiş.....lanet olsun çok daraldım.sen neden kötü oldun bayramda

sorunun senden kaynaklanmadığını gayet iyi biliyourm.o kadar çok üzüldüm senin adına ama ne bileyim belki kafa yorar onu bişekilde değiştiebiliriz dedim.en azından seni rahatlatmak.ama ne demek annen hayatımıza girmesin..asanırım çok kendine güvensiz biri eşin ya.
benim sorunları boşver.sen zaten daraldın.

ayrıca benim şuan en büyük sıkıntım.hamile kaldığımdan şüpheleniyorum.adetim 2 gün gecikti.

ben alıştım sorunlara anlat:) rahatlarsın benim sonum gelmiş zaten boşver

ben alıştım sorunlara anlat:) rahatlarsın benim sonum gelmiş zaten boşver

öyle deme lütfen.anlamaya çalışıyorum seni ama sonum gelmiş deme kendine yazık etme.eşin sana böyle ciddi ciddi annenle ilgili konuşunca seninde çok üzüldüğünün nasıl farkına varmaz.peki annen değilken konu yani başka konularda nasıl sana karşı tavırları.?

bende bebek çok istiyorum tabiki fakat eşimle sorunlar yaşıyorum ya ama ona sorsan benşmle hiçbir problemi yok ama ben genede korkuyorum işte.bebek olunca iyice çıkmaza girerim diye.benim eşim çok duygusal çok güçsüz biri hemen pes ediyor ama burnundan da kıl aldırmaz kimseye.benim annemede kırılmıştı senin ki gibi değil yani o kadar sert değil ama annem bir tavsiyede bulunmuştu günlece onu söyledi bana.bense onun annesine çok ciddi olarak kırıldım ve soyledim ama ben suçlu oldum.
çünkü canım onların anneleri bir melek ama bizimkiler hep yanlış konuşuyor.şımarıklar işte.
2 ay önce ben hap kullanmay bıraktım ve bıraktığım ay ise hamile kalmışım ama hissettim biliyor musun?aynı şimdi ki gibi tabi tuhaf oldum.kan verdim pozitif çıktı.ama ertesi gün kanamam oldu.doktora gittim ve muhtemelen kimyasal gebeliksin ama dış gebelikte olabilirsin seni takibe alıcaz dedi.kocama söyledim tabi ağlıyorum bana bak işte istemiyordun düştü sonunda dei beni suçlar gibi.neyse benimle hastaneye gelmedi kan vermem lazım ve acil müdehale gerekebilir demişti doktor.ben nerden bileyim ilk tecrübem sonuçta.eşim gelmek istemedi tabi kötü olurmuş.neyse annem öğrendi eşimin gelmeyeceğini kızdı çok ona.bende akşam eve gelince annem bak sana çok kızdı dedim bozuldu.ve daha onun annesine söylememiştik ben istemiyorum demiştin.neyse sonra tutturdu benim annemede söylicez bunu onunda bilmesi gerek diye.neden efendim benim annem biliyormuşta onunksi bilmeyecekmiymiş.neyse aradı annesine anlattı.sonra bende anneme telefonda dedimki anne eşim yanlış anladı kırıldı heralde sana telefona vereyiimde konuş sen yanlış anlaşılma olması aranız dedim.ben annemde seninkinde iyi olmasın çok ıyı nıyetlıdır.neyse annem telde konuştu onunla.evet anne doğru anne falan diyor benimki.sonra kapattı bana diyor ki neden annen bana oğlum çok zor dönemden geçtiniz bebek için hazır değildiniz bence ikiniz bak kızımda sende bu olayda da yıprandınız biraz daha bekleyin düzelsin demiş diye karışmış.ona ne oluyormuş falan filan..ayy nasıl bozuldum anlatamam.bir hafa sonrada kayınvalidem benim eltim 4 yıllık evli eşimin abisiyle çocuk yapmıyor diye ona laf çarpıttı.bizimkilerin halası demişki o ikisinde de bebek bekliyorum demiş.ben nasıl oldum.be kadın biliyorsun benim daha yeni düşük yaptığımı ve eltime laf sokmak için benim ruh halimi hiç düşünmüyorsun ki kayınvalideme sorsan beni kızı sever.eşime anlattım ağlaya ağlaya.nededi bil...ne olmuş annem kötü niyetli değilki.nevar bunda.ama olurmu bak ben ne yaşadım yeni düzeliyorum diyorum yok kabul etmiyor..
yani anlıyacağın bnları da yaşayınca bebekte olursa iyice o ve ailesiyle gıcık olucam gibide geliyor ve kendimi yıpratıyorum

Son düzenleme:
Eşin haksız..
kusurabakma da çok terbiyesz bir cevap olmuş..

kadını azarlamasına gerek yoktu..

sen onun annesine öyle bir cevap versen ne derdi acaba?

ben olsam ..anneme nasıl böyle davranırsın? ..diye hesap sorardım ..

haksız ama üste çıkıyor annem hayatımıza girmeyecekmiş taşınırken gelmeyecekmiş gelirse görmezden gelirmiş

sıkma canını herşeyin hayırlısı bebek rabbim istediyse olmuştur zaten belki herşey yoluna girer korkma

sıkma canını herşeyin hayırlısı bebek rabbim istediyse olmuştur zaten belki herşey yoluna girer korkma

bilmiyorum ki bense hiçbir zaman evliliği yürütmenin yolu olarak görmüyordum bebek meselesini.aşk çocuğu olsun ( ki eşime sevgim hala var aşkım var ama ) allahın yardımıylada iki tarafında istediği zaman olsun derdim ama şimdi çok karamsar bir dönemdeyken.....nebileyim.inşallah dediğin gibi olur belki yoluna girer herşey..Allah bilir .

Son düzenleme:
haksız ama üste çıkıyor annem hayatımıza girmeyecekmiş taşınırken gelmeyecekmiş gelirse görmezden gelirmiş

ara sayfaları okumadım ama eşiniz annenize neden bu kadar takık?

hiçbir şekilde görmek bile istemiyorsa eskiden kalma bazı şeyler mi var acaba?

gerçi ne olursa olsun uslübü çok sert ve saygısızca olmuş..

hiç bişeyimize karışmaz düğün söz nişan hiç birinde sesini çıkarmadı aksine kendi ailesii her mevzunun içindedir annem 3 ayda ya gelir ya gelmez durum bu

hiç bişeyimize karışmaz düğün söz nişan hiç birinde sesini çıkarmadı aksine kendi ailesii her mevzunun içindedir annem 3 ayda ya gelir ya gelmez durum bu

benimde durumum buna benziyor eşim annem dahil kime yakın olsam surat eder.lafa gelince de giz gez toz ben sana karışmıyorum der. ama karışır .bu durum benim de canımı sıkıyor.kimseyle rahat rahat dolaşamıyorum.hele de onunla. o yanımdaysa laf edecek mutlaka bişey bulur: şunu niye böyle dedin o niye öyle davrandı vs vs. tel de konuşsam bile aynı.
kısaca en çok kimi seviyorsam eşim en çok o kişiye gıcık oluyor. buna ailem de dahil. ama uzak durmasına sebep söylediği bahanelerin hiçbiri değil asıl sebep hayatımda tek kişinin o olmak istemesi.en çok onu sevmem ve onunla ilgilenmem...

o ailesiyle görüşme gereği duymaz.çağırırlarsa haftada 1 gider o kadar.bense iki güne bir görmek isterim ailemi.özledim derim.eşim bunu anlamaz. ben varım ya yanında der.

ben 2 yıl zarfında eşim ve ailemle birlikte mutlu olacağıma inancımı kaybettim.ama ayrı ayrı mutlu olabiliyorsam,eşim gitmesi gereken zamanlarda yarım saat bile olsa benle geliyorsa bu bana yetiyor.çünkü fazlası ikimizi de üzüyor.kırgın mıyım evet ama sadece eşime değil böyle davranmasının yanlış olduğunu söylemeyen ailesine de kırgınım.

bayramdan bayrama görüşmeyi normal sayan bir zihniyetten ancak bu kadar olur.

yani demem o ki eşinle bi anlaşma yap.tamam annenle bi süre görüşmesin.ama senin annenle görüşmene karışmasın. aynı şehirdeyseniz o yokken çağır anneni eve.o evdeyse sen git görüş annenle. eşinin sözüne bağlı kalarak üzülme.bu halde mutlu olabilecekmisin ona bak. ben aileme beni dul sayın diyorum eskiden de bi damadınız yoktu şimdi de varsın olmasın.biz görüşelim ya bu yeter diyorum. tabii zor bi durum bu benim de dibe düştüğüm anlar olmuyor değil ama deniyorum işte mutlu olmayı...

bu arada eşim ufak olsada aileme adım atmıyor değil. ailem mutlu olsa da bu durumdan ben çok mutlu olamıyorum.eşimin laflarından ama olsun.her şeye rağmen umut etmek güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…