Eşim ve erkek kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kabalığa doğallık maskesi yapılmasını hoş bulmuyorum.
Hele ben böyleyim, doğalım deyip söylenen hatalara ısrarla devam edilmesini iyi niyetli bulmuyorum.
Ancak eşiniz kırk yılda bir görüştüğü kişilere sizin için tahammül edebilmeli.
Eşeğin hatrı yoksa sahibinin var derler.

herkes herkesi sevmek zorunda değil bu hayatta işyerinde de var sevmediklerimiz ailemizdede onları hayatımızdan çıkaramayız değil mi. bu ilişki eşiniz ve kardeşiniz arasında kardeşiniz doğal ve zararsız çekilmeyecek bir yapısı yok ki inanın biz kimleri kimleri çekiyoruz eşinizde sizin için gider gönlü olursa konuşur gönlü olmazsa oturur gelir sizde üzerinde çok durmayın

Görümcem hayatımda gördüğüm benden en farklı insan.ikimizin her konuda düşüncesi farklı olabilir mi oluyormus.ama bir kere tartısmadık 4 yıl oldu bir kere gerilmedik gerilmem de.zaten arada bir görüşüyoruz onu da eşime zehir mi ediyim.eşinizle konusun idare etmesini kanka olmasalar da idare etmek zorunda oldugunu söyleyin bence

bu arada konudaki kişi eşiniz yerine siz; kardeşiniz yerine de görumceniz olsaydı;

yani görumce size; "lan gelin" ya da "hadi kalk da şunları kaldır, toplayak" gibi şeyler söyleseydi,kk'da size söylenecek şey, uyar uyarıdan anlamıyosa sert uyar,daha da durmuyorsa göruşme olurdu.

ama mesele sizin kardeşiniz olunca, kocan idare etmeyi öğrenememiş muhendis olmuş ama adam olamamış a geliyor konu.

gayet de adam ve de karakterli davranıyor, tebrik ettim eşini, yaşlıları görmezden gelebiliriz ama yaşımıza yakın biri ben böyleyim diyip adını deliye bitarafını çalıya veriyosa ben de onu hayatımdan ya azaltırım,ya yok sayarım.

Böyle bir konuşma yapsam yine bir konu açmak zorunda kalırım sanırım. Eşimin ne nefret ettiği şey emrivaki tarzı konuşulması . Benimle çatır çatır kavga eder.
Gözüm kararirsa yapabilirim ay bilemedim

Buldumcuklarda bugün eşin var.. Eminim ki kendisi de öyleydi ama mühendis oldugu için kimseyi beğenmeyen bir kılığa büründü. ayrıca kardeşin eşinden daha samim duruyor

Ablasının kocasına yaptığı tavırları da göz önüne alırsak, Eşin acaba seni Erkek kardeşinden, Ablasını da kocasından kıskanıcak kadar hastalıklı bir kişiliğe sahip olabilir mi?

Hem ablasının kocasına hem senin erkek kardeşine tavırları ve kendi eniştesinin seninle konuşunca bunu kıskanıyor olması falan gibi şeyleri düşününce aklıma pek iyi şeyler gelmiyor.

vallahi konuyla alakalı değil ama benim kızda iyi bir koleje gidiyor, 3 yaşından bu yana özel hocalar bakıcılar etrafında. Ama telefonda bana bir anammmm diyor, inanın benim içim gidiyor . dogal olmak iyidir güzeldir.

Ama konu sahibi eşinin ailesiyle iyi olduğunu kız kardeşiyle araşıp görüştüğünü söylüyor.. Yani eşinin ailesiyle bir problemi yok.. bu durumda eşi de onun ailesini biraz alttan almaya çalışmalı.

Inanın bunu da düşündüm. Empati duygusu yüksek bir insanim. Şöyle bakardım olaya bir bana mi öyle davranıyor yoksa herkese mi ?
Eğer herkese öyle davraniyorsa olduğu gibi kabul ederdim.
Yine de kardeşimi uyarıyorum ben emin olun. Bayram öncesi bu konuyu halletmek istiyorum

Eşiniz sizi de sindirmiş çünkü. O size emrivaki yapabiliyor gelmiyorum ben görüşmüyorum ben diyerek ama siz onun yaptığına tepki vermeye çekiniyorsunuz.

Eşiniz saygıya bu kadar önem veriyorsa görüşmek istemezsen seni anlarım, saygı duyarım ama çok üzülürüm. Beni seviyorsan en azında bayramlarımın buruk geçmemesi adına sadece bayramlarda biraz tolere edemez misin? Gibi yumuşak bir iletişimle halledebilirsiniz gibi geldi bana. Önce belki hayır der ama sizi üzgün görünce ikna olur. Trip ya da sert çıkış ters tepebilir diye düşünüyorum.

Eğer çok sık görüşmüyorlarsa eşinize kardeşinizle veya ailenizle görüşmemek gibi bir seçeneğin olmadığını açıkça söyleyin. En azından bayramlarda filan. Eşiniz biraz fazla kontrollü ve mükemmeliyetçi geldi anlattıklarınızdan. Kimseye laf vermemeye çalışmak ne demek mesela anlamadım. Sohbet etmemek, kişisel paylaşımda bulunmamak gibi mi? Ama kardeşinizi de net bir şekilde uyarın. Dolandırarak değil lafı. Tam olarak sorunun ne olduğundan bahsederek uyarın. Enişten rahatsız oluyor, en azından onunla öyle konuşma deyin.

Ben de düşündüm aslında aynı şeyi. Aile ortamında eniştesiyle karısının konuşmasına bile karşı adam. Çok acayip bence.

Erkek Kardeşinizin tarzı farklı olabilir ama belli ki kendi halinde, zararsız bir adam. Eşiniz bana ikiyüzlü geldi biraz kusura bakmayın. Kendi kötü olmuyor sizi arada bırakıyor. Kardeşinizin yüzüne sorun yok gibi davranacağına dürüst olsun. Sizdende haksız beklentiler içine girmesin.
Sakın sizde eşimi kötü bilmesinler diye düşünerek hareket etmeyin. Madem o kadar rahatsız durumdan gitsin kendisi çözsün.

bence erkek kardesın eşiniz ile konuşmasın muhattap olarak almasın ve yokmus gibi davransın.

alttan almak bu değildir, konu sahibinin kardeşi uyarılara rağmen ben böyleyim diyormuş, neden kendi davranış tarzından rahatsız olduğum halde duzeltmeyen biriyle aynı ortamda bulunayım ki; değer verse dikkat eder, adamdan saymıyor gibi ben doğalım ayağına herkese her lafı söyleyemez, ben de rahatsız olurum aynı ortamda bulunmak istemem.
recep ivedik de doğal olarak addediliyor, şu devirde kabalık övguye tabi,her kaba davranan ben dobrayım,doğalım diyor.

Ben de düşündüm aslında aynı şeyi. Aile ortamında eniştesiyle karısının konuşmasına bile karşı adam. Çok acayip bence.
Taşları birleştirince çünkü benim aklıma Çevresindeki Tüm Kadınları kıskanıcak kadar sorunlu bir kişilikmiş imajı oluşturdu... Bunu da Saygı ve mesafe örtüleriyle gizliyor gibi bilmiyorum belki biz fesatız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…