- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Esinizde çıt kırıldım heralde bu ne kibarlık alınganlık, gorusmezse görüşmesin siz görün gidin gelin ziyaretineEvet arkadaşlar iki huyu farklı konuşma tarzı farklı 2 insan. Eşim kardeşimin kendisine karsi konuşma tarzını beğenmediği icin görüşmek istemiyormuş. Bu sabah bu konuyu konuyu konuştuk. Bayram yaklaşıyor annemlere gitmek istiyorum aynı şehirdeyiz zaten. Eşim kardeşin de orda olursa gelmem diyor.
Eğitim durumlarını merak edecek olanlar için yazıyorum. Kardeşim ılkokul mezunu ve ticaretle uğraşıyor. Eşim üniversite mezunu mühendis.
Eşim konuşurken kelimelerini seçer çok saygılıdır büyüklerine karşı. Erkek kardeşim doğaldır. Kelime falan seçmez Lan Enişte tarzında hitap şekilleri var. Aynı şekilde babamla da konuşuyor defalarca uyardim kardeşim biraz kibar ol babama bile saygısız konuşuyorsun lütfen dikkat et diyorum
Yav ne var konusmamda mandalinakolik der. Ben böyleyim der.
Kavgaları hic olmadı. Hakaret hiç olmadı. Erkek kardeşim de eşimde hiç küfür etmez. Kardeşim ev işleri konusunda bize yardım etmeyi sever eşime de bazen otururken hadi Enişte hadi sofrayı toplayak der. Eşim ona da sinir olur bana emrediyor. Ben oraya gidiyorsam tatile gidiyorum der.
Bu şekilde kızlar. Lütfen bana güzel yapıcı yorumlar yapın. Ben akraba ilişkilerini çok önemsiyorum. 1 tane kardeşim var onunla da görüşemezsem çok üzülürüm. Eşimin erkek kardeşi ablasina karşı ben sevgi doluyum. Annesi babası benim için çok kiymetli. Çünkü seviyorum akraba bağını. Ama eşim benim kadar bağlı değil kendi kız kardeşini bile benim kadar arayıp sormaz umursamaz ben daha çok düşünürüm.
Gelsinler gidelim derim o da kız kardeşinin eşini hiç sevmiyor onlara da gitmek istemiyor. Kız kardeşinin kocası bana hal hatir sorsa hemen kıskanıyor sana laf vermesin diyor.
Mesela benim eşim benim erkek kardeşimin eşine hiç laf vermez. Yapı gereği.
Bazen gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bu durum beni çok yıpratıyor.
Konu biraz dağıldı kusura bakmayın eşim hakkında detaylı bilgi vermek için diğer tarafı da anlattım.
Ne kadar yapıcı güzel bir insansınız. Sizi takibe aldım. Aynı şehirde olsak arkadaş olmak isterdimAy ağlamayın.Ben buruk geçen bayramları hiç sevmiyorum umarım sizinki hiç tahmin ettiğiniz gibi olmaz, güzel geçer. Anne babanızla nasıldır eşiniz? Eğer araları iyiyse annem babam seni bekler mutlaka, gelmezsen onlar da çok üzülür. Bu senin sorunun değil biliyorum ama benim yerimde olsan gelmemeni onlara nasıl açıklardın? Ben "kardeşim kaba konuştuğu için gelmiyor." Diye açıklarsam eğer çok zor duruma düşeceğim. Üstelik kardeşimin kabalığı yüzünden gelmeyerek anneme babama kabalık etmiş olacaksın. Sen bilirsin ama bence Onların hatrına gitmemiz gerekir. Ben beni üzmemeni rica ediyorum, kısa otururuz gibi bir konuşmayla umarım ikna olur. Arada kalmak çok zor bir durum
Ay ağlamayın.Ben buruk geçen bayramları hiç sevmiyorum umarım sizinki hiç tahmin ettiğiniz gibi olmaz, güzel geçer. Anne babanızla nasıldır eşiniz? Eğer araları iyiyse annem babam seni bekler mutlaka, gelmezsen onlar da çok üzülür. Bu senin sorunun değil biliyorum ama benim yerimde olsan gelmemeni onlara nasıl açıklardın? Ben "kardeşim kaba konuştuğu için gelmiyor." Diye açıklarsam eğer çok zor duruma düşeceğim. Üstelik kardeşimin kabalığı yüzünden gelmeyerek anneme babama kabalık etmiş olacaksın. Sen bilirsin ama bence Onların hatrına gitmemiz gerekir. Ben beni üzmemeni rica ediyorum, kısa otururuz gibi bir konuşmayla umarım ikna olur. Arada kalmak çok zor bir durum
Eskiden kalma alışkanlık herhalde. Hani kızları ne doktorlar ne mühendisler istiyordu ya
Valla başta eşimde aynıydı, annesi kardeşiyle görüşmesemde umrunda olmaz gibi bir hava veriyordu, biliyordu ki ben herşeyi idare ederim, insanları severim.Mutlu bile olur bu teklife. Çünkü onun için kardeşi ha var ha yok. Ama cocuklarimizin hiç halası dayısı olmasın mi zaten hepsinden birer tane. Onlarla da görüşmeyelim Mi? eşime kalsa hiç bir kaybı olmaz bana kalsa çocuklarımıza nasıl asilayacagiz gelenek görenek akraba ziyareti önemini.
Hamdolsun doktorlar aşti bir bu tayfa aşamadıEskiden kalma alışkanlık herhalde. Hani kızları ne doktorlar ne mühendisler istiyordu ya
Yürü be çekirgem kim tutar seniValla başta eşimde aynıydı, annesi kardeşiyle görüşmesemde umrunda olmaz gibi bir hava veriyordu, biliyordu ki ben herşeyi idare ederim, insanları severim.
Ama düşündüğü gibi olmadı, pat diye kestim arayıp sormayı. Sonra önemsemiyor gibi davrandı ama baktı ki olmuyor söyledi ne oldu falan diye. Elbette iyi bir payladım. Sen ne yapıyorsan onu yapıyorum, artık seni örnek alıyorum dedim.
Tabi anladı falan ama iş işten geçti. Şuan tamamen kestim ilişkimi. Oğlum halasız kalırsa pek birşey kaybetmez. Ama insana cebine ve diplomasına göre değer veren, karısı için herhangi birşeyi tolere edemeyen bencil bir baba ile çok şey kaybeder. Bu yüzden sürünene kadar iddiamda sabitim.
Keşke gelse kendine ama bu yapıda insanları biliyorum. Sert çıkarak ya da gerçekleri yüzüne çarparak asla ikna olmuyorlar. Konu sahibi bayramda ailesini ziyarete yalnız gitse hem açıklama yapamayacak hem aileyle ilişkiler daha da gerilecek. Şİmdilik böyle ilerlerse zaman içinde erkek kardeşin sadece sevgisini biraz samimi gösterdiğini kendisi de farkedecek bence. Bayram günleri kadınlar kulübünde de çevremde de kaç kadın saatlerce ağlayıp gözünün yaşını silip ziyarete gidiyor ve ailesine hiçbirşey çaktırmıyor bir bilsenizBu şekilde gelecek adam orda da huzur vermez ki. Konu sahibi hep diken üstünde olacak. Bence adamın bir sarsılıp kendine gelmesi gerekiyor.
Kanla olsunlar istemiyorum ya da devamlı gorussunler de değil. En azından bayramda sorun etmesin. Bayramda nasıl ayrı olunabilir ki ?
Hümanizm sözkonusu ise koşuyorum ustaYürü be çekirgem kim tutar seni
Bence eğer kardeşin cidden iyi kalpliyse arama sabret ...Kardeşimle arayıp konussam yanlış mi yapmış olurum.
Benim küçük kardeşim de aynıdır kardeşim bı tık fazkadir hatta ,onun gibi olsa ne yapacaktı acaba sakacinin tekidir eşime neler yapar adam gikini bile çıkarmaz güler geçer hep,sizinki gibi olsa gicikligina ya herşeyi yapardı yada adam yerine koymazdi,Çok duygulandım okurken hislerime tercüman hissettim yazdıklarınizi . Aglamamak için zor tutuyorum kendimi.
O kadar da değil canım recebivedigin ağzı çok bozuk. Benim kardeşim taş çatlasa 3 lafi var lan , bre , bir de rica etmesini hiç bilmez. Yapar misin eder misin hic demez . O kadar.
Siz tam kvmlik bir gelinmissinizzMutlu bile olur bu teklife. Çünkü onun için kardeşi ha var ha yok. Ama cocuklarimizin hiç halası dayısı olmasın mi zaten hepsinden birer tane. Onlarla da görüşmeyelim Mi? eşime kalsa hiç bir kaybı olmaz bana kalsa çocuklarımıza nasıl asilayacagiz gelenek görenek akraba ziyareti önemini.
Inanin egitim seviyesi bir yerde ciddi onemli.Esimin kardesleri okumamis benimkiler okumus(muhendis degillerAyrıca 2020 türkiyesin de mühendisler genellikle ilkokul mezunu fabrikatörlerin elinin altında çalışıyorlar.
İlkokul mezunu ticaretle uğraşan > Mühendis
Eşinin patronu da ilkokul mezunu mu acaba bu sebeple tüm ilkokul mezunlarına kin güdüyorda olabilir.
çok afedersiniz ama ay g*tüm ya ne oldu tebrik etmemişlerse geri mi çekmişler terfisini te allahım.KudrAlobar geçen bir arkadaşın eşide mühendis adam işinde yükselmiş nasıl bilmiyorum ama vay efendim kızın ailesi niye tebrik etmemiş
Keşke gelse kendine ama bu yapıda insanları biliyorum. Sert çıkarak ya da gerçekleri yüzüne çarparak asla ikna olmuyorlar. Konu sahibi bayramda ailesini ziyarete yalnız gitse hem açıklama yapamayacak hem aileyle ilişkiler daha da gerilecek. Şİmdilik böyle ilerlerse zaman içinde ben erkek kardeşin sadece sevgisini biraz samimi gösterdiğini kendisi de farkedecek bence. Bayram günleri kadınlar kulübünde de çevremde de kaç kadın saatlerce ağlayıp gözünün yaşını silip ziyarete gidiyor ve ailesine hiçbirşey çaktırmıyor bir bilsenizKeşke azıcık daha az egolu ve sabırlı olsa konu sahibinin eşi ama değil işte. Hele bi bayram geçsin tekrar gündeme getirirler o zaman belki daha sert girilebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?