- 11 Şubat 2020
- 225
- 285
- 53
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Inanın bunu da düşündüm. Empati duygusu yüksek bir insanim. Şöyle bakardım olaya bir bana mi öyle davranıyor yoksa herkese mi ?
Eğer herkese öyle davraniyorsa olduğu gibi kabul ederdim.
Yine de kardeşimi uyarıyorum ben emin olun. Bayram öncesi bu konuyu halletmek istiyorum
Yoo fesat değilsin bence çok da doğru düşünüyorsun. Ailedeki kadınlarla iletişim kurmuyormuş, enişte kadına hal hatır sorunca sinirleniyormuş. Aile içinde bir adam bana böyle yokmuşum gibi davransa kimin kocası olursa olsun bir daha yüzüne bakmam. Artistliğe bak.Taşları birleştirince çünkü benim aklıma Çevresindeki Tüm Kadınları kıskanıcak kadar sorunlu bir kişilikmiş imajı oluşturdu... Bunu da Saygı ve mesafe örtüleriyle gizliyor gibi bilmiyorum belki biz fesatız
Taşları birleştirince çünkü benim aklıma Çevresindeki Tüm Kadınları kıskanıcak kadar sorunlu bir kişilikmiş imajı oluşturdu... Bunu da Saygı ve mesafe örtüleriyle gizliyor gibi bilmiyorum belki biz fesatız
herkese öyle davransa da, eşinize öyle davransa da bu davranışının muhatabının sorunu, yani eşinizin,kimi kabul eder böyle davranılmayı kimi etmez.
kardeşiniz sözde doğallığından ödun vermeyecek diye saçma saçma davranacak eşiniz de bunu sineye çekecek, bunu ben istemezdim şahsen kendi adıma.
kardeşin değişsin,eşinde hata yok.
kardeşin de eşine kasıntı diyodur kesin, şaka kaldırmıyor diyordur. kabalığıma tahammul edemiyor demiyor da.
Eşiniz saygıya bu kadar önem veriyorsa görüşmek istemezsen seni anlarım, saygı duyarım ama çok üzülürüm. Beni seviyorsan en azında bayramlarımın buruk geçmemesi adına sadece bayramlarda biraz tolere edemez misin? Gibi yumuşak bir iletişimle halledebilirsiniz gibi geldi bana. Önce belki hayır der ama sizi üzgün görünce ikna olur. Trip ya da sert çıkış ters tepebilir diye düşünüyorum.
alttan almak bu değildir, konu sahibinin kardeşi uyarılara rağmen ben böyleyim diyormuş, neden kendi davranış tarzından rahatsız olduğum halde duzeltmeyen biriyle aynı ortamda bulunayım ki; değer verse dikkat eder, adamdan saymıyor gibi ben doğalım ayağına herkese her lafı söyleyemez, ben de rahatsız olurum aynı ortamda bulunmak istemem.
recep ivedik de doğal olarak addediliyor, şu devirde kabalık övguye tabi,her kaba davranan ben dobrayım,doğalım diyor.
Insanlar farkli farkli canim.Sizin tolere edeceginiz seyi esiniz etmeye bilir ters gelebilir.Benim kardeslerimde cok saygili mesafeli insanlardir.Ama esimin kardesleri rahat tiplerdir.Mesela ufak kaynim daha nisanlilik donemimizde bana espiri saka vb seyler yapmis buyuklerin konustugu seylere yorum yapip bir de yargilamisti.Bana gore tam bir saygisizlik onlara normal de gelse ben kim o nasil konusuo diyip yuzune bakmamistim yuzuk atiliodu.Sonra sonra tavrimi ogrendi simdi yerine gore davranir bana.Eger tavri devam etseydi muhattap olmazdim.Esiniz bu konuda hakli bence zorlamayin size yansirEvet arkadaşlar iki huyu farklı konuşma tarzı farklı 2 insan. Eşim kardeşimin kendisine karsi konuşma tarzını beğenmediği icin görüşmek istemiyormuş. Bu sabah bu konuyu konuyu konuştuk. Bayram yaklaşıyor annemlere gitmek istiyorum aynı şehirdeyiz zaten. Eşim kardeşin de orda olursa gelmem diyor.
Eğitim durumlarını merak edecek olanlar için yazıyorum. Kardeşim ılkokul mezunu ve ticaretle uğraşıyor. Eşim üniversite mezunu mühendis.
Eşim konuşurken kelimelerini seçer çok saygılıdır büyüklerine karşı. Erkek kardeşim doğaldır. Kelime falan seçmez Lan Enişte tarzında hitap şekilleri var. Aynı şekilde babamla da konuşuyor defalarca uyardim kardeşim biraz kibar ol babama bile saygısız konuşuyorsun lütfen dikkat et diyorum
Yav ne var konusmamda mandalinakolik der. Ben böyleyim der.
Kavgaları hic olmadı. Hakaret hiç olmadı. Erkek kardeşim de eşimde hiç küfür etmez. Kardeşim ev işleri konusunda bize yardım etmeyi sever eşime de bazen otururken hadi Enişte hadi sofrayı toplayak der. Eşim ona da sinir olur bana emrediyor. Ben oraya gidiyorsam tatile gidiyorum der.
Bu şekilde kızlar. Lütfen bana güzel yapıcı yorumlar yapın. Ben akraba ilişkilerini çok önemsiyorum. 1 tane kardeşim var onunla da görüşemezsem çok üzülürüm. Eşimin erkek kardeşi ablasina karşı ben sevgi doluyum. Annesi babası benim için çok kiymetli. Çünkü seviyorum akraba bağını. Ama eşim benim kadar bağlı değil kendi kız kardeşini bile benim kadar arayıp sormaz umursamaz ben daha çok düşünürüm.
Gelsinler gidelim derim o da kız kardeşinin eşini hiç sevmiyor onlara da gitmek istemiyor. Kız kardeşinin kocası bana hal hatir sorsa hemen kıskanıyor sana laf vermesin diyor.
Mesela benim eşim benim erkek kardeşimin eşine hiç laf vermez. Yapı gereği.
Bazen gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bu durum beni çok yıpratıyor.
Konu biraz dağıldı kusura bakmayın eşim hakkında detaylı bilgi vermek için diğer tarafı da anlattım.
İnsanlar birbirlerini değiştirmek yerini oldukları gibi kabul etmeleri gerektiğini düşünüyorum.. 1 hafta çekemiyorsan karına sevginden de şüphe ederim kusura bakmayın.. İnsan hatır için çiğ tavuk bile yermiş karısının hatırı icin 1 hafta kardeşini mi çekemeyecek..alttan almak bu değildir, konu sahibinin kardeşi uyarılara rağmen ben böyleyim diyormuş, neden kendi davranış tarzından rahatsız olduğum halde duzeltmeyen biriyle aynı ortamda bulunayım ki; değer verse dikkat eder, adamdan saymıyor gibi ben doğalım ayağına herkese her lafı söyleyemez, ben de rahatsız olurum aynı ortamda bulunmak istemem.
recep ivedik de doğal olarak addediliyor, şu devirde kabalık övguye tabi,her kaba davranan ben dobrayım,doğalım diyor.
Adam iyi ki bir üniversite okumuş herkes yerin dibine sokmuş. İnsanları hemen etiketlemeye bayılıyoruz kim ne mezunu olursa olsun, ister okumuş ister okumamış; Naber lan enişte ne demek. Hangi biriniz size ağzını eğerek naber lan yenge denilmesini kabul edersiniz ? Sofrayı kaldıralım demek ona mı düşmüş. Ben adamı haklı buldum rahat edemiyor belli ki geriliyor. Konu sahibi, eşiniz kimseyi sevmek zorunda değil. Siz kendiniz ailenizle sık görüşebilirsiniz, eşiniz sizin kadar sık görüşmek zorunda değil. Kimseyi değiştiremeyiz, kafa yapılarının uymaması çok doğal. Fazla büyütmüşsünüz bence. Dert etmenize gerek bir şey göremedim konunuzda. Ne istiyorsunuz ? eşiniz mi değişsin mesela naber lan kayınço, baba diyip bide enseye tokat mı atsınBence şükredin düzgün üsluplu, nerede ne konuşacağını bilen bir eşiniz var. Onuda bozmayın.
Çok duygulandım okurken hislerime tercüman hissettim yazdıklarınizi . Aglamamak için zor tutuyorum kendimi.
O kadar da değil canım recebivedigin ağzı çok bozuk. Benim kardeşim taş çatlasa 3 lafi var lan , bre , bir de rica etmesini hiç bilmez. Yapar misin eder misin hic demez . O kadar.
Benim yaşadığım durum. Erkek kardeşim üniversiteye gitmedi, liseyi bile zar zor bitirdi, eşimde yönetici mühendis. Kardeşimle görüşmek istemediğini söylemedi ama pek hazetmediğini belli ediyor. Ve ben şimdilerde farkına varıyorum ki, kardeşim aşırı içten ve sevgi dolu, eşimde aynı sizinki gibi kendini bir halt sanıyor.
Emin olun kardeşlerimiz yüksek bir eğitime ve iyi bir işe sahip olsaydı çok farklı davranırlardı. Ki buda bana ikiyüzlülük gibi geliyor. İnsanı insan olduğu için, iyi huyları için sevmeyi öğrenememişler. Biz onların ailelerini gayet tolere ediyoruz oysaki.
Hoş, artık onuda bıraktım.
Tavsiye ederim, empati yapması için, ablanla görüşmek istemiyorum deyin.
Nedense bu ülkede ki çoğu muhendiste bu hastalık var "ben mühendisim" ....Problem eşinizde. Konuşmayı öğrenmiş ama sosyal ilişkilerde nasıl davranacağını öğrenememiş. Ya da mühendis olunca bir şey oldum sanmış. Mühendis olmuş ama adam olamamış.
Sert bir tepki her şeyi çözer. Pasif kalırsanız hep istediğini yapacak size de yaptıracak.
Nedense bu ülkede ki çoğu muhendiste bu hastalık var "ben mühendisim" ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?