Eşim ve erkek kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başkasının hayatina müdahale etmediği ve kısıtlamadigi sürecr farklilik renktir yahu.herkes turkiyenin ayni yerindr ayni aile icinde doğup,ayni hayat tecrubesinden gecmiyor ki.kardesin esinle ilgilinbir problem yaşasa derim ki cahillik yapiyor.ama okumak demek özellikle üniveriste ortamı insanı sosyal olarak aydınlatan yerlerdir.cunku kendi kalibindan cikip dort bir.yandan gelen turlu türlü insanla tanisirsin.farkli konusma tarzlari,yasantilar görürsün.bu konuda ufkun acilmayacaksa açık ögretim oku diplomayi yine alirsin.ben üniversite mezunu insandan bu hoşgörüyü beklerim. Ayrıca bir tanecik kardeşinizi ayni sehirde bile olmamaniza rağmen cekemeyecek ve bunu sorun edecek kadar size saygi duymaması ayri bir sinir bozucu.evlenecek kadar eriskin bir insan böyle ergence davranınca sinir oluyorum.

herkese öyle davransa da, eşinize öyle davransa da bu davranışının muhatabının sorunu, yani eşinizin,kimi kabul eder böyle davranılmayı kimi etmez.
kardeşiniz sözde doğallığından ödun vermeyecek diye saçma saçma davranacak eşiniz de bunu sineye çekecek, bunu ben istemezdim şahsen kendi adıma.
kardeşin değişsin,eşinde hata yok.
kardeşin de eşine kasıntı diyodur kesin, şaka kaldırmıyor diyordur. kabalığıma tahammul edemiyor demiyor da.

Yoo fesat değilsin bence çok da doğru düşünüyorsun. Ailedeki kadınlarla iletişim kurmuyormuş, enişte kadına hal hatır sorunca sinirleniyormuş. Aile içinde bir adam bana böyle yokmuşum gibi davransa kimin kocası olursa olsun bir daha yüzüne bakmam. Artistliğe bak.

Dini meseleler de olabilir altında diyeceğim ama kardeşe karşı da bir yol bulup uzaklaştırma çabasına girince o da pek anlamlı olmuyor.

Bizim ailede var bir ruh hastası enişte böyle. Herkesten karısını kıskanan, herkese potansiyel sapık muamelesi yapan. Kırdığı cevizlerin haddi hesabı yok.

Son düzenleme:
Adam iyi ki bir üniversite okumuş herkes yerin dibine sokmuş. İnsanları hemen etiketlemeye bayılıyoruz kim ne mezunu olursa olsun, ister okumuş ister okumamış; Naber lan enişte ne demek. Hangi biriniz size ağzını eğerek naber lan yenge denilmesini kabul edersiniz ? Sofrayı kaldıralım demek ona mı düşmüş. Ben adamı haklı buldum rahat edemiyor belli ki geriliyor. Konu sahibi, eşiniz kimseyi sevmek zorunda değil. Siz kendiniz ailenizle sık görüşebilirsiniz, eşiniz sizin kadar sık görüşmek zorunda değil. Kimseyi değiştiremeyiz, kafa yapılarının uymaması çok doğal. Fazla büyütmüşsünüz bence. Dert etmenize gerek bir şey göremedim konunuzda. Ne istiyorsunuz ? eşiniz mi değişsin mesela naber lan kayınço, baba diyip bide enseye tokat mı atsın Bence şükredin düzgün üsluplu, nerede ne konuşacağını bilen bir eşiniz var. Onuda bozmayın.

Ay hepimiz sarayda büyüdük hiç lan demedik, kimse bize lan demedi zaten.

Hepimiz hayatımız boyunca sebmediğimiz insanlarla illa bir araya geliyoruz. Bayramdan bayrama idare etmek zor olmasa gerek kaldı ki eşinizin şahsına yapılan bir terbiyesizlik, hakaret vs yok ortada. Benim anlamadığım görüşmüyorsa o görüşmez siz neden kardeşinizle görüşemezseniz üzülürsünüz? Ek olarak laf vermek ne demek anlamadım ama üniversite mezunu bir insanın kardeşinin kocası eşine hal hatır sorduğunda bunu kıskançlık yaratacak mesele olarak görmesi tek kelimeyle iğrenç.

Çok duygulandım okurken hislerime tercüman hissettim yazdıklarınizi . Aglamamak için zor tutuyorum kendimi.

O kadar da değil canım recebivedigin ağzı çok bozuk. Benim kardeşim taş çatlasa 3 lafi var lan , bre , bir de rica etmesini hiç bilmez. Yapar misin eder misin hic demez . O kadar.

Insanlar farkli farkli canim.Sizin tolere edeceginiz seyi esiniz etmeye bilir ters gelebilir.Benim kardeslerimde cok saygili mesafeli insanlardir.Ama esimin kardesleri rahat tiplerdir.Mesela ufak kaynim daha nisanlilik donemimizde bana espiri saka vb seyler yapmis buyuklerin konustugu seylere yorum yapip bir de yargilamisti.Bana gore tam bir saygisizlik onlara normal de gelse ben kim o nasil konusuo diyip yuzune bakmamistim yuzuk atiliodu.Sonra sonra tavrimi ogrendi simdi yerine gore davranir bana.Eger tavri devam etseydi muhattap olmazdim.Esiniz bu konuda hakli bence zorlamayin size yansir

Sürekli görüşmek istememesini anlarım ama bayramda birkaç saat bir araya gelmeye bile "o geliyorsa ben yokum" seklinde sanki arada çözülmesi imkansız bir problem olmus gibi davranmasını anlayamam. Kardesinizin üslubu hoş değil ama bu üslupta davranan kişi sizin kardesiniz değil eşinizin müşterisi -isvereni olsaydı eşiniz onu "x bey iyi bayramlar" diye arardı bile.

Benim yaşadığım durum. Erkek kardeşim üniversiteye gitmedi, liseyi bile zar zor bitirdi, eşimde yönetici mühendis. Kardeşimle görüşmek istemediğini söylemedi ama pek hazetmediğini belli ediyor. Ve ben şimdilerde farkına varıyorum ki, kardeşim aşırı içten ve sevgi dolu, eşimde aynı sizinki gibi kendini bir halt sanıyor.

Emin olun kardeşlerimiz yüksek bir eğitime ve iyi bir işe sahip olsaydı çok farklı davranırlardı. Ki buda bana ikiyüzlülük gibi geliyor. İnsanı insan olduğu için, iyi huyları için sevmeyi öğrenememişler. Biz onların ailelerini gayet tolere ediyoruz oysaki.
Hoş, artık onuda bıraktım.

Tavsiye ederim, empati yapması için, ablanla görüşmek istemiyorum deyin.

İnsanlar birbirlerini değiştirmek yerini oldukları gibi kabul etmeleri gerektiğini düşünüyorum.. 1 hafta çekemiyorsan karına sevginden de şüphe ederim kusura bakmayın.. İnsan hatır için çiğ tavuk bile yermiş karısının hatırı icin 1 hafta kardeşini mi çekemeyecek..

Kanla olsunlar istemiyorum ya da devamlı gorussunler de değil. En azından bayramda sorun etmesin. Bayramda nasıl ayrı olunabilir ki ?

Ay ağlamayın. Ben buruk geçen bayramları hiç sevmiyorum umarım sizinki hiç tahmin ettiğiniz gibi olmaz, güzel geçer. Anne babanızla nasıldır eşiniz? Eğer araları iyiyse annem babam seni bekler mutlaka, gelmezsen onlar da çok üzülür. Bu senin sorunun değil biliyorum ama benim yerimde olsan gelmemeni onlara nasıl açıklardın? Ben "kardeşim kaba konuştuğu için gelmiyor." Diye açıklarsam eğer çok zor duruma düşeceğim. Üstelik kardeşimin kabalığı yüzünden gelmeyerek anneme babama kabalık etmiş olacaksın. Sen bilirsin ama bence Onların hatrına gitmemiz gerekir. Ben beni üzmemeni rica ediyorum, kısa otururuz gibi bir konuşmayla umarım ikna olur. Arada kalmak çok zor bir durum

Mutlu bile olur bu teklife. Çünkü onun için kardeşi ha var ha yok. Ama cocuklarimizin hiç halası dayısı olmasın mi zaten hepsinden birer tane. Onlarla da görüşmeyelim Mi? eşime kalsa hiç bir kaybı olmaz bana kalsa çocuklarımıza nasıl asilayacagiz gelenek görenek akraba ziyareti önemini.

Nedense bu ülkede ki çoğu muhendiste bu hastalık var "ben mühendisim" ....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…