Eşim ve erkek kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeğenlerse sonuna kadar haklısınız babası falan kaptırdı sandımilk defa başıma geldi benim de bi telaşla kardeşimle eşime ulaştım bankamatik yanından da ayrılamadım

Bazen burada konulara yorum yazarken devrik cümleler kullanıyorum bi okuyorum saçma sapan bi yazı olmuş Türkçe öğretmenlerimizden ve buna çok dikkat eden insanlardan özür diliyorum. Amacım saygısızlık asla değil az kitap okumakla alakalı sanırım. Hoşgörün lütfen

Asıl bence sizin eşinizin üslup problemi var. Kardeşinizin konuşma şeklinden rahatsız olduğunu, onunla çok fazla aynı ortamda bulunmak istemediğini sizi kırmayacak çok daha düzgün bir şekilde anlatabilirdi. O zaman siz de eşinizi anlamış şekilde bir orta yol bulabilirdiniz. Ben de annemin ailesi ile görüşmüyorum. Bakın annemin ailesiyle. Ama annemle oturdum ve onlara karşı olan kırgınlıklarımı anlattım. Annem ailesini gereksizce çok sever. Ben anlatınca tamam, görüşme zaten dedi. Onlar bize kalmaya geldiklerinde görüşmemek için gidip arkadaşımda kaldım, hiç yadırgamadı. Neden? Üslup işte, bu kadar önemli. Üniversite mezunuysa önce hayat arkadaşını kırmadan kendini ifade etmeyi bilsin.

Ayrıca enişteden kıskanmak ne demek şok oldum.

Harikasınız. Bencede olması gereken bu. Çünkü en iyi nasihat örnek olmaktır. Bence bizler okadar iyi yetiştirmeliyiz ki, girdiği ortama iyilik güzellik saçsın çocuklarımız. Ne kadar uzak tutabiliriz ki?

Kardeşi resmen özürlü durumuna soktular. Bide buna hoşgörmek, küçümsememek diyorlar. Adam alt tarafı okumamış. Sanki zihinsel bir engeli varmış gibi davranmakta ne bileyim...

Yahu ne alakası var. Adamın tavrı tarzı bu, saraylı enişteye normal gelmeyebilir ama değiştirmek ya da değiştirmeye çalışmak haddine değil, karısını seven ve üzmek istemeyen insan tolere eder diyoruz.

Saraylı eniştenin sadece kayınbiraderiyle değil herkesle problemi var. Sosyal becerileri gelişmemiş bir adam muhtemelen (sarayda yetiştiği için sosyalleşememiş olabilir). O yüzden kardeşte bir problem görmüyoruz.

Kardeşi resmen özürlü durumuna soktular. Bide buna hoşgörmek, küçümsememek diyorlar. Adam alt tarafı okumamış. Sanki zihinsel bir engeli varmış gibi davranmakta ne bileyim...
Alışmış kudurmuştan beterdir atasözü var kardeş bilir miisn dil alışmış kardeşinin inşallah tolere edebilir

Ben bu konudan kaçar saray derken şutlancaz bu gidişle siteden kaç gün

Yeğenlerse sonuna kadar haklısınız babası falan kaptırdı sandımilk defa başıma geldi benim de bi telaşla kardeşimle eşime ulaştım bankamatik yanından da ayrılamadım
Her gün arıyorlar. Ulasamazlarsa beni arıyorlar. Dayim nerde neden telefonu acmiyor dayıma bi şey mi oldu diye.

Esim telefonu âcarsa da saatlerce konuşabilirler. Bir insan yeğeni ile ne konuşur bu kadar bilemiyorum . Ama bir ara o konuya da eğileceğim.

Bazen günde 3 4 5 kere arıyorlar. Özellikle 2 tanesi böyle yapıyor. Diğerlerinden bir şey görmedim de..

Gece saat 1 olabilir. Sabah 6 olabilir. Onlara fark etmez.

Bende kv kp derdi pek yok. Onlar en azından saate bakmadan aramazlar.

İnanılmazsınız ya. Şurda öğretmenlere laf ucuyla bir eleştiri gelse bile herkes ayaklanıyor resmen linç ediliyor ama başka bir meslek grubu hakkında böyle ileri geri konuşulabiliyor.

Yeğenler kv kp sollamış siz bi el atın duruma bazen eşimi fabrikadan arıyorlar iş ama şimdi çağıracaklar diye sinir oluyorum

Benim yok zaten eşim tek çocuk

Keşke eşim de tek olsaymiş. Ben de tek cocuğum ve oyle kalabalik akraba ilişkilerimiz de yoktur.

Ammma noooolldu? Görümcem değil görümceLEEEERim var kaynim filan var.
1 tane gorumcem iyi de digerleri cok cadaloz, bir tanesiyle cok fena kavga ettim gorusmuyoruz bayadir hatta eşim bile diyor ki barişmayin kafam rahatladi.

çok muhendis arkadaşım oldu mutevazi işinde gucunde insanlardı.neticede NASA da muhendis olmadıklarının farkındaydı. konu sahibinin eşi, kardeşi konusunda yuzde yuz haklı, bu onu kendini beğenmiş yapmaz. ben birine nasıl hitap edersem nasıl davranırsam öyle davranılmasını beklerim kendime de. buna uymayan da kim olursa olsun, en az şekilde goruşurum ya da goruşmem.

Tam tersi, asıl kendileri eski köylüler ondan bu ego. Adım gibi eminim konu sahibinin de kardeşi ekonomik olarak çok iyi durumda değil. Şöyle bol paralı zengin olsaydı gör bak nasıl kıymetli olurdu.

Sözde eşinin kardeşini aşağılamaması gerektiğini savunuyorsunuz siz şimdi dimi ama köylü diyerek siz aşağılıyorsunuz insanları asıl farkında değilsiniz. Kim kimi aşağılıyor ortada... çelişkiler içinde bir toplumuz. Sadece gücü yeten yetene...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…