- 12 Haziran 2020
- 588
- 1.191
- 28
- 33
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Yok gülüm ya insan karısını erkek kardeşinden kıskanması çok saçma böyle bir şey olduğunu sanmıyorum.Valla konu sürekli idare edip, etmemesi ekseninde dönüyor fakat ben halen Mandalinanın eşinin bu davranışları altında yatan başka sebepler olduğunu düşünüyorum. Ablasını kocasından kıskandığını, Eşini, Erkek kardeşinden ve eniştesinden kıskandığını düşünüyorum ve bu durumu başka bahanelerle örtüyor bence... Tabii Mandalina eşini daha iyi tanıyordur bu konu hakkında bişey demediğine göre yanlış düşünüyorumdur belki de ama bence durum bu tarz bişey..
Evet işte normal şartlar altında Enişten hal hatır soruncada kıskanılmaması gerekiyorYok gülüm ya insan karısını erkek kardeşinden kıskanması çok saçma böyle bir şey olduğunu sanmıyorum.
Bence okuduğunuzu hiç çaktırmayınCanım bir kaç kere whatsapp yazismasina gözüm çarptı erkeklerin meşhur kısaltılmış bir kelimesi var a ve g birleşimi sen anladın ama kisaca tabibu lafı birbirlerine kullanıyorlar. Bence bu laf lan ve bre sen daha saygısız. Bak bu konuya degindigin iyi oldu ben artık onu bununla vururum.
allah aşkına aile neyi beklemiş? damatları mesleğinde yükselmiş yükselmemiş onlara ne? tebrik etmedilerse bundan damada ne?Aile beklenti bekliyor da eş bekleyince niye g*t oluyor. O zaman kimse birbirinden bir şey beklemesin kimsenin incileri dökülmez. Bayram gibi buda bir ilgidir, nezakettir. İnsanların duygularını bu şekilde hafife almanız hiç hoş değil.
keşke ama keşke eşiniz de sizin gibi alçak gönüllü olabilseydi.Yalnız bu süper tespit. Gerçekten doğru adam ev taşıma işleri yapıyor.
Bilmiyorum ama ya ben insanları sınıf sınıf ayıranları sevmiyorum. Hatta işin zorluğu benim için daha saygıdeğer. Mesela ben ne zaman hamal görsem icim cız eder basimi öne egesim gelir saygıdan. Ne kadar riskli bir meslek.
allah aşkına aile neyi beklemiş? damatları mesleğinde yükselmiş yükselmemiş onlara ne? tebrik etmedilerse bundan damada ne?
insanlardan beklentilerinizi düşük tutun ki yapmadıklarında hayal kırıklığına uğramazsınız böylece malum alıntıdaki damat gibi.
Yok gülüm ya insan karısını erkek kardeşinden kıskanması çok saçma böyle bir şey olduğunu sanmıyorum.
Az önce bahsettiğim enişte karısının erkek kardeşi dahil kimseyle görüşmesine izin vermiyor, çocuklarının bile birbiriyle görüşmesi problem onun için. Anne babayı ziyaret edeceklerse ayrı ayrı gelmek zorundalar. Bir oğlunun diğer oğlunun eşiyle ilişki yaşadığını düşünüyor, hasbelkader iki oğul birlikte gelirse vay hallerine. Bu adam 65 yaşında falan. Kırklı yaşlarındayken sizin eşinize benzer şeyler yapıyormuş sonradan durum cozutmuş. Hastaneye yatırdılar bir dönem ama düzelmedi.
Evet, sadece "Lan" dedi diye yada sofra toplamasını talep etti diye tamamen görüşmeyi kesmek egodur hatta görgüsüzlük tür. Ama bu durumu düzeltmek için çaba vermek, tolere etmek ise düzgün insan olmak, efendi, ağırbaşlı, eğitimli olmaktır.Efendiliğin, saygının adı da ego olmuş. Egosu yüksek insan, bu ve her ortamda daha çok kendini ön plana çıkarmaya çalışır, sürekli konuşur, her şeyi bilir, kendini falan anlatır. Bu bambaşka bir şey. Bunun adı efendilik, düzgün olmak. Ne yani adam üni okudu diye kimseyi sevmeme, anlaşamama hakkına sahip değil mi ? Aynı şeyi okumamış biri yapsa çok mu normal karşılanırdı ki acaba...
Evet, sadece "Lan" dedi diye yada sofra toplamasını talep etti diye tamamen görüşmeyi kesmek egodur hatta görgüsüzlük tür. Ama bu durumu düzeltmek için çaba vermek, tolere etmek ise düzgün insan olmak, efendi, ağırbaşlı, eğitimli olmaktır.
Benim de bir görümcem böyleydi. 1 saat yanında oturunca migrenim tutardı. O kadar boş konuşurdu ki. Beynimin yanık kokusu odayı doldururdu. Hiç istemezdim sırf o var diye gitmeyi. Ama ne yapalım gitmeyelim mi? Tamam rahatsız edebilir bu durumlar. Evet lan enişte demek saygısızlık ama gitmemek de olmaz. Konu sahibi eşinin ailesini arayıp soruyor ve gidiyorsa, damadın da aynı şeyi yapması lazım. Birde adam gerçekten sorunlu. Ablasının eşi hal hatır soruyor diye kıskanıp ablasıyla da görüşmek istemiyor. Bu İnsana çok normal dememek lazımBundan sonra bende yengeme naber lan yengaaaa kalk sofrayı topla diycem doğallık buysa demek biz yanlışız. Ben konuya sadece lan ve sofra toplama konusu olarak bakmıyorum eminim ki daha çok şeyler vardır çünkü genel olarak patavatsız kardeş. Efendi insan diye herkesi o düzeltemez. Kafası uyar görüşür, uymaz görüşmez bu kadar basit.
Elbette siz yengenize kendinize yakıştırdığınız şekilde, eğitim düzeyinize göre veya hayata bakış açınızın sizi şekillendirdiği yönde hitap edebilirsiniz. Benim kişiliğim bana "Gıııyy, gız" diye hitap eden kişiyi hoşgörecek kadar gelişmiştir, ben kendimden sorumluyum. Ama başkasına "lan" demiyor olmam yine benimle alakalıdır. Kaç yaşına gelmiş adamı ilkokuldan başlatıp eğitemeyiz, ama efendi adamsa enişte, kendi kibarlığı ve nezaketi ile örnek olmayı deneyebilir.Bundan sonra bende yengeme naber lan yengaaaa kalk sofrayı topla diycem doğallık buysa demek ki biz yanlışız. Ben konuya sadece lan ve sofra toplama konusu olarak bakmıyorum eminim ki daha çok şeyler vardır çünkü genel olarak patavatsız kardeş. Efendi insan diye herkesi o düzeltemez. Kafası uyar görüşür, uymaz görüşmez bu kadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?