- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.781
- 133
- 40
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Elbette siz yengenize kendinize yakıştırdığınız şekilde, eğitim düzeyinize göre veya hayata bakış açınızın sizi şekillendirdiği yönde hitap edebilirsiniz. Benim kişiliğim bana "Gıııyy, gız" diye hitap eden kişiyi hoşgörecek kadar gelişmiştir, ben kendimden sorumluyum. Ama başkasına "lan" demiyor olmam yine benimle alakalıdır. Kaç yaşına gelmiş adamı ilkokuldan başlatıp eğitemeyiz, ama efendi adamsa enişte, kendi kibarlığı ve nezaketi ile örnek olmayı deneyebilir.
Toplum içinde böyle her hatada kusurda ortamı terkedelim, asla düzeltmeye çalışmayalım, uzlaşmayalım da çocuklarımıza öğretecek ne kaldı????
Hangi saraydan çıktınız?Her şeyi hoş göre göre bir sonraki hedef siz olursunuz. Size dokunmayan yılan bin yıl yaşamıyor emin olun. Elbette siz çocuğunuza böyle şeylerin normal olduğunu öğretebilir, kaba saba arkadaşlıklar kurmasına, yanlış örnekler olmasına ve üzümün üzüme baka baka kararmasına göz yumabilirsiniz. Ben yumamam. Buda sizin tercihiniz.
OkHer şeyi hoş göre göre bir sonraki hedef siz olursunuz. Size dokunmayan yılan bin yıl yaşamıyor emin olun. Elbette siz çocuğunuza böyle şeylerin normal olduğunu öğretebilir, kaba saba arkadaşlıklar kurmasına, yanlış örnekler olmasına ve üzümün üzüme baka baka kararmasına göz yumabilirsiniz. Ben yumamam. Buda sizin tercihiniz.
Padişah soyundan geliyor efenimHangi saraydan çıktınız?
29Mandalinakolik bir şey sorabilir miyim kardeşiniz kaç yaşında ?
Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum benşm kızım 3 yaşında ama çok kibar konuşur giderken hoşçakal seslenene efendim der dışarıda bazı çocuklar var dilleri benim kızım gibi değil ama niye görüştürmeyim özellikle çıkarıyorum ben de yanında duruyorum o çocuklar da örnek alabilir onları küçümseyip kızımı ayrı mı tutayım kızım yerdeki çöpü bile alır anne çöpe atayım der komşunun çocuğu da yaptı hadi sen de çöpe at bakalım beraber atın dedim şimdi ben kibirli davranıp diğer çocukları ötekileştirsem birbirlerine nasış birşey öğretecek bu çocuklar okulda nasıl aynı sırada oturacaklar hoşgörü küçük yaşta başlıyor bazı doktorlar nasıl insana küstahça davranabiliyor makamlarını kullanarak ama küçük yaşta hoşgörü öğretilmediği için bunlar ilkokul mezunları hep küçük görülerek bu hale gelmişler.Elbette siz yengenize kendinize yakıştırdığınız şekilde, eğitim düzeyinize göre veya hayata bakış açınızın sizi şekillendirdiği yönde hitap edebilirsiniz. Benim kişiliğim bana "Gıııyy, gız" diye hitap eden kişiyi hoşgörecek kadar gelişmiştir, ben kendimden sorumluyum. Ama başkasına "lan" demiyor olmam yine benimle alakalıdır. Kaç yaşına gelmiş adamı ilkokuldan başlatıp eğitemeyiz, ama efendi adamsa enişte, kendi kibarlığı ve nezaketi ile örnek olmayı deneyebilir.
Toplum içinde böyle her hatada kusurda ortamı terkedelim, asla düzeltmeye çalışmayalım, uzlaşmayalım da çocuklarımıza öğretecek ne kaldı????
Kardeş dili alışmış konu sahibin kardeşinin değişmez az biraz enişte yanında tolere edebilirse ne ala bizim bi tanıdığımız daha var böyle kadın 50 yaşında nasıl düzeltsin küçüklükten alışmış bi kere saygısızlık olmadığı sürece nolcak öyle kelime kullandıysaÇocukta değilmiş niye hoş görülsün. Okumadı diye çocuk gibi her hareketi normal mi karşılanacak çok saçma. Eşe minumum tolerans bile yok ama kardeşe maksimum.. iyiymişş
Saat 6 buçukta kartı bankamatikte kaldıysa kimi arayacak ki tabi ki ilk aklına oğlu gelir valla telaştan ben de kardeşimi ararım onu aramıcam da kimi arıcam vay başımıza gelenler evlenince gelinden taşı yemesek bari başımızaSeviyesiz muhabbetleri ben de sevmem. Hayatımda hiçkimseye "lan" demedim. Çünkü bu doğallık değil, bu saygısızlık.
Doğal demek; canlının doğumu ile getirdiği birtakim özellikler demektir. Yani konuşmak doğaldır; ve fakat uslubun hiçbir şekli doğal değildir. Her insanın uslubu kendi yapımıdır.
Neyse bu konuda eşinizi kendime benzettim. Ben kendimi bi şey sandığımdan değil; karşımdaki insani da kendim gibi sandığımdan taraflar biribirilerine düzgün konuşmalı.
Eşinizi yerden yere vurmalarına bakmayın. Burdaki kadınların konu sahiplerine kırıcı olması sorunu var. Yani siz konu sahibi iseniz haksızsınız. Başka bir sebebe gerek yok haksız ve hatalı olmanız için.
Diğer yandan eşiniz sadece kardeşinize değil, kendi damadına da gıcık kapıyor. Bu da düşündürücü. Aynı kişinin sürekli birilerine gıcık olması, birilerini beğenmemesi de insanin aklına bazı şeyler getiriyor. Yani kendini beğenmekten başkalarinı beğenmiyor olma ihtimali tam olarak bu noktada ortaya çıkıyor.
Erkek kardeşinizin sizin aile evinizdeyken endişeden sofra kaldırması için yardım talep etmesi şık durmuyor. Hele "kalk sofrayi toplayak" üslubu cidden çok çirkin. Ve fakat eşiniz de kendi düşünüp yardım etmeliydi.
Bence orta yolu bulmak gerek.
Eşiniz ailenizden bazı insanları sevmiyor olabilir. Kendi tarzina hayata bakışına aykırı düşüyor da olabilir. Ama madem ki arada sevdiği eşi var. Tolere edebilir. Kardeşinizle en az muhabbeti kurarak tatsızlık çıkarmadan idare edebilir.
Ben eşim için bunu yapıyorum. O da benim için yapıyor. Evlilik budur zaten.
Bazen kavgalı gürültülü evlilikler hakkında düşünürdüm. Biz neden kavga etmiyoruz bizde bir sorun var galiba diye. Ama anladım. Biz birbirimizi üzmemek için fedakarlık yapıyoruz.
Eşinizle kavga etmeden konuşmayi,güzellikle anlatmayi deneyin.
Uslubunuz kavga uslubu olmasin. Çünkü 2 yanlıştan 1 doğru çıkmaz.
Ikna yöntemini başvurun.
Olmadı mı... o zaman sizinle ailenize gelmesin. Ama siz de onunla gitmeyin. Herkes bayrami kendi ailesinde geçirsin. Birkac bayram ayri gecirirse belki aklı başına gelir.
Burda kimse bir diğerinin ailesine aşık değil. Ama mademki evlendik. Dengeleri kurmak zorundayız.
Eşini istiyorsan ailesini de idare edeceksin. Ben idare ediyorum. Zira eşimin ailesinden ben de hoşlanmıyorum. Dün sabah 6 buçukta arıyorlar mesela. Bankamatik kartı,bankamatikte kaldı ne yapacağız diyorlar. Çok sinirlendim. Ama ses etmedim.
Çünkü kavga etmenin kimseye bir faydası yok.
Kardeş dili alışmış konu sahibin kardeşinin değişmez az biraz enişte yanında tolere edebilirse ne ala bizim bi tanıdığımız daha var böyle kadın 50 yaşında nasıl düzeltsin küçüklükten alışmış bi kere saygısızlık olmadığı sürece nolcak öyle kelime kullandıysa
Haha yok annesi değildi. Üniversite mezunu!yeğeniydi.Saat 6 buçukta kartı bankamatikte kaldıysa kimi arayacak ki tabi ki ilk aklına oğlu gelir valla telaştan ben de kardeşimi ararım onu aramıcam da kimi arıcam vay başımıza gelenler evlenince gelinden taşı yemesek bari başımızageçen gün benim de kaldı hemen eşimle kardeşimi aradım gündüzdü üstelik telaştan ne yapacağımı bilemedim mesela
İyi ama görümceyle görüşmek istemeyen gelinleri alkışlıyosunuz hanımlar niye erkeklere gelince görüşmemeyi kabul etmiyor dayatıyorsunuz?
Yoo ben alkışlamıyorum. Her iki taraf da diğer aile bireyleriyle asgari müşterekte buluşmak zorunda çok çok kötü şeyler yaşanmadıysa.
Alkışlamış olanlar da muhtemelen her konuyu kendi içinde değerlendirme yetisine sahiptir. Görümceye kızdım bir konuda, bunda da mutlaka kayınçoya kızmalıyım diye düşünmüyorlardır. Kızdığı konuda görümce terbiyesizlik etmiştir, hakaret etmiştir ya da karşılıklı bir sürtüşme yaşanmıştır görüşme denir. Burada ortada bayramda seyranda birbirine iki saat tahammül etmemeyi gerektirecek bir durum yok.
Ama bu konunun tam tersi açıldığını düşün sen yine objektif bir yorum yapardın belki ama burdaki çoğu kadın konu sahibine hak verir kocan saygı duysun görümcenle görüşmek istemiyorsan zorunda değilsin derlerdi bence. Bu açıdan yaklaştım yoksa bana göre de tolere edilmeyecek kadar bişey yok bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?