esim ve ev almak

jalesel

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
456
3
296
43
Siirt
birikimimizle ev almayi dusunuyoruz..ama beni pek sevmeyen kaynanam ve gorumcelerim var esimin aklina girmelerinden korkuyorum daha evvel yasadiklarimdan tecrubeyle..ev esimin ustune olacak ama esim benim haberim olmadan evi satamasin istiyorum ne yapabilirim..

protokol hazırlayabilirsiniz.noterden tasdikli anlaşma yaparsınız.sizinde imzanız olmadan evi satamayacağına dair belge...haberiniz olmadan hiçbişey yapamaz...benimde annemler dedemin evi için yapmışlardı.

Eğer satın alacağınız evde oturacak iseniz,
Muhtardan ikamet alıp tapuya "aile konutu şerhi" koydurabilirsiniz, masrafsız bir uygulamaydı diye hatırlıyorum, eşiniz böylelikle sizden habersiz evi satamaz, şerh de mahkeme kararı olmadan kaldırılamaz, kendinizi garantiye almış olursunuz

bugune kadar hicbirsey yapamayacagimi dusunup uzuluyordum..bosunaymis meger cok sevindim.. evimizin esyalari benim altinlarimla alindi..ama kaynanamlar bu evde senin neyin varki hersey oglumun dediler..esimde birsey diyemiyordu..esyalar neyse de..ev oglumun diye istediklerini yaptirabilirler diye korkuyorum..

canım biz de yeni ev aldık ve aynı düşünceler ben de de vardı. ama hiç bişey yapmana gerek yok. siz eş olduğunuz için senin imzan olmadan satış falan yapamaz. için rahat olsun. evi alırken bile benden imza istediler.

evet,aile konutu şerhi koydurulabilir

Eşinize ortak tapu istediğinizle ilgili kararlı olduğunuzu gösterin. Bu sitede neler gördük duyduk...

Bu yeni yasada mı var ? Ne zaman aldınız evi ?
İlk defa duyuyorum; söylediğiniz gerçekten çok iyi olmuş. Bu şekilde birşey yapmadan yasalar direk sizi kormuş oluyor.

Aman çok dikkat et arkadaşım bu konuya...Biz babamdan neler çektik, boşandıktan sonra bizi evden atmak için neler yaptı, yıllarca süren mahkemelrin sonunda yalancı şahitler ve mal paylaşımı ile ilgili yasayı yıl farkıyla kaçırdığımız için annem çalışmasına rağmen hiçbirşey iddia edemeden mahkeme kararıyla evimizi boşaltmak zorunda kaldık...Gerçi bildiğim kadarıyla 2002 yılından sonra alınan mallar eşlerin ortak malı, ama yinede iyi bir avukata danış derim...

hiç korkmayın hanımlar yeni yasayla alınan herşey ortak,eşlerin ikisininde imzası olmadan birşey yapılamaz.boşanırkende ortak paylaşılır

Rahmetli annem evlilikleri boyunca çalışmış, bir ev ve bir arsa almış.
İkisi de babamın üzerine yapılmış. Ne de olsa evlilier ya..
Sonra annem vefat etti, babam yeniden evlendi, o kadından çocuğu da oldu.
Annemin aldığı arsayı saatı, oğluna sıfır araba aldı. Kalanı ile yeni karısının üzerine yazlık aldı.
Annemin aldığı evin kirasını senelerdir yiyorlardı. Şimdi de sattıklarını ve başka semtten oğlunun üzerine ev aldığını duydum.

Anlatabilmişimdir umarım.

Cnm bizde ev aldık eşimle. Bende aynen senin hissettiğin duygular içerisindeydim eşimin ailesine karşı. Evin tapusunu ortak yaptırdım. Eşime olan kısmının üzerinede ben olmadan satılamaz şerhi koydurdum.
Kesinlikle eşini ikna et ve ortak yaptır ne olur ne olmaz. Herşeyi kitabına uyduruyorlar istedikleri zaman. Umarım anlatabilmişimdir Allah yardımcın olsun.

hiç korkmayın hanımlar yeni yasayla alınan herşey ortak,eşlerin ikisininde imzası olmadan birşey yapılamaz.boşanırkende ortak paylaşılır

Yok ablacım öyle değil o kanun.
Mal rejimi ortaklığı ancak boşanma halinde gerçekleşiyor 2002'de çıkan yasaya göre..
Yani ev eşinin üzerine ise, evlilik devam ettiği müddetçe eşi evi tek başına satabilir. Hanımının ruhu duymaz.
Ancak boşanma gerçekleşirse hanımının ev üzerinde söz hakkı doğar.

Konu sahibesi arkadaşım, evi eşinin üstüne yapman şart ise, en azından aile konutu şerhi koydur.
Ancak o zaman eşin senin rızan olmadan satış yapamaz.

Bu yeni yasada mı var ? Ne zaman aldınız evi ?
İlk defa duyuyorum; söylediğiniz gerçekten çok iyi olmuş. Bu şekilde birşey yapmadan yasalar direk sizi kormuş oluyor.

Bizde 7 ay önce evimizi aldık ve benimde imzamı aldılar,

ama tabii yasal hakkımı kullanmama yeter mi bilmiyorum.

Yani hani eşim istese tek kendi imzasıyla satabilir mi,yoksa benimde mi imzam gerekli bir fikrim yok.

....................mesaj tekrarı..............................

Son düzenleme:

arkadaşım 5 sene önce ev almıştı.eşindende arkadaşımdan da imza istemişler ve yeni yasayla birbirinizden habersiz stamazsınız demişler,ben ondan öğrenmiştim:26:

Evet satışa sunulduğunda eşinde okeyi lazımmış..
Eşim söylemişti..
ama ne bilim sürekli yasayı değiştiriyorlar siz tedbiri elden bırakmayın derim güvensizlik var sanki tereddüt ettiğinize göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…