Eğer satın alacağınız evde oturacak iseniz,
Muhtardan ikamet alıp tapuya "aile konutu şerhi" koydurabilirsiniz, masrafsız bir uygulamaydı diye hatırlıyorum, eşiniz böylelikle sizden habersiz evi satamaz, şerh de mahkeme kararı olmadan kaldırılamaz, kendinizi garantiye almış olursunuz
canım biz de yeni ev aldık ve aynı düşünceler ben de de vardı. ama hiç bişey yapmana gerek yok. siz eş olduğunuz için senin imzan olmadan satış falan yapamaz. için rahat olsun. evi alırken bile benden imza istediler.
birikimimizle ev almayi dusunuyoruz..ama beni pek sevmeyen kaynanam ve gorumcelerim var esimin aklina girmelerinden korkuyorum daha evvel yasadiklarimdan tecrubeyle..ev esimin ustune olacak ama esim benim haberim olmadan evi satamasin istiyorum ne yapabilirim..
hiç korkmayın hanımlar yeni yasayla alınan herşey ortak,eşlerin ikisininde imzası olmadan birşey yapılamaz.boşanırkende ortak paylaşılır
Bu yeni yasada mı var ? Ne zaman aldınız evi ?
İlk defa duyuyorum; söylediğiniz gerçekten çok iyi olmuş. Bu şekilde birşey yapmadan yasalar direk sizi kormuş oluyor.
Yok ablacım öyle değil o kanun.
Mal rejimi ortaklığı ancak boşanma halinde gerçekleşiyor 2002'de çıkan yasaya göre..
Yani ev eşinin üzerine ise, evlilik devam ettiği müddetçe eşi evi tek başına satabilir. Hanımının ruhu duymaz.
Ancak boşanma gerçekleşirse hanımının ev üzerinde söz hakkı doğar.
Konu sahibesi arkadaşım, evi eşinin üstüne yapman şart ise, en azından aile konutu şerhi koydur.
Ancak o zaman eşin senin rızan olmadan satış yapamaz.
arkadaşım 5 sene önce ev almıştı.eşindende arkadaşımdan da imza istemişler ve yeni yasayla birbirinizden habersiz stamazsınız demişler,ben ondan öğrenmiştim:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?