eşim ve ev işi

SEL_MAA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013
148
29
68
1 yıllık evliyim çocuk yok çalışıyorum eve katkım çok maddi açıdan ama çok fazla sıkıntımda yok yani eksik bişeyim yok herşeyimi alırım eşimde alır sorun etmez
sorunuma gelince eşim ev işlerine hiç yardım etmez dağınık değildir ama kendiside ama yardıma gelince yok çok kavga ediyoruz bu yüzden büyük kavgalar çıkıyor diyorum bazen kendi kendime iyi yönleri çok varsın ev işine yardım etmesin ama çoğu zaman tutamıyorum kendimi sizce kendi kendimi ikna mı ediyorum yoksa doğrumu yapıyorum temizlik için bayan almak istedim parasından dolayı değil ama elin kadınımı girecek eve diyor çünkü ben çalışıyorum kadının yanında duracak kmse yok eşimle ençok bu yüzden kavga ediyoruz onun dışında iyidir gezdirmeler yemekler eksik etmez sağolsun aileme karşı iyidir evde eksik bişey bırakmaz herşeyi alır lafını etmez
birde giyimden dolayı tartışırız ama artık aştım o konuyu onun istediğine göre giyiniyorum mecburen
varmı verebileceğiniz fikirler

durumunuz iyiyse yardimci alin.
utuleri utucuye gonderebilirsiniz.
haftads bir aksam kahvalti yapin standart. yemrk derdi olmaz.
misafir gelince asiri hazirlik yapmayin.

ikimizde ölerek gelmiyoruz eve orta halli yorgun oluyoruz inada bindirdim ben biraz o yardım etmeyince bırakıyorum bende yapmoyrum sonrası kavga

bi zahmet temizlige ya kadin cagir yada kendin yap , esine nasil guvenebiliyorsun ev temizligi konusunda hayret.
güvenme meselesi değil ben yırtınıyorum akşamları temizlik için o yatıyor tv karşısında biraz olsun yardım bekliyor insan kalksın heriiyapsn demiyorumki

Neysekı bu konuda sanslıyım esım evı supurgeyle cektırır bıle :) allah kolaylık wersın sana canım

ikimizde ölerek gelmiyoruz eve orta halli yorgun oluyoruz inada bindirdim ben biraz o yardım etmeyince bırakıyorum bende yapmoyrum sonrası kavga

Mesela ev supurulup silinecek.. azicik gaz verin süpürgeyi tutturun eline o supursun siz arkadan silin. O perde taksin siz toz alin ayni odada. Siz utuleyin o katlasin. Hem muhabbet edin hem ayni odada olun böyle böyle yaptirin istediklerinizi:)

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır...
Eşiniz dağınık biri değilse yavaş yavaş güzel sözle yaptırabilirsiniz.. mesela yediği ictigini oldugu gibi bırakıyorsa sorundur...
Temizliğe yardımcı için de cumartesi çalışmıyorsanız bayan çağırırsınız siz de evde bulunmuş olursunuz...

Canım kendi eşyalarını toplayıp dağıtmıyorsa çok şey bekelememek lazım tabi siz de çalışıyorsunuz her işe yetişemezsiniz ama en azından eşyalarını toplayabilir yatak düzeltme olsun gelince kıyafetlerini yerleştirip yerine koymak olsun..

ikiniz de çalışan insansınız, hani siz evde otursanız anlarım ama bence eşiniz çok ayıp ediyor. hayat müşterek, siz birlikte orak bir yuva kurmuşsunuz ev işleri vesaire birlikte yapılmalı tabii ki. onun sizden üstünlüğü mü var ki ev işini sadece siz yapasınız?

tatlı dil kullandım olmadı kavga ettim olmadı bekarlıkta hep kendi yaptığı için evlilikte rahat etmek istiyorum diyor
ama dağınık ve pis değildir şükür

yapıyor bunları
demekki ben abartıyorum
dedimya inada bindirdim birazda
adama haksızlıkmı ediyorum acaba

bunu anlatmaya çalıştım hep çalışma o zaman deyip çıkıyor

Eşlere çok kızmamak lazım bu konuda..
Çünkü ne yazık ki anneler öyle bir yetiştiriyor ki ayaklarına sularını dahi götürüyorlar.

Eeee haliyle adam alışmış yediği önünde yemediği ardında aynı düzeni evlenince de olacak sanıyor..
Bu yüzden yeni nesil anneler daha bilinçli ama erkekler ev işi yapmaz ,onu yapmaz diye alıştırmamak gerek..

Ayrıca konu sahibi hır gür ile bir sonuca varamazsın. İnada biner ve emir veriyorsun olarak algılar.

tatlı dil kullandım olmadı kavga ettim olmadı bekarlıkta hep kendi yaptığı için evlilikte rahat etmek istiyorum diyor
ama dağınık ve pis değildir şükür

Evlilikte neye güvenerek rahat etmek istiyor
yaşam devam ettiği sürece birey olarak yapılması gereken şeyler bunlar ne yazık ki.

Ayrıca temizliğe bayan kısmında da ayda 1 yada 2 ayda 1 ideal...
Şuan iki kişiye 3-4 ay hatta dip köşe.. Zamanlı ve planlı günlere bölerek yaparsanız daha rahat olur..
Evet ggüvenilir birini bulmak önemli ve işini layığı ile yapanı.. Temizliğe giden bayanların çoğu ne yazık ki özenerek yapmıyor herşeyi..
ya da çevremdeki alanlara öyle denk geldi bu cok sık duyuyorum.

bi zahmet temizlige ya kadin cagir yada kendin yap , esine nasil guvenebiliyorsun ev temizligi konusunda hayret.
Konu sahibesi çalışıyorum demiş. Hayat müşterek değil mi? Ne olur bir işin ucundan tutsa? Yardımcı da aldırmıyormuş. İyi her işi kadınlar yapsın eve para da getirsin ama yardım istemeye hakkı olmasın. Annelerin küçük prensleri böyle yetişiyor demekki

Öncelikle bir insanın eşinin ailesine iyi olması, gezdirmeyi yemeği eksik etmemesi zaten olması gereken şeyler. Bunların karşılığında eminim siz de onun ailesine karşı iyisinizdir ve eşinize hoş sohbetlisinizdir. Bütün bunları yapınca ev işinden kaytarma diye bir şey yok.
Yavaş yavaş bir şeyleri yapmaya başlamalı. Yemeği birlikte hazırlamayı ve birlikte toplamayı deneseniz. Siz bulaşıklarla ilgilenirken çamaşırları yıkar mısın/asar mısın/toplar mısın? gibi işler söyleseniz. Büyük temizliklerde şuranın tozunu da sen al deseniz ne der?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…