Eşim ve İş Arkadaşlarına Tavrı

Yabanelma

Bir sabah gelecek kardan aydınlık...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2018
13.063
75.479
548
Merhaba Hanımlar

Sekiz yıllık evliyim, eşim yapı olarak sinirli bir insandır, mizacı da biraz serttir. Evliliğin ilk 1-2 yıl sinirli oluşuyla ilgili sıkıntılar yaşadık ama zamanla çok törpüledi kendini. İyi bir iletişimimiz vardır. Ailelerle, arkadaşlarıyla yani genel anlamda iletişim problemi olan bir insan değil. Sinirlidir ama öfkesine hakim olur, insanlara karşı kaba, sert bir tavır sergilemez.

Amma velakin is arkadaşlarıyla aynı durumda değil. Esimin 20 kişilik bir ekibi var, proje müdürü. Yoğun bir iş hayatı var, iş dışında da telefon görüşmeleri oluyor. Hakaret etmiyor, bağırıp çağırmıyor ama genel anlamda azarlama hâlinde malesef ve ben bundan rahatsız oluyorum. Benim rahatsız olduğumu bildiği için iş telefonu çalınca diğer odaya geçip konuşur çoğunlukla yanımda konuşmaz.

Bir haftadır ayağında nükseden bir sorun olduğundan evde dinlemesi gerekiyor. İşleri evden takip ediyor mümkün mertebe, haliyle daha çok telefon görüşmesi yapıyor. Bir hafta geçse de ise gitse durumuna geldim Pazartesi gününde itibaren. Eşime yansıtmıyorum , birşey demiyorum ama azarlayici şekilde konuşuyor olmasını ona yakıştıramadığımdan rahatız oluyorum, içimden söyleniyorum sürekli.

Mesela bugün konuştuğu birine, düzgün yapsanız şaşırdım defalarca konuştuk niye eksik bırakıyorsunuz, anlamanız için ne yapayım daha kaç defa anlatayım, ben farkedip düzeltmesem olacakları biliyorsunla başlayan bir güzelleme yaptı. Bu çoğu kez tekrarlanan bir diyalog ekipteki herkes mi hatalı eşim mi fevri bilemiyorum. Ve bu tavrı yıllardır var çalıştığı insanlar değişiyor ama eşimin tavrı aynı.

Bu akşam bu konuyu konuştuk yine,ben ne olursa olsun insanlarla o şekilde konuşmaya hakkın yok diyorum eşim de benim çok hassas olduğumu, insanlara doğru düzgün iş yaptırmanın kolay olmadığını söylüyor. Sektörlerimiz farklı olsa da bende çalıştım, iş hayatından bi haber de değilim ama eşimin üslubu yanlış geliyor fazlasıyla.

Aramızda bunu sürekli sorun etmiyorum ama eşimin bu konuşmalarına denk geldikçe anlık bir soğuma geliyor bana, abartmıyor muyum gerçekten?

Son düzenleme:
Eşinizin işine karışmayın bence,tamam bu şekilde atak yapması gerekmez ama 20 kişi ile uğraşmak laf anlatmak kolay değil benim eşimde sizin eşiniz gibi ekiple çalışıyor çok mülayimdir ama inanın bazen çıldırtıyorlar dayatma ile iş yaptırıyor mecburen ilgilenmezse otorite kurmazsa bütün işler tepe taklak oluyor, ha işini düzgün yapan yok mu var ama parmakla sayılacak kadar az illa tetiklemek lazım bazılarını eşinize bu kadar soğuyacak gözle bakmayın siz düşünün 20 kişi ile uğraşmak kolay mı?

Çok sert bir yorum oldu :) empati yapıyorum o an karşıdaki insanla sert olmadan da olmuyor mu bu işler. Sürekli dile getirdiğim bir konu değil, konuşup geçiyoruz genelde ama sinir oluyorum bu tavırlarına elimde değil.

Kendimi sizin yerinize koyarsam bende soguyabilirim. Hatta bir insandan hoslanıyorsam deneme safhasında o insanın garsonlara seslenişine falan bakarım. Dolayısıyla haksız değilsiniz. Elbette hataları vardır ekiptekilerin ama esiniz de bu durumu normallestirmiş. Yani adamın tavrı bu.Yıllardır süregelen birseyi değiştirmek cok zor. En iyisi telefonu caldıgında siz Baska odaya gecin =)

Basarili olmak için bağzı şeylerden ödün vermemek lazım ama dediğim gibi eğer eliftekiler lakayıt tiplerse ona gore muamele me yapıyordur insan tabi rahatsız oluyor işi eve yansıtmak güzel degil

:)) ben evlenip eşimin yanına geldim. İlk zamanlar bana hep “sen buraları bilmezsin, çalışırken şöyle yap, böyle davran, şunlar olursa aldırış etme” gibi akıllar verip duruyordu. Ben de onu dinliyordum. Ancak ben ben olmaktan çıktım, başarısız işler yapmaya başladım. Sonra silkinip kendine geldim, özüme döndüm :) o gün bugündür dinlemem iş konusunda. Siz de eşinizi böyle bilmeden başarısızlığa itebilirsiniz, bence karışmayın

Aslında karışmak değil de rahatsız olduğumu anlıyor bir şekilde ve açıklama yapmak zorunda hissediyor kendini. Yoksa benim lafımla birsey yapmıyor yine. Ben hiç bir tarz bir muamele görmedim çalışma hayatımda bana fazla geliyor ama elbette 20 kişiyle uğraşmak kolay değil. O soğuma anlık gelip giduury neyse ki.

Başarısızlığa itecek bir karışma olmuyor aslında ben daha çok kendi içimde kızıyorum eşime, bu bahsettiğim konuşma 1-2 dakika sürdü sadece. Ama sinir oluyorum o hâline elimde olmadan, sinir olma halini aşabilsem güzel olacak.

bence siz karışmayın bu konuya boş yere eşinizle aranızı bozmayın.herkesin iş üslubu farklıdır, yöneticilerin genel üslubu da zaten serttir yoksa gevşer gider.eşiniz ne ilk ne de son bu konuda.günlük hayatta mesela market çalışanını azarlamakla bu aynı değil.kaldı ki kimsenin alınacağını da sanmıyorum bunlar iş hayatının cilveleri , kişisel almalık sert yapmalar değil.

Bu şekilde konuşması hoş değil ama üstelerseniz size de yansıtabilir.
Bu şekilde konuşması hoş değil ama üstelerseniz size de yansıtabilir.
Üstelemiyorum kesinlikle yani daha çok içimde yaşadığım, eşime bu konuda gıcık olma halimin dışa vurumu oldu bu konu :) yapılan yorumlar belki beni bu konuyu büyüttüğüme ikna eder diye düşündüm.

Bende önem veririm eşimin haline tavrına, insanlara karşı üslubu, yaklaşımı da önemli benim için. İş hayatı daha farklı oluyor ama kaba yani bildiğin :) değişmeyecek olduğunun farkındayım, normalde eşim telefon çaldığında gider başka odaya bu hafta ayağından dolayı hareket edemeyince fazla maruz kaldım iş diyaloglarına.

Siz haklısınız zaten :) kimse azarlanmak istemez. Ama iş dünyası da, insanlarla uğraşmakta çok zor. Belki de bu şekilde verim sağlıyordur. Bilemedim:)

Sen bide beni düşün,esim home ofis çalışıyor ve uluslararasi bir is yapiyor her ülkeden insanla diyalog halinde.Coguna şahit oluyorum.
Normalde sakin bir insan ama mesela Asyalılar biraz tuhaflar. Hep onlara cattigini gördüm. Bir tane türk e de bagirir gibi konustu. Ben size söylüyorum o sekilde olmaz diye benim yapmam lazim daha evelde soyledim ama hocam vs vs... adami azarladi resmen ve adam müşterisi. Ama adam haketti galiba anlamiyor bir turlu esim sabahlara kadar ona iş icin uğraştı. Esimden de büyük yani yaşı adamin . Bende hayatim hep boyleleri seni bulur dedim. Bi basladi kufur etmeye.. adama. Bende gazlamış gibi oldum. Telefonu kapadiktan sonra oluyor bu arada.
Inan esin haklidir su zamanda adam calistirmak o kadar zor ki bazısı cidden hakediyor. Benimde is geçmişim var ve bende esnaftim. Ben daha esnektim ablam,abicim vs tarzinda ama cesit cesit insan var bazen taviz vermemek ve sert olmak lazim

Abartiyorsun ve esinin isine burnunu sokuyorsun.Zaman oyle bir zamanki bir yuzunu versen astarini istiyorlar.Adam o sekilde konusmasina ragmen isleri aksiyor sen dusun.

Hem sen uzulme diye oda degistiriyor.Sen daha iyi bilirsin kocani.Insanlara bagirmaktan zevk alan biri degil ki.Adami zivanadan cikariyorlar belli ki.

Allah mutlulugunuzu daim etsin.Buradan kocaman bir masAllah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…