Bana biri eşimin davrandığı gibi davransa deli olurum herhalde o yüzden takılıyorum tavrına, dediğinizde de haklısınız eşimde benzer şeyler söylüyor, uzun süredir şahit olmuyordum konuşmalarına bu hafta fazla maruz kalınca bu hallerine ister istemez rahatsız oldum. Karışmıyorum aslında ama eşim anlıyor rahatsız olduğumu.Eşim yönetici pozisyonunda yıllardır. Aynı tarif ettiniz gibi. Ben de çok rahatsız olurdum, taki kendim aynı pozisyona gelene kadar. Malesef insanlar çok rahatlar. Nasıl desem çocuk gibi azarlanmayamı alışgınlar nedir çözemedim ama az yüz bulunca hani astarı bunun tavrındalar bir çoğu. İşini gerçekten ciddiye alan, sorumluluğunu bilen ekip kurmak zor mesele. Zaman zaman çileden çıkmamak mümkün değil. O yüzden çok ta işine karışmayın derim. Evde size karşı tavırları öyle değilse sizlik bir sorun yok zaten.
Herhalde alışmışlardır ben yapamazdım o kadar azarlama sonrası normal şekilde çalışma olayını sanırım.Yönetici pozisyonundaysa eger,bazen gercekten bu tür konusmak gerekiyor.Sizi anliyorum bende cok rahatsiz olurdum ama bence karismayin.Tarzi o demek ki calistigi insanlarda alismislardir tarzina.
Bana biri eşimin davrandığı gibi davransa deli olurum herhalde o yüzden takılıyorum tavrına, dediğinizde de haklısınız eşimde benzer şeyler söylüyor, uzun süredir şahit olmuyordum konuşmalarına bu hafta fazla maruz kalınca bu hallerine ister istemez rahatsız oldum. Karışmıyorum aslında ama eşim anlıyor rahatsız olduğumu.
Bireysel çalışmak ayrıdır bir ekibi yönetmek ayrı. Tabi ki hakaret etme hakkı yok ama birimindeki insanlar işini savsaklıyor ve onların yaptığı hata da eşinize patlıyorsa bence gerekli. Biz eşimle kendi iş yerimizde patronuz ve çalışanlarımız var. Emin olun herşeyi iyilikle yaptıramıyorsunuz illa ki yüz bulup astar isteme anı geliyor. Bizde de Iyi polis benim kötü polis eşimdir. Ve bence bu olması gereken birşeyMerhaba Hanımlar
Sekiz yıllık evliyim, eşim yapı olarak sinirli bir insandır, mizacı da biraz serttir. Evliliğin ilk 1-2 yıl sinirli oluşuyla ilgili sıkıntılar yaşadık ama zamanla çok törpüledi kendini. İyi bir iletişimimiz vardır. Ailelerle, arkadaşlarıyla yani genel anlamda iletişim problemi olan bir insan değil. Sinirlidir ama öfkesine hakim olur, insanlara karşı kaba, sert bir tavır sergilemez.
Amma velakin is arkadaşlarıyla aynı durumda değil. Esimin 20 kişilik bir ekibi var, proje müdürü. Yoğun bir iş hayatı var, iş dışında da telefon görüşmeleri oluyor. Hakaret etmiyor, bağırıp çağırmıyor ama genel anlamda azarlama hâlinde malesef ve ben bundan rahatsız oluyorum. Benim rahatsız olduğumu bildiği için iş telefonu çalınca diğer odaya geçip konuşur çoğunlukla yanımda konuşmaz.
Bir haftadır ayağında nükseden bir sorun olduğundan evde dinlemesi gerekiyor. İşleri evden takip ediyor mümkün mertebe, haliyle daha çok telefon görüşmesi yapıyor. Bir hafta geçse de ise gitse durumuna geldim Pazartesi gününde itibaren. Eşime yansıtmıyorum , birşey demiyorum ama azarlayici şekilde konuşuyor olmasını ona yakıştıramadığımdan rahatız oluyorum, içimden söyleniyorum sürekli.
Mesela bugün konuştuğu birine, düzgün yapsanız şaşırdım defalarca konuştuk niye eksik bırakıyorsunuz, anlamanız için ne yapayım daha kaç defa anlatayım, ben farkedip düzeltmesem olacakları biliyorsunla başlayan bir güzelleme yaptı. Bu çoğu kez tekrarlanan bir diyalog ekipteki herkes mi hatalı eşim mi fevri bilemiyorum. Ve bu tavrı yıllardır var çalıştığı insanlar değişiyor ama eşimin tavrı aynı.
Bu akşam bu konuyu konuştuk yine,ben ne olursa olsun insanlarla o şekilde konuşmaya hakkın yok diyorum eşim de benim çok hassas olduğumu, insanlara doğru düzgün iş yaptırmanın kolay olmadığını söylüyor. Sektörlerimiz farklı olsa da bende çalıştım, iş hayatından bi haber de değilim ama eşimin üslubu yanlış geliyor fazlasıyla.
Aramızda bunu sürekli sorun etmiyorum ama eşimin bu konuşmalarına denk geldikçe anlık bir soğuma geliyor bana, abartmıyor muyum gerçekten?
Öyle de demesek mi :) ama daha anlayışlı olsa güzel olur tabi ki , rahatsız oluyorum çünkü normalde öyle biri değil, işte fazla hassas herkesten de aynı şeyi bekliyor sanırım.Sen doğru bir insansın çünkü saygılısın ve merhametlisin.eşinse geldiği yeri hazmedememiş bir tip.
O yüzden rahatsız oluyorsun
Benim şefimde böyle sürekli bağırır çağırır artık onu dinlemiyorum bile yani saygım sıfır.bağıracak yer alıyor.hatalı birşey yapsam korkudan arayamıyorum.bıktım usandım.saygı nedir bilmiyor.sorumsuz biri .tek bildiği bağırmak .üniversite mezunuyum bide ben kendisi liseyi bitirmiş şef olmuş zamanında.insanın ağrına gidiyor.işimi kaybetmemek için çekiyoruz işte.
İnşaat mühendisiEşiniz inşaatçı mı?
Hakaret etmiyor ama azarlama oluyor, ben çalışırken böyle bir durumla karşılaşmadım o yüzden mi fazla geliyor bana, elbette sadece güleryüzle insanaları idare etmek kolay değil. Abim de benzer pozisyonda oda aynıydı ona da sinir olurdum ben :)Bireysel çalışmak ayrıdır bir ekibi yönetmek ayrı. Tabi ki hakaret etme hakkı yok ama birimindeki insanlar işini savsaklıyor ve onların yaptığı hata da eşinize patlıyorsa bence gerekli. Biz eşimle kendi iş yerimizde patronuz ve çalışanlarımız var. Emin olun herşeyi iyilikle yaptıramıyorsunuz illa ki yüz bulup astar isteme anı geliyor. Bizde de Iyi polis benim kötü polis eşimdir. Ve bence bu olması gereken birşey
Karşısındakini sürekli ezerek, aşağılayarak iş yaptıran insanlara sinir olurum. Haklısınız sinirlenmekte. Eminim çalıştıkları kişiler de nefret ediyorlardır eşinizden. Eşiniz de sürekli hakaret ettiği, sözleri ile ezdiği için daha fazla hata yapıyorlardır.
Benim de çok yakın bir tanıdığım bu şekilde. Sürekli üstten bir ses tonu ile yapamadın-edemedin gibi cümlelerle konuşur çalışanlarına. Çalışanı ben olmasam da o anda o akrabamdan inan nefret ediyorum.
Ben bu şekilde davranan biri ile asla çalışamam.
eşin yıllardır çalışıyor ve sorun olmuyorsa yaptığı doğrudur...yumuşak yüzlü olsa tepesine ederler adamın...ayrıca kişisel değil, iş için öyle konuştuğunu biliyor karşıdaki insanlar...onlar takmıyorsa sen neden takıyorsun...Merhaba Hanımlar
Sekiz yıllık evliyim, eşim yapı olarak sinirli bir insandır, mizacı da biraz serttir. Evliliğin ilk 1-2 yıl sinirli oluşuyla ilgili sıkıntılar yaşadık ama zamanla çok törpüledi kendini. İyi bir iletişimimiz vardır. Ailelerle, arkadaşlarıyla yani genel anlamda iletişim problemi olan bir insan değil. Sinirlidir ama öfkesine hakim olur, insanlara karşı kaba, sert bir tavır sergilemez.
Amma velakin is arkadaşlarıyla aynı durumda değil. Esimin 20 kişilik bir ekibi var, proje müdürü. Yoğun bir iş hayatı var, iş dışında da telefon görüşmeleri oluyor. Hakaret etmiyor, bağırıp çağırmıyor ama genel anlamda azarlama hâlinde malesef ve ben bundan rahatsız oluyorum. Benim rahatsız olduğumu bildiği için iş telefonu çalınca diğer odaya geçip konuşur çoğunlukla yanımda konuşmaz.
Bir haftadır ayağında nükseden bir sorun olduğundan evde dinlemesi gerekiyor. İşleri evden takip ediyor mümkün mertebe, haliyle daha çok telefon görüşmesi yapıyor. Bir hafta geçse de ise gitse durumuna geldim Pazartesi gününde itibaren. Eşime yansıtmıyorum , birşey demiyorum ama azarlayici şekilde konuşuyor olmasını ona yakıştıramadığımdan rahatız oluyorum, içimden söyleniyorum sürekli.
Mesela bugün konuştuğu birine, düzgün yapsanız şaşırdım defalarca konuştuk niye eksik bırakıyorsunuz, anlamanız için ne yapayım daha kaç defa anlatayım, ben farkedip düzeltmesem olacakları biliyorsunla başlayan bir güzelleme yaptı. Bu çoğu kez tekrarlanan bir diyalog ekipteki herkes mi hatalı eşim mi fevri bilemiyorum. Ve bu tavrı yıllardır var çalıştığı insanlar değişiyor ama eşimin tavrı aynı.
Bu akşam bu konuyu konuştuk yine,ben ne olursa olsun insanlarla o şekilde konuşmaya hakkın yok diyorum eşim de benim çok hassas olduğumu, insanlara doğru düzgün iş yaptırmanın kolay olmadığını söylüyor. Sektörlerimiz farklı olsa da bende çalıştım, iş hayatından bi haber de değilim ama eşimin üslubu yanlış geliyor fazlasıyla.
Aramızda bunu sürekli sorun etmiyorum ama eşimin bu konuşmalarına denk geldikçe anlık bir soğuma geliyor bana, abartmıyor muyum gerçekten?
İnşaat mühendisi
Sinirini altında çalışanlardan çıkarıyor işteÖyle de demesek mi :) ama daha anlayışlı olsa güzel olur tabi ki , rahatsız oluyorum çünkü normalde öyle biri değil, işte fazla hassas herkesten de aynı şeyi bekliyor sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?