Eşim ve İş Arkadaşlarına Tavrı

Eşim yönetici pozisyonunda yıllardır. Aynı tarif ettiniz gibi. Ben de çok rahatsız olurdum, taki kendim aynı pozisyona gelene kadar. Malesef insanlar çok rahatlar. Nasıl desem çocuk gibi azarlanmayamı alışgınlar nedir çözemedim ama az yüz bulunca hani astarı bunun tavrındalar bir çoğu. İşini gerçekten ciddiye alan, sorumluluğunu bilen ekip kurmak zor mesele. Zaman zaman çileden çıkmamak mümkün değil. O yüzden çok ta işine karışmayın derim. Evde size karşı tavırları öyle değilse sizlik bir sorun yok zaten.

Bana biri eşimin davrandığı gibi davransa deli olurum herhalde o yüzden takılıyorum tavrına, dediğinizde de haklısınız eşimde benzer şeyler söylüyor, uzun süredir şahit olmuyordum konuşmalarına bu hafta fazla maruz kalınca bu hallerine ister istemez rahatsız oldum. Karışmıyorum aslında ama eşim anlıyor rahatsız olduğumu.

Yönetici pozisyonundaysa eger,bazen gercekten bu tür konusmak gerekiyor.Sizi anliyorum bende cok rahatsiz olurdum ama bence karismayin.Tarzi o demek ki calistigi insanlarda alismislardir tarzina.
Herhalde alışmışlardır ben yapamazdım o kadar azarlama sonrası normal şekilde çalışma olayını sanırım.

inan bende delirirdim ama yok delirmiyorlar çoğunun yüzü bile kızarmiyor hata neden bana böyle dedi kendime bunu nasıl dedirttim bile demiyorlar
aslında üzücü ama insanı bazen zorda bırakıyorlar. Hakaret değil tabii, ona kimsenin hakkı yok ama sert konuşma,uyarma ve ikaz etmeden işler yürümüyor.

Böyle davranması gerekiyor. Bence müdahale etmeyin. Adam iş peşinde. Çocuk eğlendirmiyor. Kontrolü elinden bırakmaması gerek.
Gevşek olursa ekip iş yapmaz.

Dişini gostermeyeni pek saymiyolar malesef sizde iyi niyetli olusunuzdan duygusallıgnzdan diyorsunuz :) tabi azarlamasi hoş değil ama disipline etmeye çalışıyordur belki

Bireysel çalışmak ayrıdır bir ekibi yönetmek ayrı. Tabi ki hakaret etme hakkı yok ama birimindeki insanlar işini savsaklıyor ve onların yaptığı hata da eşinize patlıyorsa bence gerekli. Biz eşimle kendi iş yerimizde patronuz ve çalışanlarımız var. Emin olun herşeyi iyilikle yaptıramıyorsunuz illa ki yüz bulup astar isteme anı geliyor. Bizde de Iyi polis benim kötü polis eşimdir. Ve bence bu olması gereken birşey

senin karışmanı gerektrecek bi durum yok. öyle olması gerekiyor ki öyle.

Sen doğru bir insansın çünkü saygılısın ve merhametlisin.eşinse geldiği yeri hazmedememiş bir tip.
O yüzden rahatsız oluyorsun
Benim şefimde böyle sürekli bağırır çağırır artık onu dinlemiyorum bile yani saygım sıfır.bağıracak yer alıyor.hatalı birşey yapsam korkudan arayamıyorum.bıktım usandım.saygı nedir bilmiyor.sorumsuz biri .tek bildiği bağırmak .üniversite mezunuyum bide ben kendisi liseyi bitirmiş şef olmuş zamanında.insanın ağrına gidiyor.işimi kaybetmemek için çekiyoruz işte.

Öyle de demesek mi :) ama daha anlayışlı olsa güzel olur tabi ki , rahatsız oluyorum çünkü normalde öyle biri değil, işte fazla hassas herkesten de aynı şeyi bekliyor sanırım.

Karşısındakini sürekli ezerek, aşağılayarak iş yaptıran insanlara sinir olurum. Haklısınız sinirlenmekte. Eminim çalıştıkları kişiler de nefret ediyorlardır eşinizden. Eşiniz de sürekli hakaret ettiği, sözleri ile ezdiği için daha fazla hata yapıyorlardır.

Benim de çok yakın bir tanıdığım bu şekilde. Sürekli üstten bir ses tonu ile yapamadın-edemedin gibi cümlelerle konuşur çalışanlarına. Çalışanı ben olmasam da o anda o akrabamdan inan nefret ediyorum.

Ben bu şekilde davranan biri ile asla çalışamam.

Hakaret etmiyor ama azarlama oluyor, ben çalışırken böyle bir durumla karşılaşmadım o yüzden mi fazla geliyor bana, elbette sadece güleryüzle insanaları idare etmek kolay değil. Abim de benzer pozisyonda oda aynıydı ona da sinir olurdum ben :)

Hakaret etmiyor ama azarlar tarzda konuşuyor, süreklil değil elbette daha çok sorun olduğunda arıyorlar o zaman da pek sakin kalamıyor, keşke kalsa. Aslında enteresan bir şekilde ekibiyle iş dışında program da yapıyor o zamanlar gayet iyiler, benim de dahil olduğum yemekler oldu ama iş olunca farklı oluyor durum.

eşin yıllardır çalışıyor ve sorun olmuyorsa yaptığı doğrudur...yumuşak yüzlü olsa tepesine ederler adamın...ayrıca kişisel değil, iş için öyle konuştuğunu biliyor karşıdaki insanlar...onlar takmıyorsa sen neden takıyorsun...

İnşaat mühendisi

Bende ilk başta yadırgamıştım. Ki benim eşimin mizacı çok sakindir. Kimseyle kavgası gürültüsü olmaz.işçilerle Konuşmasını duyduğumda yaşadığım şaşkınlığı anlatamam. Böyle bir düzen var ben değiştiremem, böyle davranmazsam sözümü dinletemem demişti. Kendi işini, düzenini benden iyi bilir dedim sesimi çıkarmadım. Sizde takılmayın.

Öyle de demesek mi :) ama daha anlayışlı olsa güzel olur tabi ki , rahatsız oluyorum çünkü normalde öyle biri değil, işte fazla hassas herkesten de aynı şeyi bekliyor sanırım.
Sinirini altında çalışanlardan çıkarıyor işte
Umarım düzelir
Melisa çayı iyi gelir sinirlere

bende inşaat mühendisiyim. özellikle şantiye ortamında bir yöneticinin sürekli gülümseyerek ve yumuşak bir ses tonuyla konuştuğunu düşünemiyorum :) sorumluluk sahibi, işine özen gösteren kişilerle de öyle konuşuyorsa sorun tabiiki ama bazı insanları çalıştırmak gerçekten çok zor. Bir de bazı hataların telafisi maddi manevi çok zarar veriyor. Eşinizin işi gerçekten stresli bence çok müdahalede bulunmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…