İnşaat mühendisi
Sürekli güleryüzlü olması mizacına ters zaten :) buraya konu açtım ama bu konuda eşime sürekli birşey söylemiyorum ,dün konuyu kendi actı 1-2 dakika konuştuk kapandı konu. Ben kendi içimde böyle konuşmasını fazla bulup o anlarda gıcık oluyorum kendisine de :) abartıyor muyum diye düşündüm.bende inşaat mühendisiyim. özellikle şantiye ortamında bir yöneticinin sürekli gülümseyerek ve yumuşak bir ses tonuyla konuştuğunu düşünemiyorum :) sorumluluk sahibi, işine özen gösteren kişilerle de öyle konuşuyorsa sorun tabiiki ama bazı insanları çalıştırmak gerçekten çok zor. Bir de bazı hataların telafisi maddi manevi çok zarar veriyor. Eşinizin işi gerçekten stresli bence çok müdahalede bulunmayın
O zaman hiç ama hiç karışma canım. Bizimkiler de inşaatçı ve eşimin en yakın arkadaşı bizim inşaat mühendisimiz. Bir hata olduğu zaman birbirleri ile bile çatışıyorlar. İş ile özel hayatı birbirine karıştırmıyorlar. İşte olan orada kalıyor ama bir şey olduğu zaman mühendis zan altında kalıyor. Eşinin de çalıştığı firmalara karşı sorumluluğu var ve firma sahipleri mühendisin altında çalışan ile değil, mühendisle muhatap oluyor. Ufak bir hata maddi manevi birçok zarara uğratabilir ve bu durumda zan altında kalan inşaat firması olur. Şimdi zaten inşaat sektörü çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor, eşinde bunun da sıkıntısı vardır.İnşaat mühendisi
İşte aslinda çokta karışmıyorum eşime ama öyle konustugunu duyunca yüzümden anlıyor rahatsız olduğumu o açıklama yapıyor bana, uzatmadan kapanıyor konu, yoksa 15 yıldır bu işi yapıyor işle ilgili bir yorumum elbette olmuyor. Ben kendi içimde eşime yakıştıramıyorum o tavrı.Muhtemel linç edileceğim ama siz Eşinizin muhataplarının kim olduğunu biliyor musunuz? Bir çoğu egitimsiz, kendini kurnaz zanneden, is savsaklayan tipler.
Bu adam biraz yumuşak yüzlü olsa başına gelecekleri biliyor.
Bence işine karışarak haddinizi asiyorsunuz.
Eşim bana eşimi nasıl yapacağımı söylese ben sizin esinir kadar nazik cevap vermeyebilirdim.
Evet bu kısmın farkındayım aslında çokda birşey dediğim yok eşime de ama gıcık oluyorum elimde değil :) Allah'tan sürekli şahit olmuyorum,bu hafta evde olduğundan oldu bu durum.O zaman hiç ama hiç karışma canım. Bizimkiler de inşaatçı ve eşimin en yakın arkadaşı bizim inşaat mühendisimiz. Bir hata olduğu zaman birbirleri ile bile çatışıyorlar. İş ile özel hayatı birbirine karıştırmıyorlar. İşte olan orada kalıyor ama bir şey olduğu zaman mühendis zan altında kalıyor. Eşinin de çalıştığı firmalara karşı sorumluluğu var ve firma sahipleri mühendisin altında çalışan ile değil, mühendisle muhatap oluyor. Ufak bir hata maddi manevi birçok zarara uğratabilir ve bu durumda zan altında kalan inşaat firması olur. Şimdi zaten inşaat sektörü çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor, eşinde bunun da sıkıntısı vardır.
Eşiniz inşaatçı mı?
İnşaat mühendisi
İşle ilgili ayrıntılari bilmiyorum, ben sormam eşimde iş konuşmayı sevmez çünkü. İşiyle ilgili şahit olduğum şey bu konuşmalar oluyor ara sıra. Beni sinir etmeye yetiyor buda :)Yabanelma ben size hak verdim. Çünkü ben de aktif çalışma hayatı içindeyim, eski eşimde de aynı sıkıntı vardı, iş yaptıramıyordu; tüm işi üzerine alıyordu, kimseye sorumluluk vermiyordu, sonunda işler aksayınca da aynı eşinizin tavrına bürünüyordu. Bu doğru değil bence. Azarlayarak iş yaptırılmaz. Sorumluluk dağıtılır, verilir ve takipçi olunur. İşini yapmıyorsa uyarılır ama böyle sürekli elini her işin üstünde tutup, kimseye sorumluluk vermezse, ben olmazsam işler yürümüyor yahu şeklinde davranırsa evet işler yürümez :)
Biz de ekip çalışıyoruz ve bir konu olunca yöneticimi de çağırıyorum sorumluluk dağıtıyoruz, herkes işini düzgün yapıyor o zaman. Çünkü iş tanımı belli, kimin ne yapacağı belli. Muğlak iş tanımıyla herkes yarım yamalak yapar görevini.
İşiniz herkese sorumluluk dağıtıyor mu, bence önemli olan bu.
Yeni bir inşaata başlayınca ben bile stres oluyorum. Şimdi ramazan da geliyor, iftara kadar surat mahkeme duvarı gibi oluyor. Her ramazan inşaallah eve geldikten sonra birisi işle ilgili aramaz diyorum çünkü normalde vereceği tepkinin iki katını veriyor.Evet bu kısmın farkındayım aslında çokda birşey dediğim yok eşime de ama gıcık oluyorum elimde değil :) Allah'tan sürekli şahit olmuyorum,bu hafta evde olduğundan oldu bu durum.
Keşke benim bir müdürümün eşi olsanız ya o da bu hafta izinliydi gerçi ben onun ekibinde değilim ama iş yaptığımız oluyor kendisiyle çok iyi birisiniz bence ondan rahatsız oluyorsunuz keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa ve evet bende rahatsız olurdumMerhaba Hanımlar
Sekiz yıllık evliyim, eşim yapı olarak sinirli bir insandır, mizacı da biraz serttir. Evliliğin ilk 1-2 yıl sinirli oluşuyla ilgili sıkıntılar yaşadık ama zamanla çok törpüledi kendini. İyi bir iletişimimiz vardır. Ailelerle, arkadaşlarıyla yani genel anlamda iletişim problemi olan bir insan değil. Sinirlidir ama öfkesine hakim olur, insanlara karşı kaba, sert bir tavır sergilemez.
Amma velakin is arkadaşlarıyla aynı durumda değil. Esimin 20 kişilik bir ekibi var, proje müdürü. Yoğun bir iş hayatı var, iş dışında da telefon görüşmeleri oluyor. Hakaret etmiyor, bağırıp çağırmıyor ama genel anlamda azarlama hâlinde malesef ve ben bundan rahatsız oluyorum. Benim rahatsız olduğumu bildiği için iş telefonu çalınca diğer odaya geçip konuşur çoğunlukla yanımda konuşmaz.
Bir haftadır ayağında nükseden bir sorun olduğundan evde dinlemesi gerekiyor. İşleri evden takip ediyor mümkün mertebe, haliyle daha çok telefon görüşmesi yapıyor. Bir hafta geçse de ise gitse durumuna geldim Pazartesi gününde itibaren. Eşime yansıtmıyorum , birşey demiyorum ama azarlayici şekilde konuşuyor olmasını ona yakıştıramadığımdan rahatız oluyorum, içimden söyleniyorum sürekli.
Mesela bugün konuştuğu birine, düzgün yapsanız şaşırdım defalarca konuştuk niye eksik bırakıyorsunuz, anlamanız için ne yapayım daha kaç defa anlatayım, ben farkedip düzeltmesem olacakları biliyorsunla başlayan bir güzelleme yaptı. Bu çoğu kez tekrarlanan bir diyalog ekipteki herkes mi hatalı eşim mi fevri bilemiyorum. Ve bu tavrı yıllardır var çalıştığı insanlar değişiyor ama eşimin tavrı aynı.
Bu akşam bu konuyu konuştuk yine,ben ne olursa olsun insanlarla o şekilde konuşmaya hakkın yok diyorum eşim de benim çok hassas olduğumu, insanlara doğru düzgün iş yaptırmanın kolay olmadığını söylüyor. Sektörlerimiz farklı olsa da bende çalıştım, iş hayatından bi haber de değilim ama eşimin üslubu yanlış geliyor fazlasıyla.
Aramızda bunu sürekli sorun etmiyorum ama eşimin bu konuşmalarına denk geldikçe anlık bir soğuma geliyor bana, abartmıyor muyum gerçekten?
Yalnız olmadığıma sevindim :) gerçekten sinir bozucu oluyor ki ben çoğu konuşmasını da duymuyorum.Sizene bundan diyenler olacaktır ama aynı dert bende de var, bende çok sinirleniyorum bu duruma.
Yalnız değilsiniz
Sizin yanınızda konuşmaması, rahatsızlık vermemek için başka odaya geçmesi de çok hoş bir davranış bence. Sanane diye höykürebilirdi :)
Merhaba Hanımlar
Sekiz yıllık evliyim, eşim yapı olarak sinirli bir insandır, mizacı da biraz serttir. Evliliğin ilk 1-2 yıl sinirli oluşuyla ilgili sıkıntılar yaşadık ama zamanla çok törpüledi kendini. İyi bir iletişimimiz vardır. Ailelerle, arkadaşlarıyla yani genel anlamda iletişim problemi olan bir insan değil. Sinirlidir ama öfkesine hakim olur, insanlara karşı kaba, sert bir tavır sergilemez.
Amma velakin is arkadaşlarıyla aynı durumda değil. Esimin 20 kişilik bir ekibi var, proje müdürü. Yoğun bir iş hayatı var, iş dışında da telefon görüşmeleri oluyor. Hakaret etmiyor, bağırıp çağırmıyor ama genel anlamda azarlama hâlinde malesef ve ben bundan rahatsız oluyorum. Benim rahatsız olduğumu bildiği için iş telefonu çalınca diğer odaya geçip konuşur çoğunlukla yanımda konuşmaz.
Bir haftadır ayağında nükseden bir sorun olduğundan evde dinlemesi gerekiyor. İşleri evden takip ediyor mümkün mertebe, haliyle daha çok telefon görüşmesi yapıyor. Bir hafta geçse de ise gitse durumuna geldim Pazartesi gününde itibaren. Eşime yansıtmıyorum , birşey demiyorum ama azarlayici şekilde konuşuyor olmasını ona yakıştıramadığımdan rahatız oluyorum, içimden söyleniyorum sürekli.
Mesela bugün konuştuğu birine, düzgün yapsanız şaşırdım defalarca konuştuk niye eksik bırakıyorsunuz, anlamanız için ne yapayım daha kaç defa anlatayım, ben farkedip düzeltmesem olacakları biliyorsunla başlayan bir güzelleme yaptı. Bu çoğu kez tekrarlanan bir diyalog ekipteki herkes mi hatalı eşim mi fevri bilemiyorum. Ve bu tavrı yıllardır var çalıştığı insanlar değişiyor ama eşimin tavrı aynı.
Bu akşam bu konuyu konuştuk yine,ben ne olursa olsun insanlarla o şekilde konuşmaya hakkın yok diyorum eşim de benim çok hassas olduğumu, insanlara doğru düzgün iş yaptırmanın kolay olmadığını söylüyor. Sektörlerimiz farklı olsa da bende çalıştım, iş hayatından bi haber de değilim ama eşimin üslubu yanlış geliyor fazlasıyla.
Aramızda bunu sürekli sorun etmiyorum ama eşimin bu konuşmalarına denk geldikçe anlık bir soğuma geliyor bana, abartmıyor muyum gerçekten?
Oradaki "anlık" bir soğuma zaten yazmıştım, yoksa bu sebeple gerçekten soğumuyorum eşimden.Siz daha önce 20 kişiyi yöneterek bir işi bitirmeyi denediniz mi hiç? Denemediğiniz çok açık. Eşinize biraz anlayış gösterin. Böyle işlerde öyle canım, gülüm balım diye işleri yönetemezsiniz.
Bir de şu ''soğuma'' meşhur oldu bu aralar. Ne kadar çabuk soğuyorsunuz ya eşlerinizden...
Anlıyorum sizi naif birisiniz belli ki bu gibi tutumlar hoşunuza gitmiyor eşinizde iş görüşmelerini evde yapınca siz rahatsız oluyorsunuz bunu anlıyorum, ama sakin bir yapıda olduğunu ama iş mecburiyetinden dolayı böyle konuştuğunu aklınızda bulundurursanız soğuma falan da olmaz inanın şöyle can-i gönülden işime dört elle sarılayım diyen işkolik insan çok azdır o yüzden eşinize hak verdim yüz verse başını alamaz otoriterisini yitirirse 20 kişinin oyuncağı yaparlar kendilerine ağzınızın tadı yerinde olsun, huzurunuz bol olsun takmayın hiç kafaya böyle şeyleri :)Aslında karışmak değil de rahatsız olduğumu anlıyor bir şekilde ve açıklama yapmak zorunda hissediyor kendini. Yoksa benim lafımla birsey yapmıyor yine. Ben hiç bir tarz bir muamele görmedim çalışma hayatımda bana fazla geliyor ama elbette 20 kişiyle uğraşmak kolay değil. O soğuma anlık gelip giduury neyse ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?