Eşim ve İş Arkadaşlarına Tavrı

İnşaat mühendisi

Muhtemel linç edileceğim ama siz Eşinizin muhataplarının kim olduğunu biliyor musunuz? Bir çoğu egitimsiz, kendini kurnaz zanneden, is savsaklayan tipler.
Bu adam biraz yumuşak yüzlü olsa başına gelecekleri biliyor.
Bence işine karışarak haddinizi asiyorsunuz.
Eşim bana eşimi nasıl yapacağımı söylese ben sizin esinir kadar nazik cevap vermeyebilirdim.

Bizimkilerin kendi işi ve bizde aynı şeyleri yaşıyoruz hatta bir-iki defa çok ağırlarına şahit oldum.

Fakat bazı insanlara işi ancak bu şekilde yaptırabiliyorsun. Defalarca söylemene rağmen tekrar tekrar inatla aynı hatalar yapılınca insan kaldıramıyor. Evime bazen ustalar geliyor bir problem çıkınca tesisatçısından, camcısına, eletrikçisine kadar hepsi, "Aman düzgün yapın, X Bey'i biliyorsunuz," derler çalışanlarına.

Sürekli güleryüzlü olması mizacına ters zaten :) buraya konu açtım ama bu konuda eşime sürekli birşey söylemiyorum ,dün konuyu kendi actı 1-2 dakika konuştuk kapandı konu. Ben kendi içimde böyle konuşmasını fazla bulup o anlarda gıcık oluyorum kendisine de :) abartıyor muyum diye düşündüm.
Eşimde telafisi zor şeyler olduğu için hata kabul etmiyor bizim işimiz , tepkimde o yüzden oluyor diyor.

Yabanelma ben size hak verdim. Çünkü ben de aktif çalışma hayatı içindeyim, eski eşimde de aynı sıkıntı vardı, iş yaptıramıyordu; tüm işi üzerine alıyordu, kimseye sorumluluk vermiyordu, sonunda işler aksayınca da aynı eşinizin tavrına bürünüyordu. Bu doğru değil bence. Azarlayarak iş yaptırılmaz. Sorumluluk dağıtılır, verilir ve takipçi olunur. İşini yapmıyorsa uyarılır ama böyle sürekli elini her işin üstünde tutup, kimseye sorumluluk vermezse, ben olmazsam işler yürümüyor yahu şeklinde davranırsa evet işler yürümez :)

Biz de ekip çalışıyoruz ve bir konu olunca yöneticimi de çağırıyorum sorumluluk dağıtıyoruz, herkes işini düzgün yapıyor o zaman. Çünkü iş tanımı belli, kimin ne yapacağı belli. Muğlak iş tanımıyla herkes yarım yamalak yapar görevini.

İşiniz herkese sorumluluk dağıtıyor mu, bence önemli olan bu.

İnşaat mühendisi
O zaman hiç ama hiç karışma canım. Bizimkiler de inşaatçı ve eşimin en yakın arkadaşı bizim inşaat mühendisimiz. Bir hata olduğu zaman birbirleri ile bile çatışıyorlar. İş ile özel hayatı birbirine karıştırmıyorlar. İşte olan orada kalıyor ama bir şey olduğu zaman mühendis zan altında kalıyor. Eşinin de çalıştığı firmalara karşı sorumluluğu var ve firma sahipleri mühendisin altında çalışan ile değil, mühendisle muhatap oluyor. Ufak bir hata maddi manevi birçok zarara uğratabilir ve bu durumda zan altında kalan inşaat firması olur. Şimdi zaten inşaat sektörü çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor, eşinde bunun da sıkıntısı vardır.

İşte aslinda çokta karışmıyorum eşime ama öyle konustugunu duyunca yüzümden anlıyor rahatsız olduğumu o açıklama yapıyor bana, uzatmadan kapanıyor konu, yoksa 15 yıldır bu işi yapıyor işle ilgili bir yorumum elbette olmuyor. Ben kendi içimde eşime yakıştıramıyorum o tavrı.
Eşimin muhattap olduğu kişiler direkt işçiler değil bu konuşmalar ofistekiler olan konuşmaları, işçilerle olan diyaloğuna hic denk gelmedim.

Son düzenleme:
kesinlikle ben de rahatsiz olurdum.

ne demek yonetici ise boyle konusacak falan,
hic bir yoneticim benimle bu sekilde konusamaz, yaptigim isi begenmiyorsa kovar veya baska yaptirim uygular,
ama hakaret etmek haddine degil.

ben yerinizde olsam her seferinde uyarirdim her halde.

Evet bu kısmın farkındayım aslında çokda birşey dediğim yok eşime de ama gıcık oluyorum elimde değil :) Allah'tan sürekli şahit olmuyorum,bu hafta evde olduğundan oldu bu durum.

Eşiniz inşaatçı mı?
İnşaat mühendisi

Ben de bu soruyu soracaktim, tahmin ettiğim gibiymiş.

Ben eşinize hem hak veriyorum hem vermiyorum. Çalıştığı insanları tanımadığım için ufacık hak vermeme payı bıraktım.
Ben hep patron şirketlerinde çalıştım ve gerçekten ruh hastası olanlar vardı. Psikolojim bozulmuştu artık.
Çünkü evde sesler ufacık yükselse "o şekilde bağırma lütfen" şeklinde kibarca uyarılırdık, çok naif yetiştim. Azarlanan ben olmasam bile mideme kramplar giriyordu, çok yıpranıyordum.

Ama inşaat sektörü streslidir ve insanların çoğu sert davranmadan, bağırmadan laf anlamıyor maalesef.
Ben şu an kendi işimi yapıyorum. Çalıştığım ustaları vs geçtim, müşteriyi azarladığım oluyor. En ufak boşlukta ipin ucu kaçıyor çünkü.
En ufak hata hem büyük maddi kayıplara yol açıyor hem de can kaybına neden olabilecek sonuçlar doğurabiliyor.
Sonra suç bir kişiye kalır, o da büyük ihtimalle eşiniz olur.
O yüzden bırakın bildiği gibi yapsın. Ben bu sektörde olup da antidepresan kullanmayan çok az insan gördüm.

İşle ilgili ayrıntılari bilmiyorum, ben sormam eşimde iş konuşmayı sevmez çünkü. İşiyle ilgili şahit olduğum şey bu konuşmalar oluyor ara sıra. Beni sinir etmeye yetiyor buda :)

bence gerekeni yapıyordur,
ben de eşim iş hayatında çok çok yumuşak olduğu için ondan soğuyorum ,
çünkü ödemelerini, emeğinin hakkını alamıyor ve biz mağdur oluyoruz,
ben de eşimin iş hayatında daha kararlı ve sert olmasını isterdim

Evet bu kısmın farkındayım aslında çokda birşey dediğim yok eşime de ama gıcık oluyorum elimde değil :) Allah'tan sürekli şahit olmuyorum,bu hafta evde olduğundan oldu bu durum.
Yeni bir inşaata başlayınca ben bile stres oluyorum. Şimdi ramazan da geliyor, iftara kadar surat mahkeme duvarı gibi oluyor. Her ramazan inşaallah eve geldikten sonra birisi işle ilgili aramaz diyorum çünkü normalde vereceği tepkinin iki katını veriyor.

Keşke benim bir müdürümün eşi olsanız ya o da bu hafta izinliydi gerçi ben onun ekibinde değilim ama iş yaptığımız oluyor kendisiyle çok iyi birisiniz bence ondan rahatsız oluyorsunuz keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa ve evet bende rahatsız olurdum

Karşısındaki insanları tanıyan, işi yapan eşiniz, o yüzden nasıl konuşacağını ona bırakmalısınız. Proje müdürü diyorsunuz, yapılan işteki herhangi bir hata, eksik, aksaklık eşinizin başına patlar. Eh sorumluluk da bazı insanlarda biraz sinir yapar. Hele altında çalışanlar işi yeterince titiz yapmıyorlarsa, sinir kat sayısı artabilir. "Ben fark edip düzeltmesem olacakları biliyorsun" cümlesine dikkatinizi çekerim. Bu azarlama değil isyan etme aslında.

Sizene bundan diyenler olacaktır ama aynı dert bende de var, bende çok sinirleniyorum bu duruma.
Yalnız değilsiniz
Sizin yanınızda konuşmaması, rahatsızlık vermemek için başka odaya geçmesi de çok hoş bir davranış bence. Sanane diye höykürebilirdi :)

Yalnız olmadığıma sevindim :) gerçekten sinir bozucu oluyor ki ben çoğu konuşmasını da duymuyorum.

Evet sağolsun, sanane de diyebilirdi ama çözümü o anlarda benden uzaklaşmakta buldu :)

benim eşimi anlatmissiniz o da altinda calisanlara o sekilde ama bende uyardim öyle olmasi gerekiyor ortami bilmiyorsun dedi bende bir sey diyemedim ama rahatsiz olmaniz konusunda size hakvermekle beraber cozum konusunda bende de elde var sifir :)

Siz daha önce 20 kişiyi yöneterek bir işi bitirmeyi denediniz mi hiç? Denemediğiniz çok açık. Eşinize biraz anlayış gösterin. Böyle işlerde öyle canım, gülüm balım diye işleri yönetemezsiniz.

Bir de şu ''soğuma'' meşhur oldu bu aralar. Ne kadar çabuk soğuyorsunuz ya eşlerinizden...

Oradaki "anlık" bir soğuma zaten yazmıştım, yoksa bu sebeple gerçekten soğumuyorum eşimden.

Evet 20 kişiyi yönetecek bir iş bitirme deneyimim olmadı, canım, gülüm demeyle olmayacağını da biliyorum elbette. Ama normal hayatta o şekilde bir tavrını görmediğim için rahatsız oluyorum hepsi bu aslında.

Eşime anlayışsızlık yapıp da sürekli bu konuda birşeyler söyleyen ,bunu aramızda gerçek bir problem haline getirecek bir insan zaten değilim. Ben böyle bir durumla karşılaşmadıgım icin normalleştirmiyorum kendi içimde, ama burada ki yorumlar da aynı yönde çoğunlukla, bu işin oluru bir şekilde belki de.

Anlıyorum sizi naif birisiniz belli ki bu gibi tutumlar hoşunuza gitmiyor eşinizde iş görüşmelerini evde yapınca siz rahatsız oluyorsunuz bunu anlıyorum, ama sakin bir yapıda olduğunu ama iş mecburiyetinden dolayı böyle konuştuğunu aklınızda bulundurursanız soğuma falan da olmaz inanın şöyle can-i gönülden işime dört elle sarılayım diyen işkolik insan çok azdır o yüzden eşinize hak verdim yüz verse başını alamaz otoriterisini yitirirse 20 kişinin oyuncağı yaparlar kendilerine ağzınızın tadı yerinde olsun, huzurunuz bol olsun takmayın hiç kafaya böyle şeyleri :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…