Eşim ve Kaynanam

Gl003

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
7
82
3
31
Kısaca anlatayım yoksa cokkk uzun kaynanamla küsüz konuşmuyoruz gelip gitmiyoruz eşim gidip geliyor evlerimiz yakın eşim onlara pek birşey demiyor susuyor bende eşimle konusmadim birkaç gün sonra oturup konuştuk şimdi onlara birşey dersem lafım ağır olmaz birşey anlam ifade etmez diyor zamanı geldiğinde ben diyeceğimi bilirim diyor sizce dogrumu söylüyor yoksa benimi kandiriyor

Kısaca anlatayım yoksa cokkk uzun kaynanamla küsüz konuşmuyoruz gelip gitmiyoruz eşim gidip geliyor evlerimiz yakın eşim onlara pek birşey demiyor susuyor bende eşimle konusmadim birkaç gün sonra oturup konuştuk şimdi onlara birşey dersem lafım ağır olmaz birşey anlam ifade etmez diyor zamanı geldiğinde ben diyeceğimi bilirim diyor sizce dogrumu söylüyor yoksa benimi kandiriyor
Olay ne niye kırıldın ona göre yorum yapalım

Olay kaynanam ben evlendim evleneli ne bayramlarda nede başka bir gün bana bir çorap bile almış değildir oysa ben kendime ne alırsam kizinada aynısını alıyordum anneler gününde falan hediyesiz bırakmam ucuz şeylerde almam zmnla bu durum bende üzüntü kırgınlık ve öfke oluşturdu evlenince bana yastık yorgan yaptiracakti yastık yaptirmadi yorgani da başkasının verdiğini verdi bana bikere bile olsun bir çöp yapmadı da almadi da kaynanamda Teyzem oluyor bu arada bnm de ikinci evliliğim oğlunun ilk evliliği neyse akşam üstü konuşmaya gittim anlattım ben sizden değer görmek istiyorum bana birşey yapmadın teyze elin yorganini verdin dedim bağırdı hakaret etti

Bnm annem babam yok varda öldüler bnm için konuşup gorusmuyorum hiç biriyle zaten başka sehirdeler ben onları annem babam bildim değer görmek istedim bayramlarda annem babam yok onlar bana hediye alıp beni mutlu ederler diye bekledim olmadı daha neler neler işte

o size birşey vermedi diye eksik kalmamışsınızdır.. yapmasın ne olacak niye bu kadar takılıyorsunuz böyle şeylere..

o size ne verirse sizde aynısını verin karşılık beklemezsiniz. mutlu olursunuz..

Olay kaynanam ben evlendim evleneli ne bayramlarda nede başka bir gün bana bir çorap bile almış değildir oysa ben kendime ne alırsam kizinada aynısını alıyordum anneler gününde falan hediyesiz bırakmam ucuz şeylerde almam zmnla bu durum bende üzüntü kırgınlık ve öfke oluşturdu evlenince bana yastık yorgan yaptiracakti yastık yaptirmadi yorgani da başkasının verdiğini verdi bana bikere bile olsun bir çöp yapmadı da almadi da kaynanamda Teyzem oluyor bu arada bnm de ikinci evliliğim oğlunun ilk evliliği neyse akşam üstü konuşmaya gittim anlattım ben sizden değer görmek istiyorum bana birşey yapmadın teyze elin yorganini verdin dedim bağırdı hakaret etti
başkasının yorganını verme konusu dışında haksızsınız. içinizden gelmiş siz ona hediyeler almışsınız ama kv sizin gösterdiğiniz inceliği göstermemiş. bunun için küsmeye gerek görmedim. en sevmediğim insan tipidir yaptıklarını karşılık bekleyerek yapan beklentisi olmayınca da huzur bozan insan tipi.

Kimse kimseye hediye almak zorunda değil siz değerli olmak istiyorsanız da bunu bana değer verin diyerek gerçekleştiremezsiniz yapılanların karşılığını görememek elbet üzücü ama karşılık vermek zorunda da değil kimse. Eşinizin konuşacağı burada hiçbir şey yok zorla sizi kayınvalidenize sevdirecek hali yok zaten görüşmüyormuşsunuz bırakın böyle kalsın

Değeriniz yatak yorganla mi ölçülecek.
Bir şey alınmadı diye hesap sormak nedir yahu. Madem agiriniza gidiyordu sizde almasaydiniz. Karşılık mi beklediniz hediye alırken. Birde kocanizi gazliyorsunuz.
Benim gelinim gelip bana hesap sorsa daha fena yaparım.

Değer beklediğiniz adres de, değer olarak gördüğünüz şeyler de o kadar yavan ki, kusura bakmayın da kv sizi boğazınıza kadar mücevhere boğsa, evinizi eşyalarla doldursa ama diliyle lafıyla dövse, davranışları ile hizmetçi çekse, buna değer vermek diyebilir misiniz?

Ben de kvden bir şey görmedim doğru düzgün; evlenirken annem "Kocan alıcı olsun, bonkör olsun sana, gerisi mühim değil" derdi, güya bir düğün yapıldı, nasıl yapıldı belli değil yapılmasa daha iyi olurdu. Şu evimizi sıfırdan biz yaptık ve annemler... Babam, annem ev verdiler ya çeyizime, dilediğiniz gibi yaptırın kızım diye. Ee? Kv yastık yorgan vermedi, hatta düğün zamanı ıcık cıcık kendilerine harcama çıkardılar ama ne zaman yanlarına gitsek elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz, "Otur kızım yorulma" der, eliyle besleyecek izin versem. Hizmet beklemez, aksine yardım eder; maddi talepleri olmaz kendi yağında kavrulan insanlar, iyiler, güleç yüzlüler. Şimdi kaldırıp atayım mı bu insanı "Bana bir iğne vermedin" diye. Bana koca gibi koca olmayı bilen evladını verdi, öyle bir yetiştirmiş ki, benden derli toplu, benden becerikli, benden bilgili. Turşu kurmayı bile bilir adam ya.

Kadın kıymeti bilen erkek yetiştiren ana, en büyük değeri verendir gelinine, kızına. Kaldı ki kişi değerini kendi belirler; beklentilerinizle aslında kendinizi değersizleştiren sizsiniz.

Son düzenleme:
Esin hic birsey demez bak gor. Bence onlardan birsey bekleme ederi kadr deger ver sana verilen deger kadar. Bosver vermesin yastik yorganla ev olmuyo huzurun olsun yeter. Bu konuyu esine bir daha acma bence esinle mutlu ol. Benim annem babam verdide noldu kv nin gozunde onlar pilpitic oldu.Bosver bence acma hic bu konuyu ve uzulme

Tmm ama başkasına geldiği zmn yapıyor ediyor da bana gelince niye öyle yapıyor bnm buna cnm sıkılıyor yoksa ben yaptım oda bana yapsın gibisinden değil o arkamda ailem kimsem yok diye beni kaale almıyor

Biseyleri beklenti icinde olarak yapiyorsun yapma.
Onlara alacagina kendine al hem beklenti icine girmezsin hem daha mutlu olursun

Teyzenizin ogluyla mi evlisiniz?

Niye bisey bekliyorsunuz ki almasin o almadi diye sizin eksik mi kaldi

Teyzeden kv kuzenden eş
Benim kafam almıyor konuya odaklanamadım
Yazılacak herşeyde yazılmış zaten

Tmm ama başkasına geldiği zmn yapıyor ediyor da bana gelince niye öyle yapıyor bnm buna cnm sıkılıyor yoksa ben yaptım oda bana yapsın gibisinden değil o arkamda ailem kimsem yok diye beni kaale almıyor
kvlerin cogu biyledir canim. Sadece seninki degil

Eee benim kv dem de bir çöp vermedi. Ne olmuş ki bunda. Aksine ben bir kibrit tanesi bile versin istemem. 1000 kere kafana kakılır.

Yastık yorgan vs beklemen çok saçma. Bana bunları annem yaptı.

Back
X