Eşim ve Kızı...

Zor konulardan biri. Annesinin bu gereksiz saldırgan tavırları altında ne yatıyor bilemem, ama çocuğa zarar veriyor. Ziyadesiyle sizin evliliğinize de sıçratıyor. Dengesizce davranıp önce göstermeyeceğim diyor, sonra birden fikir değiştirip "kızın özledi gel al " diyor, ve zırt pırt arayıp kavgaya tutuşup huzur kaçıyor.
Çocuk umarım onun sözlerinden etkilenip size ve babasına karşı kinlenmez. Sürekli tekrar edilen zihnine işler neticede, çünkü annesinin tavırlarından zarar görmesin diye mesafe koyarken ister istemez çocuk da "babam artık ben sevmiyor, değer verenim yok" siye düşünmeye başlayacak.

Ben olsam kızla görüşmeye devam ederdim, annesi hakkında da hiç olumsuz yorum yapmazdım ki çocuk zamanla iyiyi kötüyü kendi tartsın... Annesi küfredip rahatsız ediyorsa da ya alttan alırdım, ya da ufak bi uyarı yapardım. Avukattınız galiba, çocuğun psikolojik yönden zarar gördüğünde yasaların neler gerektirdiğini falan ifade ederdim ki bıraksın bu zararlı tavırları...

Öz annelere de bişey oldu çocuklar ne hallere geliyor ortada yoklar. O kadın kızına sizin gibi vicdanlı abla bulmuş şükretsin.

avukatmissiniz,boyle bi durumla hukuki acidan nasil basedilir bilmeniz gerekiyor.
esinize hakaret kufur yagdirirken ses kaydi almak da mi akliniza gelmedi hic?
hakaret davasi acsaniz dahi basini kuma gomer bu kadin.
ne demek kavga cikmasin diye kizini gormemek?
o zaman adam gibi ciksin o kavga birdaha boyle cirkeflesemeyecegini anlasin o kadin.

Bahane eski eşinin huzursuzluk çıkarması mı yani 7 ay bir baba çocuğunu nasıl görmez nasıl özlemez varsın arasın sorun çıkarsın istediğini desin bunda çocuğun ne günahı var bu çocuk okula başlamış baba yok yarı yıl tatili gelecek nerdeyse hiç olmazsa bir gün gidip okulunda baba olarak görünmesi lazımdı otelde kalırdı ne var yani. Sizin de destek olmanız git evladını gör getir demeniz gerekirdi. Farklı şehirlerde olmakta bu işin bahanesi değil 7 ay koskoca yaz da geçmiş yine de almamışsınız çocuğu yazık günah neden anlaşamayan çiftlerin ceremesini çocuklar çeksin ne olursa olsun görmeli kız çocuğu bir de babaya daha düşkün bu zamanlar tam babaya ihtiyacı olduğu zamanlar.

her ne olursa olsun ınsan kızını 6-7 aydır nasıl görmez??????? nasıl dayanır???? vallahı ben buna takıldım kaldım şu an...bırakın bağırsın ne yaparsa yapsın...tamam hoş degıl ama farkındamısınız orda bır çocuk hemde kız çocuğu var babası onu aylardır görmemıs......çok acıdım o yavruya...ustelık kardesı olmuş onun yüzünden babasının gelmedıgını dusunebılır...nasıl vıcdanı sızlamıyorkı bu babanın....bahanesı olmaz bu ısın.haklı olabılırsınız kavga gurultuden bıkmış olabılırsınız ama kulak tıkayacaksınız o çocuğu göreceksınız...baba olmak bunu gerektırır.....
şu an ıcın ortada baba görünmüyor ne yazık kı....

eşinizin ilk çocuğunu böylesine kabullenmeniz bir erdem.
madem öyle eşiniz dava açsın. velayet için.
komple sizde kalsın çocuk. o kadın kafayı yemiş.
çocuğu da yiyip bitiriyodur.

Zaten son geldiğinde bende kızı iyi görmedim. Pastayı çok sevdiği için, dışarıdan almayalım ben yapayım demiştim. O gelene kadar yaptım pastayı, akşam yemeğinden sonra yiyelim dedik. Sürekli de pastayı ne zaman yiyicez diyordu. tabağa koydum, tabağı bir itti ben yemicem dedi. Şaşırdım. İlk defa böyle bir tepkisini görmüştüm. Üstünde durmadım, evde kapıları çarpttı bir kaç kere. Şimdi pedagog bir arkadaşım var onunla görüşücem, ne yapabiliriz diye.

Biz zaten sadece kendi huzurumuzu düşünmüyoruz. Kadın bize telefon açtığı zaman önce kızını veriyor telefona. Kızı yanındayken kavgaya başlıyor. Yani kız annesinin telefonda ettiği hakaretlerin hepsine birebir şahit oluyor.

Kadının hakaretleri için şikayetçi olsanız en azından biraz gözü korkar durulur ..

Eşimle bunu görüştük ama, ileride kızının "annemi şikayet etmişsin" demesini istemiyor.

Şubat tatilinde alacağız büyük ihtimal, böyle olmayacağını eşimde biliyor. Hep beraber güzel bir tatil yaparız. Sorun zaten bizim alıp almamamız değil. Sonrasında yaşananlara kızının şahit olması.

Diğer arkadaşlara da söyledim, kadın telefonda hakaret ederken kızı yanında oluyor. Aynı zamanda eşim evde bağırıyor, bebeğim ağlamaya başlıyor, o kız orada ağlıyor. Bir anda herkesin pskilojisi alt üst oluyor.

Babaya kızanlar eski eşin ne denli çirkeflik yaptığını tam bilmiyoruz. Her seferinde arayıp kavga etmek ne demek.

Konu sahibi siz eşinizi cesaretlendirin belki sizin için böyle yapıyor. Siz destek olun

konu sahibi alıntıları okudum da bütün bunlar bir babanın çocuğunu 7 ay görmemesi için sebep değil.asla değil.bakın okuldan aramışlar gelin kızınızı görün üzülüyor diye.durumun vehametini anlayabildiniz umarım.

kıyamet kopsa da bu işin çözümü ben zaten babasıyım görmesem de olur cümlesi değil.

siz mantıklı bir insana benziyorsunuz,avukatsınız da bilemiyorum ama yasal haklarınızı kullanın.

Bu kadınlar kulübünü bu yüzden seviyorum işte :) Mesela sen çok farklı açıdan bakmışsın ve %100 haklısın,ben mesela hiç o açıdan düşünmemiştim. Eski eşiyle neden boşanmışlar bilemem ama kadının hala kapanmayan yarası var demek ki,belki de daha boşanmayı sindirememişti,üstüne bir de yeni evliliği,anne/babayla beraber büyüyen bir bebeği sindiremedi.Her fırsatta bir bahaneyle arayıp kin kusup mutsuz olmalarını sağlıyor. Ne yapılabilir bilemem ama babası kesinlikle kızını görmeyi kesmemeli konu sahibi, eski eşi de inş. zamanla kabullenir.

Bana göre çözüm; Eski eşin kavga bahanelerini ve çıkarttığı sorunu görmezden gelmekte. Yani kendinizi yıpratmamakta. Çocukla görüşmeli eşin, üzülüyormuş babam gelmedi diye. Eşin takmayacak, umursamayacak hatta yeri geliyor haklısın kusura bakma diyecek, kapatacak konuyu. Çocuğun aklı erdiğinde zaten bunları yapamayacak.

Kiz sizin.yaninizda mutlu madem kadini takmayin baba kizini görmeli mutlaka

çocukcağız eve gidince annesine sizinle güzel vakit geçirdiğini, sizi sevdiğini söylüyor sanırım. Annesi de kıskanıyor sinirini çıkarıyor belli. Bence eşiniz o kadın ne derse desin asla kızıyla görüşmemezlik yapmasın. Çocuğu alsın vakit geçirin baktınız arıyor kavga edecek açmayın telefonları ya da açıp kavga edeceksen kapatıyorum desin hiç dinlemesin bile. Çünkü o çocuk büyüyünce bu sefer düşünür ki babamın başka çocuğu oldu beni sevmedi unuttu der yazık günah ona da

Tamam o zaman sizin rahatlığınız, sizin kızınız daha önemli.Hatta uzak bir yere taşının hiç görüşmesin.Kız da büyüyünce kendisi gelir,bulur sizi.

Velayeti siz alsanız avukatsın prosedürü bizden iyi bilirsin iyi bir kadınada benziyosun çocukla problemin yok geçinin gidin bence

bence kadın velayeti vermez.sonuçta problemi kızı ile değil eski eşi ile.

neden ayrıldılar bilmiyoruz ama büyük bir öfke ve kıskançlık var bu olayda.tabii olan yine masum bir çocuğa oluyor.

bence kadın velayeti vermez.sonuçta problemi kızı ile değil eski eşi ile.

neden ayrıldılar bilmiyoruz ama büyük bir öfke ve kıskançlık var bu olayda.tabii olan yine masum bir çocuğa oluyor.

Hani belli bir yaştan sonra çocuğa da soruyorlarmış ya, çocukta madem o evde mutlu belki tercih eder, süt çocuğu değil artık, gerçi net bilmiyorum çocuğa tercih sorulan yaş kaçtır nasıl olur

Herkesin yorumu için teşekkürler. Kızı almamız ve eşimin görmesi gerekliliğini zaten biliyoruz. Eşimin üzüldüğünü de aktardım. Okuldan arayalı zaten 2 gün oldu, eşim okulun telefonundan kızıyla görüşmüş. Öyle de naif bir kızdır ki, "biliyorum babacım işlerin yoğun, tatilde alırsın" demiş.

Bizim için asıl sorun , annenin bu kavgaları yaparken kızın da annesinin bu tavırlarına şahit olması. Yukarıda da yazmıştım , pedagog ile görüşüp uzman bir yardımla belki bu sorunların çocuk üzerinde ki etkisini azaltabiliriz.

Hukuki yollara başvurun diyenler olmuş, ilerde "annemi şikayet etmişsin" demesin diye bayan hakkında herhangi bir işlem başlatmadık.

Velayet davasına gelince, bir kaç kere bizimle yaşamak ister misin diye sorduk ama ; yok ben annemle kalırım kardeşimi özlersem babam gelir beni alır dedi. Bilemiyorum ki, bende babasına aşık olarak büyümüş bir kızım. Kız çocuklarının babasıyla bağı farklıdır. Açıkçası bu duyguları tatmadan bir çocukluk yaşasın istemiyorum.

Hani belli bir yaştan sonra çocuğa da soruyorlarmış ya, çocukta madem o evde mutlu belki tercih eder, süt çocuğu değil artık, gerçi net bilmiyorum çocuğa tercih sorulan yaş kaçtır nasıl olur

ben pek sanmıyorum kızın annesini bırakacağını.hatta belki 7 aydır kendisi ile görüşmeyen babasına öfke bile duyuyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…