- 12 Mart 2009
- 5.981
- 4.905
- 173
- Konu Sahibi CrazyMother
-
Ama biz şuan tek taraflı okuyoruz,ne yaşanıldı bilmiyoruz ki.Velayeti siz alsanız avukatsın prosedürü bizden iyi bilirsin iyi bir kadınada benziyosun çocukla problemin yok geçinin gidin bence
Benim de kv üst katımda .Psikolojik rahatsızlığı var.O kadar ağır laflarına maruz kalıyorum ki.Çoğu zaman eşimi ben sakinleştiriyorum,hasta olduğundan yapıyor ,kızsamda üzülsemde boşver diyorum.Biliyorum ki annesi.Bende körüklersem ilerisinde annesine birşey olduğunda vicdan azabı çekeceğim ,keşke öyle davranmasaydım diye.Sevgi fedakarlıktır.O çocuğun baba sevgisi yerine koyabileceği birşey yok ki,çok masum.Çocuğu görmezseniz hem size hem kendi annesine düşman olur.Hanımefendi burada kimse önem sıralaması yapmıyor. İki evladımız var bizim, biri iyi olacak derken diğerini kurban mı edelim. Ben ayırmıyorum ikisini birbirinden. Burada da sormamın amacı, her iki tarafı da üzmeden annenin davranışları için ne yapabilirizi öğrenmekti. Siz beni çok yanlış anladınız, sadece kendi huzurumu düşünseydim öncelikle çocuklu bir adamla evlenmezdim yada hiç kabul etmez "getirmeyeceksin bu eve" derdim. Ya da bana ne der, burada konu açmaya bile tenezzül etmezdim. Eşimin kızı benim kızımdır, eşim için değerli olan her şey benim için de değerlidir. ve de değer verdiğim için ileride pişamanlık duymamak adına ne yapılabilir diye akıl selim bayanlardan fikir almak istedim.
Ama biz şuan tek taraflı okuyoruz,ne yaşanıldı bilmiyoruz ki.
Belki eski eş burada konu açsaydı; "Kızımın babası eskiden kızımızı sık sık görmeye gelirdi,ilgilenirdi;bana eş olamadı ama mükemmel bir babaydı. Ne zaman ki evlendi,burada başka bir çocuğu daha olduğunu unuttu." gibi bir şeyler anlatacaktı,bunu bilemeyiz. Şimdi kalkıp da velayet davası açıp annesinden mi ayırsınlar çocuğu? Bence bu da doğru değil.
Bunca hakaret doğrusuysa, o kalitede bir kadınsa sizin gibi ince düşünmez bence..Ama biz şuan tek taraflı okuyoruz,ne yaşanıldı bilmiyoruz ki.
Belki eski eş burada konu açsaydı; "Kızımın babası eskiden kızımızı sık sık görmeye gelirdi,ilgilenirdi;bana eş olamadı ama mükemmel bir babaydı. Ne zaman ki evlendi,burada başka bir çocuğu daha olduğunu unuttu." gibi bir şeyler anlatacaktı,bunu bilemeyiz. Şimdi kalkıp da velayet davası açıp annesinden mi ayırsınlar çocuğu? Bence bu da doğru değil.
Çoçuğun ne suçu var ki annesi olacak kadın sorunlu ,kıskançlıktan fesatlıktan kavga çıkarıp tatsızlık yaratmaya bahane arıyorHerkese merhabalar, 36 yaşında avukat bir bayanım. İşim gereği pek çok sorunla karşılaşıp çözüm üretmeye çalışsam da, şu an içinde bulunduğum duruma bir türlü çözüm bulamıyorum.
Eşimle 2 senelik evliyiz ve 14 aylık bir kızımız var. Benim ilk eşimin ise ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı var 7 yaşında. Biz eşimle tanıştığımız zaman eşim sık sık İstanbul'a gider görürdü kızını. Bizde evlenmeye karar verince arada beni de götürmeye başladı. Her seferinde giderken oyuncaklar aldım, hep beraber gezdik eğlendik. Fakat ne olduysa birden eşimin eski eşi haber yollamış "bundan sonra çocuğu göstermeyeceğim, çok istiyorsa polisle gelsin alsın" demiş. Eşim kızının pskilojisini düşündüğü için bu yola hiç başvurmadı, annesinin fikir değiştirmesini bekledi. Bu arada biz evlendik tabi, biz evlendikten sonra eski eş arayarak "kızını görmeye gel, yanına al " falan demeye başladı. Benim için hiç sorun değil, eşimin evladı eşim için değerliyse benim için de değerlidir. Biz gittik gördük, eşim kızını aldı getirdi bize, kaldı bir kaç gece. Sürekli sarılıp Gizem abla seni çok seviyorum diyordu. Hatta "siz evlendiniz, evlenen insanların bebeği olur kardeş istiyorum" falan bile demişliği var. Bende zaten evlendikten 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyken de yine eşim gitti aldı getirdi. Bunları şunun için anlatıyorum ki, ne benim ne de eşimin kızının bize gelmesinden rahatsız olduğumuz yok. Bizim rahatsız olduğumuz nokta, kızı ne zaman bize gelse, eve döndükten sonra annesinin eşimi kavga için aramasın. Örneğin yolda yer diye yanına börek yapıp koymuştum, bir seferinde konu bu oldu. "O kadın kim ki benim çocuğumun yanına börek koyuyor. Babası olarak sen doyuracaksın"....Telefonda eşime hakaretler, küfürler. Yine bir seferin de "çocuğunun yanında yatmamışsın, o kadınla niye yattın..." şeklinde.İnanın bu her seferinde oluyor. Çocuk yanımıza geliyor, herşey süper. Geziyoruz,alışveriş yapıyoruz, eğleniyoruz. Çocuğu teslim ediyoruz akşamına illa bir bahane bulunarak küfür hakaret.
Eşim bu durumdan çok yıprandı, ve ortalama 6-7 aydır kızını görmüyor. Geçen kızının okulundan aramışlar, başkalarının babalarını görüyor üzülüyor diye. Eşimde üzülmüş, gidip alsam yine kavga gürültü çıkaracak, seninde benimde evdeki kızımızın da huzuru kaçacak, görmesem o da benim kızım; diyor. Kısacası 7 yaşında ufacık bir kız var ortada, zaten ayrı şehirlerdeyiz öyle her zaman görme şansımız olmuyor. Fakat biz bu eski eşle nasıl başa çıkacağız artık bilmiyorum. İçimiz daraldı, eşimi üzgün görmek ve de en önemlisi kızının üzülmesi beni çok üzüyor. Var mı bu sorunun çözümü?
Anacım burda tüm konuları tek taraflı okuyoruz, yazılanları doğru kabul ederek yorum yazıyoruz,kızımla niye yatmadın da o kadınla yattın diyen kafa sağlıklı olamaz,o çocuğa da iyi örnek olamaz, zaten ben çocuğa sorulabilir diye o yorumu yaptım ama çocuk zaten annesinde kalmak istiyomuş
Kadının normal olmadığını zaten ben de söylüyorum. Sadece annesine velayet davası açılması bana biraz acımasızlık gibi geldi,sonuçta olayın iç yüzünü bilmiyoruz demek istedim.Bunca hakaret doğrusuysa, o kalitede bir kadınsa sizin gibi ince düşünmez bence..
Sen üç tane daha doğur..Eşine sana ve kızlarınıza mutlu bir hayat dilerim inşallah sular durulur aklı selim kazanır
Sen üç tane daha doğur..
Ciddiyim bunu kolay kolay demem
Senin gibi kadınlar anne olmalı..
Şu eski eş gibi kadınlar olacağına .
Ciddiyim , annelik babalkk öncesi sağlam psikolojik testlerden geçirilmeli insanlar , onay alamayanlar anne baba olmamalı.
Ama biz şuan tek taraflı okuyoruz,ne yaşanıldı bilmiyoruz ki.
Boşanma sebepleri aldatma değil...Davayı açan eşim, boşanmak istemeyen karşı taraf. Boşanma sebepleri kadının İstanbul'a taşınmak istemesi, eşimin de "evlenmeden önce bundan bahsetmedin, işim evim burada" demesi üzerine çıkan huzursuzluklar. Sürekli kavga ortamı, ve en son kadının kayınvalidemi dövmesi üzerine eşim dava açıyor.
Ben de bu denli hasta ruhlu bir kadının elinde çocuğun telef olması ihtimaline katlanamadım.Kadının normal olmadığını zaten ben de söylüyorum. Sadece annesine velayet davası açılması bana biraz acımasızlık gibi geldi,sonuçta olayın iç yüzünü bilmiyoruz demek istedim.
Kavga çıkarsın tabi de, gecenin bir yarısı evde 14 aylık kızım var eşim telefonda kavga ediyor. Bu seferde kızım korkuyor ağlamaya başlıyor. Telefonu açmayalım dedik bir keresinde bu seferde eşimin annesini aramış gece 12-1 'de. Açsak olmuyor, açmasak olmuyor anlayacağız. Ben çok üzülüyorum, ben çok boşanma davası gördüm, boynu bükülen çocukların gözlerini çok gördüm. O çocuğun hiç bir suçu yok, bunları yaşaması gerekmiyor. Benim kızımı geçtim, eski eş telefonda eşime küfür hakaret ederken kızı da yanında, tüm bunlara şahit oluyor. Bunu bile bile kavga çıkarırsa çıkarsın diyebilir misiniz?
Siz böyle anlattıkça o çocuğa daha da çok üzülüyorum.Allah yardımcısı olsunAsla öyle birşey olmadı, 2 haftalık evliydim yani evliliğimizin 2.cumartesi - pazar günü eşim kızını görmeye gitmişti İstanbul'a. Evlendikten sonra daha sık gördüğünü bile söyleyebilirim. Hatta evlilik öncesi, eşimle kalmasına müsaade etmezdi ama evlendikten sonra yatılı olarak kalmaya da başladı. Yani evlendi çocuğuyla ilgilenmiyor diye bir konu yok.
En son telefonda "erkeksen gel lan bekliyorum seni, yanımda da seni bekleyen biri var..." falan gibi basit cümleler kurmaya eşimi tahrik etmeye çalışınca ipler koptu. O sıra da kızı yanında "anne deme öyle babama, babam sevdi beni" diye ağlıyordu. Eşimde bu yaşananlardan dolayı arada kaldı. Bir süre görmesem kavga da çıkmaz çocukta bunlara şahit olmaz dedi. Ama şimdi de kavga yok ama baba da yok. Özlüyor çocuk doğal olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?