- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Var var, meslek belirtmem uygun olmaz hedef gösteriyor gibi anlaşılır, ki yanlış anlaşılmak da istemem ama bazı departmanlarda çalışan üyelerde büyük harf kullanımına denk geliyoruz, işyerinden aktif olduklarında klavyeleri büyük harfte unutulmuş olabiliyor, onlara biraz toleranslı davranıyoruz ama ikaz da ediliyorlar, farkında olmadıklarını söyleyip düzeltiyorlar sağolsunlar.Hangi sektörde, hangi işyerinde çalışan kesim büyük harfle yazışıyor merak ettim doğrusu ama sen dediğine göre vardır bir gördüğün abla. Bir çok isyerine danışmanlık vermiş ve şimdi de maille danışmanlık veren biri olarak buna hiç denk gelmedim. Kağıda yazarken geçerli olan yazım kurallarının sanal yazışmada da geçerli olduğuna şahit oldum hep. Büyük büyük harflerle yazan kesim çalışan değil de +65 yaş üstü capslockun farkında olmayan kesim diye gözlemliyorum ben bilhassa Facebook'ta.
Konu sahibi,benimde sütüm başta azdı..1 hafta emsin, alışsın diye uğraştım..eme eme süt arttı ve alıştı..benim beğeğimde hep memede durmak isterdi..emzik alabilirsin..her ağladığında emzir,sütün artar..senin yaşadığını yaşayan çok kişi vardır eminim..ben eşine hak verdim...mama işin kolayı..sütüm yok diyerek kendi kendinizin moralini bozuyorsunuz. .ben hiç sütüm yok diye düşünmedim..hep emzirdikçe artar dedim..Geçen pazar sağdım iki göğsümden de 30 cc zor cıktı ilk zmnlar sütüm yetiyordu ama bebeğim büyüdükçe yetmemeye başladı bence
Çok karışık bir süreç kafam karmakarışık canım
Doğru olanı yapmaya çalışıyorum
Aslında emzirmek isteyip de bir şekilde olmadığı için konuda ki mama vermeyin yada az verin mesajlarına alınganlık ediyorsunuz bence.
Kimse sütü az olan yada emmeyen bebek için vay efendim nasıl mama verirsin demez. Elbette mecbur kalınca verilir mama neden verilmesin?
Ama burada kilo alımı iyi, doktorun mama vermenize gerek yok dediği bir bebek var. Çocuk nedene anne sütü varken çokça mama alip memeden iyice uzaklaşsın? Çoğunluk bunu anlatmaya çalışıyor.
Sizin durumunuzdan farklı bu konu.
benim de tek göğsümü kabul ediyo kızım. doktora sormayı hep unutuyorum sebebini ama siz sorduysanız bir şey dedi mi?
istemediği göğsümden sağıp verince içiyo ama mememi verince almıyo.
Yine konu mama meme kavgasına döndü, emzik ver verme, normal sezaryen vs, uzar gider bu mesele.
Konu sahibi herkesin ortak olarak görüş birliği yaptığı tek nokta, bebeğine mama vermek için ‘doymadığından’ emin olmak zorundasın.
Birkaç mesajımda anlattım, yine anlatırım eğer sorarsan, sıkıntı değil.
Mamanın öcü olduğu konusuna hiç katılmıyorum, tamamen organik mamalar mevcut.
Bu sırada sütünü arttırmaya, daha çok emzirmeye teşvikle aynı zamanda aç kalmamasına elbet özen göstereceksin.
Gerekli yerde kullanacaksın, mecbursun.
Ama bu gerekliliği gerçekten bebeğin doymuyorsa yapmalısın.
Kilo alımına 10 gün önce bakılmış, yakında olan bir veri yok.Ben konu sahibinde bir tanıdığımı görüyorum. O da ihtiyacı olmadığı halde bebeğe doymuyor diye sürekli mama verdi ve çok güzel emen bebeği memeden kesti. Hatta ben doğum yaptığım zaman her gelişinde bebeğim her ağladığında bana da sürekli bu Bebek aç mama verelim derdi. Halbuki bebeğim ya benim kokumu istiyordu ya gazı vardı. Çünkü doktor kontrollerinde kilo takibi yaptığımızda kilo alımı gayet normaldi. Şimdi düşünüyorum o zaman mantıklı kararlar vermemiş olsaydım zar zor memeye alıştırdığım bebeğimi tekrar mamaya alıştırmış olacaktım. Evet mamalar öcü değil tabii ki ama kilo alımı gayet normal olan bir bebek için çok gereksiz.
Kilo alımına 10 gün önce bakılmış, yakında olan bir veri yok.
Gerçekten doymuyor da olabilir, süt üretimi azalmış ya da bilakis süt çor artmış tazyikli geliyor ve bebek önsütü sürekli alıp, son süte ulaşamadığından sürekli ağlıyor ve acıkıyor da olabilir.
Annenin bu durumu çok iyi izlemesi, sebebini bulması gerek.
Kolik olabilir, güven bağlanması, emzik ihtiyacı ve daha niceleri.
Gerçekten süt yetmiyorsa mama meme götürecek, bu sırada da süt arttırmaya yönelik acil çalışmalara girecek.
Kademe kademe bebeği sadece emzirmey
Aksi ise de sorunun kaynağını bulup, ona göre bir yol izleyecek.
yok farklı değil ama annem iki memeden gelen sütün tatlarının değişik olabileceğini söyledi geçenlerde. böyle bişey mümkün mü bilmiyorum.Meme uçlarınız farklı mı birbirinden? Biz ilk başta emme konusunda bayağı sıkıntı yaşadık oğlum emmek istemedi meme ucum olmadığı için ama uç çıkarmayı başardık. Sonrasında benim ikisi birbirinden farklı olduğu için oğlum sol memeyi emmeyi hiç sevmiyordu. Ama direttim kabul ettirdim onu da. Ya uykuluyken verdim anlamadı ya sevdiği memeyi 2 3 dk verip bi anda değiştirip sevmediği memeyi tıktım ağzına. Hala arada sol memede huysuzluk yapıyor, istemiyor. O an şarkılarla vs dikkatini dağıtıp veriyorum ya da yine sevdiği memeyi 2 3 dk verip tekrar diğerine geçiyorum. Yani demem o ki uç farklıysa istemeyebilir. Veya eğer sağlaksanız ve sol memeyi verirken çocuğu desteksiz ve rahatsız edecek şekilde kucaklıyorsanız o yüzden de istemiyor olabilir bildiğim kadarıyla.
yok farklı değil ama annem iki memeden gelen sütün tatlarının değişik olabileceğini söyledi geçenlerde. böyle bişey mümkün mü bilmiyorum.
evet hiç sıcak banyodan sonra emzirmedim ama sağım yaptım. bunu da deneyeceğim teşekkürlerÖyle olsa sağdığınızda da içmezdi bence. İki memenin süt kanallarında farklılık da olabilir. Emmek istemediği memenin süt kanalları darsa ve emmek için daha fazla efor sarf etmesi gerekiyorsa bunun için de istemiyor olabilir kuzucuk. Nasıl olsa daha rahat süt çekebildiği bir meme var. Bir de emmediği memeye sıcak kompres ve masaj yaptıktan sonra vermeyi deneyin. Belki daha rahat çeker o zaman.
benim de tek göğsümü kabul ediyo kızım. doktora sormayı hep unutuyorum sebebini ama siz sorduysanız bir şey dedi mi?
istemediği göğsümden sağıp verince içiyo ama mememi verince almıyo.
valla yeter ki o göğsümü emsin onun için amuda bile kalkarımMerhaba çanta tutuşu emzirmeyi denediniz mi? Bir de komik olacak ama inek gibi emzirmeyi de deneyebilirsiniz bebek yatacak siz dizleriniz ve elleriniz üzerinde inek gibi durup istemediği memeyi emzirmeyi deneyebilirsiniz. Sadece fikir olması açısından yazdım eminim denemediğiniz yol kalmamıştır zaten :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?