Esim ve mama konusundaki ısrarı

Kilo kaybı var diyorsunuz, burada çocuk kilo alıyor. Siz verdiniz diye mamalar masumlaşmıyor. Anne sütü için sonuna kadar direnmeli anne. Fabrikasyon ürünüyle anne sütü bir değil. Aynı değil.
YAHU ANNE SUTU KOTU MAMA IYI DEMIORUM BEN NERENIZLE OKUYORSUNUZZZZZZ? COCUK KILO KAYBEDECEK EMMIORMUS.BENDE BASIMIZA GELEN OLAYI ANLATIORM BU KADAR ANLAMAK ZORMU? BIR DAHI DOKTOR KONTROLUNE KADAR ZAYIFLAYABILIR AYDA 1 GIDILIOR 1 AY COCUK AC KALACAK OYLEMI MAMAYA BASLAYACAK BUNU ANLAMASI ZORMU.? BEN MAMA FİRMASI SAHIBI DEILIM TANITIM YAPMIORUM NE BU MAMA DUSMANLIGI???BEN COCUGUN SAGLIGINI DUSUNUORM YASADIGIM SEYI ANLATIORM.

emzirmek ve mama iki ayrı uç olmuş gibi. bir kısım mamacı bir kısım da illa emzir modunda. dediğiniz gibi çocuk ve annenin durumu göze alınmıyor. burada sıkı takip ve doğru doktorla işi çözmeye çalışmak lazım.
tekrar geçmiş olsun size..

Çocuk emmiyormuş değil sürekli emmek istiyormuş. Memedeki süt de bu şekilde artar zaten. Bebek büyüdükçe mide kapasitesi genişler kapasite genişledikçe doymak için daha çok emmek ister daha çok emdikçe memedeki süt artar. Siz bu döngüyü bozarsanız daha çok emzirmek yerine mama verirseniz (hem de çok çok fazla miktarda) Anne o sütü üretemez anne yeterli sütü üretemedikçe daha çok mama vermek zorunda kalırsınız. Daha çok mama verdikçe memedeki süt üretimi azalır. Kısır döngüye girersiniz kısacası. Ayrıca kilo alımı çok endişelenediliyorsa 1 ayı beklemez sağlık ocağında 15 gün sonra bir daha tarttırırsınız.
Ben kilo konusunda ilk çocuğunda aşırı takıntılı bir anneydim. Her emzirmeden önce ve sonra tartardım neredeyse (kimseye önermem böyle bir manyaklığı) bu kadar takıntılı olmak sadece benim psikolojimi bozdu başka bir işe de yaramadı.
Tavsiyem sadece şudur. Gak meme guk meme. Emzir gitsin.

Kilo kaybı var diyorsunuz, burada çocuk kilo alıyor. Siz verdiniz diye mamalar masumlaşmıyor. Anne sütü için sonuna kadar direnmeli anne. Fabrikasyon ürünüyle anne sütü bir değil. Aynı değil.

kilo alımı doktor tarafından uygun diye onaylanmış bir çocuğun aç olduğunda nasıl ısrar ediliyor anlayamıyorum.
doktor problem görür, kilo kaybı olur, idrarı - dışkısı problemli olur eyvallah. bunlarda sıkıntı yokken "hissediyorum aç" denmez, denmemeli.

Ben pes ettim valla. Yormayın parmaklarınızı. Anlamak istemeyen anlamıyor.

büyük harfle yazmak yasak.

Zaten kilo kaybı olsa yada kilo almasa doktor da önermez ki.
Bu gerçekten cehalet. Bir tek bu topraklarda var. Herkes kafasına göre mama alıyor. Hatta bir kesim daha doğum yokken mama da alıyor nolur nolmaz diye. Emzirmeyi bu kadar zor görmek çok şaşırtıcı. Asırlardan her memeli emzirmiş. Çok zor değil. Sabırla emzirirseniz olur yani.
Nedense bizim toplulunuz mamayı gelişmişlik sanıyor. Ben içinde omega 3 var zeki olur diye ek mama veren arkadaş biliyorum. Balık ye ceviz ye sütün omega 3 zengini olsun desen kızıyorlar.
Tomris diyor, gelişmiş ülkede iyi beslenen kadınla afrikadaki annenin sütü ortalama aynı besleyicilikte, hangi mama bunu verebilir? Böyle bir mucize için her anne elinden geleni yapmalı

Ah kuzum kesinlikle sana katılıyorum mama yedirmeyi gelişmişlik diye düşünen var!
Söylemeyeyim söylemeyeyim diyorum ama Hollywood ünlüleri bile hamile kalmadan silikonlarını çıkartıp emzirmeye hazırlanıyorlar! Çoğu ünlü emzirmeyi tavsiye edip bunu gösteriyorlar. Maşallah bizim orta tabaka mama mama mama sanki çok büyük bir iş! Çocukta ya da anne de bir sorun olur baş üstüne ama sen normal çocukla ne uğraşıyorsun?

AYRICA KEŞKE 2 YAŞINA KADAR EMZİREBILSEYDIM OGLUMU.BIR SAGIMDA 2 GÖĞSÜMDEN 250 CC ÇIKARDI.EMERKEN FIŞKIRIRDI.MALESEFKI IS HAYATINA DÖNMEK ZORUNDAYDIM ÇOK SAĞDIM İŞYERINDEDE AMA ARTIK GUNDUZLERI EMEMEYINCE AZALDI.EWE GİTTİĞİMDE AKSAM 7DEN SABAHA KADAR COK EMZIRDIM ARTIK DOYMAMAYA BASLADI OYUZDEN MAMAYA DONDUK.BEN ZAYIFLAMASINA IZIN VERMEDIM VERMEZDIMDE.9 10 SAAT ZATEN YANINDA DEILIM SUT SAGIM YAPA YAPA ZATEN ESKI VERIMI KALMADI AZALDI MECBUR MAMAYA DÖNDUK.ÖYLE MAMA VERMEYİN DIYE KONUSMASI KOLAY DEIL.BAK YUKARDA KADININ BIRI AMELIYATLI BIR GÖĞSÜM EMDIREMEDIM YAZMIS ONADA BEGENMEDIM ATMISLAR.YASAMAYANA KONUSMASI COK KOLAY.SANKI BIZ 5 GUNDE BIR MAMAYA 120 LIRA VERMEYE MERAKLIYIZ.SANKI BIZ ÜŞENİYORUZ.UMARIM ÇIKMAZA DÜŞMEZSINIZ.

evet mama olayı sanki bir gelişmişlik, kültür, bilinç göstergesi gibi olmuş resmen. gerekli durumda kesinlikle verilsin ama bunu anlamsızca kullanmak sadece sağlıksız çocuk yetiştirmek oluyor.
keza annede sağlıklı beslenmeli olabildiğince. bu da ayrı bir boyut.
çocuğu zeki yapmak da öyle mama ile alakalı değil. geni nasılsa o olacak. yoksa hepimize dışarıdan birşeyler verilsin zekamız artsın.

Yani omega 3, fosfor ve yeterli iyot alımı mutlaka zekaya katkı sağlıyor. Ama sırf yedirmeyle olmuyor ki, tablet telefon ekran vermeyecek, bol uyaran vereceksin, oyun oynacaksın. İş çocuğa oyun hazırlamaya gelince ekran dayayan bir kesim var mamayla zekasını geliştirmeyi istiyor. Çünkü kolayına geliyor ne yazık ki. Elbette çocuk büyütmek zor meşakkatli, ama çocuğun ortalama 70 yıllık hayatında sadece 2 yıl faydalanacağı ona özel üretilen bir şeyden mahrum bırakılmasını anlamıyorum.

Hanfendi dunya sizin yasantinizin kurallarina gore ilerlemiyor yani sizde oyle oldu diye herkes bunlari yasayacak diye birsey yok kendi dogrularinizla at gozluguyle bamiyorsunuz olaya. Kadinin sutu varmis bir gunde buyuk bir tramva olmadikca sut gitmez. Doktor yeterli demis bebkler 40indan sonra dunyayi carkedip huysuzlanmaya basliyor bu bebekte buyuk ihtimal bunu yasiyor. Hangi doktora giderseniz gidin 40 gunluk bebege az da olsa anne sutu alan bebege 100 cc mama verin demez! Zaten verme demis siz kendi dunyanizdan bir cikin bence

paradoks şu bence, o mamayı sakince oturup yiyebilsin diye youtube açılıyor !
bundan daha ironik ne olabilir, çok haklısınız..

Bosuna kendimizi yoruyoruz bu arkadas cok sabit fikirli sadece kendi yasadiklarini biliyor :)

Bunu söyle ama bu hanımefendinin ihtiyacı yok sizle burada anlaşamıyoruz!
Yoksa ben de blv yapmayı çok istiyordum ama olmadı yapanlara gıpta ediyorum. Hiç blvyi elestirmiyorum.

Bunu söyle ama bu hanımefendinin ihtiyacı yok sizle burada anlaşamıyoruz!
Yoksa ben de blv yapmayı çok istiyordum ama olmadı yapanlara gıpta ediyorum. Hiç blvyi elestirmiyorum.
Ben BLW yaptım :) Doğacak bebeğine denemeni tavsiye ederim. Çok verim alıyorsun

Eşin haklı tabiki. Doymamasi hissetmekte olacak bişey değil. O doktoru da derhal terkedin. 1 kg almış bebeğe mama verebilirsin ne demek ? Siz mama verince ne olacak ki sütünüz azalacak o zaman AA bak doymuyomus ztn deyip bide haklı cikacaksiniz. Hamileyken hiç mi arastirmadiniz. 41 günlük bebek zaten sürekli memede olmak ister gazı vardır emmek istiyodur.

doktorunuz yeterli diyorsa mamaya gerek yok
sonra bırakacak anne memesini ah vah edersiniz
ağlaması sizi istemesinden aç kalsa kilo almazdı
siz bol bol emzirin bol sıvı alın sütünüz artsın
sağlıkla büyütün bebeğinizi

İlk önce gerçekten büyük harf yazmanız çok rahatsız edici ve yasak.
Süt birden kesilmez meme terbiyesi diye bir şey var memeler terbiye olup saklama kapasitesine alışır bu da anneler tarafından sütüm yok gibi algılanır. memeler yumuşasa dahi süt üretimi vardır. Bazılarında bu terbiye erken olur bazılarında daha geç. Tekrar diyorum süt öyle hemen kesilen bir şey değil.

Kilo alımı iyiyse doyuyor demektir,kilo alımı iyi olmadığı durumlarda mama öneriliyor, o aydaki bebekler sürekli memede kalmak ister zaten,bu doymadıgı anlamına gelmiyor, bence gereksiz yere mama veriyorsunuz, mama verdiğiniz için bebek seyrek emdikçe sütünüz daha da azalır,
Sütün artması için dinlenmek ve beslenmeye dikkat etmek çok önemli, bebeğin uyuduğu zamanlarda siz de uyumaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…