- 9 Ocak 2018
- 862
- 3.414
- 113
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
YAHU ANNE SUTU KOTU MAMA IYI DEMIORUM BEN NERENIZLE OKUYORSUNUZZZZZZ? COCUK KILO KAYBEDECEK EMMIORMUS.BENDE BASIMIZA GELEN OLAYI ANLATIORM BU KADAR ANLAMAK ZORMU? BIR DAHI DOKTOR KONTROLUNE KADAR ZAYIFLAYABILIR AYDA 1 GIDILIOR 1 AY COCUK AC KALACAK OYLEMI MAMAYA BASLAYACAK BUNU ANLAMASI ZORMU.? BEN MAMA FİRMASI SAHIBI DEILIM TANITIM YAPMIORUM NE BU MAMA DUSMANLIGI???BEN COCUGUN SAGLIGINI DUSUNUORM YASADIGIM SEYI ANLATIORM.Kilo kaybı var diyorsunuz, burada çocuk kilo alıyor. Siz verdiniz diye mamalar masumlaşmıyor. Anne sütü için sonuna kadar direnmeli anne. Fabrikasyon ürünüyle anne sütü bir değil. Aynı değil.
Aslında çok uç bir örnek değil ,sadece biz annelerin doğumdan önce hiç araştırmadığı bir konu bu. Mastit konusu zaten başlı başına problem ama dikkat etmediğimiz bir noktada şu ; genetiğimiz ne durumda? Benim anne tarafımda komple sorun var mesela. Annemde teyzelerimde emzirememiş. Ben hiç acaba bende sorun var mı diye düşünmedim. Herkes o kadar çok emzir, emzirebilirsin, şimdi acır sonra geçer , pompayla çek falan dedi ki hiç kimse acaba senin durum ne demedi. Halılarda ağlayarak sağım yapıyordum ben, kendimi eksik hissederek. Oysa genetik olarak süt kanallarım genişlemiyormuş. Demek istediğim şu denenmeli evet ki dediğiniz gibi konu sahibinin bebeğinde kilo alımı var ama gerçekten olmuyorsa çok geç kalmadan bir genel cerraha gitmekte fayda var.
YAHU ANNE SUTU KOTU MAMA IYI DEMIORUM BEN NERENIZLE OKUYORSUNUZZZZZZ? COCUK KILO KAYBEDECEK EMMIORMUS.BENDE BASIMIZA GELEN OLAYI ANLATIORM BU KADAR ANLAMAK ZORMU? BIR DAHI DOKTOR KONTROLUNE KADAR ZAYIFLAYABILIR AYDA 1 GIDILIOR 1 AY COCUK AC KALACAK OYLEMI MAMAYA BASLAYACAK BUNU ANLAMASI ZORMU.? BEN MAMA FİRMASI SAHIBI DEILIM TANITIM YAPMIORUM NE BU MAMA DUSMANLIGI???BEN COCUGUN SAGLIGINI DUSUNUORM YASADIGIM SEYI ANLATIORM.
Kilo kaybı var diyorsunuz, burada çocuk kilo alıyor. Siz verdiniz diye mamalar masumlaşmıyor. Anne sütü için sonuna kadar direnmeli anne. Fabrikasyon ürünüyle anne sütü bir değil. Aynı değil.
Ben pes ettim valla. Yormayın parmaklarınızı. Anlamak istemeyen anlamıyor.Çocuk emmiyormuş değil sürekli emmek istiyormuş. Memedeki süt de bu şekilde artar zaten. Bebek büyüdükçe mide kapasitesi genişler kapasite genişledikçe doymak için daha çok emmek ister daha çok emdikçe memedeki süt artar. Siz bu döngüyü bozarsanız daha çok emzirmek yerine mama verirseniz (hem de çok çok fazla miktarda) Anne o sütü üretemez anne yeterli sütü üretemedikçe daha çok mama vermek zorunda kalırsınız. Daha çok mama verdikçe memedeki süt üretimi azalır. Kısır döngüye girersiniz kısacası. Ayrıca kilo alımı çok endişelenediliyorsa 1 ayı beklemez sağlık ocağında 15 gün sonra bir daha tarttırırsınız.
Ben kilo konusunda ilk çocuğunda aşırı takıntılı bir anneydim. Her emzirmeden önce ve sonra tartardım neredeyse(kimseye önermem böyle bir manyaklığı) bu kadar takıntılı olmak sadece benim psikolojimi bozdu başka bir işe de yaramadı.
Tavsiyem sadece şudur. Gak meme guk meme. Emzir gitsin.
YAHU ANNE SUTU KOTU MAMA IYI DEMIORUM BEN NERENIZLE OKUYORSUNUZZZZZZ? COCUK KILO KAYBEDECEK EMMIORMUS.BENDE BASIMIZA GELEN OLAYI ANLATIORM BU KADAR ANLAMAK ZORMU? BIR DAHI DOKTOR KONTROLUNE KADAR ZAYIFLAYABILIR AYDA 1 GIDILIOR 1 AY COCUK AC KALACAK OYLEMI MAMAYA BASLAYACAK BUNU ANLAMASI ZORMU.? BEN MAMA FİRMASI SAHIBI DEILIM TANITIM YAPMIORUM NE BU MAMA DUSMANLIGI???BEN COCUGUN SAGLIGINI DUSUNUORM YASADIGIM SEYI ANLATIORM.
Zaten kilo kaybı olsa yada kilo almasa doktor da önermez ki.kilo alımı doktor tarafından uygun diye onaylanmış bir çocuğun aç olduğunda nasıl ısrar ediliyor anlayamıyorum.
doktor problem görür, kilo kaybı olur, idrarı - dışkısı problemli olur eyvallah. bunlarda sıkıntı yokken "hissediyorum aç" denmez, denmemeli.
Ah kuzum kesinlikle sana katılıyorum mama yedirmeyi gelişmişlik diye düşünen var!Zaten kilo kaybı olsa yada kilo almasa doktor da önermez ki.
Bu gerçekten cehalet. Bir tek bu topraklarda var. Herkes kafasına göre mama alıyor. Hatta bir kesim daha doğum yokken mama da alıyor nolur nolmaz diye. Emzirmeyi bu kadar zor görmek çok şaşırtıcı. Asırlardan her memeli emzirmiş. Çok zor değil. Sabırla emzirirseniz olur yani.
Nedense bizim toplulunuz mamayı gelişmişlik sanıyor. Ben içinde omega 3 var zeki olur diye ek mama veren arkadaş biliyorum. Balık ye ceviz ye sütün omega 3 zengini olsun desen kızıyorlar.
Tomris diyor, gelişmiş ülkede iyi beslenen kadınla afrikadaki annenin sütü ortalama aynı besleyicilikte, hangi mama bunu verebilir? Böyle bir mucize için her anne elinden geleni yapmalı
Zaten kilo kaybı olsa yada kilo almasa doktor da önermez ki.
Bu gerçekten cehalet. Bir tek bu topraklarda var. Herkes kafasına göre mama alıyor. Hatta bir kesim daha doğum yokken mama da alıyor nolur nolmaz diye. Emzirmeyi bu kadar zor görmek çok şaşırtıcı. Asırlardan her memeli emzirmiş. Çok zor değil. Sabırla emzirirseniz olur yani.
Nedense bizim toplulunuz mamayı gelişmişlik sanıyor. Ben içinde omega 3 var zeki olur diye ek mama veren arkadaş biliyorum. Balık ye ceviz ye sütün omega 3 zengini olsun desen kızıyorlar.
Tomris diyor, gelişmiş ülkede iyi beslenen kadınla afrikadaki annenin sütü ortalama aynı besleyicilikte, hangi mama bunu verebilir? Böyle bir mucize için her anne elinden geleni yapmalı
Yani omega 3, fosfor ve yeterli iyot alımı mutlaka zekaya katkı sağlıyor. Ama sırf yedirmeyle olmuyor ki, tablet telefon ekran vermeyecek, bol uyaran vereceksin, oyun oynacaksın. İş çocuğa oyun hazırlamaya gelince ekran dayayan bir kesim var mamayla zekasını geliştirmeyi istiyor. Çünkü kolayına geliyor ne yazık ki. Elbette çocuk büyütmek zor meşakkatli, ama çocuğun ortalama 70 yıllık hayatında sadece 2 yıl faydalanacağı ona özel üretilen bir şeyden mahrum bırakılmasını anlamıyorum.evet mama olayı sanki bir gelişmişlik, kültür, bilinç göstergesi gibi olmuş resmen. gerekli durumda kesinlikle verilsin ama bunu anlamsızca kullanmak sadece sağlıksız çocuk yetiştirmek oluyor.
keza annede sağlıklı beslenmeli olabildiğince. bu da ayrı bir boyut.
çocuğu zeki yapmak da öyle mama ile alakalı değil. geni nasılsa o olacak. yoksa hepimize dışarıdan birşeyler verilsin zekamız artsın.
Hanfendi dunya sizin yasantinizin kurallarina gore ilerlemiyor yani sizde oyle oldu diye herkes bunlari yasayacak diye birsey yok kendi dogrularinizla at gozluguyle bamiyorsunuz olaya. Kadinin sutu varmis bir gunde buyuk bir tramva olmadikca sut gitmez. Doktor yeterli demis bebkler 40indan sonra dunyayi carkedip huysuzlanmaya basliyor bu bebekte buyuk ihtimal bunu yasiyor. Hangi doktora giderseniz gidin 40 gunluk bebege az da olsa anne sutu alan bebege 100 cc mama verin demez! Zaten verme demis siz kendi dunyanizdan bir cikin benceYANLIŞ SÜT BİRDEN KESİLEBİLİR.(ANNEANNEM ÖLDÜĞÜNDE KARDESİM 4 AYLIKTI ANNEMIN OLUK GIBI AKAN SUTU STRESTEN UZUNTUDEN DAMLA DAMLA GELDI.)
KARDEŞİM GUNLERCE CEKMEYE CALISTI CAHIL ETRAFTAKILERDE SIZIN GIBI EMDIR EMDIR GELIR DOYAR DEDI ANNEME O DA DINLEDI GELMEDI KARDESIM BIRDEN KILO KAYBETTI 15 GUNDE 1 KILO SONRA HOPPP DOKTORA GITTIK ANNEME KIZDI NIYE MAMA VERMEDIN BU COCUK AC DIYE.ILLAKI MAMAYA BASLAMAK ICIN COCUGU AC BIRAKIP INAT EDIP ZAYIFLADIGINI GORUNCE MI MAMAYA BASLAMAK GEREKLI ÇOK BILIOSUNZ YA HANI.SIZN COCUGUNUZ ACLIKTAN AGLASA DEMEK OTURUP BOS BOS MEME VERECEKSINIZ?ZATEN KILO KAYBI HEMEN OLMAZ 15 GUN CEKTI KARDESIM ANNEM BIN PISMAN OLDU.ETRAFTAKI MAMA DÜŞMANI INSANLAR BOYLE BEBEKLERI ETKILIOR İŞTE.
Yani omega 3, fosfor ve yeterli iyot alımı mutlaka zekaya katkı sağlıyor. Ama sırf yedirmeyle olmuyor ki, tablet telefon ekran vermeyecek, bol uyaran vereceksin, oyun oynacaksın. İş çocuğa oyun hazırlamaya gelince ekran dayayan bir kesim var mamayla zekasını geliştirmeyi istiyor. Çünkü kolayına geliyor ne yazık ki. Elbette çocuk büyütmek zor meşakkatli, ama çocuğun ortalama 70 yıllık hayatında sadece 2 yıl faydalanacağı ona özel üretilen bir şeyden mahrum bırakılmasını anlamıyorum.
Bosuna kendimizi yoruyoruz bu arkadas cok sabit fikirli sadece kendi yasadiklarini biliyor :)Çocuk emmiyormuş değil sürekli emmek istiyormuş. Memedeki süt de bu şekilde artar zaten. Bebek büyüdükçe mide kapasitesi genişler kapasite genişledikçe doymak için daha çok emmek ister daha çok emdikçe memedeki süt artar. Siz bu döngüyü bozarsanız daha çok emzirmek yerine mama verirseniz (hem de çok çok fazla miktarda) Anne o sütü üretemez anne yeterli sütü üretemedikçe daha çok mama vermek zorunda kalırsınız. Daha çok mama verdikçe memedeki süt üretimi azalır. Kısır döngüye girersiniz kısacası. Ayrıca kilo alımı çok endişelenediliyorsa 1 ayı beklemez sağlık ocağında 15 gün sonra bir daha tarttırırsınız.
Ben kilo konusunda ilk çocuğunda aşırı takıntılı bir anneydim. Her emzirmeden önce ve sonra tartardım neredeyse(kimseye önermem böyle bir manyaklığı) bu kadar takıntılı olmak sadece benim psikolojimi bozdu başka bir işe de yaramadı.
Tavsiyem sadece şudur. Gak meme guk meme. Emzir gitsin.
Bunu söyle ama bu hanımefendinin ihtiyacı yok sizle burada anlaşamıyoruz!AYRICA KEŞKE 2 YAŞINA KADAR EMZİREBILSEYDIM OGLUMU.BIR SAGIMDA 2 GÖĞSÜMDEN 250 CC ÇIKARDI.EMERKEN FIŞKIRIRDI.MALESEFKI IS HAYATINA DÖNMEK ZORUNDAYDIM ÇOK SAĞDIM İŞYERINDEDE AMA ARTIK GUNDUZLERI EMEMEYINCE AZALDI.EWE GİTTİĞİMDE AKSAM 7DEN SABAHA KADAR COK EMZIRDIM ARTIK DOYMAMAYA BASLADI OYUZDEN MAMAYA DONDUK.BEN ZAYIFLAMASINA IZIN VERMEDIM VERMEZDIMDE.9 10 SAAT ZATEN YANINDA DEILIM SUT SAGIM YAPA YAPA ZATEN ESKI VERIMI KALMADI AZALDI MECBUR MAMAYA DÖNDUK.ÖYLE MAMA VERMEYİN DIYE KONUSMASI KOLAY DEIL.BAK YUKARDA KADININ BIRI AMELIYATLI BIR GÖĞSÜM EMDIREMEDIM YAZMIS ONADA BEGENMEDIM ATMISLAR.YASAMAYANA KONUSMASI COK KOLAY.SANKI BIZ 5 GUNDE BIR MAMAYA 120 LIRA VERMEYE MERAKLIYIZ.SANKI BIZ ÜŞENİYORUZ.UMARIM ÇIKMAZA DÜŞMEZSINIZ.
Ben BLW yaptım :) Doğacak bebeğine denemeni tavsiye ederim. Çok verim alıyorsunBunu söyle ama bu hanımefendinin ihtiyacı yok sizle burada anlaşamıyoruz!
Yoksa ben de blv yapmayı çok istiyordum ama olmadı yapanlara gıpta ediyorum. Hiç blvyi elestirmiyorum.
Eşin haklı tabiki. Doymamasi hissetmekte olacak bişey değil. O doktoru da derhal terkedin. 1 kg almış bebeğe mama verebilirsin ne demek ? Siz mama verince ne olacak ki sütünüz azalacak o zaman AA bak doymuyomus ztn deyip bide haklı cikacaksiniz. Hamileyken hiç mi arastirmadiniz. 41 günlük bebek zaten sürekli memede olmak ister gazı vardır emmek istiyodur.Merhaba
41 günlük bir bebeğimiz var
Ilk 1 ay sütüm geliyordu ve bebeğim ayda 1 kg aldı ama son günlerde bebeğim sürekli ağlıyor ve memede durmak istiyor kollarımı boynumu emiyor sürekli aldığım zmn çığlık çığlığa kalıyor. Sütümün yetmediğini düşünüyorum.
Ben de mama almayı uygun gördüm ve esimle asla bu konuda anlaşamıyoruz her mamayı vermeye çalıştığımda sen beslenemiyorsun o yüzden sütün kesildi tarzında yorumlar yapıyor. Kavga ediyoruz 100 cc hazirliyorum 50 cc yap onu dedim sana gibi çıkışlarda bulunuyor. Onun annesi benim ben doymadigini hissediyorum anlatmaya çalışıyorum ve aşırı keskin bu konuda. Çocuğa ne zmn mama versem anında uyuyor huzur buluyor çocuk. Açlıktan ağlıyor.
Dr a danıştım verebilirsin dedi ama bebeğimin kilosunu iyi buldu yani vermesen de olur tarzinda konustu.
Günlük şu kadar ver bu kadar ver verme gibi tepkilerde bulunuyor. Kadın işine karışıyor ve tadımız kaçıyor. Ne yapsam nasıl ikna etsem bilemiyorum çocuğumun acliktan ağladığını görünce onun gözlerine izin alir şeklinde bakmak beni artık çok yıpratıyor. Çok yoruldum lohusa psikolojisi ayrı eşim ayrı. Kızlar yol gösterin lutfen ben ne yapmaliyim az once yine bu konudan tartıştık ve bebeğimin etkilendiğini düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Fikir istiyorum.
Teşekkürler.
İlk önce gerçekten büyük harf yazmanız çok rahatsız edici ve yasak.YANLIŞ SÜT BİRDEN KESİLEBİLİR.(ANNEANNEM ÖLDÜĞÜNDE KARDESİM 4 AYLIKTI ANNEMIN OLUK GIBI AKAN SUTU STRESTEN UZUNTUDEN DAMLA DAMLA GELDI.)
KARDEŞİM GUNLERCE CEKMEYE CALISTI CAHIL ETRAFTAKILERDE SIZIN GIBI EMDIR EMDIR GELIR DOYAR DEDI ANNEME O DA DINLEDI GELMEDI KARDESIM BIRDEN KILO KAYBETTI 15 GUNDE 1 KILO SONRA HOPPP DOKTORA GITTIK ANNEME KIZDI NIYE MAMA VERMEDIN BU COCUK AC DIYE.ILLAKI MAMAYA BASLAMAK ICIN COCUGU AC BIRAKIP INAT EDIP ZAYIFLADIGINI GORUNCE MI MAMAYA BASLAMAK GEREKLI ÇOK BILIOSUNZ YA HANI.SIZN COCUGUNUZ ACLIKTAN AGLASA DEMEK OTURUP BOS BOS MEME VERECEKSINIZ?ZATEN KILO KAYBI HEMEN OLMAZ 15 GUN CEKTI KARDESIM ANNEM BIN PISMAN OLDU.ETRAFTAKI MAMA DÜŞMANI INSANLAR BOYLE BEBEKLERI ETKILIOR İŞTE.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?