Esim ve mama konusundaki ısrarı

Eşin evdeyken 50 ver o zaman o gidince bi 50 daha. Şaka bir yana kardeş bence ona he he tamam de kendi bildiğini oku.

Süt öyle pıt diye kesilen bir şey değil
3 günlük bebeğimi kaybettim o üç günde bebeğime şifa olacak diye sağım yapmıştım, içirmek nasip olmadı bir de üstüne mastit oldum ilaç kullandığım halde. Bu birincisi.
Dediğiniz gibi hiç emzirmemiş-emzirememiş anneler için mama bir nimet ama anne sütü alan, kilo alımı iyi olan bir bebek için zararlı demesek bile gereksiz. Bu iki.
Üçüncüsü sağımla gerçekten bebeğin emmesi bir değil. Bebeğimin emmesi bitince makinayla süt çıkmıyor fakat sıkınca süt var ve bebeğimi yine göğüsümde aldığım zaman 3-4 çekişte bir yutkunuyor beslenmeye devam edebiliyor. Süt depolanan bir şey değil bebek emdikçe gelir.
Anne sütü ile bebek isterse ayda 2 kilo kilo alsın müdahale edilmez fakat aynı kiloyu mamayla alsa doktorun demediği kalmaz.

Valla ben bu işlere karışan erkeklere gıcık oluyorum tamam babası ama, anne de sonuçta süt fışkırırken mama vereyim demiyor ya, benim bebeğim de geceleri açlıktan uyanıyor anlıyorum süt azaldı ama maalesef mamaya alışmadı hiçbir şekilde veremiyorum biberonu oysa alsa rahat edecek, ben süt varken zorla mama vermiyorum ya ama almadı zaten demem o ki doğru hissettiğini yap mamaysa mama bebeğin huzurlu uykuya da ihtiyacı var

Ben sizi haksız buldum ne yazık ki. O da düşünce şeklinizden. Çok ataerkil düşünüyorsunuz. Lütfen bu düşünce kalıplarından kurtulmaya çalışın. Siz annesi iseniz o da babası, mama verme kısmına da doktorunuz karar vermeli, siz ya da babası değil. Doktor gerekli görürse verirsiniz, yoksa vermeyin. Eşinizin de üslup konusunda Haksız olduğu yanlar var; sizi düşünüyor ama agresif bir şekilde belli ediyor bunu. İki tarafında biraz sakinleşip güzel güzel konuşmayı denemesi lazım. Yoksa çok yıpranacaksınız. Bir de illa mama verecekseniz önce uzun uzun emzirin, sütünüz yetmezse öyle verin. Bir de kaliteli anne memesine benzer bir biberon kullanın ya da çay kaşığı ile verin. Eğer kolay beslenmeye alışırsa meme reddi olabilir.

emzirme kampına girerseniz ve güzel beslenirseniz sütünüz de mutlaka artar.

Keşke şu mamaya verdiğiniz parayla kendiniz için düzgün bir beslenme desteği alsanız uzmandan, almanız gereken kaloriye ve proteine dikkat etseniz sütün ccsinden daha çok kalitesini önemseseniz.. Eşiniz size sen beslenemiyorsun derken neye istinaden dedi diye düşündüm yani.
Eşiniz sizi kırıyor olabilir ama siz nasıl anne iseniz o da babası. Anneler de her zaman her şeyi doğru yapmaz.

40 günlük emen bebeğe üstüne 100 cc mama nedir yapmayın Allah aşkına. Eşinizin bu konuda daha arastirdigini düşünüyorum kadın işi değil bu kimse anasının karnında öğrenmez. Kilo alımı yerindeyse mama vermek evet gereksiz. Kilo alımı 1 kg daha ne olsun. Lütfen daha objektif bakın eşinizin gözünden de

Mama markası vermek istemiyorum ama bilindik bir marka.
100 cc anne sütü almayan bebekler içindir o da gün içindedir diye düşünüyorum ya :/ Bana da fazla geldi. Bende bebeğimi mama ile büyüttüm 40 günlükken 30 cc veriyordum. Fazla veriyorsunuz. Hem bebek sizi de emiyor. Siz her emzirmeden sonra 30 cc verin. 100 cc çok çook fazla 40 günlük bebek için.

Benim oglum 4 kilo doğdu. Sutum ilk zamanlar az geldigi icin ben de mama veriyordum. Ama gunde max 3 kere ve 30 cc yi gecmiyordu. Ilk 3 ay da 60 cc yi gecmedi hic. Sonra zaten sutum artti memede kaldikca. Bebeğinizi sizden daha iyi kimse taniyamaz. Etrafımdaki herkes bebegim kilolu oldugu icin 30 cc yada 60 cc ile doymaz daha cok ver bebek agliyor diyorlardi. Ama aslinda bebegimin gaz sancisi vardi ve tek bildigi sey emmek oldugu icin surekli emiyordu. Bu onun doyamadığı anlamima gelmiyordu ama kimse beni anlamadı. Psikolojim bozuldu o donem. Ne zamanki bebegimle yalniz kaldim o zaman kendi duzenimi oturttum. Sutum cok artti mamayi gunde 1 e dusurdum. Ama tabi hala inanmadilar bu cocuk senle nasil doyuyor vs. Yani siz en dogrusunu hissedersiniz ama 100 cc gercektrn cok fazla gereksiz yere cocugun midesini buyutursunuz.

Mama hakkında saçma saçma yorumlar yapıp emziremeyen anneleri böyle yaralıyorsunuz işte mamaya ilaç diyen mi ararsın şekerden bayıyorsun diyen mi hayret verici. Konu sahibi arkadaşım sana özelden bir karısım cay yazıcam ( herhangi bir marka falan değil aktardan alabileceğin bitki) onu gece yatmadan önce ve sabah kahvaltıda iç. Bebek emdikten sonra sütünü sağ biriktir az az da olsa birikir bebek çok huysuz olursa verirsin sütü. Birde bezlerini takip et kakasını özellikle.

Benim kızım 3. ayından itibaren tamamen mama içti zaten o zamana kadar da mama +meme gitmişti. Şimdi 30 aylık maşallah boyu uzun, kilo normal, hareketli ve metabolizması kuvvetli. Emziremediğimi bildiği halde sürekli korkutmaya çalışan ve mamaya zehir ilaç falan diyen herkesi de Allah'a havale ediyorum. Anne sütü en güzeli tabi ama yoksa şeker ilavesiz mamalardan biriyle devam edilebilir.

ne güzel yazmışsınız benim de sütüm olmadı bebeğimi aptamil mama ile büyüttüm 2 aydan sonra.ayyy ben emzirdim 2 yaşına kadarrr senin bebeğin şöyle sağlıksız olur böyle hastalıklara yakalanırı duymaktan yılmıştım o zamanlar.şu an 9 yaşında yaşıtlarından daha zekii ve sağlıklı

Mama verin ama 100 biraz fazla sizin bebeginiz daha çok küçük hem anne sütü hem mama aliyor 100 değilde biraz daha azaltın isterseniz

Mamayı ilaç gibi düşünün diyen benim. Mama anne sütünün olmadığı durumda gerekli ve hayat kurtarıcıdır. Ama sadece gerek olduğunda kullanılır ilaç gibi dedim sanırım anlayamadığınız kısım bu. Kilo alimi iyi olan çocuğa mama verilmez, gereksizdir. Emziremeyen annelerin bu konudaki hassasiyetini anlayabiliyorum tabii ki ama mamayı normalleştirmek normal değildir. sonuçta bir formüldür. Emzirebilecek annelere emzirme çözümleri yerine mama önermek doğru değildir. Bir çok anne çevre baskısı, bilgisizlik, yetersizlik hissi, yanlış yönlendirme nedeni ile emzirebilecekken emziremiyor. Benim yardım alın diye yırtınma sebebim de budur.

Kızım da 30 gün sonrası huy değiştirdi. 2 saat emzirdigimi biliyorum. Bırakmak istemezdi beni. Kilo alımı iyiyse açlıktan değil de sizi yanında hissetmek için agliyordur. Siz bilirsiniz ama hemen mamaya geçmek bana doğru gelmedi. Evet sıkıcı bir durum ama bebeğin ihtiyacı var size.

Eşinize çaylar süt artırıcı şeyler konusunda yüzde yüz katılıyorum. 1 sene diyet yaptım oğlum alerjik bebekti hiç birşey yemedim ekmek patates dışında sadece su içtim ve bolca da sütüm oldu hala daha emiyor

İnstagramdan izmiremzirme danışmanı var onun postlarından yararlanabilirsiniz.

Kilo alımı normal bir bebeğe, doktor da gerek görmüyorsa mama verilmez. Mama aldıktan sonra uyuması illa ki doyduğundan değil, bünyesine ve ihtiyacına göre beslenmediği için mamasını ağır gelmesinden de olabilir. Gereksiz müdahale eden babaya kızılır belki ama burda ben de baba olsam karışırım. Bebek beslenmesi sadece kadın işi deyip bebeği yanlış beslemeye devam eden bir anneye de anneler en iyisini bilir denmez. Mama anne sütü olmadığı zaman elzemdir, aynı zamanda da fabrikasyon bir sanayi ürünüdür.

Uzun konu vesselam. Daha bunun ek gıdası var Allah tüm annelere yardım etsin.

İkiz bebeklerim var birini sadece anne sütü ile besliyorum 9.5 aylık diğerini anne sütü +mama ile besliyorum . Emmesi ile ilgili problem olduğu için. Açıkcası ek Gıda yerine formül mama vermeyi tercih ediyorum. Bilişsel gelişimini desteklediğini düşünüyorum. Ek gıda için aldığımız sebze meyve vs de kullanılan bir çok tarım ilacı şu bu düşünürsek hangisi daha zararlı tartışılır. Ayrıca formül mamaların bir çoğunun içeriği de anne sütüne yakın bileşenlerden oluşuyor. Yani bebeğin elbette en önemlisi anne sütü alması ama alamıyorsa da bu kadar anneleri kasmak bana çok üzücü geliyor.

Kac kilo dogdu bebek su an kac kilo ,ayrica doymuyorsa verin ,esiniz parasina mi takiliyor acaba ,benim bebeklerimde hem mama hem sut emiyor hala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…