Elbette var olmaz mı hiç, sonsuz sevgi , çocuklara sorumluluk duygusu ve karşılıksız sevgiyi öğretiyor, ben çocukken babam bir şartla köpek sahiplenmeye izin vermişti, sabah ben gezdirecegim sen okula gideceksin ama ne olursa olsun hergun akşam en geç altıda sen çıkarıp gezdireceksin , akşam gelmesinden ve tuylerinden sen sorumlusun demisti , 14 yaşındaydım ve senelerce aksatmadan gezdirdim köpeğimiPeki madalyonun öteki yüzü nasıl, kattığı bişey varmi.
İmkanın varsa eğitim aldırmadı tavsiye ederim çiş için, köpek eğitmenleri kısa sürede öğretiyor sokağa çiş yapmaları gerektiginiBen sana yardımcı olayım, bence alma :)
Bizde 2.5 aydır küçük ırk bi köpek yavrusu var. Apartmanda oturuyoruz site de değil.
Eşim bi heves aldı. Köpeğimiz çok güzel akıllı bişey ama yavrular tuvalet kontrolünü 1 yaşına kadar ancak sağlıyormuş. Biz de tecrübesiz davrandık aşıları bitenee kadar evden çıkamıyor diye evde yapmasına alıştırdık. Şimdi gezdirmeye çıkarıyoruz ama yapmıyor gene evde yapıyor tuvaletini ve çişini damla damla kaçırıyor heyecanlanınca falan. Ben sürekli halı siliyorum bu aralar.
Sabah 9 da gidiyoruz akşam 6 da geliyoruz. Gündüz kamera kurdum ilk 1 hafta havladı falan sonra alıştı. Biz yokken uyuyor. Gelince full enerji. Sizin oğlan büyükmüş kısmen ilgilenir. Alıp sitede oynatır falan.
Alacaksanız tüy olayını da düşün. Bir de kemirecek şeyler olması lazım onun için. Diğer her şeyi terlik vs yerde bırakmıyoruz. Kabloları falan hep ulaşılmayacak şekilde yaptık kemirme ihtimali var çünkü.
Bizim köpeğin cinsi hiç tüy dökmüyor diyebilirim. Havlaması da yok. Ama sizinkiler süs köpeği gibi bişey ister mi bilmem. Büyük köpek demek çok yiyecek, çok pisletecek, çok tüy dökecek ve kokusu daha çok olacak demek bence. İyi düşünün dönüşü olmuyor, biz çok seviyoruz ama bazen de almasaydık daha rahattık diyoruz. Sanırım yavruluk dönemi geçene kadar yoracak bizi böyle.
Sahiplenmeyin , evdeki herkes istemeli bunu , zorla olacak birsey değil
Hele yavru köpek, bebekten farksiz , çiş eğitimi, koltuklar yenecek , terlikler parcalanacak , gerçekten köpek isteyen biri bunlarla baş edebilir ama siz edemezsiniz
Günlerce heryere iseyecek , çiş temizleyeceksiniz , yağmurda çamurda disarda dolastirmaniz lazim , ayakkabılarınızı terliklerini yiyecek vs vs
30 yıl köpekle yaşadım, bir köpek annesi olarak gönülden istemeyen herkese aynı şeyi söylüyorum, sahiplenmeyin
İmkanın varsa eğitim aldırmadı tavsiye ederim çiş için, köpek eğitmenleri kısa sürede öğretiyor sokağa çiş yapmaları gerektigini
Köpek giren eve melek girmezmis dışarda beslerseniz bakarsanız olur tabiki evde müsaitseMerhaba arkadaşlar, 20 yıl direndim sma artık diyecek bişey bulamıyorum. Eşim ve 17 yaşındaki oğlum köpek sahiplenmek istiyor. 3+1 evde oturuyoruz site içerisinde. Ben hayvanlara karşı merhametliyim ancak dokunamam. Uğraşacak halim yok diyorum dinletemiyorum artik. Biz bakacağız edeceğiz diyorlar ama biliyorum bana kalır onu dışarı çıkarma işi. Hemde her gün çıkması gerekiyor sanırım köpeklerin
Eşim ısrarla zamnla alınacağımı söylüyor. Kendisi bekarken köpeği vardı alışkın.
Velhasıl soracağım şu ki varmı köpeği olan arkadaşlar, deneyimlerini tavsiyelerini iletebilirlermi rica etsem.
Benim öyle inançlarım yok.Köpek giren eve melek girmezmis dışarda beslerseniz bakarsanız olur tabiki evde müsaitse
3gunde :)Ne kadar sürede alıştınız
Teşekkür ederim ailecek okudukBen sana yardımcı olayım, bence alma :)
Bizde 2.5 aydır küçük ırk bi köpek yavrusu var. Apartmanda oturuyoruz site de değil.
Eşim bi heves aldı. Köpeğimiz çok güzel akıllı bişey ama yavrular tuvalet kontrolünü 1 yaşına kadar ancak sağlıyormuş. Biz de tecrübesiz davrandık aşıları bitenee kadar evden çıkamıyor diye evde yapmasına alıştırdık. Şimdi gezdirmeye çıkarıyoruz ama yapmıyor gene evde yapıyor tuvaletini ve çişini damla damla kaçırıyor heyecanlanınca falan. Ben sürekli halı siliyorum bu aralar.
Sabah 9 da gidiyoruz akşam 6 da geliyoruz. Gündüz kamera kurdum ilk 1 hafta havladı falan sonra alıştı. Biz yokken uyuyor. Gelince full enerji. Sizin oğlan büyükmüş kısmen ilgilenir. Alıp sitede oynatır falan.
Alacaksanız tüy olayını da düşün. Bir de kemirecek şeyler olması lazım onun için. Diğer her şeyi terlik vs yerde bırakmıyoruz. Kabloları falan hep ulaşılmayacak şekilde yaptık kemirme ihtimali var çünkü.
Bizim köpeğin cinsi hiç tüy dökmüyor diyebilirim. Havlaması da yok. Ama sizinkiler süs köpeği gibi bişey ister mi bilmem. Büyük köpek demek çok yiyecek, çok pisletecek, çok tüy dökecek ve kokusu daha çok olacak demek bence. İyi düşünün dönüşü olmuyor, biz çok seviyoruz ama bazen de almasaydık daha rahattık diyoruz. Sanırım yavruluk dönemi geçene kadar yoracak bizi böyle.
Oğlun zaten seneye üniversiteye gidecek. Ne yurtta bakabilir köpeğe ne öğrenci evinde.
Bence hiç doğru bir zaman değil. Seneye gözden geçirin bu karari^^
Ben sana yardımcı olayım, bence alma :)
Spizella,Milana, iş arkadaşım köpek eğitmenliği sertifikasını almak üzere. Onunla konuştum diyor ki her gün yemekten sonra aynı saatte çıkar bi kere yaptığında çok sevdiği şeyle ödüllendir, bir sonraki gezdirmede yine o yaptığı yere götür. Ama benim sorunum her gün aynı saatte çıkaramıyorum. Hatta bazı günler hiç çıkaramıyorum. Aslında balkon kapısında köpek kapısı var amacım balkona alışması ama balkondan da korkuyor araba sesi geliyor vs diye asla çıkmıyor balkona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?