Eşim ve sigara yalanı

Hahahahahahahah savunanların geneli bana da sigara içenler gibi geldi. O pis kokuya tahammül edenler her şeye eder
Ben hiç içmedim. 43 yıllık ömrümde denemedim bile. Ağzıma sürmüş değilim. Eşime karışmam. Ben de tatlı bağımlısıyım. O da zehir bu da zehir. Bana bırak dese asla tatlıyı bırakmam
 
Ağır kalp ve tansiyon ilaçları kullandığım dönemlerde sigara içtiğimi bilirim , çocuk gibi eşim uyurken balkonda gizlice sigara içerdim yakalanmamak için türlü türlü yöntemler denerdim öyle illet bir bağımlılık maalesef bırakalı yıl olacak hala sinirlenince canım ister gibi oluyor sizi çok iyi anlıyorum ancak ne desek boş annesi değilim ki aynı şeyi söyleyelim sizin rahatsız olmanızdan ötürü yalan söylüyor. Çocuğa belki müdahale edebilirsin gerçi o bile çok zor ama yetişkine imkansız.
 
Konu sahibinin kocası değil maalesef yorumları okuyunca sigara bağımlıları çok itici geliyor. Twitter'daki otobüs durağında içsek n'olacak, kafede de içeriz, katlanıverin yazan kendini bilmezler aklıma geldi. Kumar, sigara fark etmeden şu bağımlılıklar insanı küçültüyor. Sanki karşında yalvaran bir insan var gibi geliyor.

Eş için eger kokuyu normal zamanlarda almıyorsa konu sahibi bence çok karışmasına gerek yok. Ev büyükmüş sanırım, 2. Banyoda veya uzak bir balkonda içiyorsa görmezden gelebilir.
 
Adam seni aldatmamış ! Sigara içiyor bırak içsin be tek kötü huyu bu olsun. İnsanlar bazı yeni alışkanlıklar edinebilir bu çok insancıl bir durum neden bukadar abarttın ki? Elbette insan eşinin sağlığını ister hemde kötü koksun istemez cebi de yansın istemez. Ama napcan bazıları için ekmek su gibi geliyor. Sık boğaz etme adamı korkudan saklamış senden.

Fazla sık boğaz ettiğin için bugün senden sigarayı sakladı. Yarın da başka bişey saklar. İletişimi yanlış kuruyosun bacım. İletişim çok önemli konuşma tarzın çok önemli. Konuşmak kızmak yasak koymak tehtit etmek gibi şeyler değildir.

Sen eşisin , bakıcısı değilsin Annesi hiç değilsin. Eş olarak üstüne düşeni yaptıysan kenara çekilme vakti gelmiştir. Bu onun tercihi ve onun bedeni onun sağlığı kocaman katır kadar birey. Onu kısıtlayamazsın sonra böyle oluyor işte.
 
Ben de ara ara içiyorum, günde 1-2 bazı günler hiç kaldı ki bundan da kurtulmaya çabalıyorum, paket almayınca mecburen içemiyorum da iyi oluyor.. Bundan sonra karar verdim, arkadaşlarla dışarı çıktığımda birkaç tane içeceğim. Eşim de benim içmemi istemiyor, tek tük de olsa çok söylendi ama sonra kendi halime bıraktı, biri içme deyince içmekten vazgeçmiyorsunuz çünkü, gizli gizli içmeye devam ediyorsunuz. Siz ona sağlığı için zararlı olduğunu hatırlatıp bırakması için tatlı tatlı motive edeceksiniz, çocuğunuz gibi kovalamakla olmaz zira çocuğunuz olsa da vazgeçiremezsiniz. Aşırı müdahaleci geldiniz bana, adam ağlayacak raddeye geliyormuş, siz onu kovalıyorsunuz, garip bir ilişki nasıl korkutmuşsanız adamı artık
 
Ya kola da çok zararlı bişiy ama içen içiyor, birisi benim için bırakacaksın dese bırakabilir misiniz, hayır. İşte öyle bir şey.
 
Sigara içmesi suç değil, yetişkin insan. Eşi annesi değil sonuçta. Sorun içmesi değil, söz verip saklaması.
Böyle muameleye sigara bağımlısı olmuş bile olabilir.
 
11 yıl içmiş 5 yıl önce bırakmış biri olarak söylüyorum. Sigara asla böyle bıraktırılmaz.
Görümcemin kocası da bu muamele ile zorbaladı kadını, 7 8 kere bırakmaya çalıştı ama ağır psikolojik baskıdan bırakamadı. Bırakılması için en önemli etken kişinin kendisinin gerçekten bırakmak istemesi.
 
Ya kola da çok zararlı bişiy ama içen içiyor, birisi benim için bırakacaksın dese bırakabilir misiniz, hayır. İşte öyle bir şey.
Kız kolayla bunun ne alakası var
 
Gerçekten istiyor ya eşim. Sigarayi bırakmak için puroya baslamis iki haftada bir içerim diye kız bu adam beni bazen çok güldürüyor.
 
Gerçekten istiyor ya eşim. Sigarayi bırakmak için puroya baslamis iki haftada bir içerim diye kız bu adam beni bazen çok güldürüyor.
Sigarayı puro ile bırakmak mı?
 
Adama karışma diyenleri anlayamadım açıkçası. Benim için dümdüz boşanma sebebi
 
Bizim bir tadinik vardi adam sigara bağımlısi doktor birakmassan ölürsün demiş, buda seker emiyordu hani cam şekerler adam sigarayı bıraktı bu seferde şekeri bırakmadı seker hastası oldu bide onun için tedavi oldu
 
Ay ne ebeveyn figürü hayatım ya, eşime asla öyle davranmam tek kırmızı çizgim şu lanet sigara işte
asla oyle davranmam diyorsun ilk mesajda yazdiklarin - cumlelerin - adamin korkusu,paniği falan tam bir ergen ve annesi konusu gibi.
siz ne kadar inkar etseniz de esinizin annesi olmussunuz. bunlar hiiiic normal degil. insan eşinden korkmaz.
ve bu kadar baskiya tabii ki yalan söyler
 
Hiii öyle mi çok bilmiş psikolog. Ay bi gidin ya. Eşimin benden çekinmesi hoşuma gidiyor. Erkek adam eşinden çekinir
 
Ay tövbeler olsun benimki de sigarayı bırakıp puroya baslamis daha az içiyorum diye shsbsbsn
 
Hiii öyle mi çok bilmiş psikolog. Ay bi gidin ya. Eşimin benden çekinmesi hoşuma gidiyor. Erkek adam eşinden çekinir
ilginc
bence cocuk annesinden cekinir.
Sordum, ne bu parfüm dedim ter koktum ondan sıktım dedi beti benzi attı ama!
Çok kötü oldu ağlayacaktı ama yakaladım yani yeminler etti bilmem ne inandım.
sen yalancı bir adamsın dedim.
bunlar size normal geliyorsa allah çarsinizi pazar etsin ne diyim?
 
`