Eşim ve sigara yalanı

Ben de sigara içen biriyim, sigarayı dışarıdan baskıyla bırakamıyorsunuz maalesef, kişinin kendisinin istemesi iradesine sahip olması gerekiyor, o yüzden siz ne derseniz deyin eğer içmek istiyorsa içecektir ama söz verip yemin edip tutmaması konusunda haklısınız, kimse yapamayacağı şeylerin sözünü vermemeli.
Eşim de benim gibi yıllardır sigara içen biriydi, 2 yıl önce artık içmek istemiyorum deyip sigarayı bıraktı, aynı sizin gibi eşim de benim sağlığımı düşündüğünden sigarayı bırakmalısın diyor, hak veriyorum ama tamam bırakacağım demiyorum çünkü tutamayacağım bir söz vermek istemiyorum.

Eşinizle yalancısın vs diye bir konuşma yapmak yerine, sigara içiyorsa sağlığını düşündüğünüzü, bırakırsa mutlu olacağınızı ama sigara bağımlılığının kendi iradesiyle alakalı olduğunu, içmeye devam etmesi halinde en azından bunu evin içinde yapmaması gerektiğini vs anlatın.

Ben 35ten sonra başladım öncesinde hiç içmedim,bu bi illet evet siz de eşinizi düşünüyorsunuz tamam ama bu kadar yapmayın

Hahahahahahahah savunanların geneli bana da sigara içenler gibi geldi. O pis kokuya tahammül edenler her şeye eder

Beraber spor yapıyorduk yüzmeye filan gidiyorduk o dönem cidden bıraktığından emin oldum çünkü ne bir duman kokusu be başka bir şey hissetmedim. Aynı arkadaşlarıyla yine buluşuyordu ama eve geldiğinde ya çocuklar içti üzerime sinmiş filan dedi anlasam da kondurmadım sağlıklı smoothieler hazırladım yine koku azaldı ama yine çaktırmadım. İyi dedim bıraktı herhalde. Ama hamileyim yani sürekli kalkıp yeşil içecek filan hazırlamak da olmuyor ki. Ben hep itmeliyim ben hep hadi hadi demeliyim gibi geliyor. Yani kocaman adam iradesi yok mu? Bu duruma düşmesi beni cidden sinirlendiriyor. Neden her şey benim hadilememle. Eğer hiççç üzerine durmasam Allah korusun paket bitirir günde ciddiyim o enerjiyi aldım gece. Söz veriyorsa tutsun ya hu!

Öyle bir anlatmışsınız ki adam san ki farklı bir madde kullanmış gibi.

Derde bak allasen

Biz eşimle sigara konusunu evlenmeden konuştuk. sigara içmiyorum dedi. Koku konusunda hassasım. Astımım da var. Evlendikten sonra bende yakaladım. Ki çok pis kokusu oluyor. Kül tabağı öpmek zorunda değilim… ya ben ya o dedim. Bunu şaka vs de demedim. Bıraktı.

İlla böyle yapın diyemem, durumunuzu bilemem. Sigara içenlerin anlayacağı bir şey değil bu. Kendi kararınız olmalı

kesinlikle sigara içenlerin anlayıp empati yapabileceği bir şey değil

Ancak çözüm teklif edilir. Karar yetişkn kişiye bırakılır. Israrcı olunmaz

Çözüm:

Ömür boyu bana dua edeceksiniz.

Devletin bırakma kliniğne gidin. Doktordan

"Nikitabs" isteyiniz.

Bazı sorular soracak uygunsa verecek.

Bu konunun gurmesiyim.

Sonra teşekkür edersiniz.

Son düzenleme:
Merhaba. çocuğunun peşine düşüp sigara içiyor mu diye takip eden ebeveyn gibi görünüyorsunuz buradan. koca adam. ister içer ister içmez. ortak yaşam alanınızda içip sizi rahatsız etmediği sürece karışamazsınız. tuvalette içmesi yanlış evet. balkona çıkıp içebilir. eşiniz yine yumuşak davranmış alttan almış. bir de yalan söylemesine sebep olmuşsunuz. ben olsam sert tepki verirdim. sen hayırdır çocuk mu var karşında derdim

Abla böyle sıkarsan ya ezik olur peşinde kuki gibi gezer sen tüm dişil enerjini kaybersin ya da seni her şeye gülen neşeli, itaatkar bi kadınla aldatır. Abimizin karakterine bağlı ama bana ilk seçenek gibi geldi derhal bir psikoloğa danış ve kendine çeki düzen ver adamı darlama her şey seninle ilgili değil adam bağımlı olmuş. Bu haliyle seveceksen sev kimseye hayatı dar etme.

Hahhahaha o kadar doğru ki

Büyütmeyin bence.Başladığı gibi bırakır da isterse.Allah başka dert vermesin.Yasaklar istekleri arttırır.Güzellikle konuşun sık boğaz etmeden.

Mümkünse sen analiz yapma

Büyütmeyin bence.Başladığı gibi bırakır da isterse.Allah başka dert vermesin.Yasaklar istekleri arttırır.Güzellikle konuşun sık boğaz etmeden.
Büyütmedim kahvaltıda hallettik. Puro içmiş sigara değil. Sigara içmemek için puro içmeye karar verdim, çünkü söndürüp tekrar yakabiliyorsun, böylece kendimi durduruyorum iki üç haftada bir aklıma geliyor bu sayede dedi. içtiğini de gösterdi cam bi fanus içinde bi puro çikolatalı gibiydi kokusu teknoloji gelişmiş tamam dedim ama zaten kendisi dedi inan bunu da üç haftadan ayda bire düşüreceğim filan dedi spora tekrar düzenli gideceğim dedi ben de söz verdim yeşil sular hazırlayacağım peki dedim böyle kapandı olay. Amin canım Allah başka dert vermesin.

Sigara içen biriyim, geçenlerde domuz gribi olduğumda sigaranın kokusu o kadar iğrenç geldi ki içmeyenlerin neden tiksindiğine hak verdim. Ancak şöyle ki zararlı olsa bile ben içmeyi seviyorum. Alışkanlık olarak seviyorum. Nerdeyse 10 yıldır içiyorum. Bikaç kez bırakmayı düşündüm yalan yok, ancak iradem o kadar güçlü kalmadı. Çevremden destek görmedim, yakın çevrem sigara vermeye suratıma üflemeye en kriz anımda sigara içerek büyük destek(!) oldular. Bende bidaha girişime girmedim . Dışardan baskı ile sigara bırakılmaz. Bana bırak diyenlere laf anlatmaktan bıktım he deyip geçiyorum artık. Zorla güzellik olmaz o sizin eşiniz çocuğunuz değil. Çocuğunuzu yakalamış gibi davranmayın

bu benim için boşanma sebebidir net
kimse bu denli hayatıma karışamaz
ha adam söz verdi tutmadıysa ayrı konu
ama adam içiyor ve siz vır vır içme diyorsanız
işte orda bi cinnet geliyor insana
o da sürekli inkar edip duruyor
bu kadar ısrarlı yalan söylemesi daha büyük problem

Sigara içenler savunmuş da adam bariz yalancı sizi de salak yerine koymuş.
Ayrıca karışmam ne demek çok kötü kokuyorsunuz yahu çekmek zorunda mıyız ? Gayet de karışırım seviyorsam. Temas etmekten soğurum bir noktada çünkü.

`