Ben de sigara içen biriyim, sigarayı dışarıdan baskıyla bırakamıyorsunuz maalesef, kişinin kendisinin istemesi iradesine sahip olması gerekiyor, o yüzden siz ne derseniz deyin eğer içmek istiyorsa içecektir ama söz verip yemin edip tutmaması konusunda haklısınız, kimse yapamayacağı şeylerin sözünü vermemeli.Sorun zaten eşim gizli yapıyor işte. Söz verdi bozdu yemin etti bozdu. Hatta gece dedim ki bak içiyorsan bana da söyle ben de yardımcı olacağım çünkü corona zamanında daha sık içiyordu be bırakmasına yardım ettim. İçmeeee diye çığırtkanlık yapmıyorum ben en büyük destekçisiyim zaten, içmiyorum diyip kaçak göçek böyle içmesi, kocaman adam ya hu
Hahahahahahahah savunanların geneli bana da sigara içenler gibi geldi. O pis kokuya tahammül edenler her şeye ederPardon? Koynuma aldığım adamın sigarasına karışırım ben ağzıma sürmemişim onun kokusunu pisliğini mi çekicem? Başka konu olunca dibini sıyıran (sigara içenler) konu sigara olunca niye koroşoyorson
Beraber spor yapıyorduk yüzmeye filan gidiyorduk o dönem cidden bıraktığından emin oldum çünkü ne bir duman kokusu be başka bir şey hissetmedim. Aynı arkadaşlarıyla yine buluşuyordu ama eve geldiğinde ya çocuklar içti üzerime sinmiş filan dedi anlasam da kondurmadım sağlıklı smoothieler hazırladım yine koku azaldı ama yine çaktırmadım. İyi dedim bıraktı herhalde. Ama hamileyim yani sürekli kalkıp yeşil içecek filan hazırlamak da olmuyor ki. Ben hep itmeliyim ben hep hadi hadi demeliyim gibi geliyor. Yani kocaman adam iradesi yok mu? Bu duruma düşmesi beni cidden sinirlendiriyor. Neden her şey benim hadilememle. Eğer hiççç üzerine durmasam Allah korusun paket bitirir günde ciddiyim o enerjiyi aldım gece. Söz veriyorsa tutsun ya hu!Ben de sigara içen biriyim, sigarayı dışarıdan baskıyla bırakamıyorsunuz maalesef, kişinin kendisinin istemesi iradesine sahip olması gerekiyor, o yüzden siz ne derseniz deyin eğer içmek istiyorsa içecektir ama söz verip yemin edip tutmaması konusunda haklısınız, kimse yapamayacağı şeylerin sözünü vermemeli.
Eşim de benim gibi yıllardır sigara içen biriydi, 2 yıl önce artık içmek istemiyorum deyip sigarayı bıraktı, aynı sizin gibi eşim de benim sağlığımı düşündüğünden sigarayı bırakmalısın diyor, hak veriyorum ama tamam bırakacağım demiyorum çünkü tutamayacağım bir söz vermek istemiyorum.
Eşinizle yalancısın vs diye bir konuşma yapmak yerine, sigara içiyorsa sağlığını düşündüğünüzü, bırakırsa mutlu olacağınızı ama sigara bağımlılığının kendi iradesiyle alakalı olduğunu, içmeye devam etmesi halinde en azından bunu evin içinde yapmaması gerektiğini vs anlatın.
Öyle bir anlatmışsınız ki adam san ki farklı bir madde kullanmış gibi.Kızlar eşimi yakalamadım fakat bu gece erken uyuyacağım diyip odaya çıktım ama lavabo için tekrar kalktım, diğer tuvaleti kullanayım diye düşündüm akşam ses yapmim diye, o sırada eşim tuvalette idi çıkmasını bekledim ses etmeden, ondan sonra girince resmen sigara kokusu buram buram geldi. Gittim yanına üstüne parfüm sıkmış…… giyinme odası da parfüm kokuyordu ordan anladım yeni sıkılmış olduğunu. Sordum, ne bu parfüm dedim ter koktum ondan sıktım dedi beti benzi attı ama! İlk tanıştığımızda içmiyordu. Corona döneminde stresle biraz içmiş başlamış, görümcemin eşi ile. Sonra benim sevmediğimi bildiği için bıraktı bi şekilde. Bir sene önce yakaladım pencereden aşağı bakarken bi baktım bahçede bu, içiyor sigara. Çok kötü oldu ağlayacaktı ama yakaladım yani yeminler etti bilmem ne inandım. Ama işte gel gör ki bugün yakalayamasam da anladım içiyor… ne diyim ki hayal kırıklığına uğradım onca sözlerinden sonra… sen yalancı bir adamsın dedim. Bu onu yalancı yapar yani? Tamam ben yalancıyım aynen içiyorum sen buna inan o zaman dedi! Hem suçlu hem güçlü ya. Kokusu vardı sadece, içerken yakalayamadım ya ondan herhalde bu tavrı.
Öyle bir anlatmışsınız ki adam san ki farklı bir madde kullanmış gibi.
kesinlikle sigara içenlerin anlayıp empati yapabileceği bir şey değilBiz eşimle sigara konusunu evlenmeden konuştuk. sigara içmiyorum dedi. Koku konusunda hassasım. Astımım da var. Evlendikten sonra bende yakaladım. Ki çok pis kokusu oluyor. Kül tabağı öpmek zorunda değilim… ya ben ya o dedim. Bunu şaka vs de demedim. Bıraktı.
İlla böyle yapın diyemem, durumunuzu bilemem. Sigara içenlerin anlayacağı bir şey değil bu. Kendi kararınız olmalı
Abla böyle sıkarsan ya ezik olur peşinde kuki gibi gezer sen tüm dişil enerjini kaybersin ya da seni her şeye gülen neşeli, itaatkar bi kadınla aldatır. Abimizin karakterine bağlı ama bana ilk seçenek gibi geldi derhal bir psikoloğa danış ve kendine çeki düzen ver adamı darlama her şey seninle ilgili değil adam bağımlı olmuş. Bu haliyle seveceksen sev kimseye hayatı dar etme.Kızlar eşimi yakalamadım fakat bu gece erken uyuyacağım diyip odaya çıktım ama lavabo için tekrar kalktım, diğer tuvaleti kullanayım diye düşündüm akşam ses yapmim diye, o sırada eşim tuvalette idi çıkmasını bekledim ses etmeden, ondan sonra girince resmen sigara kokusu buram buram geldi. Gittim yanına üstüne parfüm sıkmış…… giyinme odası da parfüm kokuyordu ordan anladım yeni sıkılmış olduğunu. Sordum, ne bu parfüm dedim ter koktum ondan sıktım dedi beti benzi attı ama! İlk tanıştığımızda içmiyordu. Corona döneminde stresle biraz içmiş başlamış, görümcemin eşi ile. Sonra benim sevmediğimi bildiği için bıraktı bi şekilde. Bir sene önce yakaladım pencereden aşağı bakarken bi baktım bahçede bu, içiyor sigara. Çok kötü oldu ağlayacaktı ama yakaladım yani yeminler etti bilmem ne inandım. Ama işte gel gör ki bugün yakalayamasam da anladım içiyor… ne diyim ki hayal kırıklığına uğradım onca sözlerinden sonra… sen yalancı bir adamsın dedim. Bu onu yalancı yapar yani? Tamam ben yalancıyım aynen içiyorum sen buna inan o zaman dedi! Hem suçlu hem güçlü ya. Kokusu vardı sadece, içerken yakalayamadım ya ondan herhalde bu tavrı.
Hahhahaha o kadar doğru kiHerhangi bir konuda eşe bu kadar baskı yapıp, korkudan yalan söyletip sonrasında kendisine nasıl saygı duyuyorsunuz?
Tamam sigara içmesin istersiniz ama karşınızdaki yetişkin insan yahu içiyorsa da zorla sözler verdirip, peşine düşüp sonra da yalancısın demenin ne manası var. Sanki bir kadınla yakalamış gibi tepkiler.
Büyütmeyin bence.Başladığı gibi bırakır da isterse.Allah başka dert vermesin.Yasaklar istekleri arttırır.Güzellikle konuşun sık boğaz etmeden.Kızlar eşimi yakalamadım fakat bu gece erken uyuyacağım diyip odaya çıktım ama lavabo için tekrar kalktım, diğer tuvaleti kullanayım diye düşündüm akşam ses yapmim diye, o sırada eşim tuvalette idi çıkmasını bekledim ses etmeden, ondan sonra girince resmen sigara kokusu buram buram geldi. Gittim yanına üstüne parfüm sıkmış…… giyinme odası da parfüm kokuyordu ordan anladım yeni sıkılmış olduğunu. Sordum, ne bu parfüm dedim ter koktum ondan sıktım dedi beti benzi attı ama! İlk tanıştığımızda içmiyordu. Corona döneminde stresle biraz içmiş başlamış, görümcemin eşi ile. Sonra benim sevmediğimi bildiği için bıraktı bi şekilde. Bir sene önce yakaladım pencereden aşağı bakarken bi baktım bahçede bu, içiyor sigara. Çok kötü oldu ağlayacaktı ama yakaladım yani yeminler etti bilmem ne inandım. Ama işte gel gör ki bugün yakalayamasam da anladım içiyor… ne diyim ki hayal kırıklığına uğradım onca sözlerinden sonra… sen yalancı bir adamsın dedim. Bu onu yalancı yapar yani? Tamam ben yalancıyım aynen içiyorum sen buna inan o zaman dedi! Hem suçlu hem güçlü ya. Kokusu vardı sadece, içerken yakalayamadım ya ondan herhalde bu tavrı.
Mümkünse sen analiz yapmaAbla böyle sıkarsan ya ezik olur peşinde kuki gibi gezer sen tüm dişil enerjini kaybersin ya da seni her şeye gülen neşeli, itaatkar bi kadınla aldatır. Abimizin karakterine bağlı ama bana ilk seçenek gibi geldi derhal bir psikoloğa danış ve kendine çeki düzen ver adamı darlama her şey seninle ilgili değil adam bağımlı olmuş. Bu haliyle seveceksen sev kimseye hayatı dar etme.
Büyütmedim kahvaltıda hallettik. Puro içmiş sigara değil. Sigara içmemek için puro içmeye karar verdim, çünkü söndürüp tekrar yakabiliyorsun, böylece kendimi durduruyorum iki üç haftada bir aklıma geliyor bu sayede dedi. içtiğini de gösterdi cam bi fanus içinde bi puro çikolatalı gibiydi kokusu teknoloji gelişmişBüyütmeyin bence.Başladığı gibi bırakır da isterse.Allah başka dert vermesin.Yasaklar istekleri arttırır.Güzellikle konuşun sık boğaz etmeden.